Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.491.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harbi bu Stannis ne ya? Kitabı okuyorsun kafanda acayip bir Stannis imajı oluşuyor, dizide karşına çıkan tipe bak. Olmamış yani ilk Taht Oyunları'nı okuduktan sonra diziyi izlediğimde de nispeten kafamda hayal ettiğim gibi çıkmayan karakter seçimleri vardı ama Stannis, bunların en büyüğü olmuş. Yine de bir dizide görmek lazım ama resimler pek iç açıcı değil. Renly iyi olmuş en azından geçen sezona göre, bir de Arry iyi.
  • İlk sezondaki değişikliklerin iyi yönde ilerlemesi beni bunlar da iyi olabilir dememe neden oluyor. En basit örnek Syrio kitaptakinden çok çok farklı ama rolün hakkını verdi. Ancak Stannis bir yapılı biri olmalıydı. Aynı zamanda sert bakışlı ve gaddar olmalıydı. İlk trailerdaki, kendimi kral ilan ediyorum herkes ya diz çökecek ya yok olacak diyor Stannis'in sesi, ancak bu resimde Stannis'in yüzü ise benim hiç krallığım olmadı modunda.. Martin mükemmel oyuncu seçiyor ama Stannis'i nasıl seçti anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Randy Marsh

beyler surdaki kör adam deli kral mı ? demişti öyle bi şeyler ?

Aemon Targeryen, Aegon'un kardeşi.. Babası Maekar. Tahta oturmayı reddediyor. Çünkü Maester rütbesine sahip ve ne meclisteyi olmayı ne de kral olmayı istiyor. Onun yerine kardeşi Aegon geçiyor. Ondan sonra Jaehaerys geliyor başa ama pek kalmıyor. Sonra da Aerys geliyor bizim deli kral dediğimiz kişi. Zaten çok karmaşık bi aile ilişkileri var malum

1-maester nedir ? 2-yani deli kralın kardeşi mi ? anlamadım çok zor ya

• Hay mnskii! Harika diziymiş bayıldım. Bir gün oturup soluksuz izledim 1. sezonu ve boşaldım. Neyse ki 2 ay var millet 8 aydır falan bekliyormuş.
  • Beyler kararım karar diziyi adam akıllı baştan izlicem çoğu karakterin adını bilem unuttum yav
  • quote:

quote:

quote:

Aemon Targeryen, Aegon'un kardeşi.. Babası Maekar. Tahta oturmayı reddediyor. Çünkü Maester rütbesine sahip ve ne meclisteyi olmayı ne de kral olmayı istiyor. Onun yerine kardeşi Aegon geçiyor. Ondan sonra Jaehaerys geliyor başa ama pek kalmıyor. Sonra da Aerys geliyor bizim deli kral dediğimiz kişi. Zaten çok karmaşık bi aile ilişkileri var malum

Maester-Üstat olarak geçiyor çevirilerde. Diğer olay için soyağaçlarına falan baktım siteden de cok karıştı ama sanırım öyle. Kardeşi.

• quote:

quote:

quote:

Söyle söyleyeyim.. Maester üstat demek ama rütbe olarak değerlendiriliyor kitapta. Citadel diye bir yer var burası bütün bilge insanların toplandığı bir yer. Orada eğitim görüp Maester oluyorsun. Sonra seni belirli bir şehre veya bir kişinin yanına atıyorlar. Maesterlar Westeros'un iyiliği ve düzenin korunması yemin etmiş kişiler. Politika ile ilgilenmemeyi seçmiş olsalar da Grand Maester rütbesindekiler Kralın meclisinde yer alıyorlar (bkz Pycelle)

İkinci olarak hayır değil. Aemon Aegon'un kardeşi. Aegondan sonra Jaehaerys geliyor, Ondan sonra onun oğlu deli kral geliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Söyle söyleyeyim.. Maester üstat demek ama rütbe olarak değerlendiriliyor kitapta. Citadel diye bir yer var burası bütün bilge insanların toplandığı bir yer. Orada eğitim görüp Maester oluyorsun. Sonra seni belirli bir şehre veya bir kişinin yanına atıyorlar. Maesterlar Westeros'un iyiliği ve düzenin korunması yemin etmiş kişiler. Politika ile ilgilenmemeyi seçmiş olsalar da Grand Maester rütbesindekiler Kralın meclisinde yer alıyorlar (bkz Pycelle)

İkinci olarak hayır değil. Aemon Aegon'un kardeşi. Aegondan sonra Jaehaerys geliyor, Ondan sonra onun oğlu deli kral geliyor.

En iyisi kafa yormayalım

• 47 gün kalmış
  • Abi çok karakter var, isimleri karışık, karıştırıyorum olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thunde®

Abi çok karakter var, isimleri karışık, karıştırıyorum olmuyor.

http://www.gameofthronestr.com/soyagaci/

Belki işinize yarar bilmiyorsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

Orijinalden alıntı: Thunde®

Abi çok karakter var, isimleri karışık, karıştırıyorum olmuyor.

http://www.gameofthronestr.com/soyagaci/

Belki işinize yarar bilmiyorsanız.

Teşekkürler,gerçekten güzel site işime yaradı karıştırmamak adına.

• Aslında şu var.. Şimdi ilk üç kitabın birbirini takip eden bir yapısı varken, dört ve beş aynı anda geçen olayları anlatıyor. Yani dört ve beş bir kitap gibi düşünülebilir. Dörtte belirli karakterlerin hikayeleri anlatılırken, beşte dörtteki zaman dilimi içinde geriye kalan karakterlerin hikayeleri anlatılıyor. O yüzden yine de dörtte bişiler oluyor diyebiliriz.

Ayrıca ejderhalar rol alacak biraz biraz. Tabi kesmezlerse dizide..
  • quote:

Aslında şu var.. Şimdi ilk üç kitabın birbirini takip eden bir yapısı varken, dört ve beş aynı anda geçen olayları anlatıyor. Yani dört ve beş bir kitap gibi düşünülebilir. Dörtte belirli karakterlerin hikayeleri anlatılırken, beşte dörtteki zaman dilimi içinde geriye kalan karakterlerin hikayeleri anlatılıyor. O yüzden yine de dörtte bişiler oluyor diyebiliriz.

Valla son 300 sayfadayım ikinci kitapta, ejderhalar daha şu anda sadece sigara falan yakabilirler bence. Anca tıslayıp, Dany'nin omzuna pençe geçirmeye falan yarıyorlar şimdilik ama başından beri bir tezim var; Dany er ya da geç o ejderhalarla Demir Taht'ı geri alacak.

Sen dördü, beşi falan okudun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 12 Şubat 2012; 23:54:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

quote:

Aslında şu var.. Şimdi ilk üç kitabın birbirini takip eden bir yapısı varken, dört ve beş aynı anda geçen olayları anlatıyor. Yani dört ve beş bir kitap gibi düşünülebilir. Dörtte belirli karakterlerin hikayeleri anlatılırken, beşte dörtteki zaman dilimi içinde geriye kalan karakterlerin hikayeleri anlatılıyor. O yüzden yine de dörtte bişiler oluyor diyebiliriz.

Valla son 300 sayfadayım ikinci kitapta, ejderhalar daha şu anda sadece sigara falan yakabilirler bence. Anca tıslayıp, Dany'nin omzuna pençe geçirmeye falan yarıyorlar şimdilik ama başından beri bir tezim var; Dany er ya da geç o ejderhalarla Demir Taht'ı geri alacak.

Sen dördü, beşi falan okudun mu?

Evet en son beş çıkmıştı zaten okudum bitirdim. Altı ne zaman çıkar bilmiyorum gerçi iki bölümünü yayınladı sitesinden Martin. Baya heyecanlı duruyor. En iyi kitap üçüncü kitap zaten. En iyi sezon da üç ve dört olacak bu yüzden.. Dizi senaristleri iki sezona ayıracak kitabı çünkü.

Biraz daha oku sen ufak tefek şeyler olacak sonlara doğru

• Nasil okudun anlamadm 3-4-5 cevirileri yapilmis kitap varmi piyasada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kitap olayını bayağıdır takip etmedim de;ikinci kitap çevrildi mi?Veya çeviriliyor mu?
  • Her bölümün sonu bomba oluyo bu nedir ya Film sonunda hep şeklinde kalıyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

Beyler kitap olayını bayağıdır takip etmedim de;ikinci kitap çevrildi mi?Veya çeviriliyor mu?

Çevrildi. Yanılmıyorsam Epsilon yayınlarından çıkmış olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solert

quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

Beyler kitap olayını bayağıdır takip etmedim de;ikinci kitap çevrildi mi?Veya çeviriliyor mu?

Çevrildi. Yanılmıyorsam Epsilon yayınlarından çıkmış olması lazım

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.