Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (1705. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17031704170517061707
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bizim Bronn müzisyenmiş ya la.
  • Bronn'a olacaklar hakkında ileriki bölümlerden transkript sızmıştı geçen yaz.

Tyene: He has a good voice.
    Obara: He's a singer, if he was a fighter we might've been in trouble.
    Bronn: It's against my code to hurt women.
    Obara: It's amazing how many men we beat seem to have this code.
    Bronn: I wouldn't say you beat me.
    Tyene: And how is your arm?
    Bronn: Wonderful. Wouldn't feel right to leave Dorne without a new scar.
    Obara: You think you're leaving Dorne?
    Bronn: No great hurry. Dornish women are the most beautiful in the world.
    Tyene: Thank you.
    Bronn: I said Dornish women, I didn't say you.
    Tyene: I'm not the most beautiful woman you have ever seen?
    Bronn: I've seen quite a few women in all the Seven Kingdoms.
    Tyene: Tell me one woman more beautiful than I am.
    Bronn: Well, now in King's Landing there was an absolute...
    Tyene: There was a what? In King's Landing you were saying...
    Bronn: Was I?
    Tyene: ...there is a woman more beautiful than I am.
    Bronn: Was there? My memory's not what it was earlier.
    Tyene: And how is your arm now.
    Bronn: You seem concerned with it. You must really like me.
    Tyene: And how is your head?
    Bronn: My head? You don't even want to know what's going on in there.
    Tyene: What was that, are you sure you're feeling alright?
    Bronn: Sure, a bit woozy but that's to be expected after a good dust-up.
    Tyene: Your nose is bleeding.
    Bronn: It's not it's the dry air.
    Tyene: My dagger was coated with a special ointment from Asshai. It's called the Long Farewell. It can take some time to work some times several days. But if one single drop makes contact with the skin...death.
    Tyene: The only antidote. Who is the most beautiful woman in the world? Who? Who, sorry?
    Bronn: You.
    She takes whatever the antidote it is from or off of her necklace and gives it to him.
    Tyene: Don't drop it. I think you're very handsome as well.
    She blows him a kiss and laughs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kılıçların fırtınasındayım 2 günde 150 sayfa okudum şimdi devam edicem Abi bran'ın kısımları çok iyi ya dizide sanki branın önemini 4.sezondan sonra farkettik ama kitapta kurdun gözünden anlattığı sahneler var 5 tane kardeşiz leydi ölünce 4 birde sesi olmayan beyaz kardeş hayaletten bahsetmesi heyecanlandırdı kurtlar birbirlerinin varlığını hissediyor spinoff çekseler bran'ın bölümeri üzerine tutar var ya dizide rickon'u bile farketmiyordum kitapta farkına vardım yavrucağın tüylüköpek kim bir ulu kurda böyle bir isim koyarki :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 20 Mayıs 2015; 22:24:32 >
  • Bu inanç mıdır nedir ne gıcıklar yav. Başta o bunak ve alnı dövmeli yavru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergov

Bu 2 kişiyle martellerin mekanını basma saçmalığı kitapda yok değil mi? Bir planları yok bir şey yok giriyorlar saraya.

Yok tabiki. Asıl Dorne komplosu çok çok daha güzel. Kitabı okuyun burada eleştiride bulunanlara az bile eleştiriyorsunuz diyeceksiniz.
  • Ramsay
  • Beğenmeyen izlemesin, çok bozdular, çok bozdular. Severek izliyorum hala ben sanırsın piyasada bir dünya dizi var game of thrones'a sıradan olmuş falan demişler. Kimse kimseye zorla izletmiyor kardeşim bu diziyi. Aynı sayfadan aynı yorumu 10 kez görmek istemiyorum.
  • paylaşan var mıydı bilmiyorum ama çok güzel olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler 4. sezon 1. bölümdeyim. Bu peach joffrey ne zaman ölecek ? Büyük bir keyifle bekliyorum ölümünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Iceman

Beyler 4. sezon 1. bölümdeyim. Bu peach joffrey ne zaman ölecek ? Büyük bir keyifle bekliyorum ölümünü

2-3 bölüme ölüyor izle görürsün
  • Beyler dizide günceldeyim kitapları alayım mı başta bildiğim konuları okurken sıkılır mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

Beyler dizide günceldeyim kitapları alayım mı başta bildiğim konuları okurken sıkılır mıyım?

kitap okumayan biriysen sıkılırsın ilk başta nasıl desem sabırsızlıklanıyor insan ilk kitap ilk sezonla çok benzer ama oku derim dikkat etmediğin detayları fark edeceksin 2. kitaptan sonra farklılıklar başlıyor 3. kitaptayım şu an kılıçların fırtınası bambaşka bir dizi var sanki kitapta arya ve bran'ın bölümleri çok iyi 1. kitapta aslında sıkılmadım detaylı anlatıyorlar ak gezenlerle tanışılmasını filan izledim ben bunu diye atlama kitaplar farklı gerçekten sıkılmadan okuyorum şu an 3. kitaptayım
  • Dizinin 6. bölümünü izledim ve senaristlere laflar hazırladım.

Öncelikle Tyrion reis hala dizinin en karizmatik karakteri. Aklı ve çükü sayesinde gene paçayı yırttı ve bu gidişle Daenerys'in en akıllı danışmanı olabilir. Zaten bu diziyi izlemeye değer kılan 2-3 karakterden biri de o kaldı. Hatta Jorah'la birlikte iyi bir ikili oluşturduklarını söyleyebilirim.

Littlefinger ise adının hakkını vererek herkesi parmağında oynatan bir karakter ve diziyi izlenmeye değer kılan karakterlerden biri de o. Buna rağmen senaristler gidip Littlefinger'ın Sansa'yı Boltonların eline teslim etmesi gibi bir saçmalığa imza attılar. Her şeyden önce Baelish'in Sansa'ya hem duygusal hem de cinsel anlamda bir ilgi duyduğu ve bunun büyük ölçüde Baelish'in Catelyn Stark'a duyduğu karşılıksız aşkın bir yansıması olduğu ortada. Kaldı ki Sansa yaşadığı bilinen son Stark olarak çok büyük bir önem taşıyor. Baelish gibi birinin böylesine değerli birisini kendi bildiği özel bir yerde saklamak yerine gidip de kuzeyi işgal etmiş kişielrin eline teslim etmesi mantıklı değil. Bu durumu Cersei'ye açıklarken Sansa'yı Boltonlar elinde tuttuğu için Boltonlar düşmanımız ve onları yenersem beni de Kuzey'in muhafızı yapın diye anlatması kısmını ben açıkçası uyduruk buldum. Littlefinger bu sonuçta istese kolayca başka bir yalan uydurabilirdi Kuzey'in muhafızı olmak için.

Jaime lannister'a gelince bu adam Lannister mı yoksa krallığın hizmetine girmiş yeni bir muhafız mı belli değil. Sırf kızını kurtarmak istedğini kimse duymasın diye koskoca krallıktan yanına sadece bir kişi alıp hiç bilmediği bir krallıkta bir kurtarma görevine girişiyor. Tek elini kaybetmiş olması ve büyük ölçüde dövüşemediği konusuna girmiyorum bile. Sanırsın ki adam tek elli Rambo. En azından yanına Dorne'u iyi bilen ve iyi dövüştüğünü bildiği birkaç kişiyi alsaydı. Adam o kadar sene kralın korumalığını yapmış, bir de Lannister, illa ki birilerini bulabilir bu şartlara uyan. Ama gidip dili sivri ve para için başkasına hemen ihanet edebilecek birini yanına alıyor tek. Bir de üstüne daha önce Brienne'i uyardığı hatanın aynısını yaparak geminin kaptanını öldürmek yerine rüşvet verip bırakıyor. Hayır yani Brienne, Jaime'i dinlemeyince başlarına neler geldi gördük, bir de üstüne onu uyarmıştın bu adam bizi ele verir diye, nasıl olur da aynı hatayı yapıyorsun anlamadım Jaime'ciğim. Desem ki Brienne seni yumuşattı ama bunun etkisini bu durum harici hiçbir yerde görmedik. İşte bunlar hep senaristlerin saçmalaması.

Dorne'dakilere gelince onlar da ayrı salak. Komedi dans üçlüsü modunda üç hatun bulmuşlar Lannister kızını kaçıracaklar sonra ne yapacakları meçhul. Lannister kızı da Dorne'da prensle geziniyor ama yanlarında bir tane bile koruma yok. Hatta elini kolunu sallayan Dorne'un ortasına kadar ilerleyebiliyor, tüm krallığı eli baltalı bir zenciye emanet etmişler son dakikada gelsin kurtarsın diye. Senaristler sağ olsun herhalde fazla masrafa girmesinler diye Dorne'u boş bırakmışlar. Özelikle King's Landing sahneleriyle karşılaştırılınca bu fark daha belli oluyor.

Cersei ise diğer başarılı bir karakter dizideki. Eline güç geçen ama o güçle ne yapacağını bilemeyen birini çok iyi canlandırıyor. Sırf Tyrellere olan hıncından dolayı gitti dini fanatiklerin eline büyük güç verdi. Bir de üstüne konseyde ne kadar sevmediği kişi varsa uzaklaştırdı. Herhalde dizide senaristlerin kaliteli yansıttığı birkaç karakterden biri de o.

Tyrelller de ayrı salak. Mahkeme sırasında Loras'ın durumunun ortaya çıkacağı belli. Renly'nin ününü duymayan kalmamış Westeros'ta. Uyduracağınız yalanları ona göre ayarlayın bari. Hatta bir yalancı şahit filan ayarlayın, o kadar paranız var. Hele o Tommen sümsüğüne güvenen Margary'e diyecek laf bulamıyorum. Yaşlı Tyrell nine de üfledi püfledi de bir sonuç çıkmadı. O keskin zekasıyla bu işin böyle olacağını tahmin etmesi gerekirdi. Konunun ilerleyişi daha iyi olabilirdi açıkçası.

Tommen ise ayrı bir salak. Tamam yeni kralsın acemisin filan da tüm kontrolün annenin elinde olduğunu nasıl fark etmiyorsun çocuğum. Kendin karar veremiyorsan bari güvendiğin birini Hand of the King yap da o sana yardım etsin, bak senin yüzünden millet Joffrey'i över hale geldi. O yanındaki özel korumaların olan Altın Pelerinliler'e ödediğin paraya yazık.

Brienne'e gelince, kızım sen ortalıkta hep Starkları koruyacağım diye geziniyorsun da şu ana kadar tekini bile kurtaramadın. Sansa'nın da başına gelenlerden sonra sen git en iyisi harakiri yap.

Sansa'ya gelince bu kız senaristler tarafından katıksız bir mal haline getirildi. Gitti yalancı olduğunu defalarca tekrarlayan Littlefinger'a güvenerek Boltonların gelini olmaya razı oldu. Üstüne yaşlı bir kadın tarafından kendisine kaçma fırsatı sunulmasına rağmen düğüne kadar beklemeyi tercih etti. Yetmedi ne idüğü belirsiz bir kızın lafı üstüne meraktan tek başına köpek hırlamalarıyla dolu karanlık bir koridara daldı. Sonra da başına ne geldiği malum. Bu kız "başa ne gelirse ya meraktan ya ....tan gelir" lafının canlı örneği resmen. Senaristler de böylece bir karakteri daha sıfıra indirdiler.

Ramsay Bolton karakteri de kesinlikle o kadar öne çıkartılmayı hak eden bir karakter değil. Adamın tüm olayı sadistçe işkenceler ve sapıkça espri anlayışı. Tamam adam çok kötü ondan nefret ediyoruz, ee yani ? Kitapta o kadar ilginç karakter varken onları harcayıp böyle silik bir karakteri öne çıkarmak senaristlerin beceriksizliğinin en iyi göstergesi.

Senaristlerin diğer bir bariz beceriksizliği Arya gibi bir karakteri 5 bölüm boyunca aynı karanlık yerde gösterip karakterin gelişimi adına neredeyse hiçbir şey yapmamak. Ya alın şu karakteri ne öğrenecekse 3. bölümde filan öğrensin sonra dışarıya salın da karakterin bir anlamı olsun. Ne o öyle yedek kulübesinde bekletilen sporcu gibi.

6. bölümü de kısaca özetlemek gerekirse bölümün tamamı uçkur üzerine döndü diyebiliriz. Tyrion çükü sayesinde ölmekten kurtuldu, Lorass uçkuru yüzünden hapse girdi, Sansa da malum işte. Nerede eskiden dizide dönen entrikalar, zekice yazılmış diyaloglar, devamlı bir şey yapan karakterler, nerede dizinin şu anki durumu. Ha gerçi o kadar başarılı bir diziyi alıp bu hale getirmek de büyük başarıdır. Artık ben diziyi sırf senaristlerin son bölüme sakladıkları belli olan Cersei'nin çıplak sahnelerini görmek için izleyeceğim. Bana bunu dedirttikleri için de senaristlere saygılarımı sunarım.

Winter is "nah" coming.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 21 Mayıs 2015; 11:06:39 >

• Tırt pırt ve zırt bir sezon.
  • metroid kullanıcısına yanıt
    zevkle okudum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramsey ölse bu sezon başka birşey istemem abi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Iceman

Beyler 4. sezon 1. bölümdeyim. Bu peach joffrey ne zaman ölecek ? Büyük bir keyifle bekliyorum ölümünü

Merak etme içinin yağları eriyecek
  • Bu kadar beklemeye deymedi resmen. Cok sacma bir sezon. Eski sezonlari ozletti resmen izledikce izleyesi geliyodu insanin.

• Çok yavaş ilerleyen bir bölümdeyiz. Sanki geride kalan 4 bölümü unutturmamak için karakterleri baştan tanıtıyorlar. Ara sezon gibi bir şey olacak bu sezon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

Çok yavaş ilerleyen bir bölümdeyiz.

Çok yavaş ilerleyen bir sezondayız demek istedin herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 17031704170517061707
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.