Şimdi Ara

Galaxy S25 Ultra vs Galaxy S24 Ultra karşılaştırması: Geçmeye değer mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı S24 Ultra kullanıcılarında ekranda kumlanma/dalgalanma sorunları epey ayyuka çıkmıştı. Bu sorundan etkilenmemiş kullanıcılar için hiçbir neden göremiyorum S25'e geçmek adına. Değmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Sağa doğru kaydırarak görebiliyorum ben.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S25 ultranin disaridan a06 gibi giriş modeliyle neredeyse farki kalmamış

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    O sorun bende de var. Her ne kadar inkar edenler olsa da herkeste var zaten. Ona rağmen geçmek için sebebim az geçmemek için fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erditepe -- 25 Ocak 2025; 19:30:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S22 u dan s 24 u 512 ye geçtim gerçekten fark vardı. Ama s25u ilgimi çwkmedi.

• Chigz Tech Reviewsyoutube
    Samsung Galaxy S25 Ultra vs S24 Ultra - Is it Worth the Upgrade?
    https://www.youtube.com/watch?si=VlQl2n14Nccz1SvZ&v=HxSjpjmQj30&feature=youtu.be

Arkadaşlar videonun kamera karşılaştırma bölümünü izleyebilirsiniz. Eleman gayet güzel hazırlamış.

Kamerayı düşünerek geçek isteyenler için iyi bir karşılaştırma.

Fakat S25 Ultra'nın henüz güncelleme almadığını, S24 Ultra'nın kamerasının oturmuş durumda olduğunu hesaba katmak gerekir.

Kendi fikrim şuanda S24 Ultra kamerası daha iyi göründü bana. Ama bu durum 6 ay sonra değişebilir.

• spyman S kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı fikirdeyim ve aynısını yapmıştım

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Baştan aşağıya yalan yanlis bilgiler yazmışsın gelen yorumlar s25u ekrani s24u ya göre ele daha yatkin ve daha iyi olduğu söylüyor ele batma olmadığını gayet konforlu olduğunu söylüyorlar sen köşeli tasarimi beğenmiş olabilirsin ama çokça şikayet aldi iyide yapmışlar.Gorunur alan kırpılmış demissin ekran 6.9 inç oldu yani ekran s24U dan daha büyük İphone 16pm ile ayni olmuş videolari izlediyseniz anlamış olmaniz lazimdi. Ana kamera özellikler ayni olabilir ama videolarda görünen görüntü kalitesi s24 e gore iyilesmis. Cihaz yeni olduğu icin kamera ve video gelen guncellemelerle dahada iyileşecek. S25U da neye göre aşırı ısınma problemi var dediniz ? Tamam anladik s25U alamican diye bu kadar gömmene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 25 Ocak 2025; 22:40:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt

Nothing markası bunu yapıyor. En son modeli 2023 yazında çıktı. Yenisi bu yaz çıkacak.

www.gsmarena.com
    Nothing Phone (2) - Full phone specifications
    https://www.gsmarena.com/nothing_phone_(2)-12386.php
  • Vallahi kimisi gösteriş merakı desin kimisi haklısın desin kendisi bilir ama samsung şu amiral gemisi ile orta segment telefonların dış görünümünü ayırmalı artık bu bir.

İkincisi ultra diye bir model olmamalı. Her şeyi ultra modele koyup ayrı bir model gibi çıkartıp ne diye buna S serisi dersin ki ? Note diye satsan ne zararı var, 3 telefon çıkartmak zorunda mısın her lansmanda ?

Yenilik adına hiç bir şey yok. S10'dan ben S23'e geçtim arada 5 nesil var neredeyse s10'u da sayarsak. S10 ile s23 arasında mesela kamera olarak bir gram fark görememiştim. Tek fark yakın çekimlerde kamera lensi büyüdüğü için kenarların saçma sapan bulanık çıkmasıydı. Onu da 2x dijital zoom getirerek çözmeye çalıştılar. Tamam normal bir durum kullanılan lens açısından ama en anormali s23' de oldu bu durumun ve s24 'de de çözülmemişti s25'de de aynıdır çünkü hiç bir şey değişmedi. Ultra mesela bundan ektilenmiyor belgeleri çok güzel çekiyor, neden ? Çünkü ultra geniş açı lensinde AF var. Samsung gidip diğer S modellerinde bu yeniliği bile yapmıyor.

Gece çekimi örneğin. Gece çekiminde manuel mod kullanırsan zifiri karanlıkta çekimler leş. Ancak yapay zeka destekli şekilde auto modda çekmek lazım öylelikle biraz kurtarıyor ama yüksek iso başarımı çöp, auto gece modunda bile çok karanlık bölgelerde sapıtıyor. Mesela bir şehir manzarası çekeyim dersen şehrin ışıkları iyi çıkarken sağ taraf zifiri karanlıkta kaldıysa leş gibi bir katman geçişi oluyor.

3x kamera tamamen gereksiz ve yetersiz. 5x zoom olmalı. 2x dijital yapıyorsun zaten ve hiç bozulma olmuyor çok iyi. 3x 'e alıyorsun azıcık bir fark oluyor. 3x ile 2x dijitalin hiç farkı yok, olmadığı gibi 3x 'de dijital yapınca çoğu zaman telefonda canlı gördüğün iyiyken işlerken berbat hale getiriyor fotoyu.

ultra modelinde ise iphone 'a uyup, 10x optik zoom'u gidip 5x 'e indirdi s24'de. Bu da bir saçmalık bana kalırsa.

Kamera geçişleri hala çöp. s24'de 60fps de pürüzsüz video geçişi far mı bilmiyorum ama s23'de 30fps de ancak tüm kameralar aktif kullanılabiliyor onda da kameralar arası geçerken tık tık geçtiği belli oluyor, çünkü hepsinin optik konumu farklı hizalanmış.

Yani bir çok eleştirilecek yönü var s serisinin 'de. Ama hiç bir PARALI inceleme kanalı bana ürün göndermezler korkusu ise bir gram dahi eleştiremiyor. Ben severek kullanıyorum yine de s23'ü video ve fotolarından memnunum her nekadar eleştirsem de eksikliklerini. Ama bu fiyata artık bunlar bu devirde insanları aptal yerine koymaktan başka bir şey değil. Korkmadan eleştirin yahu eksiklikleri. Dediğim gibi görünüm en önemlisi. S serisi nin 22'si ile 25'inin görüntüsü birbirine benzer mesela buna bir şey demem de, aynı banttan çıkan ama özellik eksiltilmiş araçlar gibi alt seviye modeller bile S serisine benzeyiyorsa samsung milletle dalga geçiyordur. inovasyon ruhy sıfır demek ki bu markada, yenilikçi bir tasarıma ya da markanın serisinin imzasını oluşturacak bir tasarımı yapmayı beceremiyor.

• DeepImpact. kullanıcısına yanıt

Yazdıklarımı sağlıklı anlamadan çamur atmışsın. Baştan aşağıya yalan yanlış demenle ...

Apple ve Google Pixel boşuna mı esaslı kavis yapmıştır ?

Ben diyorum ki o hafif yuvarlatılmış köşeleri de batmaya devam edecektir.

Görünür alan net yazdım ve belli sen nedir anlamamışsın ama ne alakaysa 6.9 dan bahsediyorsun. Zaten 6.8 den ufak bir artış büyüme ama piksel sayılarından artış yok yani PPI değeri artmamış azalmış seyrelmiştir . Biraz az da olsa netice piksel yoğunluğu azalmıştır. PPI değeri yüksek olunca daha yüksek kontrast keskinlik verdiği bir bilinen gerçektir.

Artı kısımları var bunlar bahsedilmiştir gerçi sen şu cevabında bahsetmemişsin tıpkı yardımcı kameralarından biri 50 MP artırılması gibi ...

Görüntü kalitesi M14 serisi OLED/AMOLED paneli kullanılmaması ile parlaklık ve daha canlı kaliteli olan M14 serisi Samsung üretimli panel kullanılmadığı için elden geçmiş eski M13 serisi OLED/AMOLED Samsung panelinden övmek bence çok komik olur. Geçen yılki ile aynı 2600 pik parlaklık keza bu parlaklık tam ekran beyaz iken değil ufacık bir alanda iken ve o da HDR ortamında kısa sürede gerçekleşendir. Uzun süre 2600 Nits te kalamaz kendi mDNIE yıllardır var olan yapısı ile otomatik ekranı karartır manuel parlaklıkta bile olsa . Termal darboğaza karşı parlaklığı düşürmesi yıllardır bilinen handikaplarındandır keza bu durum tüm OLED AMOLED üretimli markalarda daki ürünlerde de görülmektedir... Belli ki kapsamlı ve derin bilgiye sahip değilsin kendimle kıyaslanırsa. Kendimi de en çok bilen filan egoizmle ele almıyor sadece kıyaslama yapıyorum bilgiler seviyesinde ve anlaşılan o ki Mura sorunu çözmesi dışında kayda değer bir S25 Ultra AMOLED paneli aynı gibi ....

Evet kameraya iyileştirmeler gelecektir ama bu kesin çözecekler manasında da gelmez. S24 Ultra da aşırı işleme sorunu hala devam etmektedir! Yüksek ihtimalle bu bir yazılımsal kamera firmware algoritma tercihi olsa gerek S25 Ultra da da aynı rezalet devam ediyor olacaktır da umarım S24 serisi sahipleri bizleri yanıltır. Yanılmaya razıyım yeterki çözsün ...

Video ya gelecek bir güncelleme demişsin. Herhalde ekrana renk profillerine filan demek istedin. S24 Ultra da Vividness / Canlılık ayarı ile aylar sonra şikayetlerle taleplerle anca çözmüşlerdi. Aynısı ne gördünüz ki ? Bu tür şeyler kıyasla ve fiziksel cihazı uzun süre kullanımda fark ettirir. Evet kaliteli kameralarda ve görsel kayıpsız paylaşımlarla ( Youtube kendisi görsellerin kalitesini düşürmektedir ) ve o çekimleri izlenecek monitör veya tablet veya laptop vs ekranının da kaliteli olması ile anca belki varsa bir sorun kıyasla fark edilebilir.

Aşırı ısınma problemi ilk test örneklerinden beridir hep dile getirilmiştir. S25 Ultra Ana Konusunda ilk açılan aylardan beri yer yer dile getirmiştim üstelik farklı kaynaklarca.

Satışa sunulacak S25 Ultra nın aşırı ısındığı da eline geçmiş S25 Ultra sahibi birinin Youtube incelemesinde gördük. Bunları ben dahil birçok kişi dh forumunda da paylaşmıştır...

Biraz ezbere değil son durumlar nelerdir haberdar olmalısın.

Bihaber eleştiriler özellikle kişi odaklı olunca komik hallere düşüyorsun .

Keza mesele kişiler değil olgular cihazlardır.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Samsung Apple a özenmeyi geçmeli geride kaldığı şeylerde evet özenebilir ama geçtiği şeylerden gerilemesi kabul edilemez 10x optik zoom meselesi S23 Ultra da S24 Ultra ya geçerken tam bir rezaletti. Her iki cihazı da satın almış 1 yıl kullanmış biri olarak tespitleriniz doğrudur.

Arka kameralarında 8k 30 FPS kayıt özelliği hepsinde var ama 8k kayıt yapılırken kameralar arası geçiş yapılamıyor! Bu yazılımsal olarak mümkündür istense yapılır! Belli ki bunu S26 Ultra ya saklamışlar !

Qualcomm zaten 8K 30 FPS geçen yıllardan beridir var bu yıl bir umut 8K 60 FPS beklerdim ama gelmedi ... Video da çekimler en az 60 FPS olmalıdır. 60 FPS en az şartı sunmayan çözünürlükler de pek bir anlamı bence yoktur.

S24 Ultra kullanıcısı olarak 4k 60 FPS te tüm kameralar arası geçiş kayıt esnasında vardır. Ama bu özellik yukarıda da belirttiğim 8K da kayıt arası kameralarda geçiş yoktur!

Selfie / Özçekim kamerası da birebir aynı 12MP tam bir rezalet! Selfie de 8k beklerdim ve fotoğraf çekiminde de 12 MP den en az 48MP e geçiş te beklerdim . Interpolasyonlu 48MP değil elbette... Pixel 9 Pro XL geçen yıl tanıtıldı selfie kamerası üstündür ... Samsung Apple dan çok Google Pixel dekileri de kopyalaması gerekirdi. Daha iyisine olan şeylerin kopyalanmasında kimse gocunmaz aksine göz yumulur ... Hatta daha da iyisine olursa ne ala deriz..

Bu yılki AR-GE de SIFIR yatırım var. Bu yılkı tasarım belli ki yıllar önce zaten tasarlanmış! ... AR-GE yatırımı ciddi maliyettir ve madem böyle bir süreçte ciddi kar elde etmekteler aynı fiyatlarda sunsalar bile. Döviz kurundan bağımsız yabancı para birimlerinden de fiyatları daha düşük olması gerekirdi bu da bizleri aptal yerine koydurmaktadır. Bazı bileşenleri SoC maliyeyi artmış olsa da bir paket olarak bir bütün olarak yine de globalde fiyatı düşük beklenirdi ...

S-Pen deki batarya ve 3 boyutlu jiroskop ile S-Pen i şarj edecek telefondaki şarj ünitesi bileşeni de S25 Ultra da çıkartılmıştır! ...

Yazılım politikası da 7 yıl ama aylık geç verilen ve yeni modellere saklanan bazı özellikleri kasıtlı planlı eskitme amaçlı eski modellere de vermiyor oluşu insanda Pixel serisine kaymaya vesile ettiriyor.

Türkiye'ye resmi garantili gelecekmiş birkaç ay içinde . Şahsen biraz daha bekleyeceğim öyle karar vereceğim.

Umarım S25 Ultra da kronik sorunlar çıkmaz... Aşırı ısınma problemi sürdürülebilir performansa sahip değil. Isı tahliyesi şart yani geliştirilmiş buhar kazanına rağmen dışarıya atılan ısıyı da hapsedecek kılıflardan da uzak durulmalıdır.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Sadece optik zoomda değil Kutudan şarj aleti çıkmaması, değiştirilebilir-çıkarılabilir olmayan batarya, kulaklık çıkmaması, sd kartın kaldırılması, 3mm jack girişinin kaldırılması vs. Apple ne yapıyorsa bu samsung da peşinden gidiyor İyi kötü bakmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

Geriye doğru gidilirse evet liste daha uzar.

SD kartı kullanan cihazlar var. Eskiden di SD kartı var dahili okuma yazma hızı düşüyor meseleleri eskide kaldı. Birçok bilindik marka kullanıyor Sony dahil ...

3.5 mm jack bence de olmalı Sony de var ... Bunlar daha çok kasa içinde yer açma hesapları...

Bence esas arka kapağı cam olmamalı! Boşuna ağırlık ve kırılganlıktır. Aramid veya sağlam bir plastik türevi kablosuz hatta çıkartılabilir batarya vs için de mis gibi olur ... Microsoft Lumia 950 XL aklıma geldi evde köşede durur ...

Samsung kendisi özgün fark yaratıcı tek bir enstrümanı vardı o da S-Pen i yüksek donanımlı telefonlarda sunması idi ama batırıyor ve evet Apple a göre hareket ediyor. Bazı alanlarda Apple ı istese rahat geçer ama yapmıyor ... ( CPU GPU hariç diğer şeylerde ! )

Konuya dönersek S24 Ultra dan geçmeye değmez! Kayda değer yenilikleri yoktur. Mesele S23 Ultra dan S24 Ultra ya geçişe değer daha fazla idi keza satışları S23 Utra yı geçmişti ... Bu sefer de S25 Ultra daki satış adetleri S24 Ultra kadar olmayacaktır veya ciddi bir fark ile daha fazla satamayacaktır S23U dan S24U ya kıyaslanırsa.

Her yıl telefon değiştirim kendimden yana güncellemeler geç gelmesi Android sürüm güncellemeleri aşırı geç gelmesi ile tekrardan Pixel 9 Pro XL veya Pixel 10 Pro XL yaza doğru geçiş planlamaktayım.

DAC li suby-c 3.5 mm jack dönüştürücüsü ile çözümler vardır ama bu tür aksesuarları telefonla beraber gelmelidir... Eskiden S-Pen yedek ucu ve değiştirici pensesi de kutularda idi onu da çıkardılar... Kulaklık kablolu da vardı o da çıktı ...

Cihazda dandik 3 Amper data kablosu ile anca 25Watt kendi resmi şarj adaptörlerinie uyumludur 45Watt a uyumlu olan 5 A ( Amper ) lik kablolardan değildir. 5 Amper her şeyde artık bir standarttır ama Samsung amiral cihazlarına 3Amper lik kablo koyması rezalet!

• Anthropomancy kullanıcısına yanıt

Zaten farkı anlayabilmek için ideal değişim süresi 5 senede 1 , yani S10, S20 kullanıcıları için mantıklı olabilir ama S21 ve üstünü kullananlar için ego tatmini dışında bir fark sağlamayacaktır.

Şu an S24 ultrasını 40 45 e verip üstüne 50 koyup S25 ultra almak parayı saçacak yer arayan için mantıklı olabilir ama diğer türlü tamamen saçmalık.

Samsung da bunu zaten S24 ultra kullanan adam için çıkartmadı dediğim gibi eski modelleri yükseltmek için mantıklı bir seçenek.

• Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    Cihaz ne kadar sürede şarj oluyor birde normal tr cihazı mı sizin ki

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    22-23-24 serisinde ultra modellerde keskin köşeli tasarımlar diğer cihazlardan ayırıyordu. Şimdii yumuşatma ile bu durum değişti. Her ne kadar işi bilen aha bu s serisi cihaz der ama faydasız.

Ben yapılan geliştirmeleri yeterli bulmadığımdan 24 Ultra'dan geçiş sebebi göremiyorum. Zaten köşeli tasarım %70'lik kesimin sevdiği bir şey. Ele batması bile çok güzel 🤪

• Quallcomm çalışmış, Samsung yatmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S24 Adreno 750 ekran kartı kullanıyor, S25 Adreno 830 %40 performans artışı var ve soğutması da aynı şekilde %40 daha büyük olması lazım. Bence en önemli iki fark bunlar olmalı ama neyse...! Ayrıca parlaklık önleyici ekranı da S24 de sorunluydu Gorilla Glass Armor kullanıyordu bunda Gorilla Glass Armor 2 2.2 metreden düşme ve çizilmelere dayanıklı gözüküyor ve yansıma önleyici ekranı daha sorunsuzdur diye umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Ocak 2025; 2:49:57 >
  • Herşeyi aynı sadece biraz inceltilmiş halı. Geri kalan herşeyi aynı...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.