< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Galaxy S25 Ultra vs Galaxy S24 Ultra karşılaştırması: Geçmeye değer mi? (2. sayfa)

-
-
Aslında s25 te yapması gerekeni belki s26 veya s27 de yapıp 67w hızlı şarj 16 gb ram 5500 mah pil yapacaklardır. Ya da bunları 2 modelde vereceklerdir. Başka yapacak bir değişiklik kalmadı ki. Bu özellikler olsaydı geçebilirdim. Çinliler bu sene farkı iyice açacaklar sanırım. Özellikle kamera konusunda vivo ve huaweiye yaklaşamazlar şu saatten sonra
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekran M13+ panel,S24u da M13 vardı,pixel 9 ve iPhone 16 M14 sattı Samsung,kendisi kullanmadı M14 son versiyonu, bunun yanında hala 8bit ekran teknolojisi, düşük pwm değerleri ( göz sağlığını olumsuz etkileyen bir durum )
Aynı batarya kapasitesi, aynı ram ( Çin pazarında , Çinli firmalar 16gb standart yaptığı için o pazarda 16gb veriyorken , global e vermiyor )
Vs sayacak çok şey aynı s24-s23,s22 serileri ile , tek değişiklik yapay zeka , bunu da ileride paralı abonelik sistemine geçecekler , önce alistirma yapıyorlar ücretsiz diye 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akıllı telefonların yerini akıllı gözlükler alacaktır 10 yılı falan anca kaldı bence şu katlanır olayı furyasından sonra tablet ve telefonlar hatta laptoplar yerine geçeceğini düşünüyorum! Daha sonra zaten beyne çip taktırmak moda olur piercing gibi ve herşeyi o sayede yaparız!
Hocam ekran özellikleri kisminda Samsung s25 U HDR 10 gözüküyor bu 10 bit demek değil mi ?
Hayır hocam, benim bahsettiğim şey , içerdeki panel , donanımsal olarak 8bit hala , yani s22-23-24 ne kullandiysa onu kullanıyor s25 de.
Donanım olarak s22-23-24 ile herşeyi aynı
Sadece 50mp geniş açı var , tek değişiklik bu, geri kalan herşey bataryasindan kamera sensörüne ekran teknolojisinden ram kapasitesine herşey aynı 😁
Bunları yazınca birileri rahatsız oluyor veya tekrar ettiğimi düşünüyor ama cihazı gereksiz övenleri görünce yazmak gerekiyor,
Öyle ahım şahım bi geliştirme yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aylarca sabırsızlıkla S25 Ultrayı bekledim, hayalini kurdum. Hayatta bir telefona 70-80 bin vermem diyen ben, S25U için gözden çıkartmıştım bu parayı ama gel görki, S24U kopyası olan bu cihaza 20 bin lira daha fazla para ödemek, salaklık olur (kendi adıma yazıyorum, bu parayı vereceklere lafım yok). Üzüldüm doğrusu, hayal kırıklığı içindeyim. Sırf yapay zeka özellikleri için bu telefona o kadar para verilmez. Yazıda da belirtildiği gibi bu özellikler yüksek olasılık S24U'ya da gelecek. En önemlisi ise Samsung yapay zekayı ücretli yapmayı düşünüyor 2026 yılında. Şunun şurasında 1 sene ücretsiz kullanılabilecek. Eee, ne kalacak geriye o zaman? Şuan önümde 2 seçenek var. Ya Xioami telefonumu kullanmaya devam edip, S25U'nın 50-60 bin bandına düşmesini bekleyeceğim ya da hiç beklemeyip S24U'ya geçeceğim ki ikinci seçenek bana daha mantıklı geliyor. Farklı düşenen varsa lütfen beni de aydınlatsın. Üzdün bizi Samsung!
-
Bence ultra dan devam edin . 26 ultra gibiquote:
Orijinalden alıntı: apathetic
Ben s22 ultradan bile geçecek bir sebep bulamadım çıksın diye bekliyordum s25 ultrayi hala taş gibi cihaz geçmek için bir telefon parası daha vermeyi hiç içim sinmedi belki plus modeline fiyat düşerse geçerim
Yurtdışı fiyatı aynı bizde 20 bin daha pahalı S24u ya göre. Teşekkürler Samsung S23U ile devam. İşlemcinin, NPU nun gücünü ben hissedemiyorum. Gemini zaten gelecek her telefona, yapay zeka falan hikaye zaten bana göre. Boş bir yükseltme ne diye verelim S24u nun sıfır fiyatı üzerine 650 dolar fazla, zaten yurtdışında 1300 dolar.
Salakça.
-
Hocam , peki 10 bit video çekim s24u da vardı değil mi? Öyle bir şey hatırlıyorum da. Yeni geldi s25u ya diye bahseden videolar görmüştüm.
Anlaşılan s30 ultra çıkana kadar önemli degişiklik olmayacak adamlarda inavasyon yapacak zeka seviyesi bitti
-
Kesinlikle değmez, bırak S24 Ultra'yı daha önceki modellerden de bu kadar para verip geçmeye değmez.
S25 Ultra'yı (ya da herhangi bir yeni cihazı) parasının hesabını bilemeyecek kadar geliri olanlar ya da teknoloji takibi artık mantık sınırlarını aşıp hastalık haline geldiği için bütçesine göre ciddi paraları israf etse dahi yeni çıkan ürünleri almadan duramayan kişiler alacaktır.
Geri kalanlarda; en az 3-5 yıl kullanılmış bir telefonu olup yüksek performans, çok özel kamera yetenekleri vs gibi özel ihtiyaçları olanlar hariç bu ve benzeri son model çok pahalı telefonları almak kimse için ihtiyaç değil.
Şirketlerin değil kendi bütçenizi düşünün, aman.
Hocam sen video izleme , video kaydı vs den bahsediyorsun benim demek sitediğim ekran amoled panelin renk sıkalası,renk gamutu . 1 milyar renk gösteremiyor samsung ekranı.Bundan bahsediyorum, donanım yok yani baktığın ekran eski nesil bir ekran.Çinli rakipleri vs 10 bit standart hale geldi, daha iyi bilen arkadaşlar var forumda görürseler yanıtlarlar @smart1978
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 25 Ocak 2025; 15:30:7 > -
Anladım hocam. Ben yanlış anlamışım. Öyleyse yine fark yok. Bahsettikleri gibi ekran daha iyi değil.. O zaman da aslında bu s25 serisi bir deneme/ara model telefonu olacak gibi.. Bilgiler için teşekkür ederim..
S25 Ultra sadece HDR10+ video modunda 10 bit çekiyor.
LOG formatı ise şahsen deneyimledim 10 bit olmayabilir.
S24 Ultra da pro fotoğraf modunda raw/ ham modunda .dng formatında 12 bit sadece fotolar çekiyor . Bir de Expert RAW var orada da .dng raw seçilirse 16 bit fotoğraf çekiyor.
Video kısmında S25 Ultra varsayılan 10 bit yoktur. LOG kaydı getirilmiştir keza log da sadece sonrasında telefondan veya pc den programlarla renk tonlaması ayarlanmaktadır.
8 bit LOG kayıt yapıyorsa felaket derim !
İnceleyenlerde log kayıtları telefonun ekranından düzenlemeyle tek tıklamayla canlı hale gelmesi akla 8 bit panel ekran kullanılan S25 Ultra da bence kesinlikle 8 bit LOG kayıt yapmaktadır.
10 bit ama HDR+ format videolar yıllardır Samsung larda var ve oradaki videolar 8 bit AMOLED panel renk derinliği yetmediği için soluk kalmaktadır ama Samsung yazılımsal hilelerle göreceli canlandırmalar da yapıyor ama esaslı da olmuyor belli oluyor sırıtıyor.
Samsung ekranı 12 bit veya 10 bit panele geçmeden HDR10+ ve LOG harici varsayılan 10 bit video ve hatta foto lar varsayılan olarak telefonda aktif olmaz.
Varsayılan foto çekim megapikseli de enteresandır 12MP ! Apple da yıllardır 24MP ... Elbette ayarlarında 24 50 200 ler var ama kıstas her daim varsayılanlar üzerindendir. Varsayılanı ne kadar yüksekse esaslı iyileştirme vardır o kadar denilir.
Bazı kamera özellikleri ONE UI 7.1 ile de gelebilir. Samsung teknik olarak sunabilir ama kasıtlı planlı eskitme mantığı ile yeni cihaz aldırmak için de sunmayabilir. Bu kesinleşirse 7 yıl içinde yeni S25 Ultra gelecekteki akıbeti de şimdiden felaket olur rezalet olur derim.
-
S24 Ultra kullanıcısıyım,
-işlemcisi çok güçlenmiş ama şimdilik gereksiz
-köşeler yuvarlatılmış kabul daha konforludur ama karizmayı kaybetmiş ve sıradanlaşmış
-bir kamerada mp artışı var.gereksiz
-kenardaki titanyum güçlendirilmiş. Çok önemli değil.
Yani genel olarak değiştirmeye gerek yok.
Hatta ilk defa alacak olsam yinede s24u alırdım
Kasasının köşeleri bombeli yuvarlatılmış olması bence hiç yapmasalarmış. Yine sivri yine batacak bir sivriliği vardır. Apple ve Pixel boşuna daha yuvarlak hatlar yapmamış. Samsung köşeler sivri değil demek için yapmış... Neticede yine ergonomik değil batacak.
Badem hafif yuvarlattın ekranı da niye paralelinde köşeleri yuvarlattılar görünür alan kırpılmış oldu. İçerikler hep eksik gösterecek. Zaten kamera deliği eksik gösteriyordu şimdi de ekstradan köşelerden görünür alan azaltılmıştır.
Son yıllardaki Sony telefonları gibi tercih etselerdi ...
Ana kamerası aynı ! Esaslı bir değişiklik kamerasında yok.
Video da Apple dan geride . Titremeli videolar kayıt etmektedir. Apple daki OIS mekanizması tamamen farklı ... Samsung Apple daki OIS mekanizmasına geçmeli. Apple son yıllarda bu OIS mekanizmasına geçmiştir.
Titanyum kılıflar olmadığı sürece titanyum olmasının bir espirisi yoktur.
Yan tuşları titanyum değil.
Selfie kamerası aynı! Selfie özçekim de ciddi iyileştirme beklerdim ...
S25 Ultra CPU GPU aşırı ısınma problemi var .
-
değmez ama güncellemeler için parası çok olan düşünebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X