Şimdi Ara

FX-AUDIO TUBE-01 lambalı preamp (video eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Plak , pikap kayıpsız formatlar derken her geçen gün sisteme ufak tefek dokunuşlar ile biraz daha renk katmaya çalışıyorum. 1-2 yıldır incelediğim , videolarını izlediğim lambalı kulaklık amplilerini markaja almıştım. Fakat hep tereddüt ettiğim konu , hi-fi sistemlerde asıl ulaşılmak istenen imkanlar doğrultusunda sesin en doğal halidir , bu tarz minik bir cihaz doğallığa ne yönde etki eder , iyileştirme beklerken daha kötü bir etki yaratırmıydı. Derken aliexpresten 1 adet FX-AUDIO TUBE-01 sipariş ettim. Yaklaşık 14 günde cihaz elime ulaştı. Bir merakla cihazı elimde bulunan , aldığım cihazların yanında gelen rca kablolar ile cdp ile ampli arasına bağlantı yaptım. Bağlantıyı bilerek eski nesil ekolayzır cihazların bağlantı şeklini kullanarak (tape - monitor çıkış ve girişleri) yaptım. Bu şekilde tak çıkar yapmadan tek tuş ile aradaki ses faklılığını algılayabilecektim. Preampın ses ayarını yarıya getirerek sıklıkla dinlediğim birkaç parça ile denemeler yaptım. Cihazla ilgili ilk izlenimim , cihaz on konumda iken kesinlikle vokaller tamamen ön plana geçiyor , hatta alışmadığım için bu durumu ilk denemelerde yadırgadım. Birkaç deneme sonrasında ses alıştım ve aslında beck vokal olarak adlandırılan arka plan sesleri çok daha net duyduğumu farkettim. Başta da dediğim gibi bağlantıları yaptığım kablolar piyasa işi denebilecek kalitedeydi , elimdeki en kaliteli rca kablo hama 'nın 4-5 sene önce teknosada satılan kalınca hafif kalite hissi uyandıran kablosuydu. 2. denemede (elimdeki en kaliteli 2 kablo ile) cdpden gelen sinyali preampa direk ve çıkan sinyali hama kablo ile ampliye aktardım. Bu haliyle bile oldukça berrak bir üst frekans performansına ulaştım. Sıkça 'kadife gibi'' denilen ses bu olsa gerek . Bass frekanslarda bariz bir farklılık göremedim ama yine de gereksiz uğuldamalar yok oldu diyebilirim. Ama şundan eminim ki vokaller resmen mutasyon geçirdi. Hani psikolojik mi acaba denecek bir durum söz konusu kesinle değil. Cihazın asıl performansını biraz daha piştikten sonra daha iyi analiz ederim diye düşünüyorum. Bu süreçte başka bir topiktede tavsiye istediğim gibi en azından ortalama bir kaliteye sahip rca kablolar ile bağlantılarıda yenileyeceğim. Bu işlemlerden sonra en azından almayı düşünenlere fikir olması açısından videolu bir inceleme de yapacağım. Eminim bu cihaz benim gibi aşırı bütçeler ayırmadan kaliteli müzik dinlemek isteyen kullanıcılar için en azından bir oyuncak olabilir diye düşünüyorum. Saygılar , sevgiler ...

    video linki :https://www.youtube.com/watch?v=0wxnHw3kO6Y



    -malzeme: Alüminyum alaşım durumda, PCB, altın kaplama arayüzü
    -güç kaynağı: DC12V 1A
    -boyutu: 98*100*32mm
    -çıkış Gücü: 2000MV
    -empedans: 600R
    -frekans Tepkisi: 20 HZ (-0.2DB)-20 KHZ (-0.2DB)
    -SNR: 100DB
    -çıkış: 3000mV
    -giriş Hassasiyeti: 300MV-2000MV
    -THD: 1000MV 0.1%
    -ağırlık: 350g
    FX-AUDIO TUBE-01 lambalı preamp (video eklendi)

    FX-AUDIO TUBE-01 lambalı preamp (video eklendi)
    [FX-AUDIO TUBE-01 lambalı preamp (video eklendi)
    simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/769430/7d406800-422f-4976-a8e7-48db39173bd5.jpg[/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyblack -- 7 Ocak 2017; 14:26:6 >







  • Beğenmişsiniz anlaşılan. Ben de merak ettim. Amfiye lambalı havası tadı katan böyle bir cihaz his de fena olmaz aslında .İlerleyen günlerdeki yorumlarınızı bekliyorum.
  • hayırlı olsun ilginç bir cihaz. kulaklık çıkışı olsaydı çok ilgimi çekkerdi.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    çevirici jack yardımıyla kulaklıkla da kullanılabilir diye düşünüyorum.

    Bugün kablo siparişlerimi de vereceğim. Onlarda gelince daha güzel olacak eminim. Benim ses sisteminde vokaller açısından fark yarattığı kesin. Birde forumda oldukça ilgi gören t sınıfı ampliler ile birlikte kullanılırsa çok daha iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Hatta elinde yine çinden sipariş ettiğim lepai 2020 t sınıfı ampli ile de bir deneme yapıp burada sonuçları paylaşırım. Zaten cihazı sipariş ederken eğer ana sistemde pek işe yaramazsa lepai ile kullanırım diye almıştım ama performansı hoşuma gidince sökmeyi düşünmedim bile. T sınıfı amplilerden çıkan sesi daha gövdeli hale getirecektir.
  • amplifier de sanırım imzandaki teac.
    enteresan aliexpressten baktım fiyatı da 30 doların altında.
    en fazla 100 lira çöpe atmış olursun ki hifi için 100 lirayı çöpe atmak sokaktaki dilenciye 1 lira vermekle aynı şey gibi.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Evet ampli teac ar600, yıllardır mutlu mesut yaşıyoruz kendisiyle. Dediginiz gibi 29.90 $ gibi bir fiyata aldim ki emin olun çöp değil. Bi ara cihaz değişikliği düşündüm magnat ma600 dikkatimi çekmişti. Pre katı lambalı hybrit bir ampliydi. Ampliden memnun olduğumdan çokta içime sinmedi. Sonra bu tarz bi cihaz ile benzer bir etki yakalarmiyim umuduyla aldım ve ilk izlenimlerim olumlu. Kablo upgrade işleminden sonra gerçek performansı ortaya çıkacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöp demedim yanlış anlaşılmasın o benzetmeyi ben kullanmam bu forumda :) en kötü ihtimal beğenmedin 100 liran çöp olur en fazla manasında söyledim ben.
    a sınıfı ampli projem var şu an.parçaları tamamlayıp kazasız belasız çalıştırırsam pre olarak bir denerim en azından.birşey kaybetmem herhalde.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Alınarak yazmadım sorun yok yani :) Ki çöp olma ihtimali de vardı. Üzerinde ses ayar düğmesi olduğundan gayet iyi olur. Uzun süre kullanımda kumanda olmadığından sorun yaratabilir sadece.
  • labanın işlevi nedir peki lambalı olunca ne işe yarıyor.
  • geçici kullanırım zaten.eğer a sınıfı ampliden memnun kalırsam bir de ilerde üzerinde kumanda olan a sınıfı pre ve daha sonra sabre dac projem olacak inşallah.gene çin işi tabiki. :) du bakalım.önce ilk aşamayı tamamlayalım.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    konu bir topik açsan güzel olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    konu bir topik açsan güzel olur..

    abi bizimki amatörce olacak,parçaları al birleştir.o kadar.öyle konu falan açmaya gerek yok.ustaların yanında ayıp olur.
  • magrofon kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak üst düzey bir bilgiye sahip değilim. Ancak lambalı ampli diye adlandırılan cihazlarla ilgili genel görüş sıcak , doğal ve geniş sahneye sahip olduklarıdır. Konudaki lambalı preamp ile sistemin bu yöndeki eksiklerini kapatmaya çalıştım.
  • Kablo değişimimizde tamamlandı , daha önce bahsettiğim gibi küçük bir test videosu çektim. Aslında bu video bir nevi philips aea2000 bluetooth cihazı içinde bir test oldu. İlk parça yamaha cdp ile çalınıyor diğer iki şarkı ise sacd iso dosyasını pcden jriver ile açılıp bluetooth ile cihaza yollanmış şekildedir. Yorumlarınızı bekliyorum.

    video linki :https://www.youtube.com/watch?v=0wxnHw3kO6Y



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyblack -- 7 Ocak 2017; 17:4:29 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Kimsenin tekelinde değil forum dostum , bence çok şık olur .Bir şey paylaşmak ve yaptıklarını sergilemnek güzel .
    bekliyoruz .
  • ok abi 1-2 parça kaldı tamamlamak için nedense takıldı bir tanesi,diğeri girdi görünüyor ptt sitesinde.inşallah bitirince bir konu açar resim koyarım şöyle oldu böyle oldu diyerek.
  • tastamam duygularımdı ustat.

    @@mustyblack zoom yapmasan ufaklığı farketmiyordum.sakin bi yerde dinleme imkanı bulursam bakalım.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hava muhalefeti sebebiyle benimde Amerikanyadan beklediğim RIAA demonte kit başakşehir ana posta merkezinde 7 gündür bekliyor . yaz günü merkezden 5 günde geliyordu ,herhalde ay sonunda kar olmazsa gelir banada

    Mevcut olan yaptıklarınızı paylaşın İlker dostum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    tastamam duygularımdı ustat.

    @@mustyblack zoom yapmasan ufaklığı farketmiyordum.sakin bi yerde dinleme imkanı bulursam bakalım.

    çok memnun olurum gerçekten , yorumlarınız benim için önemli. yıllardır sizlerin görüş ve önerileri doğrultusunda bişeyler yapmaya çalıştık , sonu olmayan bir yol olduğu için bu iş yine sizlerin görüşleri lazım.
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    selam,
    ses sisteminin yekpare sesi ne yalan söyleyeyim hoşuma gitti. tabi vidyoya göre. FX Audio tube'den çok Jamo 606'ın performansı tekrar dikkatimi çekti. güle güle kullan. güzeldi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.