Şimdi Ara

Fujifilm-Finepix A170 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
0
Favori
33.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netün hocam bilmediğimiz yerler var sorun çıkartmasın. Daha ilk başta en ucuz olan yer hemen çanta hafıza kartı hediyelerini kesmiş:) Netün hocam seni sıkıştırıyorum ama pekihttp://urun.gittigidiyor.com/KODAK_W0QQidZZ23096596#aciklama bu makine nasıldır. bi incelersen bana lensi çok iyi gibi geldi. Mutlaka diyeceklerin vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

Hocam anladım az buçuk ama son bu muhabbet kuşlu fotoğraf acaba dedirtti. Neyse giriyim Netün hoca falan fujisever olarak, sen eklediğin fotolarla alınır dedim. Hbnin bize kampanya bitişi 31.12.2009 diyordu. Bu akşam sipariş geçecektim birde girdim ki ne görüyüm? 225 ytl. Haydiii 200e alacakken daha sabah şimdi 25ytl fazla vermek koyacak ya:) İşin enteresanı birde %37 indirim var oda geçince 300e yaklaşıyor:)

O fotoğrafı az ve yapay beyaz ışıkta çektim.Flaşta kullanmadığım için ıso otomatik olduğundan 800 değerini bulmuş.Bu yüzde o fotoğraf öle çıktı.

Yine dursun o fotoğraf orada.Bazı arkadaşlar değerlerine bakıp karşılaştırılar.
  • quote:

Netün hocam bilmediğimiz yerler var sorun çıkartmasın. Daha ilk başta en ucuz olan yer hemen çanta hafıza kartı hediyelerini kesmiş:) Netün hocam seni sıkıştırıyorum ama pekihttp://urun.gittigidiyor.com/KODAK_W0QQidZZ23096596#aciklama bu makine nasıldır. bi incelersen bana lensi çok iyi gibi geldi. Mutlaka diyeceklerin vardır.

hekimoglu19 lens tabiki önemli ama konpak makinalarda ve likeler'de fazla lens kalitesine takılma
    sensör büyüklüğü sensör piksel ilişkisi pixel density objektif oranları işlemci ve yazılım önemli
    dsrl makinalarda tam tersi lens kalitesi
    bende leica lensli dlux 3'de var ama ben f50 daha çok seviyorum.bu makinada renk sapması ve noise bol

• Fotoğrafçılık apayrı bir dünya işte. Gözü kapatıp bi yerden dalacağım. Çok teşekkürler. Sabırla cevaplıyorsun burda her sorumuzu. Eksik olma hocam.
  • quote:

Fujifilm-Finepix A170

İlk kez foto ekliyorum umarım başarılı oldum. Yarın A170 sipariş vereceğim ama elimde böyle resim çeken bir cep telefonu var. Bunun gibi fotoğraf çekeceksem almayım çünkü ayarını tutturunca buda canavar gibi. Buraya ekleyemediğim fotoğrafcıdan büyük boy kağıda döktürdüğüm özel resimlerimde var. Ne dersiniz A170 almalımıyım yoksa biraz daha beklenir mi?

Cep bayağı iyi çekiyormuş. biraz ayar değiştirdim müsaadenizle. Dslr ci arkadaşların elinde PS de kimbilir nasıl olur bu fotoğraf.

Fujifilm-Finepix A170

• arkadaşlar karar aşamasındayım sizlerin yardımını bekliyorum.hb kampanyası bitmeden bu üründen almak istiyorum, fakat fotografçılığa meraklı birisi olarak bu makinayı geçiş makinası olarak kullanmam mümkün mü?yani ilerleyen zamanlarda profesyonel makina almayı planladığım için bunu soruyorum.kullananlar bu makinanın + ve - lerini objektif olarak sıralarsa çok memnun olurumşimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless_1

arkadaşlar karar aşamasındayım sizlerin yardımını bekliyorum.hb kampanyası bitmeden bu üründen almak istiyorum, fakat fotografçılığa meraklı birisi olarak bu makinayı geçiş makinası olarak kullanmam mümkün mü?yani ilerleyen zamanlarda profesyonel makina almayı planladığım için bunu soruyorum.kullananlar bu makinanın + ve - lerini objektif olarak sıralarsa çok memnun olurumşimdiden teşekkürler

http://forum.donanimhaber.com/m_34410189/tm.htm inceleyin.

daha ucuz olmakla beraber çekim ayarları daha fazla. ama fuji tutuluyor genellikle. bas çek istiyorsanız fuji, ayar istiyorsanız diğerini inceleyin.

•  Fujifilm-Finepix A170  Fujifilm-Finepix A170

Fujifilm-Finepix A170  Fujifilm-Finepix A170

arkadaşlar bunlarda makro(çiçek) modu fotolar.Gün ışığında flaşsız...

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

arkadaşlar karar aşamasındayım sizlerin yardımını bekliyorum.hb kampanyası bitmeden bu üründen almak istiyorum, fakat fotografçılığa meraklı birisi olarak bu makinayı geçiş makinası olarak kullanmam mümkün mü?yani ilerleyen zamanlarda profesyonel makina almayı planladığım için bunu soruyorum.kullananlar bu makinanın + ve - lerini objektif olarak sıralarsa çok memnun olurumşimdiden teşekkürler

daha ucuz olmakla beraber çekim ayarları daha fazla. ama fuji tutuluyor genellikle. bas çek istiyorsanız fuji, ayar istiyorsanız diğerini inceleyin.

ar_tryk dediği gibi PRAKTICA bir çok kişinin fujiyi bilmediği gibi aslında germany patenli ürün fiyatıda uygun
    zandedersem manuel ayar yapmak için sadece enstantene ayarına imkan veriyor 'ar_tryk' diyaframa'da izin veriyormu? bir'de imkanınız varsa miktarı yükselte bilirseniz konpakta manuel imkan veren f50,60 ve f200 tavsiye ederim

• f50 60 ve f200'ün yaklaşık olarak fiyatları ne kadar?
  • quote:

f50 60 ve f200'ün yaklaşık olarak fiyatları ne kadar?

f200 burdaki fiyatları uygun
    http://fotograf-kamera.gittigidiyor.com/Dijital-Makine_W0QQkatZZgdQQIS0_30ZZ920QQIS1_ZZQQsyfZZ2&TumItemSpecs=1

f50
    https://www.yuvamfoto.com/brand.php?2Y2IF0QaW6Q9VMyiZiWcmdFu7ZGZlktPT7U=

Peerless_1 araştırmak lazım belki daha uygun fiyata bulunur

• quote:

netün hocam ilgine teşekkürler sormak istediğim birkaç şey daha var yardımcı olursan sevinirim.fuji dışında canon yada sony.de önerebileceğin makina var mı?mesela ben 1-2 tane model buldum paylaşayım burada.

http://www.hepsiburada.com/canon-powershot-a590-is-8.0mp-2.5-lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd99536#tablnk

http://www.hepsiburada.com/canon-powershot-a480-100mp-2.5-lcd-dijital-fotograf-makinesi2gb-hafiza-karti-canta-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd98922

http://www.hepsiburada.com/canon-powershot-a1100-is-12.1mp-2.5-lcd-dijital-fotograf-makinesi2gb-hafiza-karti-canta-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd96067#tablnk

http://www.hepsiburada.com/sony-cybershot-dsc-s930-10.1mp-2.4-lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd999901

bunlar arasında A170'den önde olan var mıdır mesela?

burda sadece manuel ayara imkan verdiği için a590 ön planda kendi ayarlarında a170
    ama a590 yerine'de a570 almak daha mantıklı çünki a570'in pixel density düşük
    düşük olması daha iyi foto
    a570 -29 MP/cm² pixel density
    a590-32 MP/cm² pixel density

• Kullandığım Fujifilm a500'ün arızalanması üzerine yeni bir fotoğraf makinesi almam gerekiyor.
    Makine genellikle arkadaş ortamında 2li 3lü ve toplu çekim gibi yerlerde ya da tek portre çekimlerinde açık hava çekimleri ve komik bir olay olduğunda hemen bas çek tarzı kullanılacak. Arada makro fotoğrafları çekiyorum ama tabi ki çok büyük beklentilerim yok. Fotoğrafların kaliteli ve canlı olmasını istiyorum.
    Acaba bu makine benim için yeterli midir ? Görüntü sabitleme özelliği tatmin edici midir ? Çünkü ben çekim yaparken makineyi titretmemeye çalışıyorum ama bir arkadaşıma çekmesi için verdiğimde buna dikkat etmiyor ve fotoğraflar bulanık çıkıyor doğal olarak fotoğraf ölüyor. Acaba a170 bu konuda beni tatmin eder mi ? Gece çekimlerinde pek kullanılmayacak ama olur da akşam çıktığımda ya da loş ışıklı mekanlara arkadaşlarla yemeğe gittiğimde aldığım sonuçlar tabi ki mükemmel olmayacaktır ama iyi olur mu ?
    Başka önerilere de açığım...
    Yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

quote:

ar_tryk dediği gibi PRAKTICA bir çok kişinin fujiyi bilmediği gibi aslında germany patenli ürün fiyatıda uygun
    zandedersem manuel ayar yapmak için sadece enstantene ayarına imkan veriyor 'ar_tryk' diyaframa'da izin veriyormu? bir'de imkanınız varsa miktarı yükselte bilirseniz konpakta manuel imkan veren f50,60 ve f200 tavsiye ederim

arkadaş geçiş makinası deyince en uygun fiyatla iso, enstantane, diyafram, ev ayarlarını öğrenebileceği bir makina olarak PRAKTICA aklıma geldi. ucuz olduğundan belkide bulması zor zaten. profesyonel makina olarak aslında ne düşünüyordu sormak lazımdı. dslr like alacaksa 300-400 tl şimdi harcarsa zararlı çıkabilir. o yüzden ucuz makina tavsiye ettim.

PRAKTICA topiğinde yazdıklarımı kısaca yazayım.

A modu var. Diyafram ayarı. İki alternatif değer veriyor. Her değer yok. 2.8 diyafram açıklığını vermesi gece çekimlerinde yeterli zaten. diyaframın en açık değeri 2.8 Diyaframın en kısık değeri 5.6 ve bu da yeterli. compactlarda diyaframı çok kısıp alan derinliği ayarlamak zor. istenen ışık bulunmaz zaten.

S modu 2000 ile 8 sn arasında enstantane değerlerine ayar yapabiliyoruz, diyaframı değerini otomatik ayarlıyor. hızlı şeyleri çekmekte bu mod kullanılır.

P modu var. P modunda ışık ayarları oto, gün,bulutlu vs. seçebiliyorsunuz. İso oto,50-1600 arası. poz -2.0EV +2.0EV arası. 2, 10, sn zaman ayarlı. çift çekim yapıyor.

m modu var. bunda enstantane, diyafram, iso, ev, ayarlarını manuel girebiliyorsunuz. diyafram gene iki değere izin veriyor. zoomla beraber daha kısık diyafram değeri verilebiliyor.

Q modu var birde. herşeyi makina ayarlıyor. yaşlılar ve ayarla uğraşmak istemeyenler için yazıyor

AEB açık veya kapalı belirtme var
    S&B SEPYA Negatif kırmızı vb ayarlar var.dengeleyici açık veya kapalıa yarlanıyor
    yüz izleme var
    foto kareleri var. kalp içinde, sahnenin içinde gibi çıkıyorsunuz.
    merkez, çoklu spot metraj ayarı

gülüş yakalama film çekme, ses çekmea, rkaplan ışığı, gün batımı, doğa, ggece manzarası, havai fişek, kar, metin, hatta gıda ve bina için hazır çekim programları var. Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 1 Ocak 2010; 19:15:22 >

• quote:

quote:

Fujifilm-Finepix A170

İlk kez foto ekliyorum umarım başarılı oldum. Yarın A170 sipariş vereceğim ama elimde böyle resim çeken bir cep telefonu var. Bunun gibi fotoğraf çekeceksem almayım çünkü ayarını tutturunca buda canavar gibi. Buraya ekleyemediğim fotoğrafcıdan büyük boy kağıda döktürdüğüm özel resimlerimde var. Ne dersiniz A170 almalımıyım yoksa biraz daha beklenir mi?

Cep bayağı iyi çekiyormuş. biraz ayar değiştirdim müsaadenizle. Dslr ci arkadaşların elinde PS de kimbilir nasıl olur bu fotoğraf.

Fujifilm-Finepix A170

Acil Pm hocam Ben buraya sadece rastgele bulduğum 3 fotoyu ekledim benim için özel olan fotoğrafcıdan bile çıkarttığım özelim harika fotolarım var nasıl oluyorda bu kadar güzel oluyor. Harika bir çalışma yapmışsın hocam. Ellerine sağlık. K790i çoğu arkadaşında kabul ettiği gibi şu ana kadar piyasadaki en iyi kamerası olan cep telefonudur.

• contras ayarlarını, keskinliği değiştirdim o kadar. Bir şey yapmadım
  • Yaklaşık 1 ay önce arkadaş tavsiyesi üzerine Fujifilm Finepix A170 fotoğraf makinesi aldım..çekim kalitesi güzel...ancak beğenmediğim yönlerinide burada paylaşmak isterim..Bu makineden almayı düşünen arkadaşlara bilgi olması amacıyla:

1 ) Diğer dijital fotoğraf makinelerinde(BenQ,Praktica) gördüğüm fotoğraf çerçevesi özelliği bu makinede malesef mevcut değil.

2 ) Video kaydı var..Ses kaydı yok..Yanlız video kaydının diğer fotoğraf makinelerinden farkı yakınlaştırmada(yani zoomda) sesi de kaydetmesi..ancak yakınlaştırmada görüntü aşırı kareleniyor..

3 ) Kendiliğinden çekim özelliğini sürekli ayarlamak gerekiyor..mesela 2sn'ye ayarladınız..resmi çektikten sonra bir daha böyle bir çekim için tekrar ayarlama yapmanız gerekiyor..yani her yeni kendiğinden çekim, yeniden ayarlama..

Diğerlerinde(BenQ,Praktica) bir kere ayarladıktan sonra,ayarı eski haline döndürmedikçe o ayarda kalıyor..Mesela 2sn'de kendiliğinden çekime ayarladınız.Siz bu özellikten çıkana kadar düğmeye her bastığınızda 2sn sonra kendiliğinden çekiyor..

4 ) Panorama özelliği bir artı..ancak panorama çekim modunda birleştireceği 3 görüntüyü flaşsız,dijital sabitleme olmadan ve görüntü başına 3Megapiksel çekiyor..tabi flash ve dijital sabitleme olmaması en ufak bir titremede resmin mahvolacağı anlamına geliyor(ve öylede oluyor)..yani başka bir deyişle panorama özelliği kullanılacaksa tripodla ve gündüz çekiminde kullanılmalıdır..elim titremez diyorsanız o da olur..

bu nedenle panorama özelliği beni hayal kırıklığına uğrattı..işin aslı ben bu özelliği daha başarılı bekliyordum..

5 ) Pilleri taktınız ve kişisel ayarlamalarınızı yaptınız..fotoğraf çektiniz v.s..işiniz bitti ve daha sonra pilleri çıkardınız..aradan belli bir zaman geçtikten sonra pilleri tekrar taktığınızda saat ve tarihin yanısıra bütün kişisel ayarlarınız siliniyor,makine fabrika ayarına(yani en eski ayarlarına) tekrar geri dönüyor..yani pili her çıkarıp taktığınızda yeniden kişisel ayarlarınızı yapmanız içten bile değil..bu da çok sinir bozucu...

Bu durum öteki makinelerde(BenQ,Praktica) sadece tarih ve saat ayarlarının eskiye dönmesiyle sınırlı kalıyor..kişisel ayarlarınız olduğu gibi kalıyor..yani pili tekrar taktığınızda bu makinelerde sadece tarih ve saat eskiye dönüyor..diğerler ayarlara birşey olmuyor..

ama fujide pili çıkarıp uzun süre takmazsanız ne yazıkki ayarlar ilk haline dönüyor...

bunların dışında ki özellikleri güzel..çekimi kaliteli sayılır..

SAYGILARIMLA..

• a235 ile karşılaştırıldığında hangisi daha iyidir?
  • hokucu yukarda saydığınız fotoğrafa katkısı olmayan eksilermi önemli çektiği fotoğrafın kalitesimi?
    diğer makinalarda fiyatı aynı ayarda sizin yazdığınız eksiler olmaya bilir ama fotorafı a170 tutmassa neye yarar
    bunların başında nikon l20 geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.