Şimdi Ara

Fujifilm-Finepix A170 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
0
Favori
33.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gayet iyi çekiyor ama sürekli de sabitlemek mümkün olmuyor
    sabitlemeye gerek kalmadan elde çekim içinbi çıkar yolu yok mu
  • Bana da bugün geldi makine genellikle güzel ama makrosu pek hoşuma gitmedi. Gündüz resimleri de çok güzel fakat az ışıklı ortamlar için aynısını söyleyemiycem. Bir örnek resimde ben koyayım.
  •  Fujifilm-Finepix A170
    gece tripod çekimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbytu

tripod modu ile ilgili sorum yok
    gayet iyi çekiyor ama sürekli de sabitlemek mümkün olmuyor
    sabitlemeye gerek kalmadan elde çekim içinbi çıkar yolu yok mu

Küçük tripod kullanabilirsiniz. cepte her yere gider.
  • tek çıkar yok tripod yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: kender

Fujifilm Finepix A170 10.2MP 2.7" LCD Ekran Dijital Fotoğraf Makinesi (Gümüş) + Çanta
    hızlıalda bonusa 186,44 e düşmüş:)

ben de oradan alacaktım, hafıza kartı yok diye hepsiburada'dan aldım. hafıza kartını 20 liradan düşünürsek hb daha uygun gibi
  • tripod

dış ortam çekimleri için böyle bi tripod yeterli olur mu acaba
  • bugün elime geçti. ben de yakında bir kaç fotoğraf atarım

• amageshack'dan doğrudanlink bölümünü kopyala yapın [simage][/simage] ortasına yapıştırın tamam deyin

Fujifilm-Finepix A170

Fujifilm-Finepix A170

Fujifilm-Finepix A170

Fujifilm-Finepix A170

makina hayırlı olsun bütün işin çekende olduğunu kanıtlamışınız

çiçek alan derinliği güzel olmuş

Fujifilm-Finepix A170

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 14 Ocak 2010; 21:40:49 >

• Teşekkür ederim netün.
  •  Fujifilm-Finepix A170
     Fujifilm-Finepix A170

• quote:

Orijinalden alıntı: hokucu

Yaklaşık 1 ay önce arkadaş tavsiyesi üzerine Fujifilm Finepix A170 fotoğraf makinesi aldım..çekim kalitesi güzel...ancak beğenmediğim yönlerinide burada paylaşmak isterim..Bu makineden almayı düşünen arkadaşlara bilgi olması amacıyla:

1 ) Diğer dijital fotoğraf makinelerinde(BenQ,Praktica) gördüğüm fotoğraf çerçevesi özelliği bu makinede malesef mevcut değil.

2 ) Video kaydı var..Ses kaydı yok..Yanlız video kaydının diğer fotoğraf makinelerinden farkı yakınlaştırmada(yani zoomda) sesi de kaydetmesi..ancak yakınlaştırmada görüntü aşırı kareleniyor..

3 ) Kendiliğinden çekim özelliğini sürekli ayarlamak gerekiyor..mesela 2sn'ye ayarladınız..resmi çektikten sonra bir daha böyle bir çekim için tekrar ayarlama yapmanız gerekiyor..yani her yeni kendiğinden çekim, yeniden ayarlama..

Diğerlerinde(BenQ,Praktica) bir kere ayarladıktan sonra,ayarı eski haline döndürmedikçe o ayarda kalıyor..Mesela 2sn'de kendiliğinden çekime ayarladınız.Siz bu özellikten çıkana kadar düğmeye her bastığınızda 2sn sonra kendiliğinden çekiyor..

4 ) Panorama özelliği bir artı..ancak panorama çekim modunda birleştireceği 3 görüntüyü flaşsız,dijital sabitleme olmadan ve görüntü başına 3Megapiksel çekiyor..tabi flash ve dijital sabitleme olmaması en ufak bir titremede resmin mahvolacağı anlamına geliyor(ve öylede oluyor)..yani başka bir deyişle panorama özelliği kullanılacaksa tripodla ve gündüz çekiminde kullanılmalıdır..elim titremez diyorsanız o da olur..

bu nedenle panorama özelliği beni hayal kırıklığına uğrattı..işin aslı ben bu özelliği daha başarılı bekliyordum..

5 ) Pilleri taktınız ve kişisel ayarlamalarınızı yaptınız..fotoğraf çektiniz v.s..işiniz bitti ve daha sonra pilleri çıkardınız..aradan belli bir zaman geçtikten sonra pilleri tekrar taktığınızda saat ve tarihin yanısıra bütün kişisel ayarlarınız siliniyor,makine fabrika ayarına(yani en eski ayarlarına) tekrar geri dönüyor..yani pili her çıkarıp taktığınızda yeniden kişisel ayarlarınızı yapmanız içten bile değil..bu da çok sinir bozucu...

Bu durum öteki makinelerde(BenQ,Praktica) sadece tarih ve saat ayarlarının eskiye dönmesiyle sınırlı kalıyor..kişisel ayarlarınız olduğu gibi kalıyor..yani pili tekrar taktığınızda bu makinelerde sadece tarih ve saat eskiye dönüyor..diğerler ayarlara birşey olmuyor..

ama fujide pili çıkarıp uzun süre takmazsanız ne yazıkki ayarlar ilk haline dönüyor...

bunların dışında ki özellikleri güzel..çekimi kaliteli sayılır..

SAYGILARIMLA..

Bende makinamı kaybetmiştim ve netün arkadaşımız sayesinde fuji yi araştırmaya başladım(onun f47 tavsiyesi hala aklımda),1 sene içinde 2 makina kaybettiğim için fazla açılmak istemiyorum.Bu makina işimi görecek gibi ama aklımı karıştıran video çekerken ses kaydı yapmamı olayı yani sesli video kaydı yok,doğru anlamış mıyım?HB den almayı düşündüğüm için ürünleri iade ile uğraşmak istemem.Ben her nekadar fotoğraf makinaları video çekimi için olmasal da video çekerim ve sesli olmasını isterim.

edit:sanırım yanlış anladım,zoom yapılınca ses kaydı var herhalde,özellikle bu konuyu da araştırdım

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/2187/show.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eri -- 16 Ocak 2010; 23:25:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eri

Bende makinamı kaybetmiştim ve netün arkadaşımız sayesinde fuji yi araştırmaya başladım(onun f47 tavsiyesi hala aklımda),1 sene içinde 2 makina kaybettiğim için fazla açılmak istemiyorum.Bu makina işimi görecek gibi ama aklımı karıştıran video çekerken ses kaydı yapmamı olayı yani sesli video kaydı yok,doğru anlamış mıyım?HB den almayı düşündüğüm için ürünleri iade ile uğraşmak istemem.Ben her nekadar fotoğraf makinaları video çekimi için olmasal da video çekerim ve sesli olmasını isterim.

edit:sanırım yanlış anladım,zoom yapılınca ses kaydı var herhalde,özellikle bu konuyu da araştırdım

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/2187/show.html

Yok yanlış anlamışsınız.
    Eğer A170'ten bahsediyorsanız video çekerken elbette ses kaydı yapıyor. Yoksa ne anlamı kalır video çekmenin?

O bahsettiğimiz mevzu video çekerken zoom yapamaması idi. Bunun sebebi de zoom yaparken merceğin motorunun sesinin de videoya eklenmesi. Bu da hoş olmadığı için video çekerken zoom'u iptal etmiş üretici firma. Durum bundan ibaret.
    Yoksa normal video çekerken ortamdaki bütün sesleri de kaydediyor tabi

• Arkadaşlar bir sorunum var.

Makine normalde her fotoğrafa sırasıyla isim atıyor biliyorsunuz. DSCF0005, DSCF0006 gibi.
    Bir hafta öncesine kadar sırasıyla gidiyordu. Yani çekiyorum fotoğrafı. Bilgisayara alıyorum. Makineden silinmiş oluyor. Makine kaldığı yerden devam ediyordu numaralandırmaya. 286'da kaldıysa yeni çektiğim 287 oluyordu.
    Şimdi fotoğrafları bilgisayara alınca makine 0001'den başlıyor yeni çektiğim fotoğrafları isimlendirmeye.
    Neden böyle oldu bu?
    1 tane fotoğrafı korumaya almıştım, sonra silmiştim korumayı kaldırdım falan. Ondan sonra olmaya başladı sanki. Alakası var mıdır acaba?

Ekleme:
    Kartı biçimlendirdim, makinenin ayarlarını sıfırladım. Düzeldi gibi şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 21 Ocak 2010; 9:12:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

Orijinalden alıntı: hergelenem

peki eski makinem fuji a500'ın pixel density 21 MP/cm²
    fuji a170'ın pixel density 36 MP/cm²
    bu durumda fotoğraf kalitesi eski makinemde çok daha iyi mi oluyor?

evet a500 ararsınız. fotoları iyi değilmiydi?
    eski modellerden fujifilm FinePix A820,900 iyi makinalar bunlarda bir'de manuel ayar olsaydı.
    şuan için fserisi( f40,47.manuel ayar yok)( f50,60,200 manuel ayarlı) f100 manuel ayar yok fiyatları biraz yüksektir. fotoda daha iyidirler.

Netün üstadım tam damarımdan vurdun şimdi, bende de A800 var pixel density 17 MP/cm² zannedersem, yanlış biliyorsam lütfen uyarın. o zmn benim hiç yeni bir makina arayışında olmama gerek yok. haa param olsa F200 alıp geçeceğim de..
    Yani A170 falan alsam A800 ü arayacağım anladığım kadarıyla. A800 den inanılmaz memnunum herşeyiyle harika ama büyük oluşu sıkıntı yaratıyor yoksa ben cep telefonu gibi foto mak. taşıyan biriyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: inceoglu

quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

Orijinalden alıntı: hergelenem

peki eski makinem fuji a500'ın pixel density 21 MP/cm²
    fuji a170'ın pixel density 36 MP/cm²
    bu durumda fotoğraf kalitesi eski makinemde çok daha iyi mi oluyor?

evet a500 ararsınız. fotoları iyi değilmiydi?
    eski modellerden fujifilm FinePix A820,900 iyi makinalar bunlarda bir'de manuel ayar olsaydı.
    şuan için fserisi( f40,47.manuel ayar yok)( f50,60,200 manuel ayarlı) f100 manuel ayar yok fiyatları biraz yüksektir. fotoda daha iyidirler.

Netün üstadım tam damarımdan vurdun şimdi, bende de A800 var pixel density 17 MP/cm² zannedersem, yanlış biliyorsam lütfen uyarın. o zmn benim hiç yeni bir makina arayışında olmama gerek yok. haa param olsa F200 alıp geçeceğim de..
    Yani A170 falan alsam A800 ü arayacağım anladığım kadarıyla. A800 den inanılmaz memnunum herşeyiyle harika ama büyük oluşu sıkıntı yaratıyor yoksa ben cep telefonu gibi foto mak. taşıyan biriyim.

elinizdeki makinanın kıymetini bilin evet doğru pixel density 17 MP/cm²
    f200 bile foto'da yerini dolduramaz..a800' manuel ayar yok biliyorum(yanlışsa düzeltin)
    bence manuel ayar olmaması eksi elinizden çıkarma'dan başka makina almaya bakın.
    ancak onun yerini f30 ve 31 doldurur.

• Netün hocam, A800 çok çok başarılı normal baskıda pürüzsüz. Fakat büyüttüğümüz zaman, ki ben genelde 8M ile çekim yaparım, en son 42 x 70 gibi bir boyuttta baskı aldım ve biraz canım sıkıldı. değiştirmek istememin nedeni biraz da budur. aslına bakarsanız kaç tane foto büyütüyorum :) ne gerek var değiştirmeye ama işte moralim bozuldu:) manuel veya otomatik çekim özellikleri beni aşıyor çünkü ben sabit en iyi ayarlarla çekim yapar geçerim:) denklanşöre basayım en iyi kalitede baskı alayım sorun yoktur benim için. tek sıkıntım dediğim gibi 40 x 60 ve üzeri büyütmelerde ve cepte taşıması oldukça kasıyor, büyük.

Netün Hocam seni daha fazla yormadan, fotoğraf makinası kullanımımı anladığınızı düşünerek ve elimdeki A800 den de memnun oldugumu göz önünde bulundurarak önerebileceğiniz en yakın fujifilm de hangi modeller vardır? F30 ve F31fd şimdiden araştırmaya başladım. Sizin görüşünüz nedir? daha ince daha zarif ama A800 den üstün, asla onu aratmayacak bir makina ne önerirsiniz?

• F30 ve F31fd garantili ve güvenilir alabileceğim online alışveriş sitesi veya saışı olan bir mağaza bulamadım. bu konuda dayardımcı olmanız mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceoglu

F30 ve F31fd garantili ve güvenilir alabileceğim online alışveriş sitesi veya saışı olan bir mağaza bulamadım. bu konuda dayardımcı olmanız mümkün mü?

sayın inceoglu konpak makina size f30 ve 31 tavsiye ettim ama
    fotoları büyeterek iş yapıyorsanız onda'da netice alamassınız
    keskinlik,detay kayıpları olacaktır. aslında sizin dsrl kullanmanız gerekiyor
    yalnız fotoların pikselini büyütmek için programlar var.bu programla
    deneyip baskı yapın bir deneyin
    PhotoZoom Professional 2.1.10
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.