Şimdi Ara

PRAKTICA DPix 820Z 8.0MP inceleme ve paylaşım merkezi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
1
Favori
12.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PRAKTICA DPix 820Z 8.0MP inceleme ve paylaşım merkezi

Sipariş verdim elime henüz geçmedi. İnternetim bozuktu, daha önce soramadım. Kullanan var mı? Net çekimler yapıyor mu acaba?

Diyerek konuyu başlatmıştım. Ama görüyorumki forumda benden başka kimsede bu makina yok. Bazı arkadaşlar yardımcı olmamı isteyince bu konuyu devam ettirmeye çalışmaya karar verdim. Makina kurban bayramı sonuna kadar bende kalacak. Bu makinadan alan arkadaşlar olursa buradan paylaşıma, yardımlaşmaya devam edebilirler.

Cihaz tipi Dijital stil kamera
    Odak uzaklığı 6.2 - 18.6 mm (eş değer 38 - 113mm)
    Zoom 3x optik, 4x dijital
    Odak sistemi Kontrast, otomatik odaklama
    Odak aralığı Normal: 40 cm - sonsuz Macro (geniş): 15-100cm (tele): 40-100cm
    Algılayıcı 1/2.5" CCD, 8.0 Mega Pikel
    Çözünürlük 3264x2448(8M), 3264x2176(3:2), 3264x2176(16:9), 2816x2112(6M), 2272x1704(4M), 1600x1200(2M), 640x480(VGA)
    ISO Oto, ISO 50, 100, 200, 400, 800, 1600
    Renk derinliği 24 Bit (RGB)
    Renk etkisi Siyah/Beyaz, sepya, negatif, kırmızı, yeşil, mavi
    Keskinlik yumuşak, normal, canlı
    Beyaz dengesi oto, 6 mod ve manuel
    Perde 8 - 1/2000sn.
    Poz Oto
    Poz kontrolü +/- 2.0
    Ölçüm ortalama, merkezi ağırlık, spot
    Flaş oto mod, oto mod kırmızı göz indirgeyici, flash kapalı mod, flash açık mod
    Flaş aralığı 2,5m
    Zamanlayıcı 2 ve 10sn.
    Gösterge 2,5" LTPS-TFT-renkli monitör, çapraz: app. 6.2 cm
    Video çözünürlüğü 720x400, 640x480, 320x240 / 30fps
    TV sistemi PAL ve NTSC
    Ayaklık yuvası 1/4"
    Ek özellikler Fotoğraf boyutlandıma ve döndürme, Dahil hoparlör, Doğrudan printer bağlantısı, Dijital titreşim engelleyici (ISO), Yüz izleme, PSAM - mod, Gülümseme algılama, 10 adet fotoğraf çerçevesi, kırmızı göz indirgeyici
    Depolama 16 MB dahili hafıza, SD/SDHC-Kard desteği
    Dosya biçimi JPEG, EXIF 2.2, AVI, DPOF, DCF
    Arayüzler USB, AV-Çıkışı
    Güç kaynağı AA Alkalin pil (1.5 Volt) veya Ni-MH pil
    Ölçüler 90x61x27 mm
    Ağırlık 140gr.
    Aksesuarlar USB kablo, TV kablo, CD içerisinde sürücüler ve yazılım, kılıf, kordon, 2x AA Pil
    OS gereksinimleri Windows 98SE / 2000 / ME / XP / Vista

Ağırlık 140 Gr.
    Boyutlar 90 x 61 x 27 mm
    Flaş/Flaş Modu Var/Otomatik
    Paket İçeriği USB kablo, TV kablo, CD içerisinde sürücüler ve yazılım, kılıf, kordon, 2x AA Pil
    Bağlantı / Arabirim USB
    Güç Seçenekleri 2 Adet AA Pil
    Resim Dosya Biçimi JPEG
    Türkçe Menü Var
    Sesli Video Kaydı Var
    Otomatik Zamanlayıcı Var
    Video Modu AVI
    Görüntü Özellikleri
    Video Çözünürlüğü 720x400, 640x480
    Görüntü Sabitleyici Var
    Görüntü İşlemcisi CCD
    Objektif Özellikler
    Çözünürlük 8.0 Megapixel
    Optik Zoom 3x
    Dijital Zoom 4x
    Hafıza Özellikleri
    Hafıza Kartı Desteği SD\SDHC
    Dahili Bellek 16MB
    Ekran Özellikleri
    Ekran Boyutu 2.5"
    Yüz Tanıma Var
    Kırmızı Göz Düzeltme Var
    Objektif Özellikler
    Hassasiyet(ISO) ISO 1600

Arkadaşlar ürün açıklamalarınıda kopyaladım. Linke bakanlar ürün açıklamalarını görmüyor olabilirler. Ben arada bir resim eklerim

http://www.praktica.com.tr/index.php?id=3&tx_prdigital_pi1[showUid]=522&cHash=904bc0b993

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1994/show.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 17 Aralık 2009; 1:15:07 >

• ürün elinize geçmiştir heralde artık
    memnun musunuz peki _?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

http://www.hepsiburada.com/praktica-dpix-820z-8.0mp-2.5-lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd962121#tablnk

Sipariş verdim elime henüz geçmedi. İnternetim bozuktu, daha önce soramadım. Kullanan var mı? Net çekimler yapıyor mu acaba?

makinayı aldıysan yorumlarını yazabilir misin? hiç bi yerde bu makina hakkında bir yorum yok.

• yeni ürün alanlar buraya performans bilgilerin yazsalar çok iyi olacak az önce bende bir arkadasa bu makinayı önerdim fiyat olarak tabi kullanım bilgim yok ar_tyk biseyler yazsa iyi olacak
  • Arkadaşlar konuyu görmedim uzun zamandır. rhnzkn ye mesajına acele birşeyler yazdım. Yazdıklarımı burayada aktarıyorum. Merak ettiğini şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hb den alddım. Almanmalı. Bu markanın Slr veya slr like olabilir büyük makinalarının ressmini internette gördüm. Compact olan benim makinanın Videosu çok güzel. 720x400 30 fps bu fiyata her makinada bulamazsın. p modu var. yani ayarlara müdalale edebileceğin yarı otamatik mod. enstantane ve diyafram otamatik diğerlerine müdhele var. m modu var sanıyorum ama pil bittiğinden bakamıyorum. Bu makinayı çocuğa aldım. Gece odaklanması iyi flaşlı güzel çekiyor. Ama flaslı pahalı makinalar için bile doğal rengi vermiyor diye eleştirenler var. Flaşla net çekim yapıyor. M modu menüden girip var mı diye bakamadım. Var diye aklımda ama şimdi görmek istedim pil zayıf bakamıyorum. Niyeyse gündüz çekmek aklıma gelmedi. aama gece netse gündüzde iyi olmalı. Çekimden somra kayıt için hafif bekliyor. Benim samsungda hiç bekleme yok. A ma parasına göre alınabilir. SDHC Kartları destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 18 Kasım 2009; 22:19:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Hb den alddım. Almanmalı. Slr veya slr like olabilir büyük makinalarının ressmini internette gördüm. Videosu çok güzel. 720x400 30 fps bu fiyata her makinada bulamazsın. p modu var. yani ayarlara müdalale edebileceğin yarı otamatik mod. enstantane ve diyafram otamatik diğerlerine müdhele var. m modu var sanıyorum ama pil bittiğinden bakamıyorum. Bu makinayı çocuğa aldım. Gece odaklanması iyi flaşlı güzel çekiyor. Ama flaslı pahalı makinalar için bile doğal rengi vermiyor diye eleştirenler var. Flaşla net çekim yapıyor. M modu menüden girip var mı diye bakamadım. Var diye aklımda ama şimdi görmek istedim pil zayıf bakamıyorum. Niyeyse gündüz çekmek aklıma gelmedi. aama gece netse gündüzde iyi olmalı. Çekimden somra kayıt için hafif bekliyor. Benim samsungda hiç bekleme yok. A ma parasına göre alınabilir. SDHC Kartları destekliyor.

Bu yazdıklarınız ilk mesajdaki linkteki makineyse ben bir bağlantı kuramadım,yoksa başka bir makinemi aldınız.
    Slr ve like bir makineden bahsetmişsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz acele yazmıştım. Arkadaş mesaj gönderdiği için. Bu markanın Slr veya like makineler yapabildiğini anlatmak istemiştim. Zaten konumuz linkteki resimde görüldüğü ve açıklamalarımdan anlaşılacağı gibi compact ve ucuz bir makina.
  • Düzeltme yapıldı.
  • SLR mı Dslr mı? bi de like ve dslr modelleri gösterebilir misiniz varsa?

Praktica'dan bahsediyoruz di mi?
  • Hocam çok oldu. Alırken googleden şöyle bir baktım. Compact makinalarına baktım. Kocaman kocaman makinalar vardı ve hiç dikkat etmedim. Olabilir dedim zaten. İstersen yine bir araştırıyım. Bu arada biraz şarj ettim pilleri. Tam dolmadan çıkarma huyum yoktur ama bugün çıkarttım. A ve S modları var. Ayrı birer düğmeden değil tek düğmeden geçiş var P ,A , S ve M modları arasında. M modu bir tuhaf. Yetersiz benim SAMSUNG S850 ye göre. Practicayı benim çocuğa aldım ve makina hep il dışında. Unuttu bu gidişinde ve yeni elime geçti.
  • http://www.praktica.de/index.php?id=3&L=1

Yok bence siz karıştırıyosunuz başka markayla
  • http://www.praktica.de/index.php?id=3&L=1

Almanya sitesi. Benim gördüğm makinaları burda bulamadım. Bulamazsak eyvah. Hocam bizide topa tutar.

• Sadece merak ettim yav ne topa tutması
  • eskiden azmı öğrencinin dar gelirlinin kahrını cekti praktica ve zenit biri doğu alman biride rus malı slr makineler bende zenit 12xp var hala kullanırım birtane practika filmli makine bulsam alırım nostalji olsun diye :))) simdi yenifarklı bir şirket üretiyor galiba. Benim anlamadığım bu doğu alman kominist ülkenin firması niye amerikanın pentagon amblemini kullanır ve hatta bunların pentagon diye serileride vardı yanlıs hatırlamıyorsam ben bu dönemi tam yaşamadım ama hayal meyal hatırlıyorum. şimdi bu konuyla ne ilgisi var diyebilirsiniz :))) hatıralar canlandı işte
  • konu nereden nereye gelmiş...
  • bak senin bu yazıyla konu dahada baska bir yere gitmis oldu :))) çok görmeyin dostlar iki satır nostalji yaptık diye
  • @bamsi_beyrek ,yok hocam kızan yok güzel oldu o günleri hatırlattın

Ben hala bir şey anlamış değilim bu konuda
  • Ruslar dolmuştu her tarafa ve ucuz Rus malları satıyorlardı. Zenith marka bir makina gördüm. Filmli makinaydı. Şöyle bir baktım. Çok uzakları gösteriyordu. Tam ortadan küçük bir yuvarlağın içinden çok daha uzakları daha net gösteriyordu. Çok ucuz olduğundan kesin bozuktur dedim ve almadım. Bir daha aynı makinadan gelmedi. O zaman merak fazla yoktu. Ne olduğunu anlamadım. Gece görüşlüleri bile gelmiştir belkide.
  • valla konu iyice saptı haklısınız biri toparlasın ozaman makinayı alan abimizin oğlu kullanıyormus oda tam detay bilgi vermedi ben yeni alacak arkadaslara fiyatı uygun diye öneriyorum practika yı gecen teknosa yada satürn de görmüstüm inceledimde o paraya hertürlü değer 160 tl falandı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.