Şimdi Ara

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
659
Cevap
3
Favori
56.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işte link http://rapid*share.com/files/224974490/f200-100-31_kar__351___305_la__351_t__305_rma.rar.html (....rapid*share.....aradaki * işaretini kaldırın)

bence HR yani yüksek çözünürlükte birbirlerine üstünlükleri yok gibi.ama SN modunda değişik isolarda aynı mp ile çekilmiş fotolarda f200 de arka planda biraz noise olmasına karşın detayların diğer makinalara göre daha belirgin olduğu,f100 ve f31 in noise vermemek adına sanki işlemcide noise reduction yapılmış gibi detay kaybı olduğunu gördüm.sizin yorumlarınızı bekliyorum

• birde DR(devigen alan) çekim modu ne işe yarar işte örnekler

HR modu
     Fujifilm F200EXR Super CCD EXR

DR modu

başka örnek
    HR modu

DR modu

• F200 ün fotoları sanki biraz daha iyi ve keskin yani canlı renk oranı daha fazla gibi ama f100 de azcık daha soluk gibi nedense şimdi arkadaşlar orada verilmiş iki resmi inceleyiniz.. yoksa ikisi aynı kalitede farketmiyor fazla..

bu arada inceleme yapan sitelerin değerlendirmeleri kaliteli olabilecek fotolara bile 4 puan veriyorlar.. o yüzden fazla dikkate almayın siz kendiniz alın ona göre değerlendirin o zaman daha neticeli olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

f200 yeni eklenen özellikleri ve manuel modlarıyla kesinlikle f100'e tercih edilir olsa olsa fotoğraf kaliteleri aynıdır'ki ekstra özellikleriyle f200 çok ağır basıyor çünki bu ekstra özellikler eften püften şeyler değil aksine çok önemli ve direk fotoğraf kalitesine etki eden şeyler hele bir adeta makine içinde HDR yapan bir mod'u varki çok güzel bir özellik..

şimdi dikkat ettimde f100 den daha fazla özellik katılmış..

birde bunla ilgili bir soru sorucam optik zoomu 5x tamam onu geçtim ama geniş açısı 28 MM miydi?
  • evet bencede sitelerin verdiği puanlar filan pek önemli değil.fotoğraflar objektif değerlendirmek için en güzzeli.vermiş olduğum linkteki fotolar oynanmamış ve aynı koşullarda çekilmiş olduğundan karşılaştırmak adına iyi örnekler olduğu için paylaştım.sorunuza gelince geniş açı 28mm den başlıyor.
  • 800 ıso'da bence keskinlikte f200 önde f100 sınıfta kalmış noiseye gelince f31 önde
    f31 800 ıso
    f100 800 ıso
    f200 800 ıso

aradaki farkı görebilmek için manitörün parlak ayarını sonuna kadar açın yalnız üç fotoyu programda bakın fark görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 24 Nisan 2009; 10:49:48 >

• tipa tarafından 2009 yılının en iyi kompakt makinesi olarak Fujifilm FinePix F200EXR seçildi
  • ben sana katılmıyorum

resmi büyükttüğünde f100 daha iyi gözüküyor f 200 den

quote:

Orjinalden alıntı: netün

800 ıso'da bence keskinlikte f200 önde f100 sınıfta kalmış noiseye gelince f31 önde
    f31 800 ıso
    f100 800 ıso
    f200 800 ıso

aradaki farkı görebilmek için manitörün parlak ayarını sonuna kadar açın yalnız üç fotoyu programda bakın fark görülüyor.

• f100'de noise daha az görünüyor ama noise giderme f200'e göre detayları ve derinliği azaltmış f100'de bunlar f200'de daha iyi..

Artık hangisinin daha önemli olduğu birazda tercih meselesi..
  • panelvan

f100'le f200 fotosunu büyütüp indirin manitörü en son parlak açın yalnız iki foto arasında açtığınız programda
    yer değiştirin keskinlik ve detay farkını göreceksiniz.
    ccd

exr

fuji boş yere yeni sensör buluşu yapmıyor. bu fotoğrafa yansıyor.

bir'de elimizdeki makinayı savunmak gerçekleri değiştirmiyor.
    bende'de f50 var ama f100 ve f200 keskinlik ve detayda ondan birazdaha iyi kabul etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 24 Nisan 2009; 14:32:45 >

• Yeni sensörü,yeni buluşları ile çok iyi bir model le karşı karşıyayız ama kafamı karıştıran eksileri veya sandığımız eksileri var..

Diyafram f3,3 den başlaması(bu kesin bir bilgi heralde) eksiklik

ayrıca @Bencemil arkadaşın dediğine göre S(enstantane öncelikli mod) modunun olmaması da eksiklik (letsgo dijital sitesine göre var)

gene @bencemil arkadaşın dediğine göre A(diyafram öncelikli mod) modunda sadece f3,3 veya f9 seçilebilmesi ara değerlerin seçilememesi(hala inanamıyorum saçma bişey) eksiklik
  • quote:

Yeni sensörü,yeni buluşları ile çok iyi bir model le karşı karşıyayız ama kafamı karıştıran eksileri veya sandığımız eksileri var..

ayrıca @Bencemil arkadaşın dediğine göre S(enstantane öncelikli mod) modunun olmaması da eksiklik (letsgo dijital sitesine göre var)

gene @bencemil arkadaşın dediğine göre A(diyafram öncelikli mod) modunda sadece f3,3 veya f9 seçilebilmesi ara değerlerin seçilememesi(hala inanamıyorum saçma bişey) eksiklik

askan işte bende manuel ayar varmı derken bunu öğrenmek istemiştim .senin dediğin gibiy'se manuel açısından kötü.

Diyafram f3,3 başlaması fazla sorun değil diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 24 Nisan 2009; 14:38:24 >
  • quote:

quote:

Yeni sensörü,yeni buluşları ile çok iyi bir model le karşı karşıyayız ama kafamı karıştıran eksileri veya sandığımız eksileri var..

askan işte bende manuel ayar varmı derken bunu öğrenmek istemiştim .senin dediğin gibiy'se manuel açısından kötü.

Diyafram f3,3 başlaması fazla sorun değil diyorlar.

fazla bir sorun değil ama f2,6 veya f2,8 den başlasa daha iyi olurdu 2-3 stop enstantane kazandırırdı.. herşeye rağmen artıları çok çok iyi bir model kompakt alacak olsam ilk tercihim olurdu spot piyasada çıktımı kaç liradan gidiyor?

• tabii yine de şu an tercih edilcek bir model spota yeni olduğu için daha düşmez herhalde gittiden başka tr magazalarda bile şuan için yok.kullanıcıda memnun kalırsa daha iyisi çıkana kadar elden çıkarmak istemez.
  • netün

bendeki f100 savunmuyorum. zaten alalım çok olmadı sizin kadar da tercübeli değilim.

sadece baktığımda gördüğümü söyledim.

son söylediğin şekilde de bakacağım.

ama şu bir gerçek 100 ile 200 arasında abartılı bir fark yok

eminin çoğu insanda fark edemez.

quote:

panelvan

f100'le f200 fotosunu büyütüp indirin manitörü en son parlak açın yalnız iki foto arasında açtığınız programda
    yer değiştirin keskinlik ve detay farkını göreceksiniz.
    ccd

exr

fuji boş yere yeni sensör buluşu yapmıyor. bu fotoğrafa yansıyor.

bir'de elimizdeki makinayı savunmak gerçekleri değiştirmiyor.
    bende'de f50 var ama f100 ve f200 keskinlik ve detayda ondan birazdaha iyi kabul etmek lazım.

• panelvan

bir çok kişinin bu farktan anlamıyacağı konusun'da size katılıyorum.bizler işte meraklı olduğumuz için özelliklerine ve ayrıntılarına giriyoruz.ama bu forumda bu bölüme girip foto makina almadan önce bilmediği şeyi sorup öğrendikten sonra kendisi için önemlimi,önemsizmi diye değerlen direnleri bilinçli tüketici olarak kabul ediyorum.buda iyi birşey.
    bizim'de bilmediğimiz konularda bizlerle bilgisini paylaşanlara tşk ediyorum.

sizin f100'de f200'den fazla aşağı kalır yanı yok uzun seneler götürecek makina güle'güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 24 Nisan 2009; 15:59:01 >
  • fotoğraf kalitesi açısından f100 yada f200 daha iyidir diye birşey yok.resimler ortada birisi noise açısından iyi birisi keskinlik ve detay açısından iyi tamamen alıcının tercihine kalmış.ama bir f200 kullanıcısı olarak makine hakkında söyleyeceklerim; noiseyi fazla dert etmeyin genel olarak iso 400de kullanıyorum sonuçlar çok iyi.iso 800 kullandığım zaman ise ana çekmek istediğim yerde değil arka planda biraz noise oluyor.1600 karşılaştırmalarının pek anlamı yok kaç sefer 1600 isoya alıp fotoğraf çekeceksinizki, çok zorda kalırsanız alırsınız iso400 yada 800 e enstanteneyi biraz uzatırsınız olur biter.bu makineyi f100 yerine asıl tercih haline getiren şey manuel kullanımdır bence.şu an gg ve sahibinden... sitelerinde var.fiyatı ucuzladı 560 tl'ye bile var.f100ün fiyatı ise yükseldi 590 tl gg'de.manuel kullanımda eksiklikler olduğu doğru bununla ilgili yeterince bilgi verdim ve verdiğim bilgiler doğrudur.bu sorunlar yabancı forumlardada kullanıcıların dikkatini çekmiş ve fujiye geri bildirim vermişler bakalım belki bir firmware güncellemesi ile eksiklikler giderilir umut işte.ama bu eksiklikler kesinlikle bu makineyi alacak birinin bunlara takılıp almama nedeni olmamalıdır.bunları neye dayanarak söylüyorum, insan teklonoji meraklısıysa alacağı cihazda herşeyin olmasını istiyor hep karşılaştırıyor,araştırıyor,üzülüyor falan filan.ama kullanmaya başladığınızda bu eksiklikler hiçde düşündüğünüz kadar karşınıza engel olarak çıkmıyor, çokta kullanmıyormuşsunuz aslında.
    birde belirtmek isterimki kimseye bu makineyi almaları kousunda ikna etmeye çalışmiyorum.sonra küfür yemek,bela almak hiç istemem.sadece insanların bir seçeneği hakkında bilgilendirmektir amacım.ben bu forumdan çok fayda gördüm insanlarada yardımcı olmak istiyorum.

• ben orada verilmiş olan boncukları inceledim ikisi normal bakılışta aynı fakat exr sensörlü f200 renk keskinliği bakımından biraz daha iyi diyorum noise bakımından sorun yok.

ama almak isteyenler için söylüyorum f200 alabilirsiniz fakat türkiyeden almayı beklemeyin alacaksanız gittigidiyordan uygun fiyata alabilirsiniz..

benimki daha beklemede.
  • iyi dileklerin için teşekkür ediyorum

bizlerde sizin gibi bilgili arkadaşlardan foto çekimi , detay bilgiler ve makina konusunda her zaman bilgileneceğiz.

be f100 almak aklımın ucundan bile geçemiyordu Teknosa ya sony almaya gitmiştim satıcı söyleyinceye kadar fuji diye bir markanın varlığını bile bilmiyordum .

ama foruma girince sizler gibi kullanıcılardan sahip olduğum bilgilere göre f100 aldım .

quote:

panelvan

bir çok kişinin bu farktan anlamıyacağı konusun'da size katılıyorum.bizler işte meraklı olduğumuz için özelliklerine ve ayrıntılarına giriyoruz.ama bu forumda bu bölüme girip foto makina almadan önce bilmediği şeyi sorup öğrendikten sonra kendisi için önemlimi,önemsizmi diye değerlen direnleri bilinçli tüketici olarak kabul ediyorum.buda iyi birşey.
    bizim'de bilmediğimiz konularda bizlerle bilgisini paylaşanlara tşk ediyorum.

sizin f100'de f200'den fazla aşağı kalır yanı yok uzun seneler götürecek makina güle'güle kullanın.

• quote:

Orjinalden alıntı: panelvan

iyi dileklerin için teşekkür ediyorum

bizlerde sizin gibi bilgili arkadaşlardan foto çekimi , detay bilgiler ve makina konusunda her zaman bilgileneceğiz.

be f100 almak aklımın ucundan bile geçemiyordu Teknosa ya sony almaya gitmiştim satıcı söyleyinceye kadar fuji diye bir markanın varlığını bile bilmiyordum .

ama foruma girince sizler gibi kullanıcılardan sahip olduğum bilgilere göre f100 aldım .

Bende sony almayı düşünüyordum tabi düşündüğüm serisi w170in fiyatı ve F200EXR nin yurt dışı fiyatına denk geliyor..kargosu,hafıza kartı,yedek bataryası ile beraberinde..
    şimdi size gelince siz zamanında sonyin hangi serisini düşünüyordunuz.. bu arada bende sizin gibi fujifilm serisinin varlığını hiç bilmiyordum.. netün hocamızın verdiği linke ilk başta dikkate almadım sonra bir giriş o giriş şoke oldum.. çünkü sony 400 isoda noise yapıyordu hali ile renk kaybı meydana getiriyordu dedim her makine böyledir ama fujifilmi görünce hiç birşey demiyorum çok canlı,net çekim yapmış.. kırmızı göz bile sıfır denecek kadar yok.
    tabi 800 isoya geldiğinde ekranda bir sorun oluşmuyor ama pc ortamında renk kaybı meydana geliyor 28-44 oranında.

tabi bu arada almaya karar veridğimde FUJİ F200EXR olacak olmazsa sonye kayacam ama öncelikle F200EXR düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.