Şimdi Ara

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
3
Favori
56.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın askan22 dediğinizde haklısınız sayın hasan65 in bahsettiği dikey algılayıcı ile kastedilen şey arka aydınlatmalı portre modu.bu modda makine isoyu artırıyor ayrıca devigen alan değerinide artırarak normalde arkadakı ışık yüzünden karanlık çıkması gereken portrenin net görünmesini sağlıyor.
    diğer söylediğinize gelince bir yanlışlık yok sadece iki diyafram değeri seçebiliyosunuz.ama dediğim gibi zoom ile oynayarak 5.1-9 hariç diğer diyafram değerlerini kullanabiliyorsunuz.benim için hiç problem olmadı açıkçası şimdiye kadar
  • macro

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencemil -- 19 Nisan 2009; 0:58:26 >

• teknik verilerde makro mod çekimi 5 cm mi acba bende f100fd kullanıyorum ve çok yakından odaklama yapmıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: bencemil

sayın askan22 dediğinizde haklısınız sayın hasan65 in bahsettiği dikey algılayıcı ile kastedilen şey arka aydınlatmalı portre modu.bu modda makine isoyu artırıyor ayrıca devigen alan değerinide artırarak normalde arkadakı ışık yüzünden karanlık çıkması gereken portrenin net görünmesini sağlıyor.
    diğer söylediğinize gelince bir yanlışlık yok sadece iki diyafram değeri seçebiliyosunuz.ama dediğim gibi zoom ile oynayarak 5.1-9 hariç diğer diyafram değerlerini kullanabiliyorsunuz.benim için hiç problem olmadı açıkçası şimdiye kadar

makinada A/S diyafram ,enstantena ve EV manuel ayar yapılabiliniyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 19 Nisan 2009; 13:54:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339

teknik verilerde makro mod çekimi 5 cm mi acba bende f100fd kullanıyorum ve çok yakından odaklama yapmıyo

birde burdaki uygulamayı deneyin.

af kırmızı yazı çıkmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 19 Nisan 2009; 13:06:24 >
  • macro uzaklığı 5cm, odaklamada sorun yaşamadım.
    makinede sadece shutter(enstantene) öncelikli mod yok.diyafram öncelikli kullanım, full manuel kullanım(diyafram ve shutter) ve exposure(hemen hemen tüm modlarda ayarlanabiliyor) ayarına izin veriyor.bununla ilgili ayrıntılı bilgi önceki sayfada var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: directX25

netün kardeş, sen ne zaman f200exr 'ne kavuşacaksın ve buraya super fotolar koyacaksın, asıl onu merak ediyoruz? Baya gözlere şenlik fotolar bekliyoruz senden
    Ben video konusunda ısrarlıyım ne yazıkki, f200exr 720p video çekseydi ve video çekerken 5x zoom yapabilseydi fiyatı daha uygun üstelik, direkt onu seçerdim.

directx25 bende aynen senin gibi panasonic tz7'yi sırf hd video olayı yüzünden bu makinaya ve f100fd ye tercih edecem galiba. f100fd,f200 ve panasonic tz7 arasında sürekli gidip geliyorum.f100fd f/p açısından f200den de tz7'den de iyi gibi sanki.ama tz7nin de hd video çekmesi çok cezbediyor beni. özellikle iç mekan çekimlerinde tz7 beni üzermi diyede düşünmüyor değilim.

• quote:

Orjinalden alıntı: coupe96

quote:

Orjinalden alıntı: directX25

netün kardeş, sen ne zaman f200exr 'ne kavuşacaksın ve buraya super fotolar koyacaksın, asıl onu merak ediyoruz? Baya gözlere şenlik fotolar bekliyoruz senden
    Ben video konusunda ısrarlıyım ne yazıkki, f200exr 720p video çekseydi ve video çekerken 5x zoom yapabilseydi fiyatı daha uygun üstelik, direkt onu seçerdim.

directx25 bende aynen senin gibi panasonic tz7'yi sırf hd video olayı yüzünden bu makinaya ve f100fd ye tercih edecem galiba. f100fd,f200 ve panasonic tz7 arasında sürekli gidip geliyorum.f100fd f/p açısından f200den de tz7'den de iyi gibi sanki.ama tz7nin de hd video çekmesi çok cezbediyor beni. özellikle iç mekan çekimlerinde tz7 beni üzermi diyede düşünmüyor değilim.

şimdi diyelim ki f100fd ya da f200exr aldık, ilerde video ihtiyacı olsa, en aşağı 500-1000 TL daha masraf yapmak gerekecek ve büyük olasılıkla iyi foto çekmeyecek diğer birçok video kamera gibi. Ayrıca yanımda iki cihaz birden taşımak istemem doğrusu. Küçük kasetli bir sony video kameram var(10 yıllık) ve koca cihazla sokakta video çekmenin zorluğunu biliyorum, insanlar öyyyyle bakıyor, rahat rahat çekim yapamıyorum, o yüzden ben video kameranın fotoğraf makinası görünümünde olmasını özellikle istiyorum.

F100fd ya da f200exr arasında bir seçim yapsaydım f100 tercih ederdim, sanırım foto kalitesi daha iyiymiş, yabancı forumlarda öyle deniyordu. Şu an en çok tercih edilen kompaktlar arasında en üst sıralarda fuji f100-f200 ler ve panasonic LX3 ve TZ7 var. Sony ve canon makinalarının görünümlerini cilalamasa tutunamaz zaten. Bence kompakt makinalarda bu senenin lideri fuji ve panasonic olacak. DSLR işi ayrı.

Seçim yapmak zor, ama donanimhaberde ısrarla birçok kişiden tavsiye alıyorsa bir cihaz, kesinlikle kötü değidir. Bazı eksi yanları olabilir ama bunu üreticiler bilinçli yapıyor, bütün özelliklerin bir arada bulunduğu bir ürün üretmiyorlar. misal : cep telefonları

Ayrıca uzakdoğuda 500 TL 'ye satılan cihazlar bunlar, burada 1000 TL civarı satılıyor, en uyuz olduğum konu bu.

• directx25 aynen katılıyorum.benimde panasonice kaymamdaki en büyük etken video çekme pratikliği.seyahat sırasında kamera gerçekten çok zor oluyor,ikisini bir taşımak zaten eziyet.tekrardan hd kameraya para vermek istemiyorum.eski sony trv22 kemaramda yeni plazmalarda tatmin etmiyor zaten. ancak şimdiye kadar hep sony kullanmış biri olarak sony'den çok çektim,her sefer iç mekan ve karanlık çekimlerinden nefret edip,yinede gidip yeni çıkan serisini alıyorum,iyi kandırıyorlar beni :) ama bu sefer kararımı fuji veya panasonic üzerinde verdim. ben bu panasonicin tz5 modelini kullandım 1 hafta,fotolar gayet güzeldi dış mekanda,ama 720p video hayal kırıklığıydı benim için.sesler çok kötüydü,sürekli bir rüzgar sesi vardı ve çekim sırasında zoom yapınca motorun sesi filmde çıkıyordu. bunlardan ikisi stereo mikrofon ve rüzgar sesi önleyici koyularak önlednmiş sanırım tz7de.en azından kağıt üzerinde böyle. ama onunda videosu hala sorunlu bence.örneğin zoom yaparsan sürekli fokuslamaya çalışıyor ve görüntü bulanıklaşıyor.auto focusu kapatmak bir çözümmüş ama bu sorunun tz7 serisindede hala devam etmesi beni şaşırttı. bunun dışında iç mekan çekimlerinin f100 kadar başarılı olmasını beklemiyorum,f100 resmen gözün gördüğü şekilde çekiyor,bayıldım. f200ü bende eledim sanırım kafamda.f100 ile tz7 arasında karar vereceğim sanırım.

• Arkadaşlar hala kafam karışık.. F200 alsam farketmeyecek iso 800 performansı yetersiz. sanki F100FD bundan daha iyidi sanki? yoksa ben mi ters görüyorum...

tabi iç mekan çekimi,hareketli sahne çekimi(hızlı gelen otobüsler vs hareketli araçlar vs çekimi yapacağım),optik zoomlu çekim onların öncelikle kaliteli ve canlı olması gerekcek ama benim için manuel ayara gerek yok diyorum ama F200 ondan dahamı iyi şimdi tek olarak diyorum resim kalitesi benim için önemli iç mekan,az ışıklı ortam heryeri kullanacam gibi manzara vs çekimi var.. ama F200EXR f100 DAN Dahamı iyi şimdi bir yorumlayın.

ama F100 ün resim kalitesi sanki f200 Den daha iyidi bana öyle geliyor iç mekan çekimi,dış havada açık ve kapalı havada çekimi.. bu arada modlar aynımı yoksa F200exr Mi daha değişik ama emin olunki halada düşünüyorum kararıda bir türlü veremeyip gitti ama gittigidiyor işini ayarlamazsam Sony w170 e döncem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 23 Nisan 2009; 22:16:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Se_co

Arkadaşlar hala kafam karışık.. F200 alsam farketmeyecek iso 800 performansı yetersiz. sanki F100FD bundan daha iyidi sanki? yoksa ben mi ters görüyorum...

tabi iç mekan çekimi,hareketli sahne çekimi(hızlı gelen otobüsler vs hareketli araçlar vs çekimi yapacağım),optik zoomlu çekim onların öncelikle kaliteli ve canlı olması gerekcek ama benim için manuel ayara gerek yok diyorum ama F200 ondan dahamı iyi şimdi tek olarak diyorum resim kalitesi benim için önemli iç mekan,az ışıklı ortam heryeri kullanacam gibi manzara vs çekimi var.. ama F200EXR f100 DAN Dahamı iyi şimdi bir yorumlayın.

ama F100 ün resim kalitesi sanki f200 Den daha iyidi bana öyle geliyor iç mekan çekimi,dış havada açık ve kapalı havada çekimi.. bu arada modlar aynımı yoksa F200exr Mi daha değişik ama emin olunki halada düşünüyorum kararıda bir türlü veremeyip gitti ama gittigidiyor işini ayarlamazsam Sony w170 e döncem

Se_co
    f100 ve f200 arasında 800ıso'da benim gözlemlediğim kadarıyla fark yok.ben manuel ayar olduğu için f200 tercih ederdim.gittide'de ikisi arasında fiyat açısından fazla fark yok ama iki makinanında w170'den iyi olduğu kesin.dolar yükselmeden karar versen iyi olur. f100 daha ucuzdu gittiye baktım fiyat yükselmiş.

• Manuel ayar olmayan makineye o kadar para vermek yanlış olur bence.
    Ayrıca çekimlere kendiniz de ilerleyen dönemlerde bir şeyler katmak isterseniz.
    Herşeyi makine belirleyecekse fotoğraf çekmenin zevki de kalmaz.
    Aynı sahneyi manuel ayarları değiştirerek çok farklı görüntüler elde edersiniz, ama manuel ayar olmayan makinede sabit tek bir görüntüde kalırsınız. Ve şu da önemli, eğer ışığın az olduğu ortamlarda iyi fotoğraf çekmek isterseniz gereken manuel ayarlardır.
  • Ayrıca "bencemil" in mor çiçeğinde ki makro çekiminde alan değinliği çok harika.
  • Bilgiler için sağol arkadaşlar.. işe başladığım günden sonraki aldığım maaş ile makineyi alıcam zaten.. biraz doların düşmesini bekleyeceğiz çünkü dolar 1,65 in üstüne çıkmış..ondan dolayı zor.

bu arada alırsam F200 alacam kararı verdim.
    hiç olmazsa manuel ayara belki gerek olabilir diye düşünebilirim aslında bir ayarı eksik diye bir sürü para bayılmaya gerek yok ama alırsam gittigidiyordan alacam başka çarem yok.
  • arkadaşlar f100, f200 ve f31 in aynı yerden aynı zamanda,farklı modlarda ve isolarda çekilen fotoğrafları birazdan yükleyecem.benim incelemeler sonucundaki düşüncem resim kalitesi f200 ün biraz daha iyi.iki makine arasında asıl tercih yaptıran manuel kullanımdı bence. fiyatları aşağı yukarı aynı bundan tavsiyem f200.tabi bu benim düşüncem. iki makine arasında kalan arkadaşlar resimleri inceleyerek bir sonuca varabilirler.
  • http://www.flickr.com/photos/12403950@N07/sets/72157616135365107/with/3404024217/
    bu linkte f100fd ile f200exr yi karşılaştırmışlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bencemil

arkadaşlar f100, f200 ve f31 in aynı yerden aynı zamanda,farklı modlarda ve isolarda çekilen fotoğrafları birazdan yükleyecem.benim incelemeler sonucundaki düşüncem resim kalitesi f200 ün biraz daha iyi.iki makine arasında asıl tercih yaptıran manuel kullanımdı bence. fiyatları aşağı yukarı aynı bundan tavsiyem f200.tabi bu benim düşüncem. iki makine arasında kalan arkadaşlar resimleri inceleyerek bir sonuca varabilirler.

bencemil

f31 olanları kızdırmayasın. f200 fotolar daha iyi diyerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 23 Nisan 2009; 23:09:50 >

• amacım kimseyi kızdırmak değil zaten ortada fotoğraflar varken kimsenin benim fikrimle hareket etmesini istemem ben sadece yorumumu söyledim.benim yükleyeceğim fotolar birebir aynı görüntülerin farklı makinalarla çekilmiş orjinal hali, yani karşılaştırmak daha iyi.yüksek çözünürlük,dinamik alan iso performansı filan hepsi var
  • gerçi o sitelerin değerlendirmsine ben fazla güvenmiyorum.yukarda yükledigim fotolar bile aynı pozda çekilmemiş en geçerli doğal kullanıcı fotoları makinayı ele veriyor.

yinede fotoları yükle görelim.
  • f200 yeni eklenen özellikleri ve manuel modlarıyla kesinlikle f100'e tercih edilir olsa olsa fotoğraf kaliteleri aynıdır'ki ekstra özellikleriyle f200 çok ağır basıyor çünki bu ekstra özellikler eften püften şeyler değil aksine çok önemli ve direk fotoğraf kalitesine etki eden şeyler hele bir adeta makine içinde HDR yapan bir mod'u varki çok güzel bir özellik..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.