Şimdi Ara

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
659
Cevap
3
Favori
56.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

f200 + yedek batarya + 8 GB hafıza kartı + ekran koruyucu 640 TL
    Pili Şarj ediyorum şimdi dolsunda resim çekeceğim bol bol..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 27 Nisan 2009; 18:19:19 >
  • bu arada F200 ile çekilmiş resim şu aşağıdaki keskin olan bir resim var o mu acaba iki tane var biri renk kaybı olan var biride keskin canlı çekilmiş var..

bu arada diğer fotoları zaten biliyoruz eklersiniz zamanla.. ayrıca 8 GB hafıza kartı kaç fotograf alabiliyor?

ona göre 4 GB ta düşürcem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimalp

Ne ayıbı ya :)

Makinen hayırlı olsun dostum;
    Benim merak ettiklerim sıralarsak;
    1-Makinenin iç video çakimleri dedikleri kadar gerçekten çok kötümü
    2-Makinenin iç foto çekimlerinizden örnek koyabilirmisiniz
    3-Video çekimlerinde süre sınırlaması var mı yoksa kart dolana kadar mı
    4-GG dan parayı havale etttikten kaç gün sonra elinize ulaştı.
    şimdidien çok teşekkür ederim.
  • ve bende çok merak ettim İÇ çekimi,makro çekimi,dış havada çekimleri,akşam üzeri,gece çekimleri,manzara çekimleri
    ve optik zoom ile çekilmiş resimleri nasıldır?

bunlarıda merak ettim sizin görünüşünüzü almak istedim..

örnek verilmiş fotolar çok iyi yanlız benim anlamadığım şu var iki tane çiçek resmi verilmiş biri rengi soluk olan hangi makineyle çekildi canlı olan hangisiyle çekildi yoksa biri orjinal biri oynama mı yapıldı?

oynama alan yoksa o zaman makineye keskin ve net diyeceğim..

zaten 6-7 adet foto verilmiş onlar bayağı bir keskin ve canlıdır.
  •  Fujifilm F200EXR Super CCD EXR

Fujifilm F200EXR Super CCD EXR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencemil -- 28 Nisan 2009; 1:17:17 >

• gerçekten fotoğraf kalitesi ve renkler çok güzel... gece çekimleri de eklerseniz çok daha iyi olacak özellikle iso 400-1600 arası
  • quote:

Orjinalden alıntı: dus__sokagi

quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimalp

Ne ayıbı ya :)

Makinen hayırlı olsun dostum;
    Benim merak ettiklerim sıralarsak;
    1-Makinenin iç video çakimleri dedikleri kadar gerçekten çok kötümü
    2-Makinenin iç foto çekimlerinizden örnek koyabilirmisiniz
    3-Video çekimlerinde süre sınırlaması var mı yoksa kart dolana kadar mı
    4-GG dan parayı havale etttikten kaç gün sonra elinize ulaştı.
    şimdidien çok teşekkür ederim.

Tek tek soruları cevaplamaya çalışayım arkadaşlar.
    1- Video çekimleri dış mekanlarda gayet başarılı iç mekanlarda ise ışıksız ortamda biraz karelenme var ama ışıklı ortamda gayet başarılı.
    2- İç çekimlerden örnekler
    OTOMATİK MODDA ÇEKİM

MANUAL MODDA ÇEKİM

MANZARA ÇEKİMİ
    Manual modda çekilmiştir. Hiçbir oynamak yoktur.

MAKRO ÇEKİM

MAKRO ÇEKİM MODU AÇIK OLMADAN YAKIN ÇEKİM

3- Video çekimlerinde sınır yok Heralde. Bende 8 GB hafıza kartı var 30 Dakika 39 Sn kayıt süresi çıktı ekranın sağ üst köşesinde.
    4- GG den 23 Nisanda Sipariş ettim 27 Nisanda Geldi. Üstelik hafta sonu vardı arada. Alacak arkadaşlara aldıgım satıcı ile irtibat kurmalarını sağlayabilirim. En azından bildiğimiz bir satıcıdan almış olursunuz.

Not: Makine bilgim hiç yok. Hiçbir ayar yapmadan tamamen amatörce çekilmiş resimlerdir. Bilgilerinize.

• manzara fotoğrafın hoş gerçekten... iç mekan çekimi oto moda göre manuel modda oldukça iyi durumda... tam boyutta incelediğimde biraz daha keskin olabilirdi dedim... onun dışında makro modundaki fotoğrafın pek net değil... ama yeni başlayan birisi için hiç fena değil eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 28 Nisan 2009; 9:08:45 >
  • İç mekan çekimi gayet iyi.. ayrıca otomatik modda güneş ışığı azaltılmış.. fakat manual modda daha geliştirilmeli gibi çünkü daha yeni başlayan için birşey demiyorum.. makinenin suçu yok..

Makro çekimi normalde sanki diğer sıradan makineler gibi ama renk kaybı %20 ancak.. elinize sağlık ama makro çekim modu açık olduğundada keskin çıkıyor ana çekilmek istenen nesne..

ve dış çekimi zaten gayet başarılı.. gerçekte nasıl görüyorsak öyle çekiyor.

mesala benimki gerçeğe yakın olarak %35-60 oranına kadar renk kaybı meydana getiriyor.

Hele güneşe denk gelsin eyvallah.. gitti fotografım
    tabi bu arada bulanıklık azaltma olmadığı için başarısız..

tabi bu arada arkadaşlar.. size bir soru bu makine 12 mp halinde 4 GB hafıza kartına kaç fotograf alabiliyor yada 8 farketmez..

bu 12 mp değilde 8-10 megapiksele kadar düşürebiliyormuyuz.

• 8-10 mpe derken fotoğrafın boyutunu düşürmeyi kastediyorsan elbette düşürebilirsin... aslında 12 mp abartı bi rakam inanın ben 3 mpden yukarı foto çekmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

8-10 mpe derken fotoğrafın boyutunu düşürmeyi kastediyorsan elbette düşürebilirsin... aslında 12 mp abartı bi rakam inanın ben 3 mpden yukarı foto çekmiyorum

Evet dediğim gibi boyutunu düşürcem 4447 mb yapıyor orj boyutu.. tabi kalite aynı ondan dolayı boyutu düşürcem..

hadi onu geçtik 8 GB hafıza kartına kaç fotograf alabiliyor toplamda?
  • biraz kontrast biraz keskinlik fotoğrafları daha güzel yapar.

bu da sorunun cevabı

• peki canon g serisi ile kıyaslarsak hangisi ağır basar, mesela g10 ile hem fiyat performans açısından hem performans sadece olarak yorumlayabilir misiniz?
  • canon g 10 özellikleri çok iyi ama pahalı.performansı konusunda birşey söyleyemem resimlerini daha görmedim.sensörü büyük.manuel kullanımı var.birde biraz büyük bir makine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencemil -- 28 Nisan 2009; 16:19:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: agamli

peki canon g serisi ile kıyaslarsak hangisi ağır basar, mesela g10 ile hem fiyat performans açısından hem performans sadece olarak yorumlayabilir misiniz?

Canon G serisi başarılı ve kaliteli bir seri ama çok pahalı fotoğraf kalitesi olsa olsa eşit olur aynı fiyat olsalar belki g9 g10 tercih edilebilir kullanım amacına göre ama genede yüksek ISO'da fuji performansı vermesi zor..
  • bencemil;
    verdiğiniz tablo gayet aydınlatıcı oldu..
    8 GB hafıza kartı
    4,7 MB boyutunda resimlerden 1680 adet alıyor 3,0 MP ise 2670 adet fotograf alabiliyor zaten bunlar bize yetiyor.

zaten birde 2816*2112 çözünürlügüne alırsam ise 2700 adet fotograf çıkarıyor.

ama bunun video boyutu nasıl?
    640*480 olarak 116 Dakika olarak belirlemiş..

bu fujifilmler galiba kalem pilli herhalde? Y.PİL olarak geçiyoıda ondan dolayı kalem pilli zannettim.
    ama satışta ise bataryalı olduğu söyleniyor ama kargo ile gelecek olanda Y.PİL diyor?

bu arada videoda eğer bu 1920*1080 çözünürlük varsa çok güzel olur bizim açımızdan onda ise iki ayrı değer vermiş..
    1,0 MB VİDEO-7540 Diyor.
    0,7 MB video ise 11310 diyor.. bu değerler SN cinsindenmi?
  • bencemil
    buda benden bir düzenleme
  • G10 da foto,video ve zoom konusunda f200exr den bir üstünlüğü yok gibi görünüyor. Bence kompakt sınıfa girmeyecek kadar da iri boyutlu sayılır G10. Bu fotolara göre f200exr G10 u safdışı ediyor yarışta.
    Bu sayfadaki fotolar çok sağlam olmuş, alan arkadaşlara hayırlı olsun, güle güle kullansınlar.. Artık fotonun yeni galibi f200exr ve "donanimhaber forum üyeleri tarafından şiddetle tavsiye olunur" cümlesi yakışır bu makinaya...Boşuna hergün mesaj atmasınlar, şu kadar param var, kompakt tavsiye edin diye, para biriktirip alsınlar bu makinayı, diğer makinalara boşuna para verilmez, foto konusunda makina budur
    Fakat bana sadece foto yetmez, yanımda video kamera taşımak istemiyorum ekstradan, manuelle falan uğraşamam, fotolar az daha kötü çıksa da sorun değil, 12xZoom ve 25mm geniş açı ve 720p video bana yeter denirse o zaman panasonic TZ7 (iso konusunda f100fd ve f200exr nin gerisinde kalır, bunun haricinde foto kalitesi gayet iyidir, video kalitesinde daha iyi bir kompakt yok şu an, youtube da bolca kullanıcı videosu mevcut)

Bu yaza iyi bir kompakt makina alacak arkadaşlar, uzunca bir araştırmadan sonra ulaşacağı sonuç budur. Bence yeni alacaklar f100fd 'yi de elesinler, gerek yok, f200exr fotoları gayet tatmin edici, f100fd 'ye göre daha temiz geldi bana ve ekstradan manuel ayar hiç de fena sayılmaz.

• Arkadaşlar tekrar yazmakta gerek duydum. Ürünü GG üzerinden aldım ve satıcı çok ilgili bir satıcı, bilmediğiniz tanımadığınız kişilerden almayın ürünü bence. Ben kendi adıma bir denemede bulundum ve aldığım satıcı ve ürün perfect çıktı. Bir diğer konuda yukarıda bir arkadaş pilini sormuş. Pil Litium pil hani şu nokia bataryaları gibi. Masaüstü şarj standı çıkıyor ve onunla şarj ediliyor. Makina üzerinde şarj etmek zorunda kalmıyorsunuz. 2 saat sürdü sürmedi pil doldu. Fotoğraf makinaları konusunda çok acemiyim ve kurcaladıkça sanırım iyi sonuçlar alacağım. Bu akşam ISO değerleri ile birkaç deneme yapmayı düşünüyorum. 100 den başlayıp 12800 e kadar ISO değerleri var makinanın. Makinanın Flashlı modunu seçtiğinizde peş peşe 2 adet resim çekiyor. Birisi Flashlı diğeri Flashsız ve ikisinide kaydediyor. Yüz tanıma özelliğide çok güzel bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i39AHiM -- 28 Nisan 2009; 19:15:00 >

• Aslında bi Yüksek ISO Testi fena olmazdı hani bende Elimdeki Fuji s6500fd'den daha iyi ISO performansı varmı merak ediyorum..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.