Bildirim
Fujifilm F200EXR Super CCD EXR (6. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
hasan65
fotolar çok iyi,gece çekimi de dahil iso kalitesi ve keskinliği çok beğendim.
video benim için önemli olmasaydı, f200exr iyi bir tercih olurdu benim için...
Bu arada makine çin mi japon mu?Bu görüntü kalitesi ile çok da önemli değil aslında
-
quote:
Orjinalden alıntı: directX25
hasan65
fotolar çok iyi,gece çekimi de dahil iso kalitesi ve keskinliği çok beğendim.
video benim için önemli olmasaydı, f200exr iyi bir tercih olurdu benim için...
Bu arada makine çin mi japon mu?Bu görüntü kalitesi ile çok da önemli değil aslında
directX25
f200 tz7'den sizi vaz geçirecek gibi görünüyor.bence video ve zoom dan vaz geçin sonuçta bunlar konpak foto makinası. -
netün kardeş, sen ne zaman f200exr 'ne kavuşacaksın ve buraya super fotolar koyacaksın, asıl onu merak ediyoruz? Baya gözlere şenlik fotolar bekliyoruz senden
Ben video konusunda ısrarlıyım ne yazıkki, f200exr 720p video çekseydi ve video çekerken 5x zoom yapabilseydi fiyatı daha uygun üstelik, direkt onu seçerdim. -
EXR modu nedir tam bilmiyorum ama hem flaşın açık olması hemde makinenin çekim süresini 1/15 belirlemesi bence hatalı çekim olmuş.
Çünkü o foto için sadece flaşı açık tuttuğumuz anda makine 1/125 gibi bir süre belirlemesi gerekirdi kendisi ve bu da o çekimin güzel çıkması için yeterli olurdu.
Hızlı bir süre belirlemediği için resim titreşime maruz kalmış.
quote:
Orjinalden alıntı: hasan65
Sizi kırmayayım sayın netün annemin EXR modunda gece çokda aydınlık olmayan bir ortamda flaşlı bir resmini ekliyorum.
-
quote:
netün kardeş, sen ne zaman f200exr 'ne kavuşacaksın ve buraya super fotolar koyacaksın, asıl onu merak ediyoruz? Baya gözlere şenlik fotolar bekliyoruz senden
Ben video konusunda ısrarlıyım ne yazıkki, f200exr 720p video çekseydi ve video çekerken 5x zoom yapabilseydi fiyatı daha uygun üstelik, direkt onu seçerdim.
biliyorsan f50 bölümünde bayağı fotolar ekledim,ekliyorum.
elimde kullandığım konpak f50 ve d-lux 3 bulunuyor. darısı olmayanlara.
ben yalnız yeni foto makinası alacaklara yardımcı olmaya çalışıyorum.o kadar para veriliyor.niye uygun fiyata iyisi olmasın.
-
quote:
Orjinalden alıntı: netün
quote:
Ben video konusunda ısrarlıyım ne yazıkki, f200exr 720p video çekseydi ve video çekerken 5x zoom yapabilseydi fiyatı daha uygun üstelik, direkt onu seçerdim.
biliyorsan f50 bölümünde bayağı fotolar ekledim,ekliyorum.
elimde kullandığım konpak f50 ve d-lux 3 bulunuyor. darısı olmayanlara.
ben yalnız yeni foto makinası alacaklara yardımcı olmaya çalışıyorum.o kadar para veriliyor.niye uygun fiyata iyisi olmasın.
iyi fotolar yakalamışsın...F50 de güzel makina. made in china mı japan mu?
http://forum.donanimhaber.com/m_22733554/mpage_10/key_//tm.htm#30893711
burada u7110 arkadaşın bazı fotolarını düzenlemişsin, f50 ile çektiğin fotolarda da düzenleme yaptınmı, yoksa ham hali mi?
Ayrıca hangi programı kullanıyorsun?
-
directX25
bazı yazılarında bilhassa çin'mi japon diye soruyorsun.biliyorsun bu konu forumda çok işlendi. fuji japon patentlidir ama ucuz maliyet için çin'de üretilmektedir.bu kalitenin bozuk olduğu anlamına gelmez.f50 çin üretimi ama kasa metal ve kaliteli.diğer fujilerde öyle.o yönden tered'düd etme.
fotolara gelince bazılarında düzenleme var.bazılarında yok.
kullandığım program-photoscape ve fsviewer,picasa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 17 Nisan 2009; 18:15:05 > -
Benim f2000 Çin malı ama biliyorsunuz sıkı bir kalita konrölü var, o nedenle nerede üretildiğinin bir anlamı yok. -
Son zamanlarda ben kaliteli ürünler için özellikle soruyorum bu soruyu. Soruyorum çünkü çin işi artık ben de varım demeye başladı kalite hususunda. Çinliler için kötü mal üretiyorlar yakıştırması artık kalkmalı düşüncesindeyim. Benim yeğenin de sanyo-e60 çin ve tam bir canavar. İmzamdaki ACER notebook da aynı şekilde çin, ama ciddi bir sorunla karşılaşmadım, xp ile sürücü sorunları notebooklarda olan genel sorun zaten. Ama yanlış anlaşılmasın, bu yanlızca ciddi markalarda geçerli. Sıradan markalı ürünleri sıradan çinliler üretiyor. -
quote:
Son zamanlarda ben kaliteli ürünler için özellikle soruyorum bu soruyu. Soruyorum çünkü çin işi artık ben de varım demeye başladı kalite hususunda. Çinliler için kötü mal üretiyorlar yakıştırması artık kalkmalı düşüncesindeyim. Benim yeğenin de sanyo-e60 çin ve tam bir canavar. İmzamdaki ACER notebook da aynı şekilde çin, ama ciddi bir sorunla karşılaşmadım, xp ile sürücü sorunları notebooklarda olan genel sorun zaten. Ama yanlış anlaşılmasın, bu yanlızca geçerli. Sıradan markalı ürünleri sıradan çinliler üretiyor.
çin'in bence dünyaca tanınmış fazla kendi markası yok dünya ülkelerinin oraya kendi ürettirdiği markalar var.
bunlarda yıllarca tanınmış markalar.
sanyo- japon
acer taywan-patenli biliyorum
yani anlıyacağın çin siz markalarınızı makinalarızı teknolijinizi,mühendislerinizi.bize getirin.biz size ucuz işçilik yaparız diyor.
senin dediğin gibi branşında kendini kanıtlamış ciddi markalar'da kalite bozulmuyor.
bu markalarda kalitenin önüne ürünün özelliği geçiyor.bende özellik tavsiye ediyorum.
güzellik değil
-
merhaba ben 2 haftadır f200exr kullanıyorum.makine hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.
1) herkesin merak ettiği iso performansı; iso 100,200,400 çok iyi, noise yok,her zaman tercih edilebilir.iso 800 çok az noise oluyor, ama kullanılabilir. iso 1600 zorda kalmadıkça kullanılmaz noise biraz fazla.özetleyecek olursam iso 400 e kadar süper ferformans. ev içi ve dışı az ışıklı ortamlarda flaş kullanmadan işimi görüyor.yetmezse 800 ü kullanıyorum.iso 1600 pek kullanmıyorum ama zaten gerekte kalmıyor.(burada bahsettiklerim flaşsız ev içi ve akşam dışarıdaki fotoğraflara göre yorumlanmıştır)
2)modlar; exr,auto,p,m,sp, video,n ve n+flaş
A)EXR;ben en çok bu modu kullanıyorum.bu modda 4 farklı çekim modu içeriyor,
1-exr auto:ortama göre hr(yüksek çözünürlük), sn(düşük noise),dr(dinamik alan) modlarından uygun olanı seçiyor.ayrıca çekmek istediğimiz şeye göre otomatik olarak makro,portre, manzara ....... kendisi seçiyor.yani tek yapmak gereken deklanşöre basmak.bu mod gündüz yani yeterli ışıkta çok tercih edilebilecek bir mod.fakat az ışıklı ortamlarda tercih etmiyorum çünkü iso sınırlaması yapamıyoruz bu modda, ve makine az ışıklı ortamlarda isoyu 1600 3200 gibi uçuk bir değere getiriyor ve noise oluyor.
2-hr: bu mod yeterli ışıkta kullanmak için yüksek çözünürlük isteyenler için.12 mp çözünürlükte fotoğraf çekebiliyoruz.ben gündüz çekimlerinde bunu kullanıyorum.elde ettiğim resimler çok güzel.keskinlik, renk.... çok iyi.fotolar daha sonra isteğe göre kaliteli bir şekilde düzenlenebiliyor.
3- sn: az ışıkta yani ev içi çekimlerde yada karanlıkta kullanmak için düşük noise modu.bu modda en fazla 6 mp çekebiliyorsunuz.pixel fusion teklonojisini kullandığından 2 pixel birleşip 12 mp oluyor 6 mp.peki işe yarıyormu noise azalıyormu diye sorarsanız azalıyor.flaşı olabildiğince kullanmıyorum bu mod sayesinde.az ışıklı ortamlarda mükemmel sonuçlar veriyor.fotoğraflar flaş kullanmadığımdan çok doğal çıkıyor.
4-dr: çok kontrast içeren görüntüler için yapılmış mod.burada da en fazla 6 mp kullanabiliyoruz.bu modda makine fotoğraf çekerken iki tane fotoğraf çekiyor( ama ayrı ayrı değil yani makine iki kere çekerken beklemiyoruz.1 fotoğraf çekme hızında çekiyor ama 2 görüntü alıyor).düşük ve yüksek kontrastlı çektiği iki fotoğrafı birleştirip bir foto yapıyor.sonuçta normal bir fotoğraf çekiminde karanlıkta kalan yada ışık patlamasıyla görünmeyen yerler burada görünür hale geliyor.güneşli havalarda gölge içeren resimler çekiyorsam bunu kullanıyorum sonuçlar tatmin edici.
not:2,3 ve 4. modda İSO, görüntü boyutu,renk,exposure...........tüm ayarlar yapılabiliyor.sonuç olarak en çok kullanacağınız mod bu olacaktır.resim kalitesi güzel.az ışıklı ve yeterli ışıkta çekilen fotoğraflar kesinlikle tatmin edici.
B)AUTO: bu modda aynı exr auto modunda olduğu gibi çalışıyor.tek farkı isoyu ayarlayabiliyoruz.böylece makine az ışıklı ortamlarda yüksek iso kullanarak noise yapmasını engelleyebiliyoruz.exposure ayarlarını filan makine ayarlıyor.iso,görüntü boyutu,renk.....gibi ayarları ayarlamamıza izin veriyor bu mod.
C)P: burada iki kullanım şekli var.birisi exposure öncelikli,diğeri diyafram öncelikli.shutter öncelikli mod yok.bunun yerine exposure öncelikli modu niye koymuşler anlamış değilim, zaten hemen hemen her modda çekimden önce exposureyi ayarlayabiliyoruz buna ne gerek vardı.diyafram öncelikli modda ise geniş açıda 3.3 veya 9 telede ise 5.1 veya 14 ü seçebiliyoruz.burada dikkat ederseniz seçim aralıkları yok,yani geniş açıda ya 3.3ü yada 9u seçebiliyosunuz fakat bunu çözümü var,ben istdiğim diyafram değerine ulaşmak için zoom ile oynuyorum.yani 3.3 ile başladım zoom yaptıkça diyafram değeri büyüyor teleye geldiğim zaman 5.1 oluyor.yani zoom ile oynayarak 3.1-5.1 ve9-14 arası diyafram değerlerini kullanabiyiorum.gerçibuna pek gerek kalmıyor zaten ya sonuna kadar açıyorum yada sonuna kadar kapatıyorum.sonuç olarak diyafram öncelikli mod yeterli.shutter hızı öncelikli mod yok fakat bunu zaten manuel modla yapabiliyoruz.
D)M: bu modda makinenin tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz.diyafram ve shutter dahil.shutter hızı 8 saniye ile 1\1000 arasında değişiyor.bu iki değer bence yeterli.8 saniye az gelebilir fakat iso 800e kadar yükselttikmi çok çok az ışıkta bile çok güzel fotolar elde edilebiliyor.1\1000 de yeterli geliyor(saç kurutma makinesi motorunu çalışırlen sanki hiç dönmüyormuş gibi çekti.5x zoomda gemide sallanarak ve elimde makline sallanarak uçan kuşları çok rahat hareketsiz çekebildi)
E) SP: bu modda portre,manzara,çiçek, yazı........ gibi bir sürü hazır mod bulunmakta.güzel sonuçlar veriyor.
F)N : flaşsız normal çekim yapıyor. N+Flaş: aynı kareyi önce flaşsız sonra flaşlı çekiyor.
G)VİDEO: 640\480 yada 320/? çekim yapabiliyorsunuz.video boyutu hd değil fakat kalitesi çok iyi.video çekim sırasında zoomyapılamıyor.çekmeye başlamadan önce yapmak gerek.30fsp hızında çekim yapıyor.illa video çekerken zoom olsun yada hd olsun demiyorsanız bu makineyi kaçırmayın derim.sonuçta uzaktaki birşeyi çekiyorsanız önce zoom yapıp sonra çekime başlayabilirsiniz.
3)Tek batarya ile flaşsız 300 civarı flaşla 150-250 civarı foto çekebiliyosunuz.ben yanına yedek batarya aldım şimdiye kadar yarı yolda kalmadım
4)makinenin görünüşü çok güzel.elinize aldığınız zaman kendini belli ediyor.lcd ekran büyük ve çok net.objektifin hareketi sırasında çıkan ses çok hoş.ccd shift titreşim önleyici çok işe yarıyor.her modda kullanabiliyorsunuz(benim hep açık)
5)flaş: kırmızı göz düzeltme,zorunlu,otomatik ve yavaş eş zmanlı seçenekleri var.flaş çok kuvvetli sıfır ışıkta dahi çok net resimler elde edebiliyorunuz.ayrıca akllı flaş sayesinde flaş sadece çektiğiniz yeri değil arka taraflarınıda aydınlatıyo,objede ışık patlaması olmuyo(çok güzel bir özellik)
DEĞERLENDİRME; iso konusunda f31 fd ile kıyaslarsak ona yetişemiyor,ama ona en yakın makine diyebilirim.yani f100fd ile aynı performansı.renk, keskinlik çok iyi.her türlü ışık koşullarında güzel sonuçlar veriyor.portre çekimleri çok iyi insan yüzlerini bu kadar iyi çeken bir makina görmedim.yüz tanıma özelliği hızlı.makine çok hızlı açılışta yada çekim sonrası hiç beklemek zorunda kalmıyorsunuz.yani f100fd nin manuel kullanımı olan şekli diyebiliriz.sonuç olarak hem çektiği fotoğrafların kalitesi hemde manuel kullanıma imkan vermesiyle parasını sonuna kadar hakediyor(gg den 650 ytl ye aldım.çin malı.pili dahil tamamen orjinal sıfır kutu).makineyi tüm modlarda bol fotoğraf çekerek, f100fd,sony w300 ....... gibi diğer makinaların fotoğrafları ile karşılaştırarak kendimce kabaca yorumladım umarım yardımcı olabilmişimdir,saygılar.
-
arkadaşlar birde söylemek istediğim renk konusu var.hemen hemen tüm modlarda ayarlanabilen renk seçenekleri mevcut.bunlar standart,velvia,astia,siyah beyaz ve sepya.özellikle velvia renkleri çok canlı hale getiriyo bunu çok beğeneceksiniz, ben çok kullanıyorum.
buda sizin için foto örnekleri.siteye yüklemeyi bilmiyorum buraya veriyorum linki.fotolarda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
http://rapid*share.com/files/222668475/f200exr.rar.html -
Sayın bencemil, gerçekten çok güzel açıkladınız. Bende Türkçe kullanma kılavuzu yoktu ve oldukça amatörüm bu konuda; Yazın aydınlatıcı oldu sağol. -
Yukarıdaki link çalışmıyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: bencemil
arkadaşlar birde söylemek istediğim renk konusu var.hemen hemen tüm modlarda ayarlanabilen renk seçenekleri mevcut.bunlar standart,velvia,astia,siyah beyaz ve sepya.özellikle velvia renkleri çok canlı hale getiriyo bunu çok beğeneceksiniz, ben çok kullanıyorum.
buda sizin için foto örnekleri.siteye yüklemeyi bilmiyorum buraya veriyorum linki.fotolarda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.
http://rapid*share.com/files/222668475/f200exr.rar.html
açıklamalar için tşk indiriyorum fotoları bir görelim.
-
-
Sayın bencemil, aşağıda vereceğim linkte dikey algılayıcı, makinenin özellikleri arasında sayılıyor; Ben bulamadım, yani dikey algılayıcıyı çalıştıramadım. Bana göre böyle bir özelliği yok. Sizce var mı?
http://74.125.43.132/translate_c?hl=en&sl=en&tl=tr&u=http://www.dpreview.com/news/0902/09020402fujifilmfinepixf200exr.asp&prev=_t&usg=ALkJrhhejBrHTFdfF6unzNKjUDbwpxgd8A
-
sayın hasan 65, link çalışıyor fakat ...rapid*share..... arasındaki yıldız işaretini kaldırıp o şekilde girmelisiniz.dediğiniz siteye baktım dikey algılayıcı diye bişey geçiyor ben tam olarak ne olduğunu anlayamadım.arkadan aydınlatmalı dikey algılayıcı diyo kullanım klavuzunda burada demek istediği şeye denk gelen yer arkadan ışık vurduğu portre çekimi olarak geçiyo.dikey algılayıcıdan kasteddiğiniz şey çekilen fotoğrafı makinede izlerken makinenin otomatik olarak çevirmesi ise makinede öyle bir özellik yok.hiç önemli bişeyde değil bence takılmayın.
bu arada paylaştığım birkaç resim dışında fotolar tripod kullanmadan elde çekilmiştir. -
dikey algılayıcı derken portre çekiminde kullanılan bir moddan bahsediliyor heralde arkadan aydınlatmalı portre modu..
fuji bu yeni makinesinde yenilikçi bir sensör teknolojisiyle, genelde sensörlerin yüksek kontrastlı görüntülerde zorlanmasını Dynamic range oranının düşük olması olayını asgariye indirmeye çalışmış(zaten bu konuda öncü ve başarılı bir firma) ve adeta sonradan bilgisayarda yapılan HDR tekniğini makinenin içinde yapan bir teknik geliştirmiş bu çok gerekli ve çok güzel.. Ama sizin bahsettiğinize göre diyafram öncelikli modda diyaframı sadece 3,3 veya 9 seçebilmek aralık değerlerini seçememek çok saçma, belki siz yanlış yapıyorsunuz kısa aralıklarla diyafram seçimi olmalı yoksa çok negatif bir durum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 18 Nisan 2009; 17:44:47 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X