selam arkadaşlar ben fsp marka blue storm ıı 500 watt 80 plus güç kaynağı aldım... fan arıza yapmaya başladı bende garantisi olmasına rağmen içini açıp fanı temizledim sonra sonra fanı powerın devresinden ayırmadan 12 volt verip test ettim... fan çalıştı daha sonra kapatıp sistemi açtığımda fan dönmedi bende tekrar açıp fanın bulunduğu yerdeki voltajı ölçtüm normalde 12 volt olması gereken yerde 2,83 volt gibi bir değer mevcuttu bende fanu normal 12 volta bağladım çok sessiz çalışan powerım uzun zaman sesli çalıştı sonra geçenlerde tekrar içini açarak +5v kısmına lehimledim fanı şun anda çok sessiz ama hava akımı düşük
şimdi size sorum neden orjinal fan çıkışında 12 volt yerine 2,83 volt var ve ben yeni bir 12 cm fan alsam acaba bu fanda şu anda powerın üzerindeki fan gibi ses çıkarırmı ??
evet arkadaşlar neden cevap vermediniz bu konuda bilgisi olan arkadaş yokmu ???
Orjinal fan çıkışında zaten 12V olmaz. Isı duyarlı fan kontrolcüsü vardır. PSU sıcaklığına göre değişen bir voltaj verir. Yinede ölçtüğünüz voltaj düşük. Fanı orjinal yerine bağladığınızda dönmüyor ise büyük ihtimalle uçları kısa devre yapmış ve fan kontrolcüsü bozulmuştur.
peki kardeşim nasıl tamir edilir bu psu ne yapmam gerekiyor istanbul anadolu yakasında oturuyorum yazıcıoğlu pasajındaki bilgisayarcılar PSU Tamiri yaparlarmıki ??
Kendi servisine götürmenizi tavsiye ederim. Her bilgisayarcıyım elektronikten anarım diyen yapabileceği iş değil. Servisin elinde devre şeması var. Bazı üreticiler kendilerine özel devre elemanları kullanabiliyor. Servis dışında başka yere götürmeyin.
hala garantisi var diyorsun bence bekletmeden garantiye gönder
İçini açmışsın garanti olayı sıkıntıya girer tahminimce.
Aynı sorun benim 2 defa başıma geldi fan ses yapmaya başlamıştı servise (Çizgi Elektr.) yolladım bana fandaki bilyaları değiştirip yolladıklarını söylediler, yaklaşık 6 ay sonra aynı sorun tekrar oldu. Bu sefer servise ya fan değişsin yada psu diyerek yolladım sağolsunlar onlarda fanı değiştirmişler o günden beri sorunum yok.
şimdi arkadaşlar bende de aynı psu var bir hafta önce sistem yeniledim eski sistem p4 3000 li bir sistemdi ve hiç ses yoktu ama şuanki sistemde ( imzada var ) cızırtı başladı yanlız bunun fandan geldiğiniz hiçmi hiç sanmıyorum ,sistem boşta iken geliyor sistem işlem yapınca mesela super pi falan ses kesiliyor ,sizdede cırcır böceği sesi gibimi ses geliyor ve fandan geldiğine eminmisiniz ,olay fan olayı ise kolay
quote:
Orijinalden alıntı: alperen_69
şimdi arkadaşlar bende de aynı psu var bir hafta önce sistem yeniledim eski sistem p4 3000 li bir sistemdi ve hiç ses yoktu ama şuanki sistemde ( imzada var ) cızırtı başladı yanlız bunun fandan geldiğiniz hiçmi hiç sanmıyorum ,sistem boşta iken geliyor sistem işlem yapınca mesela super pi falan ses kesiliyor ,sizdede cırcır böceği sesi gibimi ses geliyor ve fandan geldiğine eminmisiniz ,olay fan olayı ise kolay
Bunu denemek kolay, pc yi kapat psu fanının oraya bi tornavida sokarak fanın çalışmasını engelle ama dikkat et sonra psuyu çalıştır sonra tornavşdayı çek sesin ordan gelip gelmediğini anlayabilirsin. Ama dikkat et psu çalışırken sokmayakalkışma
kasayı açtığımda denerim ama fan ise dediğim gibi garantisi bittiyse başka bir fan takılarak olay çözülür bende devrelerden ( kapasitör ) geliyor sanıyordum
quote:
Orijinalden alıntı: DEATH71
hala garantisi var diyorsun bence bekletmeden garantiye gönder
Garanti için bandrol veya etiket bulunur. Servis dışında söküldüğünün anlaşılması için.
garanti bandrolu sökerken yırtıldı ne kadarda zarar vermemeye çalıştıysamda olmadı
şimdi kendi servisine göndersem tahmini ne kadara patlar ??
birde ben lehim yaptım yani PSU Tamir gördü sayılır...
Fan kontrolcüsü arızalanıyor benimde mushkin 400w psu da başıma geldi bi sabah pc ye bi baktım fanlar hızlı dönmeye başlamış kasadaki fanlarıda takabiliyosun çıkışları var psunun, bi ölçtüm 11v vermeye başlamış sabit, bi süre kullandım düzelir diye ama düzelme olmadı, akortekte sorunu kabul etmemek için elinden geleni yaptı çünkü psuların garanti anlaşması yoktu sanırım bir parti getirip sattılar, tek neden bu geliyor aklıma değişim yapsalar ellerinde kalacaktı, tamirde edemiyorlar zaten, böyle bir çirkinlik yaptılar, fan konrolcüsü arızalanmıştır bende şuan 5volta bağlı olarak kullanıyorum, zaten fan kontrolcüsü çalışırkende 5volt civarı veriyordu ısınmadığı için hızlanmıyordu bende bir sorun yok, bence böyle kullanmaya devam et.
quote:
Orijinalden alıntı: tda 1562q
garanti bandrolu sökerken yırtıldı ne kadarda zarar vermemeye çalıştıysamda olmadı
şimdi kendi servisine göndersem tahmini ne kadara patlar ??
birde ben lehim yaptım yani PSU Tamir gördü sayılır...
Sen en iyisi Teknik servisiyle bi konuş, çizgiyse para bile almadan yardım edebilirler.
Vallaha aynen tahmin ettiğim gibi ses fandan gelmiyor psu nun içinden bir yerden geliyor,şimdi garantiye yollasam gelmesi uzun sürer birde teknik servis ne kadar sağlam yapar oda muamma
kardeş seni anlıyorum bende zaten +5v bağlı kullanıyorum... Böyle idare ediyor şimdilik
alperen 69 kardeş bende senin gibi PSU arızası zannettim gelen cızırtı sesini ama fandan geldiğini anladım ve içini açmaya kalkıştım...
ben fanı durdurdum fakat ses devam etti ,bu arada alalı neredeyse 3 sene olmuş seneler ne çabuk geçiyor yaw
kardeş iş işten geçmiş o zaman demekki PSU emekliye ayrıldı senin :)
vallaha sistem gayet stabil , bir hafta önce tık yoktu sanırım yeni gpu zorlayınca ötmeye başladı
büyük ihtimal öyle gözüküyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme