Şimdi Ara

FS 2004-FSX TEMEL EĞİTİM İLE İLGİLİ SORULAR CEVAPLAR (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.242
Cevap
19
Favori
156.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eray teşekkür ederim bilgilerin için dediğin biraz kurcaladım navigasyonu buldum ineceğim pisti gördüm inişler biraz sıkıntılı ama düzelticez inşallah :)

Altın Kanatlar!
  • arkadaşlar büyük uçak sürme denemesi yaptım bi kaç kere pist başına getirmem için motorları açıorum uçak havalanmaya başlıo ister istemez frendende fayda gelmio bildiğim kadarıyla uçağı indirirken hız limiti sınırı koyuyomuşuz acaba kalkarken pist başına giderken öyle bişeymi yapmamız gerekio mesela pist başına gelene kadar 50 km hızla gitmek gibi yardımcı olursanız bu konuda sevinirim :)
    Eğer oğlun bir asuman aşkına tutulmuşsa...
    Bırak uçsun!
  • Pilot - ATC konuşmalarında en önemli nokta her iki tarafın mutabık kaldığını onaylayan uygulama yani readback verilmesidir.Readback ile Pilot ATC'den aldığı emir ve yönlendirmeyi birebir tekrar etmektedir. Güvenli bir uçuş'un ilk şartı düzgün Pilot_ATC kominikasyonudur. ATC bir uçağa komut verdiğinde bu komutun
    hemen uygulanması amacı ile vermiştir. Bu nedenle ATC size bir komut verdiğinde önce uygulamaya
    başlayın sonra readback yapın.ATC olmadığı durumlarda Pilotlar mutlak surette 122.800 Unicom frekansına geçip bulundukları
    pozisyonu ve/veya uyguladıkları prosedürleri diğer pilotları haberdar etmek amacıyla bu frekansdan
    bildirmelidirler.Bu dökümanda İSTANBUL - ANTALYA rotasında bir örnek uçuş alınarak Pilot - ATC konuşmaları
    verilmiştir.
    UÇUŞ : THY420 LTBA-LTAI
    ISTANBUL GROUND ILE BAGLANTI (121.70)
    Pilot: Atatürk ground iyi akşamlar. THY420 iç hatlar 110 numaralı kapıda park halinde, Antalya için
    Bravo ile uçuş planının onaylanmasını istiyorum. Motor çalıştırma ve Push Back için hazırım.
    Ground: THY420 iyi akşamlar. Antalya uçuş planınız girdiğiniz şekilde YAA2S SID ile onaylandı, kalkışa
    mütakip FL120, squawk 1035. Devam edin.
    VEYA: THY420 iyi akşamlar. Antalya uçuş planınız girdiğiniz şekilde onaylandı, rwy 18’den kalkışa
    mütakip pist doğrultusunda (rwy heading) FL120 tırmanış serbest . squawk 1035, (Bu durumda ATC
    size en uygun yoldan havalimanından uzaklaştıracak vektörü kalktıktan sonra verecektir.)
    Pilot: Readback yapar yani tüm söylenenleri aynen ATC’ye tekrar eder.
    Ground: Readback doğru. Rwy18 için motor çalıştırma push back serbest. Rwy18 için taxi’ye hazır
    olunca ikaz edin.
    Pilot: Motor çalıştıma push&back onaylandı. Rwy 18 için taxi’ye hazır olunca ikaz edeceğim.
    Pilot: THY420 İstanbul Ground taxi için hazırım.
    Ground: THY420 Rwy 18’e Kilo, Delta Hotel yolu ile bekleme noktasına taxi serbest qnh1018
    Pilot: THY420 Rwy 18 için Kilo, Delta Hotel yolu ile bekleme noktasına taxi serbest qnh1018.
    Ground: THY420 readback doğru. İstanbul Tower ile 118.10 üzerinden temasa geçin iyi uçuşlar.
    Pilot:THY420 anlaşıldı teşekkürler Tower ile 118.10 ‘den temasa geçiyorum.
    TOWER (118.10)
    Pilot: Istanbul Tower iyi akşamlar THY420 sizinle.
    Tower: Rwy18 bekleme noktası ikaz edin.
    Pilot: Rwy18 bekleme noktasında ikaz edilecek.
    Pilot: İstanbul kule THY420 Rwy 18 bekleme noktası kalkış için hazırım.
    Tower: Anlaşıldı. Rwy 18 pistine giriş kalkış serbest rüzgar 170’den 05 kt kalkışa mütakip 121.1’den
    İstanbul Approach ile temasa geçin.
    Pilot: THY420 rüzgar alındı. Rwy 18’e giriş kalkış serbest. Kalkışa mütakip 121.1’den Approach ile
    temasa geçilecek.
    APPROACH- (121.10)
    Pilot: THY420 airborne YAA2S SID ile FL120’e tırmanışa devam ediyorum
    VEYA ATC clearance ‘da SID vermedi ise: THY420 airborne rwy hdg ‘de FL120’a tırmanışa devam
    ediyorum.
    APP.: THY420 radar contact kuruldu. FL120’a devam edin.
    VEYA : SID verilmedi ise ATC vector vererek uçağı YAA’ya yönlendirir.
    Pilot: THY420 FL120’a devam ediyorum.
    APP: THY420 FL160’a tırmanış serbest ISTANBUL CENTER ile 119.3 ‘den temasa geçin.
    Pilot: THY420 FL160’a tırmanış serbest ISTANBUL CENTER ile 119.3 ‘den temasa geçeceğim.
    CENTER- (119.30)
    Pilot: İyi akşamlar İstanbul Center , THY420 FL100 ‘dan FL160 için tırmanışa devam ediyorum.
    CTR: THY420 radar teması sağlandı. FL 270 yükselin ve FP’deki gibi devam edin.
    Pilot: THY420 FL 270 yükseliyorum. KFK Vor’a devam edeceğim.
    CTR: THY420 radar service sona erdi. FP’ninıza gore devam edin.
    Pilot: THY420 FP’na gore devam edilecek. İyi akşamlar..
    ANTALYA –APP İLE TEMASA GEÇENE KADAR FLIGHT PLAN TAKİP EDİLİR.
    ANTALYA APPROACH (128.30 veya 122.05)
    Pilot : THY420 Antalya Apporach İyi akşamlar. FL270 ‘de Alfa ile alçalma için hazırım.
    APP. THY420 iyi akşamlar direct GEY NDB ‘ye devam edin. FL110 alçalma serbest.
    Pilot: THY420 direct GEY NDB ‘ye devam ediyorum. FL270’ı FL110 için terk ediyorum.
    APP: THY420 GEY NDB ‘yi mütakip rwy 36R için sola 120 başa dönün , 8000 feet alçalmaya devam ,
    süratinizi 230’e düşürün.
    Pilot: THY420 GEY NDB ‘yi mütakip rwy 36R için sola 120 baş , 8000 feet alçalmaya devam , sürati
    230’e düşürüyorum..
    APP: Mutabık.
    Pilot: THY420 8000 feet’e yaklaşıyorum.
    APP: THY420 3000’e alçalma serbest QNH 1014 milibar.
    Pilot: THY 420 3000’e alçalma serbest QNH 1014 milibar.
    APP: THY420 Pist başına 15 mil’de sola 330’a dönün rwy 36r ILS serbest . Full establish ikaz edin .
    Pilot: Pist başına 15 mil’de sola 330, rwy 36r ILS serbest . ILS full establish’de ikaz edilecek.
    Pilot: THY420 Rwy 36R için full establish
    APP: THY420 Antalya Tower 126.10 ile temesa geçip yaklaşmaya devam edin . Hayırlı inişler .
    Pilot: THY420 Antalya Tower 126.10 ile temesa geçiyorum iyi akşamlar
    ANTALYA- TOWER (126.10)
    Pilot : THY420 Antalya tower iyi akşamlar Rwy 36R full establish 12 mil.
    Tower: THY420 iyi akşamlar yaklaşmaya devam edin 4 nm 'de ikaz edin . Rüzgar 350/8 kt.
    Pilot: THY420 Rüzgar 350/8 kt. 4nm ikaz edilecek.
    Pilot: THY420 4nm
    Tower : THY420 Rwy36R ‘ye iniş serbest Rüzgar 350/8 kt.
    Pilot: THY420, Rüzgar alındı. Rwy36R’ye iniş serbest.
    Tower: THY420 Pisti terk edince ikaz edin.
    Pilot: THY420 Pist terkedildi.
    Tower: THY420 121.9’dan Ground ile temasa geçin.
    Pilot : THY420 121.9’dan Ground ile temasa geçiliyor. İyi akşamlar.
    ANTALYA - GROUND (121.90)
    Pilot: THY420 Ground iyi akşamlar RWY36R terk edildi.
    Ground: THY420 Antalya ‘ya hoşgeldiniz. Park pozisyonu 30 için Alfa Lima, Bravo yolu ile taxi serbest.
    Pilot: THY420 Park pozisyonu 30 için Alfa Lima, Bravo yolu ile taxi serbest.
    Pilot: THY420 motor kapatma müsadesi.
    Ground : THY420 Motor kapatma serbest . FP’niz …. Itibariyle kapandı. Iyi akşamlar
    Pilot : THY420 Motor kapatma serbest iyi akşamlar.
    THYVA dan alıntıdır ama elimdeki dökümanlardan bulabidiğim en hızlı bilgi..örnekleme bakımından yol gösterici olsada yeterlideğildir.havaclık alfabesinden başlayıp radar çeşitleri(delivery-tower-ground-departure/approach-center),gibi bir çok temel bilgi gerektiren bir konudur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velociraptor -- 13 Ağustos 2011; 0:15:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smt530

arkadaşlar büyük uçak sürme denemesi yaptım bi kaç kere pist başına getirmem için motorları açıorum uçak havalanmaya başlıo ister istemez frendende fayda gelmio bildiğim kadarıyla uçağı indirirken hız limiti sınırı koyuyomuşuz acaba kalkarken pist başına giderken öyle bişeymi yapmamız gerekio mesela pist başına gelene kadar 50 km hızla gitmek gibi yardımcı olursanız bu konuda sevinirim :)

sonuna kadar basmayacaksın hcoam f2 f3 ile gazfren
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

quote:

Orijinalden alıntı: smt530

arkadaşlar büyük uçak sürme denemesi yaptım bi kaç kere pist başına getirmem için motorları açıorum uçak havalanmaya başlıo ister istemez frendende fayda gelmio bildiğim kadarıyla uçağı indirirken hız limiti sınırı koyuyomuşuz acaba kalkarken pist başına giderken öyle bişeymi yapmamız gerekio mesela pist başına gelene kadar 50 km hızla gitmek gibi yardımcı olursanız bu konuda sevinirim :)

sonuna kadar basmayacaksın hcoam f2 f3 ile gazfren

saolun hocam teşekkür ederim. :)
  • Atc ile ilgili dokümanı olanlar varsa paylaşırsa sevinirim. Başka bir sorum daha olacak ATC olamayan bir yerde uçuyorsunuz. Daha sonra ATC olan bir yere gidiyorsunuz. ATC ile hangi frekanstan iletişim kuracağınızı nasıl anlıyorsunuz. ATC 122.80 frekansından hangi frekansa geçeceğinizimi söylüyor. Yoksa elinizdeki evraka bakarak mı frekansı giriyorsunuz.
  • selam arkadaşlar benim pc özelliklerim 256 mb ekran kartı 512 mb ram 3.00 ghz işlemcim var fsx yüklü açıkcası biraz kasma yapıyo fsx in sp1 pack yüklesem acaba kasma 1 nebze olsun azalırmı yada artarmı teşekkürler.

Altın Kanatlar!
  • FS2004 oynamanı tavsiye ederim o sistemle.
  • arkadaşlar benim fsx oyunum biraz kasıyor ve sp1 yüklemek istiyorum dahada kasarmı yoksa kasmayı azaltırmı ve tanıdığım sp1 yüklersen sp1 olmayanlarla online uçamassın dedi doğrumu lütfen yardım edin teşekkürler.

Altın Kanatlar!
  • FSX Acceleration Pack yükle. SP1 ve SP2 her iki pakette içine dahil. Ayrıca sık sık defrag çalıştır.

Orijinalden alıntı: Hölüzöfül

FSX Acceleration Pack yükle. SP1 ve SP2 her iki pakette içine dahil. Ayrıca sık sık defrag çalıştır.

accerelatıon pack mb olarak çok büyük torent olarakta uzun sürüyor acaba fsx için en iyi ücretli uçak hangisi pmgd yükledim ama uygulaması zor hem ii olsun hemde zor yüklenmesin istiyorum hangisini önerirsiniz.

Altın Kanatlar!
  • PMDG 737NGX serisi mi. Eğer 737 serisi ise YouTube da Orhunlu diye arat. O arkadaşın 4 videoluk Türkçe anlatımlı videolarını seyret ve uygula. Ordaki uçak Ariane 737 ama bişey farketmiyor.

PMDG 737NGX serisi mi. Eğer 737 serisi ise YouTube da Orhunlu diye arat. O arkadaşın 4 videoluk Türkçe anlatımlı videolarını seyret ve uygula. Ordaki uçak Ariane 737 ama bişey farketmiyor.

teşekkür ederim herhangi bir sorun olursa tekrar iletişime geçerim.

Altın Kanatlar!
  • quote:

PMDG 737NGX serisi mi. Eğer 737 serisi ise YouTube da Orhunlu diye arat. O arkadaşın 4 videoluk Türkçe anlatımlı videolarını seyret ve uygula. Ordaki uçak Ariane 737 ama bişey farketmiyor.

hocam ylnız şöyle bir problem var o videolarda kokpitteki ögelere tıklanıyor ama benimkinde herhangi bir şeye tıklanmıyor açılmıyor ekranlar kapalı ve kokpitte hiçbirşey yapılmıyor.

Altın Kanatlar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkalcan

quote:

hocam ylnız şöyle bir problem var o videolarda kokpitteki ögelere tıklanıyor ama benimkinde herhangi bir şeye tıklanmıyor açılmıyor ekranlar kapalı ve kokpitte hiçbirşey yapılmıyor.

PMDG malum sürümse doğru ilacı bulman gerekir.
    Apple İphone 8 Plus 64 GB Space Gray
    Apple İpad Pro 11 64 GB Space Gray
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERK*

uçağı nasıl kaldırabilirim naaptım nettiysem olmadı yardımcı olurmusunuz gerçekten çok karışık

uçağı hangi konumdan kaldırmak istiyorsun?
    free flight tamı oynuyorsun biraz acıklama yaparsan yardımcı olabiliriz

edit:klavyeyle oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 31 Ağustos 2011; 18:53:41 >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.