Şimdi Ara

FRENİ PATLAYAN ARABA NASIL DURDURULUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vites düşürülerek yada el freni yada manevralar yaparak olmadı sal gitsin :)

• el freni ayrı bir halat diye biliyorum ama her araçta öyle olmayabilir yani el freni iş görebilir.Hızına göre el freni çekme hızını da ayarlamalısın 150 ile giderken cart diye çekmezsin yavaş yavaş elinle tartarsın

elektronik el freniyse basılı tutman lazım ama onu ayarlamak ölüm

olmadı vites düşüreceksin ama nasıl

atıyorum 5 viteste patladı 3 e yada 4 e alman gerekiyor gazı biraz kökleyip bir düşük vitese geçirmen lazım.

bütün bunları yapacak bir şey yoksa

şehadet getirip dua edeceksin..
  • Köy yolunda patladı yol da mıcırlı ve hızımız rampadan dolayı artıyor. Aracı sürterek durduracak yer de yok. Nasıl durduracaz?
    Şeklinde soru olsa neyse de, böyle açık uçlu soruya her türlü cevap gelir. Nerede nasıl patlayacağı önemli yani.
  • İzmir manisa yolunda bornova ya doğru inerken kaçış rampası var. Sadece bi örnek tabi...

• Acil bir durumda 2 vites birden önümüzde alan varsa tek tek vites düşürerek hızımızı düşürmek gerek belli bir hıza düştükten sonra kademeli olarak el freni çekilmeli ama el freni çekip çekip bırakmak en iyisi arabanın kızaklama yapmaması için

• Genelde frensiz kullanan biri olarak size fren patlamasi durumunda neler yapılır açıkliyacagim ;
    Oncelikle dirayetinizi koruyun en önemlisi bu sonra motor freni yapın (vites düsürün) en son araba artık yavaslayinca el frenini çekmek suretiyle arabanizi durdurun en önemlisi pratik tabi bol bol frensiz araç kullanın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Freni patlayan kamyon cok duydumda freni patlayan otomobil hic duymadim. Oluyormu oyle bisey

• Fren patlaması demek, illa fren hortumunun biryerinden patlaması yada yerinden çıkması demek değildir.

Eğer çok fazla frene basarsanız (örn yokuş aşağı inen ağır araçlar), diskleriniz ve balatalarınız aşırı ısınırsa zaten fren tutmaz. istediğiniz kadar frene basın, el frenini çekin, frenleriniz tutmaz!

Yapılabiliecek tek şey, mümkünse vites küçültmeye çalışmak, varsa kaçış rampası bulmak ki bizim yollarımızda genelde yok yada kimseye zarar gelmeyecek şekilde yan duvarlara sürterek durdurmaya çalışmak, refüje düşürüp yan yatırmak.

Tabi o panik anında dar zamanda bunlar kimin aklına gelir bilmem...
  • El frenini kademeli olarak çekerken aynı zamanda vitesi düşürerek yavaşlatabilirsin bence..
    Dua edersin birde.
  • Benim lada samarada fren patlamıştı.frene basınca 20 yıllık fren hortumu yırtıldı ve içindeki bütün hidrolik boşaldı. Şehiriçiydi ve hızım 80 km civarıydı. Yedek bir fren sistemi daha varmış . O devreye girdi , normaldendaha uzun bir mesafede önümdeki araçlara çarpmadan durabildim , müthiş bir adrenalin oldu. Arabayı sattım gidip sıfır fiesta aldım. Ders oldu birdaha sıfır olmayan hiçbir otomobil almayacam. O çatlak hortumla muayeneden de geçmişti .

• Hiçbirşey işe yaramazsa takla atmayacak şekilde yol dışına uçurmak en mantıklısı.
  • Daha önce başımıza geldi
    ama bizim fren patlamadı fren hisroliği ısındı bundan dolayı tutmadı,bazı arkadaşlar el freni demiş tamamen çekmemize rağmen fayda etmedi.
    viteslede duramazdık araba otomatik vitesdi Allah dan yol dikleştide araba durdu,bu dediğim olay istanbul e-5 de oldu
  • motor freniyle yani vites küçülterek
  • Çek 2 ' ye el frenini çek bırak sağ sol manevra yap bariyer lere sürt! Olmadı semiallahulelhamide

• quote:

Orijinalden alıntı: flashshow

FRENİ PATLAYAN ARABA NASIL DURDURULUR?

Yarbay olmuşsunuz ama halen bir başlık açmadan önce forumda arama yapmanın daha çabuk sonuca ulaştıracağından bir habersiniz...

FRENİ PATLAYAN ARABAYI NASIL DURDURURSUNUZ!!!..>>>>http://forum.donanimhaber.com/m_56279669/f_/key_FREN%252BPATLAmas%25FD//tm.htm#

fren patlarsa ne olur ??>>>>http://forum.donanimhaber.com/m_54995910/key_FREN+PATLAmasy/tm.htm

Fren neden patlar? Patlarsa ne yapılmalı?>>>>>http://forum.donanimhaber.com/m_41115778/f_/key_FREN%252BPATLAmas%25FD//tm.htm#

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.