Şimdi Ara

French Press mi filtre kahve mi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52
Cevap
3
Favori
15.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde 100-150 lira bütçe var. Bodum french press ve Sözen El Değirmeni alarak hem taze kavrulmuş kahveyi sadece içeceğim kadarını 2 dakikada öğütüp taze taze içebilirim, ya da Filtre kahve makinesi alabilirim hiç uğraşmadan. Sizce hangisi daha makul, daha lezzetli?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• French press ile başla sararsa zaten makine alırsın max 1-2 yıla.Kahveyi kesinlikle içeceğin kadar öğüt.Afiyet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: STR Priest

French press ile başla sararsa zaten makine alırsın max 1-2 yıla.Kahveyi kesinlikle içeceğin kadar öğüt.Afiyet olsun

Şu ana kadar hep toz granül kahve içtim (Jacobs Monarch, Millicano) hatta hayatımda hiç Starbucks gibi yerlere gitmediğim için filtre kahve hayatımda hiç içmedim şaka maka. Halbuki istisnasız her gün 1 kupa kahve içiyorum ama artık sıkmaya başladı. Şimdi bu press ve el değirmenini alıp sadece içeceğim kadarını öğütsem her halükarda granül Jacobs Monarchdan daha güzel tat verir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir çesit kahveyi pek sevmem ama granüllü ile press i karşılaştırmak büyük hata olur. :) Az biraz kahve birikimimle söyleyebilirim ki granüllü kahve, kahve değil çikolata aromalı oralet gibi bir şey oluyor. Kesinlikle dene pressi.
  • Hocam Starbucks ın filtre kahvesi güzel denemeni tavsiye ederim

Ben French press kullanıyorum, istanbulda oturuyosanız Eminönünde kahveci mehmet efendinin arka tarafında ihsan efendi var ordan 100 gr 6 tl olarak filtre kahve alıyorum hemen makinede French press için çekiyor, birsürü de çeşit var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bütçeden onlarca French Press denedim, 80 ₺'ye aldığım Braun Kahve Makinesi'nden iyi sonuç alamadım.
    Belki de sorun bendedir...
  • French kiss

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaklaşık 3 yıl Sözen el değirmeni ile çektiğim kahveyi filtre kahve makinesinde demleyip içtim.1 yıl kadar önce de french press alıp yine kendi çektiğim kahveleri demleyip içtim.Kesinlike french press diyorum.Filtre kahve makinasını kaldırdım.Bugüne kadar resmen su içmişim.
    French Pressde kahve sıcak su ile demlenir ve kahve sürekli sudadır.Dolayısı ile kahvenin aromasını çok daha yoğun alırsın
    Filtre kahve makinasında ise sıcak su çekilen kahvenin üzerine boşalır ve hızla hazneye dolar.Demleme olmaz.
    Sana tavsiye o para ile iyi marka bir french press ve kalan kısmı ile çekirdek alman.Afiyet olsun.
  • Kesinlikle french press Kapsüllü makine aldıktan sonra bence kahve makinesi almanın hiçbir anlamı yok.
  • Mıcha potu alın espresso yapın filitre kahve vb pek arıma alınamıyor mocha potundan sonra

• Ara sıra kahve aldığım bir İngiliz firması var. Firmanın sahibi, gerçekten de hayallerinin mesleğine kavuşmuş genç bir adam. Ara ara, kahve üretimi yapılan ülkelere gidip, çiftçilerden kahveyi alıyor. Hatta bazı çiftçilere traktör ya da diğer ihtiyaçlarını alıp, karşılığında da kahvenin en iyi kısmını alıp paketliyor ve bize satıyor.

Yaklaşık 15 yıldır hergün kahve içerim. Evime 60 yıllık kahve makinesinden, La Cimbali'nin manuel kahve makinelerine kadar envai çeşit kahve makinesi girdi. Yarı otomatik, tam otomatik, manuel, filtre kahve makinesi; Tamamının tadına baktım.

Size tavsiyem, kahveyi French Press ya da imkanınız varsa sifon kahve makinesinde demleyin. Demleme işi bizde oldukça yanlış uygulanıyor ve bu nedenle de kahve tam anlamıyla demlenmiyor. Eğer French Press kullanacaksanız, internette araştırma yapın ve kendinize en uygun tadı kendiniz yaratın.

Not: Nescafe, Jacobs gibi granül kahveler gerçek kahve değildir. Sosis ne kadar kırmızı et ise, bunlar da o kadar kahvedir. Ayrıca, eğer ki kahve makinesi almaya karar verirseniz, kesinlikle kapsüllü makinelerden uzak durun.

• Birkaç güne bodum french press ve sozen el değirmeni alacağım o zaman. Ama kahve çekirdekleri hakkında hiç bilgim yok, böyle çok değil de azar azar çeşit çeşit alıp kendi tadıma en uygun kahveyi bulabileceğim bir ortam var mı? Ve önerileriniz neler, Kolombiya kahvesi ile mi başlamalıyım?

• Fck

• Bahsettiğiniz kelimeler ne oluyor hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: fyodorleo

Birkaç güne bodum french press ve sozen el değirmeni alacağım o zaman. Ama kahve çekirdekleri hakkında hiç bilgim yok, böyle çok değil de azar azar çeşit çeşit alıp kendi tadıma en uygun kahveyi bulabileceğim bir ortam var mı? Ve önerileriniz neler, Kolombiya kahvesi ile mi başlamalıyım?

guatemala kahvesini tek geçerim

• quote:

Birkaç güne bodum french press ve sozen el değirmeni alacağım o zaman. Ama kahve çekirdekleri hakkında hiç bilgim yok, böyle çok değil de azar azar çeşit çeşit alıp kendi tadıma en uygun kahveyi bulabileceğim bir ortam var mı? Ve önerileriniz neler, Kolombiya kahvesi ile mi başlamalıyım?

Kahhve.com'da tanışma seti var 50 gr. lık paketler halinde.Ben almıştım ancak kahveleri birkaç gün öncesinden kavuruyorlar, hizmetleri iyi.Kahve Fabrikası ve Urbancoffee gibi siteler siz siparişi verdiğiniz gün kavurup gönderiyorlar, dolayısı ile taze kahve içmiş oluyorsunuz.Ben Hondurastan French Presste memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unlike81

quote:

Kahhve.com'da tanışma seti var 50 gr. lık paketler halinde.Ben almıştım ancak kahveleri birkaç gün öncesinden kavuruyorlar, hizmetleri iyi.Kahve Fabrikası ve Urbancoffee gibi siteler siz siparişi verdiğiniz gün kavurup gönderiyorlar, dolayısı ile taze kahve içmiş oluyorsunuz.Ben Hondurastan French Presste memnunum.

El değirmeni ve french Pressi dün aldım, gece de kahve fabrikasından El Salvador kahveyi sipariş ettim, ama sitede anında kavuruyoruz yazmıyordu yanı kesin olarak sipariş verdikten sonra kavuruyorlar, stoktan göndermiyorlar değil mi? Bunu nasıl anlayabiliriz?

Bir de full city, full city plus olaylarını anlamadım ama full city dedim herhalde orta kavrulmuş oluyor, acaba plus yani çok kavrulmuş mu deseydim .

• quote:

quote:

quote:

El değirmeni ve french Pressi dün aldım, gece de kahve fabrikasından El Salvador kahveyi sipariş ettim, ama sitede anında kavuruyoruz yazmıyordu yanı kesin olarak sipariş verdikten sonra kavuruyorlar, stoktan göndermiyorlar değil mi? Bunu nasıl anlayabiliriz?

Bir de full city, full city plus olaylarını anlamadım ama full city dedim herhalde orta kavrulmuş oluyor, acaba plus yani çok kavrulmuş mu deseydim .

Paketin üzerinde kavurma tarihini yazıyorlar.Gece sipariş verdiğin için bugün kavurup tarihi basarlar tahminim.Sana tavsiyem sabahları sipariş ver o gün kavurup göndersinler.Plus + bir tık üstü daha fazla kavurmadır.Linkten derecelere bakabilirsin.Koyulaştıkça kavurma süresi fazla demektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Paketin üzerinde kavurma tarihini yazıyorlar.Gece sipariş verdiğin için bugün kavurup tarihi basarlar tahminim.Sana tavsiyem sabahları sipariş ver o gün kavurup göndersinler.Plus + bir tık üstü daha fazla kavurmadır.Linkten derecelere bakabilirsin.Koyulaştıkça kavurma süresi fazla demektir.

Tamamdır teşekkür ederim, son olarak aklıma takılan şey bir nescafe kupası kahve için kaç kaşık çekirdek kahveyi öğütmeliyim? Bodum french pressin yanında gelen kaşığa 1 kaşık dolusu yeterli midir? Ya da 2 kaşık mı olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ara sıra kahve aldığım bir İngiliz firması var. Firmanın sahibi, gerçekten de hayallerinin mesleğine kavuşmuş genç bir adam. Ara ara, kahve üretimi yapılan ülkelere gidip, çiftçilerden kahveyi alıyor. Hatta bazı çiftçilere traktör ya da diğer ihtiyaçlarını alıp, karşılığında da kahvenin en iyi kısmını alıp paketliyor ve bize satıyor.

Yaklaşık 15 yıldır hergün kahve içerim. Evime 60 yıllık kahve makinesinden, La Cimbali'nin manuel kahve makinelerine kadar envai çeşit kahve makinesi girdi. Yarı otomatik, tam otomatik, manuel, filtre kahve makinesi; Tamamının tadına baktım.

Size tavsiyem, kahveyi French Press ya da imkanınız varsa sifon kahve makinesinde demleyin. Demleme işi bizde oldukça yanlış uygulanıyor ve bu nedenle de kahve tam anlamıyla demlenmiyor. Eğer French Press kullanacaksanız, internette araştırma yapın ve kendinize en uygun tadı kendiniz yaratın.

Not: Nescafe, Jacobs gibi granül kahveler gerçek kahve değildir. Sosis ne kadar kırmızı et ise, bunlar da o kadar kahvedir. Ayrıca, eğer ki kahve makinesi almaya karar verirseniz, kesinlikle kapsüllü makinelerden uzak durun.

Tavsiye edeceğiniz bir video veya kaynak var mı? Hiç bilgim yok kahve yapımında.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.