Şimdi Ara

French Press mi filtre kahve mi sizce? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
3
Favori
15.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: heyidjitsbob

hocam önemli bir soru soracağım yeni başlıyorum bu işlere anladığım kadarıyla öğütülmüş aldığımız zaman kahve tadını tam olarak alamıyoruz benim de bütçem çok az şu ahşap elle çevirilen öğütücüden almayı düşünüyorum artık çarşı pazardan yada starbuck tarzı yerlerden çekirdek şeklinde almayı düşünüyorum herhangi bir şey önerir misiniz? yada yapmamam gerekn herhangi bir şey
    El değirmenleri yorucu olabilir. Onun yerine Sinbo marka öğütücü öneririm. Devaluasyondan önce 45-50 liraya bulunabiliyordu.

İlla ki kahve değirmeni almak isterseniz, en çok tercih edilen marka Sözen ya da Süzen adındaki markadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam valla dediğiniz çoğu kelimeyi anlamadım şimdilik bütçe o kadar yok üniversite ye falan başlıyorumda bende ilk etapta filtre kahve seti alıp başlamayı ardından da çekirdek halinde öğütücü ile denemeyi düşünüyorum öğrendikten sonrada sizin gibi farklı denizlere açılmayı denerim yorumun için teşekkür ederim ayrıca

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Valla dedikleriniz şuan 80-90₺ olmuş ayrıca sözen değirmeni ince ayar istiyormuş benim aklıma şu vardı hem ucuz hemde basite benziyor bi sıkıntı çıkarır mı bu

French Press mi filtre kahve mi sizce?

Yani belirtmek istediğiniz bir şey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyidjitsbob

Valla dedikleriniz şuan 80-90₺ olmuş ayrıca sözen değirmeni ince ayar istiyormuş benim aklıma şu vardı hem ucuz hemde basite benziyor bi sıkıntı çıkarır mı bu

Yani belirtmek istediğiniz bir şey
    Bana bunlar sağlam gelmiyor. Dayanıklı olması gereken bir alet olduğundan, çok ucuza kaçmamak daha doğru olur.

• Günde 2-3 bardak kahve içen biriyim.Filtre kahve makinesi almak istiyordum seneye erteledim onun yerine French press almayı düşünüyorum evde bir tane var ama uyduruk.

Tavsiyeniz var mı press için Starbucksta satılanlar iyi midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: dantesneo

Zaman hızlı geçiyor. Konuyu açtıktan sonra yaklaşık 1 yıl sadece French press kullandım, granüle göre oldukça oturaklı kahveydi. Arada moka pot deneyimim de oldu ama o tek dikişlik espresso tarzı olduğu için pek kupa kahve keyfi vermedi. Sonra delonghinin filtre kahve makinesine geçtim nihayet ve bu zamana kadar doğru düzgün kahve içmemişim dedim. French pressten çok daha güzel ve kaliteli geliyor kahvenin tadı bana. French pressin de yoklukta gideri var ama 200-250 lira bütçe varsa kahve makinesini öneririm.
    eğer tek başıma kahve içeceksem french press kullanıyorum bende. zira makinede tek kişilik kahve yapmak güzel olmuyor. kahvenin tadı suya geçmeden demleme işi bitiyor. french press de o sorun yok

yani tek kişiyken french press, 2+ kişilerde makineyi kullanıyorum.

tek sıkıntım hala öğütücü alamadım. evde 2 tane metot kullandığım için ayarlanabilir bir öğütücü lazım. ayarlanabilir öğütücülerin elektrikli kaliteli olanları 600 tl den başlıyor. manuel kaliteliler de yine o civarlarda. çok pahalılar ya.

siz çekilmiş mi alıyorsunuz kendiniz mi öğütüyorsunuz?

• Şimdilik French press Ile takılıyoruz. Öğrencilik malum.
    Yeni kahvemi de sipariş ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem press hem filtre makinesi kullandım ama moka pot gibisini görmedim en iyi kahve moka potta oluyor gerçekten
  • French press daha lezzetli ama makine daha kolay, bas tuşa git, 5 dk sonra gel al kahveni.
  • french press hangi haraket oluyor
  • Neler neler yazmış bilgili arkadaşlar.Ama sanıyorlar ki herkes kendileri kadar kahve üzerine kafa yoracak.Bin tl den asagi makine is görmez falan.Acemi olarak günde 2 bardak filtre kahve içen biriyim.French press gerçekten ugraşilirsa ve her şeye dikkat edilirse makineden iyi olabilir ama kimse onunla o kadar uğraşip dikkat etmez.Bu sefer de homojen olmayan veya boyutu uygunsuz kahve partikülleri kahveye dolar gözle direk görulmese bile iğrenç bir his veriyor agızda.Koydugunuz suyun sicakligina dikkat etmeniz gerekir.Kaynar suyu haşırt diye koyarsaniz olmaz.Dikkat edeyim derseniz yukaridaki dedigime gelir bu iş.Kimse bu kadar uğraşmaz bu işle.Ben orta seviye bir makine buldum.Kahveyi de taze çekerseniz mis gibi işinizi gorur yaşar gidersiniz.40 dakika da kahveyi içerde sıcak tutar.Demlerken de kaynar değil de 80-85 derecede sabit sicakliktaki suyla guzelce demler.French press alayım bir de elde manuel çekeyim suyun sicakligi partikulun boyutu kimse uğraşamaz kusura bakmayin efendim

• Abi olay budur.Kimse kimseyi yemesin french press iydir vs diye.Optimum koşullarda yaparsan belki iyidir ama onu yapan adam burda soru sormaz zaten.Delonghinin bahsettiginiz modelini biliyorum.Şuan 250-300 arasi butcesi olmayanlar ona bakabilri

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.