Şimdi Ara

Fren yapınca araba (direksiyon) titriyor, sorun ne olabilir? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
206.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı sıkıntı benim arabamda var arabayı yeni aldım frene basınca titreme yapıyordu ustaya götürdüm disklerin değişmesi gerktiğini söyledi bende hem ön hem arka diskleri değiştirdim ama sorun yine devam etti ön diskleri garantiden birdaha değiştirdi yine aynı sıkıntı devam ediyor ani frenlerde titreme yapıyor sıkıntı başka neden olabilir...
  • Esen kardeş poyralardan birisinin yüzeyinde bozukluk olsa dahi yeni takılan diski bozar ve titreme yapar.Poyra değişimi çok masraflı bir iş ve yeni poyra ile disk uyumsuzluğu gene olabilir.Ben ce en iyi çözüm aynı araç üstünde balans yaptırma gibi araç üstünde disk tornalaması yapılabiliyor ve bu şekilde poyralrdaki uymsuzluğa göre diskler düzeltilmş oluyor sorun çözülüyor.Araç dışında diski tornalatsan veya diski değiştirsen de poyra ile uyumsuz olduğu sürece diski bozar.İnşallah sorununa yardımcı olabilmişimdir.
  • esen38 kullanıcısına yanıt
    mrb hocam sorunun nerden kaynaklandığını çözebildinmi bende de bu sorun oldu diski yeniliyorum ama titreme bir müddet sonra başlıyor şu an fren hortumları tıkalı olduğu için olabilir diye onları değiştiriyoruz. ama emin değilim sorunun kaynağını bir öğrenebilsek keşke. yavaştan başlıyor titreme sonra direksiyonu tutamaz hale geliyorum. bu kadar zor mu bu işi çözmek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veerzaara

    mrb hocam sorunun nerden kaynaklandığını çözebildinmi bende de bu sorun oldu diski yeniliyorum ama titreme bir müddet sonra başlıyor şu an fren hortumları tıkalı olduğu için olabilir diye onları değiştiriyoruz. ama emin değilim sorunun kaynağını bir öğrenebilsek keşke. yavaştan başlıyor titreme sonra direksiyonu tutamaz hale geliyorum. bu kadar zor mu bu işi çözmek


    mrb üç defa disk değiştirdim artık fazgeçtim aracı satıyorum kafayı yedirdi bu era bana bir türlü sıkıntılarını gideremedim ve çareyi satmakta buldum diskler değişiyor belli bir süre sıkıntı olmuyor sonradan tekrar titremeye başlıyor sana kolay gelsin..
  • öntakımı dağıtmışssınn kardeş başımaa benimdee geldii sağlam güvenilir bi ustayaa baktır serviisee öpülmee boş yere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CsparcoW1

    öntakımı dağıtmışssınn kardeş başımaa benimdee geldii sağlam güvenilir bi ustayaa baktır serviisee öpülmee boş yere

    ön takım derken disklerden farklı bişi bi demek istedin
  • Konu epey eskimiş ama yinede fikrimi beyan edeyim. Lastik tabanları atlama yapıyorsa araç yine titreme yapar. Fikir sadece...
  • Beyler direksiyon düz konumdayken frene basınca hafif sola doğru dönüyor neden olabilir ? disk eğilmesi ise korktuğum başıma geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Beyler direksiyon düz konumdayken frene basınca hafif sola doğru dönüyor neden olabilir ? disk eğilmesi ise korktuğum başıma geldi

    DİSKLERİN ARASINA KEDİ GİRMİŞTİR.
  • bu problem benim aracta da var. fren diski degisimi icin kac para isterler bi fikriniz var mı?
  • fren disklerin eğilmiş/yamulmuş

    çözüm;

    eğer varsa iyi bir tornacıya tornalatmak yada yeni fren diski almak, ve bundan sonra dikler ısındığında sudan geçmemek sıcak diskleri suya maruz bırakmamak, çukur ve kasislerden dikkatli geçmek

    slamlar
  • pardon unuttum,

    çelik jant kullanıyorsan oda yapabilir, jantlarda şimdi ismini unuttuğum bir zamazingo vardı, onu değiştirmen gerekiyor:)

    selamlar
  • 2014 ford focus titanium var.
    bende de aynisi oluyor.
    :(
  • Aynı problemi bende 1 senedir yaşıyorum. 6 ay askerlikte araç yattı, dönüşte hastane, cenaze işlerinden dolayı araç eşek gibi kullanıldı. o arada sanayide baba gibi bir kasise çok sert girdiğimi hatırlıyorum, direksiyon yumruk atmıştı resmen. arada yıkamacıyada veriyordum işten döndükten sonra tam kestiremiyorum ama bu olaylardan sonra frende titreme başladı. ön disk ve balataları değiştrdim nafile. 3000-500 km sonra yine titreme başladı. 110-120km giderken frene hafifçe dokunmamla bariz bir şekilde direksiyon titriyor. yeni taklan diskler hatalı olabilir diye yine garantiden değişti. sonuç yine aynı titreme var. aracım polo 6r kasa. focus f2 kasalarda poryadan kaynaklı bu tip titremeler olduğunu öğrendim, ustamla konuştum acaba poryadan mıdır diye uğultu sesinden bahsetti bende böyle bir problem yok. velhasıl bir sene içinde lastikler değişti araç rot balansa girdi diskler değişti iki kere ama titreme geçmedi. ayrıca diskler sıcakken yıkanırsa elbette yamulur ama araç giderken diske gelen su hemen merkez kaçla atılacak zaten gelen su miktarı diski soğutmaya yetmeyecektir. yeni model araçlarda ön takımların hassas olduğu ve türkiyenin yol şartlarıda malum. yarın diskleri aaraç üstünde tornalatıp bir süre deniycem olmadı aracı satıcam. uzun vadede başarılı olursada sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.




  • wetsss W kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    Ön salıncakları kontrol ettirdiniz mi?
  • ön diskler arka kampanalar tornaya girdi. ön balatalar değişti, yumuşak balata takıldı. ön tabla burçları değişti. sağ amortisörde bir miktar yağ kaçırma var lakin önemsenecek kadar konforu ve yol tutuşu etkilemez dedi usta. şuan frende titreme kesildi. araçın manasız sallanmaları kesildi diyebilirim. peşinede rot balans yaptırdım ama bu seferde sanki balans bozukmuş gibi hafif bir titreme var.
  • Merhaba Arkadaşlar,

    benimde bahsettiğiniz tarzda bir sorunum var.

    2014 1.2 polo tdi aracımı 30.000 bakımı için babamla ustaya yolladım.
    bakımda fren balatalarını gösterip bitmiş diyerek balataları da değiştirmiş. babam pek anlamadığı için tamam değiştir demiş.
    30.000 için balata değişimi biraz erken gibi ama istanbul trafiği vs bunu önemli ölçüde kapatıyor. balatanın bittiğini veya bitmek üzere olduğunu balataya bakmadan sürüş esnasında anlamak mümkünmüdür?
    çünkü ben sürüş esnasında herhangi bir fren kaybı veya ses yaşamadım kısacası herhangi bir şikayetim yoktu.

    neyse gelelim asıl soruna;

    araç bakımdan geldi kullanmaya başladım. frene bastığımda ciyaklama sesi çıkıyor. yeni balatadır diye biraz beklim dedim. yaklaşık 400km kullandım bu esnada farkettim ki frene bastığımda sallama yapıyor. belki bir tabiri vardır ama bilmediğim için kısaca açıklama yapayım. frenleme yaptığımda "bu frene yavaş bastığımda durmaya yakın daha çok belli oluyor" öne arkaya aracı sallıyor yani tutup tutup bırakıyor gibi.

    yüksek hızda ise normalle sert arası bir fren yaptığımda direksiyon da titreme, vuruntu oluyor.

    neyse ben kendim gittim ustaya dedim araç frene bastığımda ciyaklıyor ayrıca öne arkaya sallanıyor frenleme yapınca.. baskı balata eğrilmiş olabilir tornalatırız olmadı değiştiririz felan derken biraz daha kullan uzun yolda bir dene dedi. süratli giderken frene basınca titreme yapıyormu bak bakalım felan.. bende bu titreme olayını usta bana söyledikten sonra denedim. yukarıda da titrediğini belirttim.

    bunun sebebi ne olabilir sizce? araç bakıma girdi çıktı moralimi bozdu.
    geçen sene 15.000 bakımını kampana temizliği dahil 240TL'ye yaptırmıştım bu ustaya. bu sene 30.000 bakımında balatayı değiştirmiş 465TL tuttu..
    buda biraz fazla gibi geldi. bundan sonra usta devrini kapatıcam veya yeni usta bulmam gerekecek. bir ihtimalde arkadaşlarımın methettiği bosch car servise götürmek.
    bu arada bakımdan sonra araçla 900km yaptım ciyaklama sesi gene devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farstone -- 21 Mart 2016; 10:21:03 >




  • Frene Basınca Direksiyon Neden Titrer? Fren Yaparken Direksiyon Titremesi Ve Çözümü







  • Aradan yaklaşık 8ay geçmiş. Birkaç aydır yine titreme başladı. Haftasonu yetkili servise gidip detaylıca bütün ön takıma baktıracağım. ön disk balata ve poryalar içinde 1500tl fiyat verdiler. öpüleceğiz kısaca ama yapacak birşey kalmadı. dışarıda ustalar özel servisler maymun etti resmen. Defalarca diskleri balataları değiştim dememe rağmen hala sorun disklerde değiştir diyorlar. evet problem diskte ama sıfır diski bozan başka bir ayarsızlık var anlatamıyorum anlamıyorlar. kanaat getirdim ki rutin bakımlar ve basit eksikler dışında sanayiye araba teslim edilmez.. ustasınada göre değişiyor gerçi kimisi mucizeler yaratırken, yağ değişiminde bile eline yüzüne bulaştıranı gidipte buluyorum. Pazarlıkta yapmam hatta adam akıllı yap daha fazla vereyim derim ama şans işte buluyor hep beni..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wetsss W kullanıcısına yanıt
    Hocam aynisi bizimde başımıza geldi 2009 model s40 aracimizda çözüm nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.