|
|
Biz 30 kişi denedik kıramadık... Nasıl olduğunu anlatayım;
Güvenli sürüş eğitiminde kuru zeminde abs kontrollü ve abs devre dışıyken kaçış manevrası temrinleri yapıyorduk... Altımızdaki araçlar ford transit.. Tabi ilk denemelerde kukaları(temsili insanları) ezip geçtik... Hoca abs devreye girip pedal bize tepki gösterince tam güç ile ısrarla ve kararlı basacaksınız köküne kadar diye söyleyince dedim hocam ben o şekil basarsam o fren pedalı kesin kırılır (100kiloyum) Hoca da dedi ki sen ya da içinizden biri o pedalı kırabilirse bir transit parası vericem herkesin önünde de eşşek gibi anırıcam... Özetle hepimiz eğitim bitene kadar fren pedalını kırmaya uğraştık... Kırabilen olmadı... Hoca bize üstüne basa basa bu antrenmanın önemini vurguladı ve panik fren reflexinin gelişmesi için arasıra müsait yollarda bu antrenmanı tekrarlamamızı tavsiye etti... Panik fren ve kaçınma manevrası hakikaten eğitim işi(geyik testi videolarındakine benzer sartlar altında) Eğitim öncesi ve sonrası tepkilerimiz inanılmaz değişti... Ayrıca eğitimdeki 30 kişilik kaşarlanmış şoförler olarak hepimiz direksiyonu tek elle tutuyorduk ilk panik fren testlerinde ve hepimiz kukaları ezdik... Daha sonra iki elle direksiyon kullanarak yapılan testlerde insanlara çarpmadan geyik testini tamamlayabildik... Herşeyin boşuna kuralı yok arkadaşlar o eller 9:15 pozisyonunda olacak... Tek elle aracın daha rahat idare edildiği falan hikaye... Etkili bir panik fren ve kaçınma manevrası için ellerin konumu kadar koltuk ve direksiyon ayarı da çooooook ama çooooooook önemli... Başınıza gelmeden bu konudaki alışkanlıklarınızı değiştirin... 15 yıllık şoförüm güvenli sürüş eğitiminde şoför olmadığımı öğrenmiştim... şimdi herkese bu doğru bilinen yanlışları anlatmaya çalışıyorum... umarım bir kişi bile olsa alışkanlıklarını değiştirir... Trafikte neyin ne zaman lazım olacaği belli değil... Edit: Hocanın öğrettiği en önemli kuralı da ekliyeyim panik fren esnasında debriyaja ve fren pedalına aynı anda ani ve sert şekilde basıyoruz... Forumda daha önce bu konuda muhalifler çok oldu motor kompresyonundan faydalanmayı savunanlar oldu hatta panik fren anında sıralı vites küçültme yapabileceğini sananlar bile oldu... Debriyaja basmak iki açıdan önemli birincisi hala dönen motor ile aktarma organlarını ayırmak, ikincisi ise aracın stop etmesini önlemek dolayısıyla son ana kadar abs sisteminin devre dışı kalmasını da önlemek |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
Faiz yiyenler ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların: "Alım satım da ancak faiz gibidir." demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de faize bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim faize geri dönerse artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkâr kafirlerin hiç birini sevmez. (Bakara 2/275-276).
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 10 Eylül 2019; 16:43:20 > |
|
hevesinizi baltalayan balta.
|
|
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 11 Eylül 2019; 8:5:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|