Şimdi Ara

FREN DİSKLERİNİN PASLANMASI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
32.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevremde devamlı olarak fren diskleri paslanmış arabalar görmekteyim.Dün megane,bugün ise corollanın diskleri paslanmış halde gördüm.
    Acaba bunun sebebi imalat hatasımı yoksa özel bir nedenimi vardır?
    Üstelik arabalar yeni gibi duruyorlar.
    Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.

Uygarlık tarafından yokedilme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir uygarlık çağını yaşıyoruz.^Nietzsche^
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Disklerinin Paslanması

Fren diskleri, aracınızın güvenli bir şekilde durmasını sağlayan önemli parçalardır. Ancak, zamanla paslanmaya eğilimlidirler ve bu da performanslarını ve ömürlerini azaltabilir.

Fren Diskleri Neden Paslanır?

Fren diskleri genellikle dökme demirden yapılır ve bu malzeme paslanmaya karşı hassastır. Paslanma süreci, demirin oksijen ve suyla reaksiyon vermesiyle meydana gelir. Bu reaksiyon, özellikle şu faktörler mevcut olduğunda hızlanır:

• Nemli veya tuzlu ortamlar
    • Fren hidroliği sızıntıları
    • Yetersiz fren kullanımı

Fren Disklerinin Paslanmasının Belirtileri

Fren disklerinin paslandığının bazı yaygın belirtileri şunlardır:

• Frenleme sırasında gıcırtı veya titreşim
    • Azalan fren performansı
    • Disklerde görünen pas birikintileri

Fren Disklerinin Paslanmasını Önleme

Fren disklerinin paslanmasını önlemek için birkaç adım atabilirsin:

• Aracını düzenli olarak yıka ve temizle, özellikle nemli veya tuzlu ortamlarda kullandıktan sonra.
    • Fren hidroliği sızıntılarına karşı düzenli olarak kontrol yap.
    • Frenleri düzenli olarak kullan, özellikle de aracı uzun süre kullanmadıysan.

Paslı Fren Disklerinin Onarımı

Hafif paslı fren diskleri, bir tel fırça veya pas çözücü ile temizlenebilir. Bununla birlikte, paslanma daha şiddetliyse, disklerin değiştirilmesi gerekebilir.

Önemli Hususlar

Fren disklerinin paslanması, aracının güvenliğini ve performansını etkileyebilecek ciddi bir sorundur. Fren disklerinin düzenli bakımı, paslanmayı önlemeye ve aracının güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sadece su... yola çıkıp frene biraz basınca balataların değdiği yerler temizlenir ama su gelirse ve araç yatarsa yine paslanır..bu normaldir..
    Uygarlık tarafından yokedilme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir uygarlık çağını yaşıyoruz.^Nietzsche^
  • Balata paslanmaz balatanın yapısı farklıdır...disklerin %95 i dökümdür oda normal olarak paslanır.pası nasıl önler ya diski boyaması yada kaplama yapması lazım.o zamanda sence o yükte balata sıkarken yada o sıcaklığa gelirken o kaplama kalırmı?

tabi garantiniz varsa
  • Valla ben Fuardaki Porshe carrera da bile paslı Fren gördüm ozaman bile araba satıcısına sormuştum gümrükte kaldığı vakit yağmurdan dolayı olduğunu seöylemişti,bir kere kunnaılığ frenlere basılınca sorun kalmaz demişti ama hakkatten çok iğrenç duruyor...

Gerçi Porselen fren diskler de var ama onlarda 20.000 dolardan aşağı değil.

Aslında kromdan disk yapsalar daha iyi olur paslanma vs derdi olmaz ama baya ağır olur...
    Kampana Fren Disk Fren Muhabbeti
    12 yıl önce açıldı
    Fren Kaliperlerini Boyama
    5 yıl önce açıldı
    Kampana Fren ve ABS
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bazı arabalarda olmuyor demişsin ama o arabalar yağmur dahi olsa diskler sıcaksa suyu tutmayacaktır.

yada duruş esnasında sert fren yaptıysa yinede paslanmaz,

paslandığı zamanda frene basıldığında silinir, silinmesinin yanında geçiçi olarak ses yapma ihtimali vardır
    ***erkam_arslan***
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİG KİNG

Valla ben Fuardaki Porshe carrera da bile paslı Fren gördüm ozaman bile araba satıcısına sormuştum gümrükte kaldığı vakit yağmurdan dolayı olduğunu seöylemişti,bir kere kunnaılığ frenlere basılınca sorun kalmaz demişti ama hakkatten çok iğrenç duruyor...

Gerçi Porselen fren diskler de var ama onlarda 20.000 dolardan aşağı değil.

Aslında kromdan disk yapsalar daha iyi olur paslanma vs derdi olmaz ama baya ağır olur...

KROM KAPLAMA YAPILIRSADA SANIRIM DİSK DIŞI DİNAMİK YÜKLEMEDEN DOLAYI BU SEFERDE ANİ ÇATLAMA YAPAR
  • Bizim 93 Doğan da paslandı. Fren yapınca falan bişi olmuyor hep aynı ama çok frene basarsan kötü bi koku geliyor disklerden.

( paslanmaz çelike kaynak ı değdirdiğin anda şekli değişir sıcaktan yamulur yani çeker düşünün ki fren balataları diskleri nasıl ısıtıyor )

Orjinalden alıntı: prokizya

paslanmaz çelik sıcakta şeklini koruyamayan bi malzeme hiç değilse siyah tabir edilen döküm yani demir daha ii bence

( paslanmaz çelike kaynak ı değdirdiğin anda şekli değişir sıcaktan yamulur yani çeker düşünün ki fren balataları diskleri nasıl ısıtıyor )

BENİM BİLDİĞİM PASLANMAZ ÇELİKLER SICAĞA DAYANIKLI OLURLAR.NORMAL DÖKME DEMİRLERE GÖRE
    CROM İLAVESİ İLE YANLIŞIM VARSA DÜZELT?
    MESELA HADDE MERDANELERİ DİŞLİ ÇARKLAR
  • o pas yuzeyseldir sadece hic bi zarari yoktur ferrari ninki bile paslanir merak etme sen....git bi bagdat caddesine ordaki galerilerin onlerindeki ferrarilerin dislerinin paslandigini gorursun ama bu bise degil araba hareket ettiginde gecer hemen frene basilmasa bile..cunku balatalar frene basilmasa bise cok az disklere surtmektedir ama bu basınclı bir surtme degildir sadece dokunmadir o dokunma ile bide butun yuzeysel paslar dökülür
    Amd Ryzen 9 3900X - MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi - XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra - 4x 4Gb Hynix DDR-4 2400@3066 - Thermaltake Toughpower 1200 W - Corsair Air 540 - Samsung Evo 860 1TB SSD ...vs vs vs
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİG KİNG

Burada tek sorun, kromun standart disklere göre çok daha düşük bir sürtünme sağlaması. Bu da berbat bir fren performansı demek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem Arıkantürk -- 1 Ekim 2006; 11:23:26 >
  • bence bahsettiğiniz şey pas değil, gecen astra h yı yıkamaya goturdum, baktım fren diskleri dediğiniz gibi pas renginde, jant aralığından elimi sokup, silince geçiyomu diye baktım ve hemen geçiyo.. boya gibi bişey o (belki fren pabuçlarının rengidir), yani pas değildir bence..

[DH] Alman BMW Klubu

BMW LC.
    BMW E39
    [/link]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.