Şimdi Ara

Fransayı boykot edersek kim zararlı çıkar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fransadan hiç istemediğimiz bir yasa meclisten geçti.Öfkeyle fransız mallarını boykot edelim vs deniyor ama ortada şöyle bir durum var.Zaten doğru düzgün bir sanayimiz yok ve fransızların sadece otomotiv alanında değil başka alanlarda da fabrikaları var ülkemizde.Alstom grid,ondüline,danone,renault,lafarge vs gibi.Bu markalar ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor ve en önemlisi binlerce işçi milyonları bulan insanda ekmek yiyor.Her fırsatta yabancı yatırımcı gelsin diyoruz ama ülkemizdeki yatırımcıyı boykot edelim diyoruz.Bence bu iş siyasaldır ve hükümetin çözmesi ve engellemesi gerekir.Eğer bunu meclisten geçirebiliyorlarsa ermeni lobisi başarılı olmuş demektir malesef burada hükümet bunu görüp kendini bir sınamalıdır.

• Devlet kendi eli ile Fransız menşeli ne var ne yok hepsini yasaklamalı. Aracı ile iş yapmak isteyenler olursada onlara çok büyük ceza kesilmeli.

Yalnız şuda bir gerçek Fransaya yapılacak bu hareket karşısında Tüm Avrupa tutum alacaktır. Yapılacak şey Avrupa birliğinin canı ceheneme diyip kendi birliğimizi kurmaktır. Adamların bize kardan çok zararı var.

Biz onlara bardak bile satamadan adamlar bize her türlü malı satıyorlar. Türkiye olarak onlar için mükemmel bir pazarız.
  • Her zorluk bir fırsattır.Biraz acı çekeceğiz;

İsraille de aynı şeyi yaşamış, savunma sanayimiz yerli üretim ve tasarıma geçme şansı bulmuştur.Şimdi İnsansız hava araçlarımız,tanklarımız,helikopterimiz,yolcu uçağımız olacak.

Bunu böyle değerlendirmek gerekir.Aksi halde bu iş fransayla kalmaz herkez cesaretlenir,tüm ülkeler gururumuzu onurumuzu zedelemeye devam eder.
  • israille ilgili haberleri neden hep yanlıs dinliyorsunuz. Adamlar daha bizim heronları geri bile vermedi. Gündemi takip etmeden siyaset konusmanız kendinizi yanıltırken baskalarınıda yanıltır.

adamların umurunda degiliz haberiniz yok tavşan daga küsmüş dağın haberi olmamış

http://haber.mynet.com/israil-savunma-anlasmasini-feshetti-607983-dunya/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

israille ilgili haberleri neden hep yanlıs dinliyorsunuz. Adamlar daha bizim heronları geri bile vermedi. Gündemi takip etmeden siyaset konusmanız kendinizi yanıltırken baskalarınıda yanıltır.

adamların umurunda degiliz haberiniz yok tavşan daga küsmüş dağın haberi olmamış

http://haber.mynet.com/israil-savunma-anlasmasini-feshetti-607983-dunya/

İsrailden bana ne ,ben kendi sanayime ,endüstrime bakarım.Yazımı dikkatli okursan israili ekonomisi umrumda değil,benim umrumda olan kendi kabiliyetlerimizin ve dolayısiyle ekonomimizin gelişmesi.Yoksa israili zor durumda bıraktık demiyorum.Biraz dikkat lütfen.

• Biz zarar çekeceğiz yine.

Örnek; Eski çalıştığım firma. İstanbul'un göbeğinde Fransızların Otel projesine yapmakta 1.5 yıldır. Şimdi benim bu eski firmam boykot olsun diye işi durdurursa zararı kendi çeker, o firmada çalışanlarda bu ay eve sıfır lira para götürür.

Ve öğlen Carrfour'a mecburen gideceğim. İş yerime en yakın ve yemek kartı geçen yerlerin olduğu yer orası. Kalkıp yarım saatlik mesaefede ki yere gitsem işten ihtar alırım çünkü öğlen paydosu BİR SAAT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 23 Aralık 2011; 9:44:00 >
  • aslında bu boykot kararını halk çekecek yine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boykot bence dünyanın en saçma şeyi.
    Çünkü "almadığınız" mallar ile sadece onları satan/satmaya çalışan Türk işletmeci zarara uğruyor, bilmem farkında mısınız?
    Çünkü ülkeye giren malların, ithal edilen malların çoktaaaaan parası ödenmiş, o dallama Fransızların eline geçmiş bile.
    O yüzden hiç kasmayın.

Gerekli önlemleri hükümet alıyor zaten.

Ayrıca atıyorum, Peugeot falan alacak olsam, gider alırım.
    Kimse boykot falan sallamaz. Herkes kendi işine bakıyor.

Asıl şuna dikkat etmek lazım, bazı kendini bilmez gerizekalılar gidip Peugeot'lara Renault'lara falan hasar vermeye kalkışmasın sağda solda.
    Zamanında İtalya'yı falan boykot ederken böyle salaklıklar yapmışlardı çünkü.
  • 1. Basin ve siyasetciler tarafindan manipule edilip gereksiz yere galeyana getiriliyorsunuz. Bu tasarinin alt meclisten gecmis olmasi onemli degil. Senatoya gidecek, oradan tekrar meclise donecek, o surecte zaten secimler var. Dolayisiyla meclis paydos. Is bir sonraki meclise kalacak. Bir 4 yil sonra gorusuruz... Bu yasanin bu surecte cikma, yururluge girme ihtimali sifira yakin. Siyasi zamanlama acisindan olu dogmus, zaten yasalasmak yerine ses getirmeyi amaclayan bir tasari. O yuzden yabanci basinda yasanin kendisinden cok Turkiye'nin tepkisi yaziliyor. Bir taraftan Turk basini, bir taraftan hukumet milleti kiskirtip duruyor.

2. Burada dile getirilen misillimelerden hicbirinin yapilabilirligi yok. Olay yalnizca AB ya da Gumruk Birligi degil. Ayni zamanda Dunya Ticaret Orgutu (DTO) olayi... Turkiye Fransa ile ayni sozlesmeye imza atmis ve "most favored nation" kurali geregi anlasma kapsamindaki urun gruplarinda anlasmaya taraf ulkelerden hicbirine pozitif ya da negatif ayrimcilik yapmamayi taahhut etmis durumda. Simdi kalkip kendi kafasina gore herhangi bir ulkeye ticari yaptirim uygulayamaz. DTO tahkim kurulu ABD'yi bile bircok davada mahkum edip fitil fitil burnundan getirdi. Turkiye burada hamasetle soylenenlerin onda birini yapmaya kalksa oylum oylum selvi boylum...

• Katılıyorum, işin bir de bu boyutu var.
  • Bireysel olarak Türkiye`de üretilmemiş fransız mallarını almamak iyi bir başlangıç olabilir.
  • TÜRKİYENİN EKONOMİK ÜSTÜNLÜĞÜ OLMADIĞI MÜDDETÇE, HER ZAMAN ZARARI BİZ ÇEKERİZ...
  • Bireysel tepkileri koyabilirsiniz ancak hem fransa hemde Türkiye için iç politika malzemesi.
    Fransız meclisinden ne geçti herkes biliyor ama Türk Meclisinden geçeni çok az kişi biliyor.

Dün gece sayın vekillerimiz emekli maaşlarını 7500 TLye çıkarttılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plcmn

Bireysel tepkileri koyabilirsiniz ancak hem fransa hemde Türkiye için iç politika malzemesi.
    Fransız meclisinden ne geçti herkes biliyor ama Türk Meclisinden geçeni çok az kişi biliyor.

Hocam bizim insanımız tüple ( yani gazla çalışır ). Verirsin TVde gazı hooop hepsi aslan kaplan asar keser. Öyle bir gözüne sokarsın ki bir olayı başka tarafına soktuklarını algılayacak hali kalmaz. Artık lanet ettim bu durumdan ama akıllanan yok. Ne zaman şehit haberi olsa ( parti gözetmeksizin ) birileri ya peşkeş çeker birilerine ya da sağlam bir kazık meclisten geçer. Ne zaman futbolla ilgili önemli bir gelişme olur bir şeylere zam gelir. Millet gözüne sokulanla ilgilendiği için mabadına girenle pek ilgilenmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: plcmn

Bireysel tepkileri koyabilirsiniz ancak hem fransa hemde Türkiye için iç politika malzemesi.

ama hala emekli ve memura yapılacak zamdan haber yok ayın 23 ü olmuş......

kendilerine gelince herşey jet hızı ile oluyo vatandaşa gelince....... ama nerdeeee benim vatandaşımda bunu alyacak zeka.... o zekaya sahip olunsaydı ülke bu hallerde olmazdı

• Boykot moykot, bunlar çağdışı ucuz populizm kokan işler. Global dünyada kimin eli kimin cebinde belli değil, sermaye hareketleri grifitleşmiş, sermayenin milliyeti kalmamış, mal ve ara mal dolaşımı almış başını gitmiş, Fransız malı sandığın otomobilin içinde ABD, Alman, Japon, Çin bir sürü ülkede üretilen parçalar var, Türk malı sandığın televizyonun içinde Fransız mikroçipi varken, neyi nasıl boykot edeceksin?

Bir de şunu anlamıyorum, soykırımı kabul eden Almanya dahil tonla ülke var, Niye sadece Fransa boykot ediliyor ki?

Üstelik genel gidişat ,soykırımı dünydaki çoğu ülkenin yakın zamanda kabul edeceği yönünde. Ne yapacağız, bütün dünyayı boykot mu edeceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tralles

Boykot moykot, bunlar çağdışı ucuz populizm kokan işler. Global dünyada kimin eli kimin cebinde belli değil, sermaye hareketleri grifitleşmiş, sermayenin milliyeti kalmamış, mal ve ara mal dolaşımı almış başını gitmiş, Fransız malı sandığın otomobilin içinde ABD, Alman, Japon, Çin bir sürü ülkede üretilen parçalar var, Türk malı sandığın televizyonun içinde Fransız mikroçipi varken, neyi nasıl boykot edeceksin?

Bir de şunu anlamıyorum, soykırımı kabul eden Almanya dahil tonla ülke var, Niye sadece Fransa boykot ediliyor ki?

Üstelik genel gidişat ,soykırımı dünydaki çoğu ülkenin yakın zamanda kabul edeceği yönünde. Ne yapacağız, bütün dünyayı boykot mu edeceğiz?

Bu durumda tüm ülkeleri boykot etmeliyiz. E sıkıysa edelim.

Cep telefonları I-Phone ve Black Berry iken, Alman arabaları, İtalyan, Fransız vs. arabaları caddelerde cirit atıyorken, ve saymakla bitmeyecek giyecek, yiyecek ve bilimum tüm tüketim mallarının içeriğinde bu ülkelerin mutlaka izleri varken haydi buyrun BOYKOT EDELİM.

• quote:

Boykot moykot, bunlar çağdışı ucuz populizm kokan işler. Global dünyada kimin eli kimin cebinde belli değil, sermaye hareketleri grifitleşmiş, sermayenin milliyeti kalmamış, mal ve ara mal dolaşımı almış başını gitmiş, Fransız malı sandığın otomobilin içinde ABD, Alman, Japon, Çin bir sürü ülkede üretilen parçalar var, Türk malı sandığın televizyonun içinde Fransız mikroçipi varken, neyi nasıl boykot edeceksin?

Buradaki konu farklı,Fransa zaten yıllar önce kabul etmişti soykırımı;dün geçen yasa:"Soykırımı rededenlere 45 000 Euro ve 1 yıl hapis cezası" veriyor,tepki bunadır

• kötü komşu mal sahibi yaptırır !...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pakalin

quote:

Buradaki konu farklı,Fransa zaten yıllar önce kabul etmişti soykırımı;dün geçen yasa:"Soykırımı rededenlere 45 000 Euro ve 1 yıl hapis cezası" veriyor,tepki bunadır

Demek ki Fransaya gitmeyecek kimse. Yurt dışı tatili akla gelince çünkü milletin hemen aklına Paris geliyor. Bizimkiler de aynı yasayı çıkaracak ve Soykırıma evet diyenlere (Evet Türkler Ermenileri katlemiştir diyenlere) yapacak 60 bin EURO VE 2 yıl hapis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 23 Aralık 2011; 11:36:30 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.