Şimdi Ara

fransa almanya italya ispanya en mantıklı güzergah nasıl olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu yaz araba ile avrupa turuna niyetlendik yalnız yapmamız gerekenler neler tam bilmiyorum bir çok konuyuda araştırdım ancak sormam gereken bir kaç şey var

1-sizce avrupa turu araba ile nasıl olmalı 20 gün yaklaşık

2-uğramamız gereken yerler nereleri kesin gidin dediğiniz,( ilgimizi çeken şeyler öncelikle bizi şaşırtmalı :) daha kültürel ve büyük doğa olayları olabilir birde araç ile ulaşılması kolay :) )

http://harita.yandex.com.tr/-/CVfNQ6k2

ya da

http://harita.yandex.com.tr/-/CVfNQGOC

ya da

https://goo.gl/maps/ONjMw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinoyman -- 16 Şubat 2014; 10:50:59 >

• arkadaşlar şu anda şöyle düşündük dedi berline uçakla inelim ve araç kiralayıp istanbula gelelim olmaz mı :)
  • Onun yerine 22 günlük bir interrail öneririm. Hızlı trenleride kullanırsanız 7-8 ülkeyi çok rahat ve konforlu gezebilirsiniz. Bu kadar geniş bir coğrafyada otomobilin ciddi dezavantajları olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuck_bartowski

Onun yerine 22 günlük bir interrail öneririm. Hızlı trenleride kullanırsanız 7-8 ülkeyi çok rahat ve konforlu gezebilirsiniz. Bu kadar geniş bir coğrafyada otomobilin ciddi dezavantajları olacaktır.

doğru hocam haklısınız bende interrailden çekinmemin sebebi şu araç olduğunu da içinde çok rahat uyursunuz bir carefour tarzı bir yerin garajında çekip uyumayı elimizde sırtımızda çantalar makineler yorucu geldi

bilmiyorum yalnış mı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercinoyman

quote:

Onun yerine 22 günlük bir interrail öneririm. Hızlı trenleride kullanırsanız 7-8 ülkeyi çok rahat ve konforlu gezebilirsiniz. Bu kadar geniş bir coğrafyada otomobilin ciddi dezavantajları olacaktır.

doğru hocam haklısınız bende interrailden çekinmemin sebebi şu araç olduğunu da içinde çok rahat uyursunuz bir carefour tarzı bir yerin garajında çekip uyumayı elimizde sırtımızda çantalar makineler yorucu geldi

nasil yikancan ve sicacan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: regl agrisi

quote:

quote:

valla tabi müsait oldukça otel airbnb kullanacağız ama senin bu soru forumda her konu açana gider eğer meraklıysanda zaten tamamdır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: regl agrisi

quote:

quote:

valla tabi müsait oldukça otel airbnb kullanacağız ama senin bu soru forumda her konu açana gider eğer meraklıysanda zaten tamamdır

posete berlin havasi doldurup iyice baglamayi unutma.hatta 10 15 tane getir.satarsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki yurtdışında bizim kredikartları ya da atm ler geçerli mi onları nasıl kullanacağız
  • Evet hocam geçerlidir, Kredi kartları zaten Mastercard, Visa gibi ayrıldığından dünyanın her yerinde geçerliliği vardır. Ama nakit çekimlerde, komisyon tutarı fazla olabilir. O kısmını tam bilmiyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Evet hocam geçerlidir, Kredi kartları zaten Mastercard, Visa gibi ayrıldığından dünyanın her yerinde geçerliliği vardır. Ama nakit çekimlerde, komisyon tutarı fazla olabilir. O kısmını tam bilmiyorum açıkçası.

teşekkür ediyorum hocam biz bu avrupa turunu biraz değiştirdik sanırım forumun en bilgilisi sizsiniz bir şey sorabilir miyim bize bir tavsiyede bulunabilir misiniz araba ile ispanya italya fransa ve almanya yapmak istiyoruz nasıl yaparsak en keyifli ve de kısa mesafeli olur

http://harita.yandex.com.tr/-/CVfNQ6k2

ya da

http://harita.yandex.com.tr/-/CVfNQGOC

ya da

https://goo.gl/maps/ONjMw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinoyman -- 16 Şubat 2014; 10:49:30 >

• ne kadar para ayırdınız tüm masraflar dahil?
  • Rotayı Münih'ten itibaren düzeltiyorum;

Münih > Strasbourg > Basel > Zurich > Bern > Genava Bu güzergahta zigzag yapıyor gibisin ama çok kafaya takma Almanya içerisinde zaten otoban sebebiyle sıkıntı olmayacak İsviçre'de de otobanlar yeterli gelecektir.

Aynı şekilde Bordeaux'tan sonra bir rota düzeltmesi daha yapıyorum;

Bordeaux > Bilbao > Burgos > Valladolid > Madrid > Zaragoza > Barcelona > Toulouse > Montpellier > Marseille

Süre yetiyorsa bu güzergah daha tatmin edici olacaktır. Yöresel yemekler konusunda da bu güzergahtan çok memnun kalacağınızı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslancaca

ne kadar para ayırdınız tüm masraflar dahil?

7000 bin gibi 2 kişi ayırdık ancak hocam araç kiralama işii için çok kararsız çok külfetli gibi rotayı istanbul çıkışı ile kendi aracımız ile düşünmeye başladık fiyatlar epey yüksek ve neler gerekiyor tam öğrenemedik onun için gireceğiz yunanistandan ya da bulgaristandan sonra gitmek istedğimiz yerler özellikle isviçre almanya paris monaco italya ama nasıl gideceğiz henüz olmadı düzenleyemedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuque

Rotayı Münih'ten itibaren düzeltiyorum;

Münih > Strasbourg > Basel > Zurich > Bern > Genava Bu güzergahta zigzag yapıyor gibisin ama çok kafaya takma Almanya içerisinde zaten otoban sebebiyle sıkıntı olmayacak İsviçre'de de otobanlar yeterli gelecektir.

Bordeaux > Bilbao > Burgos > Valladolid > Madrid > Zaragoza > Barcelona > Toulouse > Montpellier > Marseille

Süre yetiyorsa bu güzergah daha tatmin edici olacaktır. Yöresel yemekler konusunda da bu güzergahtan çok memnun kalacağınızı düşünüyorum.

çok teşekkür ediyorum hocam belliki epey hakimsiniz bize şunu bir söyleyebilir misiniz almanya fransa isviçre italya nerelere gidilmeli kesin birde istanbuldan çıkıp berline varılacak ise o güzergahta özellikle nerelerde durulmalı teşekkürler çok sağolun yorduk sizide

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vuque

Rotayı Münih'ten itibaren düzeltiyorum;

çok teşekkür ediyorum hocam belliki epey hakimsiniz bize şunu bir söyleyebilir misiniz almanya fransa isviçre italya nerelere gidilmeli kesin birde istanbuldan çıkıp berline varılacak ise o güzergahta özellikle nerelerde durulmalı teşekkürler çok sağolun yorduk sizide

Ne yazık ki yolculuklarımın çoğunu tren veya uçak ile yaptığım için araçla gidilecek yerleri çok iyi bilmiyorum ancak söylediğim şehirlere giderseniz memnun kalırsınız. Fransada daha fazla yer istiyorsanız kuzey Fransa'yı öneririm. Almanya'da ise Köln'e gitmenizi tavsiye ederim, katedral müthiş.

İtalya'da güney'e inebilecek misiniz yoksa Roma'dan sonraki güzergah nedir, önemli olan bu.

Bu şekilde olan bir güzergah için süreniz yeter mi bilemiyorum, çok fazla destinasyon var, bunlar içerisinden siz, size göre önemli olanlarını seçmelisiniz. Eğer önceliklerinizi ve ikilemde kaldığınız şehirleri yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuque -- 16 Şubat 2014; 21:48:56 >

• Hocam şimdi bizim max 25günümüz var romadan aşağıya inmeyiz sanıyorum birde ispanyadan tam emin değilim ben çok gezmek istiyorum madrid fln ama güzergah direk 1500 km uzuyor daha sonra sadece oraya mı gideriz artık bilmiyorum İspanya için ne dersiniz bir de avrupada gördüğünüz teknoloji merkezi var mı mesela almanyada bmw ve wv fuarları varmış çok isterim görmeyi

• Güzergah konusunda yarın yazarım. Şu an pek zamanım yok.
    Onun dışında ufak detaylara gelecek olursak;
    Avrupa'da alışveriş merkezi otoparkları belirli saatten sonra genellikle paralı. Orada uyuma fikrini unutun.
    İsviçre'de otoban biletleri sadece yıllık olarak satılıyor o da 40 frank yaklaşık 120 TL. Otobanlara girmeden gezerseniz çok güzel manzaralar görürsünüz ama çok zaman harcarsınız.
    İtalya'da bazı otobanlar mesafe değil saat hesabı ücretlendiriliyor. Otobanlarda olabildiğince az zaman geçirin.
    Türkiye'den çıktıktan sonra Sofia değil Selanik üzeri gitmenizi tavsiye ederim. Yollar daha güzel.
    Belgrad'dan sonra Zagrep ve Ljubljana yerine Budapeşte ve Viyana'ye geçebilirsiniz.
    Eğer Zagrep üzeri giderseniz de Venedik'i turunuza mutlaka ekleyin.
    20güne bütün Avrupa'yı sıkıştıramayacağınız için bu seferlik belirli bir bölge seçip oraları gezin. Gösterdiğiniz haritalar 20 günde gezilemez... Örneğin Güney Akdeniz olabilir. Yunanistan İtalya GÜney Fransa ve İspanya mantıklı. Avrupa'nın en güzel yerleri buralarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Güzergah konusunda yarın yazarım. Şu an pek zamanım yok.
    Avrupa'da alışveriş merkezi otoparkları belirli saatten sonra genellikle paralı. Orada uyuma fikrini unutun.
    İsviçre'de otoban biletleri sadece yıllık olarak satılıyor o da 40 frank yaklaşık 120 TL. Otobanlara girmeden gezerseniz çok güzel manzaralar görürsünüz ama çok zaman harcarsınız.
    İtalya'da bazı otobanlar mesafe değil saat hesabı ücretlendiriliyor. Otobanlarda olabildiğince az zaman geçirin.
    Türkiye'den çıktıktan sonra Sofia değil Selanik üzeri gitmenizi tavsiye ederim. Yollar daha güzel.
    Belgrad'dan sonra Zagrep ve Ljubljana yerine Budapeşte ve Viyana'ye geçebilirsiniz.
    20güne bütün Avrupa'yı sıkıştıramayacağınız için bu seferlik belirli bir bölge seçip oraları gezin. Gösterdiğiniz haritalar 20 günde gezilemez... Örneğin Güney Akdeniz olabilir. Yunanistan İtalya GÜney Fransa ve İspanya mantıklı. Avrupa'nın en güzel yerleri buralarda.

Hocam buradan çıktık isviçreye kadar hangi otobanlarda para ödeyeceğiz inanın çok önemli bilgi benim için birde Yunanistan dan gireceğimiz için shengen alacağız peki tekrar sınır kapısı ya da kontrole uğrayacağımız bir yer var mı teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Güzergah konusunda yarın yazarım. Şu an pek zamanım yok.

Hocam buradan çıktık isviçreye kadar hangi otobanlarda para ödeyeceğiz inanın çok önemli bilgi benim için birde Yunanistan dan gireceğimiz için shengen alacağız peki tekrar sınır kapısı ya da kontrole uğrayacağımız bir yer var mı teşekkürler

Otobanlar konusunda birşey diyemem. Balkanlardaki durumu bilmiyorum. Avrupa'da da sadece Almanya'da otomobillerden para alınmıyordu 2 yıl önce. Şu an durum nedir bilemem.
    Yunanistan'dan girdikten sonra Makedonya'ya geçerken Schengen'den çıkacağınız için kontrole gireceksiniz. Ardından Sırbistan'a geçerken tekrar kontrol olacak. Sonrasında Macaristan veya Bosna üzeri giderseniz tekrar kontrol var. Zaten Bosna, Sırbistan, Makedonya Türklerden vize istemediği için vize sıkıntınız yok. Sadece Schengen vizesiyle neredeyse tüm Avrupa'yı gezebilirsiniz. (İngiltere hariç) Vize alırken vizenin çok girişli olmasına dikkat edin. Tek girişli vize alırsanız Yunanistan'a girip çıktıktan sonra bir diğer Schengen ülkesine giremezsiniz. Geziniz Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Bosna'yla sınırlı kalır.

• valla düşünce çok iyi ama çok yorulursunuz be hocam..
    hele istanbuldan çıkıp gitmek çok zor olabilir..
    hem araba kullanacaksınız hemde gezeceksiniz..
    baya bi yorulursunuz ve keyifte alamazsınız..
    ha nasıl olur oralarda yaşayan akrabalarınız filan varsa
    söyle birkaç gün dinlenebileceğiniz düzgün yemek yiyebileceğiniz belki o şekilde olur..

onun yerine uçakla bi ülkeye uçun oradan başlayın gezmeye..
    bi kısmını trenle gezersiniz bi kısmını otobüsle gezersiniz..
    eğer belirli bir ülke içini gezicekseniz araba kiralayabilirsiniz..

eğer yinede arabayla gidecekseniz yunanistan üzeri patras e gidin
    oradan feribotla bariye geçersiniz.

otobüs için bunlara bakabilirsiniz
    https://www.city2city.de
    http://www.eurolines.com/en/eurolines-pass

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.