Şimdi Ara

Fotoğraf makinesini güneşe çevirmek zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar cahilliğimi mazur görün. Normal compact makinemizle güneşin resmini çeksek lens için zararlı olur mu?

• hocam konu açılacak bir durum değil ama yinede açmışsınız cevaplayalım aslında çok iyi birşey değil ama kompakt makine için pek bi zararı olmaz ama bu tarz konular için foruma konu açıp kirletmek yerine google gibi bir nimetten yararlanmak daha faydalı olurdu
  • hocam neden forumu kirlettiğimi düşünüyorsunuz anlamadım. Bu forumda sorulan soruların %80 inin cevabı google da araştırılırsa bulunur zaten. Hem değişik fikirlerin gelebileceğini hem de başka merak edenlerin de olabileceğini düşünerek açtım konuyu.
  • Herşeyden önce niye böyle bir davranış gerçekleştirilir bunu düşünmek lazımbence
  • gerekli techizat yoksa evet zararlıdır güneşe çevirmek sensöre zarar verebilir.bir çok kişinin burada konu açam sebebi burdaki bilgilere daha çok güveniyor onun için konu açma gereği duyuyor.özellikle pc den çok anlamayanlar burada tavsiye edilen proğramları yüklüyor burada verilen linkleri endişe etmeden tıklayabiliyorlar.neden dh habr çünkü saygılı seviyeli güvenli bir site olduğu için.konu kirliliği olduğu düşünülürse yüzlerce konu var kirlilik yapan özellikle kamera ve fotoğraf makinaları hakkında.hangi kamera kamera seçimi hangi marka fotoğraf makinası alacağım yardım hangi foto makina gibi örnekleri çok.üst konular var kamerlar ve foto makinalar için ama herkes kendi konusunu açama gereği duyuyor nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

hocam neden forumu kirlettiğimi düşünüyorsunuz anlamadım. Bu forumda sorulan soruların %80 inin cevabı google da araştırılırsa bulunur zaten. Hem değişik fikirlerin gelebileceğini hem de başka merak edenlerin de olabileceğini düşünerek açtım konuyu.

hocam bu sorunun aynısı çok defa sorulmuştur ufak bir arastırmayla bulunacaktır emin olun bu konuda 1-2 gunde kaybolup gider ama bu konuyla forumda yer kaplayana kadar diğer önemli konular arka taraflara kacıyor arkadaslar diğer konulardan faydalanamıyor onu geçtim benim yazdığıma cevap yazana kadar verdiğimiz bilgi için bir teşekkür etseydiniz ;) neyse yaa...

• video kameramın kullanma klavuzunda güneş ışığına çevirmeyiniz yazıyordu.

muhtelene fotoğraf makinalarındada zararlıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş fotoğrafı çekmek!!!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan2200

video kameramın kullanma klavuzunda güneş ışığına çevirmeyiniz yazıyordu.

haklısın dostum güneş ışığının zararlı olmadığı bir yer yok sayılır zaten ama bikaç fotoğraf çekmek sorun yaratmaz yani
  • quote:

zaten yazıyorsa.. niye soruyosunki hocam.. kullanma klvazuna şaka mayetinde yazıp yazmadıklarını kontrol etmek için mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

zaten yazıyorsa.. niye soruyosunki hocam.. kullanma klvazuna şaka mayetinde yazıp yazmadıklarını kontrol etmek için mi

soran kişi benim o arkadaş değil ve benim makinenin kullanma kılavuzunu baştan sona okuduğum halde öyle bir şeye rastlamadım.

quote:

hocam bu sorunun aynısı çok defa sorulmuştur ufak bir arastırmayla bulunacaktır emin olun bu konuda 1-2 gunde kaybolup gider ama bu konuyla forumda yer kaplayana kadar diğer önemli konular arka taraflara kacıyor arkadaslar diğer konulardan faydalanamıyor onu geçtim benim yazdığıma cevap yazana kadar verdiğimiz bilgi için bir teşekkür etseydiniz ;) neyse yaa...

tamam elbette verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ama bu negatif tutumunuz hoşuma gitmedi. Konu madem 1-2 güne kaybolacak neden bu kadar sorun ediyorsunuz?
    Buraya konu açmadan kısa bir araştırma yaptım fakat dediğiniz şekilde net bir cevap bulamadım. Zararlıysa güneş fotoğrafları çekilirken ayrı bir teçhizat mı kullanılıyor diye düşünüp buradaki profesyonel arkadaşlara sormak istedim. Neresi yanlış anlamadım...

• neyse olayı uzatmayalım herkese iyi forumlar keşke buraya mesaj yerine konu şeklinde mi açsaydım kolay gelsin herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoxi -- 14 Mart 2010; 1:14:40 >
  • Batan güneş fotoğrafı. Hava az bulutlu ve güneş yatık olduğundan ışığı daha süzülmüş ve daha az. Difafram praktica kompakt makina ve diyaframı 5.6 ya kadar kısabiliyor. Çekim hızı 1/ 1296. Oldukça hızlı. İso 50. En üşük ayarda. Buna rağmen ortalık gece gibi. Ama bu manzara çekimi diyelim. Güneşte içinde bulunuyor. Güneş tam tepede bulunurken kompakt ta zarar görür bence. Diyaframı son sınırına kadar kısıp daha hızlı enstantane hızına ulaşamayınca sensöre bayağı çok ışık düşer. Dslr sensörü daha büyük olduğu için çok daha fazla zarar görebilir.

• <<< Çekim sırasında güneşin gözümüze verebileceği zarardan bahseden olmamış. Bilhassa vizörden çekim yaparken ciddi problem çıkarabilir diye düşünüyorum. Bilen arkadaşlara bu soruyu sormalı... Zararı nasıl en aza indirebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baygünay

<<< Çekim sırasında güneşin gözümüze verebileceği zarardan bahseden olmamış. Bilhassa vizörden çekim yaparken ciddi problem çıkarabilir diye düşünüyorum. Bilen arkadaşlara bu soruyu sormalı... Zararı nasıl en aza indirebiliriz?

live view ile çekerek.. veya en az şekilde vizörden bakarak.. başka çaresi yok..
  • ben bide şunuda çözemedim yukarıda yayınlanan fotoğrafın estetik bir durumu yok niye insan bu şekilde güneşi çeker ayrıca burada sorulmak istenen ters ışık fotoları vs. içinse oda zaten genelde güneş ışığından fazla etkilenmeyecek zamanlarda gerçekleşiyor yukarıdaki fotoğraf bu şekilde bile yeteri kadar gözü yoruyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

ben bide şunuda çözemedim yukarıda yayınlanan fotoğrafın estetik bir durumu yok niye insan bu şekilde güneşi çeker ayrıca burada sorulmak istenen ters ışık fotoları vs. içinse oda zaten genelde güneş ışığından fazla etkilenmeyecek zamanlarda gerçekleşiyor yukarıdaki fotoğraf bu şekilde bile yeteri kadar gözü yoruyor zaten

Seni güneş düşmanı atoxi
    Bizim çocuk ben çekmiştim bunu dedi sitede görünce. Büyüyünce cevap yazar

Şaka bir yana niye bu fotoğrafı seçtim derseniz Kompakt demiştiniz ya en kısık diyafram ve çok hızlı enstantanede ve en düşük isoda , hafif sisli bir hava ve üstelik batmaktayken yani güneş ışınlarının en zayıf ve süzülmüş anında güneşin ne kadar parlak çıktığını , gündüz olmasına rağmen şehri kararttığını göstermek içindi. Bence iyi bir örnek. Bu fotoğrafa göre güneşin tam tepedeyken ne kadar parlak olabileceğini ve tehlikeli olabileceğini anlattım sanırım.

Asıl tehlike manuel ayarda. Acemi birisi manuel ayarda diyaframı açıp , çekim hızını düşürüp, iso da yüksek bir şekildeyken çekmeye çalışırsa makina için çok tehlikeli olabilir.

Konu açılması da iyi olmuş. Konu başlıklarında böyle bir konu olması gerekliydi bence. (birazda ben muhalefet yapayım) Arayan kolayca bulur ve devam edebilir.
    quote:

Orijinalden alıntı:sony kamera

bir çok kişinin burada konu açam sebebi burdaki bilgilere daha çok güveniyor onun için konu açma gereği duyuyor.özellikle pc den çok anlamayanlar burada tavsiye edilen proğramları yüklüyor burada verilen linkleri endişe etmeden tıklayabiliyorlar

sony kameraya katılıyorum. Herkes biliyor denmesi de doğru değil bence. Foruma acemi gelen ustalaşacak zamanla. Ustaların basit gördüğü konuda acemiler niye konu açmasın. Burada bu konunun açılmasını eleştirmek yerine katkıda bulunmak daha doğru olacak.

Estetiklik açısından değil ayarları yazmaktı amacım. Estetik kişiye göre değişir. Avrupa birincisi fotoğrafın FK de ki durumunu düşünün. Yukarıdaki güneş yıldız gibi ve ışığını azaltıp kontrastını düşürün, güneşin tacı gözükecek

Ben kompakt açısından katılım yapmaya çalıştım. Dslr sahipleri ve ustalar güneşin filtrelerle çekimleri hakkında bilgi vererek katılım yapabilirler.
    Bahar geldi. Bir göl kıyısında mavi ile yeşilin karıştığı bir yerde, ağaç yapraklarının arasından süzülen bir güneş fotoğrafı kısmet olursa eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 15 Mart 2010; 2:41:24 >

• hiç yapmadığım birşeyi yapıyor, dhye çektiğim eski bir fotoğrafı yüklüyorum..(bu 2. de olabilir)

direk gün ortasında değilde.. akşam üstü güneş batarken güneşe karşı çok, ters ışıkta çok hoş fotoğraflar yakalanabiliyor.. tabi uzun pozlandırm yapmamak kaydıyla.. gün ışığında direk güneşin fotoğrafını çekmek pek akıl karı olmaz.. ve artık konuyu kapatalım lütfen..

fotoğrafla ilgili birkaç ayrıntı: bu fotoğrafım kurmaca değildir.. ne çektiğim insanları tanırım.. nede uçağın pilotunu.. sadece denk geldi.. bende bundan faydalandım..

fotoğrafın adı: havada karada

• quote:

hiç yapmadığım birşeyi yapıyor, dhye çektiğim eski bir fotoğrafı yüklüyorum..(bu 2. de olabilir)

direk gün ortasında değilde.. akşam üstü güneş batarken güneşe karşı çok, ters ışıkta çok hoş fotoğraflar yakalanabiliyor.. tabi uzun pozlandırm yapmamak kaydıyla.. gün ışığında direk güneşin fotoğrafını çekmek pek akıl karı olmaz.. ve artık konuyu kapatalım lütfen..

fotoğrafla ilgili birkaç ayrıntı: bu fotoğrafım kurmaca değildir.. ne çektiğim insanları tanırım.. nede uçağın pilotunu.. sadece denk geldi.. bende bundan faydalandım..

Denizde

• Konu biraz abartılmış sanki, çıplak gözle bile güneşe gözleri kısık bakılabilirken bir makinayı güneşe tutup fotoğraflamaktan hiç bir zarar gelmez heralde.
    Sonuçta bir makina, yani sürekli güneşe çevrilmiş bir vaziyette kalmayacak.

Sonuçta izlediğimiz yüzlerce filmde yada yaz dönemi haberlerinin çoğunda zaten güneşin video görüntüleri gösteriliyor!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabrek

quote:

hiç yapmadığım birşeyi yapıyor, dhye çektiğim eski bir fotoğrafı yüklüyorum..(bu 2. de olabilir)

Denizde

işte bi o yoktu.. bide tekne/vapur denk gelseydi tam süper olacaktı..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.