Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi tavsiyesi.(içeri lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar marka olarak canon veya nikon düşünüyorum ancak hic daha önce fotoğraf makinesi almadım 1200 liraya kadar limit var tavsiyelerinizi bekliyorum

teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: First_Person

50 bin bütçem var, araba tavsiyesi istiyorum gibi olmuş. Zahmet olmazsa nasil birsey istediginize dair biraz detay verebilir mısınız?

ya işte dışarda fotoğraf çekmek için günlük video vs. ilk deneyimim daha önce önüme ne geldiyse aldım ne tür bilgi vermem gerek :)
  • Cebe sığacak kompakt bir makine mı? Yüksek zoomu olan dslr like bir model mı? Lensleri değişen kompakt sistem/aynasız bir sey mı? Profesyonellerin kullandığı tipte, lensleri değişen büyük DSLR'lerden mı? Nasıl bir sey istiyorsunuz?

• d3100 yada 1100d alın :D sizi biraz götürür ama bana kalırsa şimdi alma neden diyeceksen sen daha ne yapmak istediği tam olarak bilmiyorsun gibi bir his var içimde bence biraz araştır yazı filan oku fotograf incele ne yapacağına karar ver sonra al
    arkası flu ceksin diyeceksen yada kuş çekecem yada yakından pörtü böcek cekecem diyorsan ona görede lens alman gerekecek sonuçta önce araştır :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

AF motoru üstünde olması nedeniyle Canon 1100D al.

Canon 1100D'nin uzerinde af motoru yoktur

Canon lenslerde motor vardir

Fotoğraf kağıdı tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

AF motoru üstünde olması nedeniyle Canon 1100D al.

Canon 1100D'nin uzerinde af motoru yoktur

Canon lenslerde motor vardir

Nasıl yani? AF motoru 1100D'nin gövdesinde var üstad:

Fotoğraf makinesi tavsiyesi.(içeri lütfen)

Konuyu açan arkadaşa cevabım;

Geçen gün 1189 TL'ye Canon EOS 600D+18-55 kampanya vardı. Kampanya yakalarsanız o fiyata 600D bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 15 Haziran 2013; 23:58:15 >
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi

• Ufak bir anlam karmaşıklığı yaşamışsınız; bknz:http://forum.donanimhaber.com/m_60090682/tm.htm

ilgili konuda 3.kırmızı başlıkta güzel açıklanmış ;

Evet doğru okuyorsunuz.Alacağınız Canon marka DSLR içinde'de otomatik netleme motoru yoktur.Hemde sadece giriş seviyesi değil bütün seviye Canon marka DSLR'ler içinde.!. Canon 20 yıl önce aldığı bir karar ile otomatik netleme motorunu gövdelerinden çıkartmıştır.Bunun yerine ise otomatik netleme motorlarını Canon marka objektifler içine alma kararı almıştır.Bu nedenle bugün alacağınız eski-yeni bütün Canon objektifler içinde otomatik netleme motoru bulunmaktadır.Buda gövdede olmayan motorun eksikliğini kapatmaktadır

Canon'da af sorunu olmayacağı söylemeniz doğru ancak bunun sebebi motorların gövdede bulunması değil lenslerde bulunması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 16 Haziran 2013; 0:09:49 >

• bende canon 600d ile canon 650d arasında kararsızım yaa, çok zor karar vermek, kaç haftadır araştırıyorum,bazıları 650d de kilitlenme sorunu oldugunu yazmış,heveismi kırdı bu,

Orijinalden alıntı: oenaj

bende canon 600d ile canon 650d arasında kararsızım yaa, çok zor karar vermek, kaç haftadır araştırıyorum,bazıları 650d de kilitlenme sorunu oldugunu yazmış,heveismi kırdı bu,

Aradaki fark bütçenizi zorlamayacaksa 650D alın
  • hocam pazartesi kampanya olcakmış canon 650d euroasia garantili ve canon çanta hediyeli 1390 tl , canon 600d 1290 tl , 100 tl fark önemli değil zaten,ama işte kilitlenme sorununu okuyunca hevesim kaçtı gibi...

hocam pazartesi kampanya olcakmış canon 650d euroasia garantili ve canon çanta hediyeli 1390 tl , canon 600d 1290 tl , 100 tl fark önemli değil zaten,ama işte kilitlenme sorununu okuyunca hevesim kaçtı gibi...

100 lira fark varsa kesinlikle 650D alın

D7000'in sorunları hakkında yazılıp çizilenler inanın çok daha fazlaydı, ben bunlara kulak asmadım gittim aldım ve 5 6 aydır sorunsuz kullanıyorum; fazla takılmamak lazım böyle şeylere, sonuçta populer makinalar bunlar o kadar ürünün arasından illaki bazılarına sorunlar çıkabiliyor

hayırlı olsun hocam,inşallah da hep boyle sorunsuz kullanırsın, siz memnunmusunuz peki makinadan, alışabildinizmi...

Tabiki, ben fazlasıyla memnunum makinamdan, bir gün FF'e geçmezsem gittiği yere kadar götürür bu makina beni başka apsc sensörlü body almam muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L i O N -- 16 Haziran 2013; 0:42:20 >

Orijinalden alıntı: cwr

Ufak bir anlam karmaşıklığı yaşamışsınız; bknz:http://forum.donanimhaber.com/m_60090682/tm.htm

ilgili konuda 3.kırmızı başlıkta güzel açıklanmış ;

Evet doğru okuyorsunuz.Alacağınız Canon marka DSLR içinde'de otomatik netleme motoru yoktur.Hemde sadece giriş seviyesi değil bütün seviye Canon marka DSLR'ler içinde.!. Canon 20 yıl önce aldığı bir karar ile otomatik netleme motorunu gövdelerinden çıkartmıştır.Bunun yerine ise otomatik netleme motorlarını Canon marka objektifler içine alma kararı almıştır.Bu nedenle bugün alacağınız eski-yeni bütün Canon objektifler içinde otomatik netleme motoru bulunmaktadır.Buda gövdede olmayan motorun eksikliğini kapatmaktadır

Canon'da af sorunu olmayacağı söylemeniz doğru ancak bunun sebebi motorların gövdede bulunması değil lenslerde bulunması

Vay be.. Ben snapsort'ta yaptığım karşılaştırmalarda hep görürdüm "Built in autofocus motor" diye.. Şimdi yabancı birkaç kaynağa daha baktım; haklıymışsınız...

@oenaj, sanırım n11.com'daydı kampanya. Arabulvar'da Canon 650D Eurasia garantili ve çanta hediyeli 1389 TL. İlgili konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_76415461/tm.htm

600D puan vb ile 1.037 TL:

http://forum.donanimhaber.com/m_76365143/tm.htm

O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi

• teşekkürler hocam...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.