Şimdi Ara

Forza Horizon 5 [PC ANA KONU ] (147. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.258
Cevap
74
Favori
223.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
27 oy
Giriş
  • Bu haftaki hazine sandığını bulabilen var mı?
    Sanki hazine sandığının bulunması gereken yerde kaya var gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, oyundaki Çevre Doku Kalitesini Ultra yaparsanız ( diğer herşey en son ayarlarda olmak şartıyla ) vram kullanımı 1 gb kadar düşüyor, ortalama 7.2 gb kullanıyor. Tamamen kapatırsanız da 4.5 gb vram kullanıyor ama tabi görüntü çamurlaşıyor. Vrami en çok etkileyen ayar Çevre Doku Kalitesi.

Tesekkurler hocam deneyecegim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunun son güncellemesi sonrasında güncelleme notlarında yer almayan ama kendi gözlemlediğim teknik iyileştirmeler var. Bunlar yansıma efektleri ve ortam kapatma üzerine yapılmış. Oyunu oynayanların bileceği üzere gerçek zamanlı ışın izleme sadece forzavistada aktifken oyun içi çalışmıyordu ve özellikle araç yüzeylerinde yansıma detayları çok düşüktü. Yeni güncellemeyle birlikte özellikle araç yüzeylerindeki yansımalarda adeta Ray Tracing kullanıyor gibi görünüyor ve örneğin dinamik hava değişimine bağlı olarak yer değiştiren bulutların dahi araç üzerinde yansıması yer alıyor. Aynı şekilde yol yüzeyinin araç yüzeyine olan yansımalarıda eklenmiş öncesinde bu kadar detaylı değildi. Ortam kapatma ise SSAO olarak ifade edilen ve daha gerçekçi gölgeler ekleyen bir özellik ve buda artık doğru şekilde çalışır hale getirilmiş. Bu iyileştirmelerin elbette ekran kartı yüklenimi ve bellek kullanımına ek yük getiriyor ve bunuda TAA ile optimize etmeye çalıştılar çünkü MSAA hali hazırda fazlaca yük getiriyordu. TAA ilk adım sırada DLSS ve FSR var. FSR ın ekleneceğini düşünüyorum ama DLSS için ek gereksinimler gerekebilir.Forza Horizon 5  [PC ANA KONU ] 

//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• Forza Horizon 5  [PC ANA KONU ]

4.7 GB lık güncelleme gelmiş. Umarım Hazine sandığının çıkmama sorunu düzelmiştir.

Şu an tek sıkıntısı bende oyunda 1 saati geçtikten sonra özellikle asfaltın bozulması ve grafiklerin sapıtması. Umarım kısa sürede çözüme kavuşur. Oyun istediğim kıvamda şu anda FH4 gibi uzun süre oynarım sanırım.

Hocam bu oyuna DLSS getirmeyek büyük yazık ettiler. Rezalet optimizasyonlu Cyberpunk 2077 bile DLSS sayesinde iyi değerler ve kalitede çalışıyor. Bu oyunda 4K - Extreme ayarlarda, 3060 ile 60 FPS alabilirdik DLSS: Performance ayarlayıp. Daha iyi kartlar, biraz ayar düşürüp 4K - 120 FPS'i bile görebilirdi. RTX vs. umrumda olmayan özellikler. Ama bu DLSS, oyun tarihinin en güzel işi oldu.

We're constantly working to improve the experience in Forza Horizon 5. Below you will find a summary of items fixed or improved upon in this update.

Version Number:

Xbox One: 2.478.020.0

Xbox Series: 3.478.020.0

PC: 3.478.020.0

Steam: 1.478.020.0

General

Fixed an issue where being part of a large Club and discovering new roads would crash the game

• Güncelleme sonrası bu haftaki hazine avı yani treasure hunt sandığının bugda kalması düzeltilmiştir diye girdim ama yine yerinde yok. 100 Forzathon puanı benim için önemli değil nede olsa 10k civarı puanım var yinede ama hatanın düzeltilmesi gerekiyordu. Umarım hafta bitmeden düzeltirler.Forza Horizon 5  [PC ANA KONU ] 

//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • Mirzant kullanıcısına yanıt

grafiklerin sapıtması genelde vram sorunu.bende de oluyor.bazen düzeliyor.ama sorunu araştırdığımda nivdea ekran kartı sürücülerinden kaynaklı olduğu söylendi bu son sapıtmada.

• Evet, eski driver'a dönüş yaparak aşırı VRAM kullanımını ve buna bağlı olarak da texture'ların renkli renkli sapıtmaları sorunu düzeldi. Hatta GPU kullanımı bile %15 civarlarında düştü. Son Nvidia driver'ı sorunlu arkadaşlar. Başka oyunda sorun yaşamadım, FH5'i ciddi seviyede mahvediyor.

Her zaman yedeklerim düzgün çalışan driver'ımı. Alttaki 516.40 sürümü sorunlu. 512.95 ile devam ediyorum.

Forza Horizon 5  [PC ANA KONU ]
  • Nvidia yeni sürücü yayınladı. Her ne kadar F1 22 için olsada indirip Forza Horizon 5 te denedim ve önceki sürücüde oluşan grafik hataları bu sürücüde yoktu. Bu nedenle yeni çıkan 516.59 numaralı sürücüyü kullanabilirsiniz.Forza Horizon 5  [PC ANA KONU ] 

• Hocam ben bıraktığımda bu hazine sandığı düzgün çalışmıyordu geldim hala aynı sorun sevam ediyor. Aradaki aylarda da böylemiydi?

FH5 de bu zevki hiç yaşayamadım. Arcade etkinlikleri bomboş hala bende kimse gelmiyor.

Bu arada Gametag'ım M1rzant . İsteyen eklesin denk gelirse beraber festival görevlerini va beraber yapabiliriz onlarda zevkliydi co op yapınca. Hem daha kısa sürede bitiyordu.

• Treasure Hunt görevi ilk kez bugda kaldı, oyun çıktı çıkalı her sezon oynadım ve tüm görevleri yaptım. Ilk kez bir hazine avı görevi tamamlanmıyor. Önceki sezonlardaki hazine görevlerinde sorun olmamıştı. Düzeltemezlerse zaten tüm oyunculara hediye ederler, 100 fp çok büyük bir kayıp değil iki tur horizon arcade yapıp yine elde edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4kda 60 fps falan alıyordum şimdi 100 fps alıyorum ne oldu ne bitti hiç anlamadım çaktırmadan otomatik fsr 2.0 mı geldi noldu bu kadar fps artışı çok saçma

Forza Horizon 5  [PC ANA KONU ]
    Grafik hataları çok artmaya başladı :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 30 Haziran 2022; 11:13:48 >

• Mirzant kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde bende de durum aynı

• guzelim forza serisini mahvettiler. bir daha forza satın almıycam. benim icin forza 3 ile başlıyan efsane 4 ile bitti.

• Bir yerde okuduğuma göre hazine sandığını almak için. Araba ile arcade de zıplama etkinliğini yaptıktan sonra ışınlan atmadan gitmek lazımmış bu şekilde bulanlar varmış. Bunu yeni gördüm. Deneyecem ama sanırım bugün hafta bitti.

Fakemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirzant -- 30 Haziran 2022; 19:7:15 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.