Kalite modu oynanacak gibi değil ben performans modunda oynuyorum (Dinamik 4K 60fps). < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Forza Horizon 5 (2021) [XBOX ANA KONU] (50. sayfa)

-
-
Hocam 30-45 dakika oynayin alisiyorsunuz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4K 30FPS oynuyorum.
60 FPS çok güzel yağ gibi akıyor ama görsel olarak tatmin etmedi..
-
Porsche Macan BR etkinliğini nasıl yaptınız hocam ? Grup etkinliği diyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 11 Kasım 2021; 11:19:31 >
Kesinlikle alışma meselesi değil keyif vermiyor. Akıcılık her zaman daha üstündür sende boşuna zorlama 60fps devam et.
onu yapmadım, online yok bende.
-
Hocam sakın yanlış anlamayın, ama
- mazoşistmisiniz ?
Neden diye sormayın, ruhsal olarak kendinize zarar veriyorsunuz ve alışıyorsunuz diyorsunuz nuz =]]
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Xbox'ta stuttering ne durumda bilmiyorum ama 30 FPS hakkında konuşmak gerekirse Forza 5 30 FPS'e çok uygun bir oyun olmuş eğer TV'nizde ALLM desteği de varsa.
Yarış oyunları normalde 60 FPS olmalıdır en az. Ama Forza 5'teki motion blur kullanımı çok başarılı ve bu yüzden 30 FPS daha sinematikken 60 FPS daha "oyun" olmuş.
PC'de extreme ayarlarda 4K 55-60 FPS oynayabilir 1440p'de 90-100 civarı oynayabilirken 5K çözünürlük ile 30 FPS'e kilitledim oyunu. Dediğim gibi konsolda 30 FPS'in gecikmesi veya stuttering, framepacing performansı nedir, kullandığınız TV nedir bilmiyorum eğer kötü ise 60 tek seçenek olur. Ama bunları egale edebiliyorsanız 30 FPS ile de düşük gecikmeli, akıcı ve çok daha gerçekçi bir Forza 5 deneyimi oluyor. 60 FPS her zaman en iyisi olmayabilir, kişisel tercih olmakla birlikte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Kasım 2021; 12:17:19 > -
Estagfurullah kisisel dusuncenizi paylasmissiniz soyle cevap vereyim :)
oncelikle mazosist degilim :) ve konsol oyuncusuyum yani 1996 dan beri 15-20-30 fps lerde oyun oynuyorum ps4 doneminde bile 25-30fps lere maruz kaldik ve bayila bayila oynadik..ps5 ve series x ile performan moduyla tanistim 60fps tabiki cok daha akici..3-5 ay 60fps oynayinca haliyle 30 zor geliyor..ama bu ara 60fps oyun oynamadigim icin gozum 30 a tekrar alisti :) 25 senedir 30fps oyun oynayinca yabancilik cekmedim..ama ilk basta 60 acmistim ve gercekten 30 a donunce cok zorladi ama alistim :) kalite modundaki muazzam detay farkini tercih ediyorum cunku inanilmaz gercekci bir deneyim yatasiyor..60fps modu yapay ve texture kalitesi cok dusuk kaliyor..
FH3 ve FH4 rezalet 30 fps moduna sahipti, 5 dakika bile tahammül edememiştim. Bunda kaç kere 30 60 arası geçiş yaptım, yarışlar denedim. Tabi ki 60 fps modu daha akıcı ama hiçbir seferinde FH3 ve FH4 de olduğu gibi 30'a geri döndüğümde "off bu ne ya" gibi bir durum olmadı. O yüzden 60 için o kadar görsellikten feragat etmeyi gerekli görmedim gayet akıcı hissettiren bir 30 fps modu var.
Yani kalite modunda oynayanlar kendilerine işkence falan yapmıyor :) Sonuçta tercih meselesi, isteyen istediği şekilde oynar. Buraya hangi modda oynayayım diye sormanın da hiçbir anlamı yok deneyip kendi karar vermeli herkes.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 11 Kasım 2021; 12:20:9 > -
60 da yağ gibi akıyor 120 yeni nesilde Forza h 6 gelmelıııı
-
Logitech G920 ile oynayan var mı? Ben ayarları bir türlü tutturamıyorum çok zor oluyor oyun.
-
Direksiyona uygun olmuyor Forza Horizon'lar. Hangi ayarı yaparsanız gamepad kolaylığında olmayacaktır. Ben G29'umu hiç bağlamadım bile FH5 oynarken. Gamepad için tasarlanmış bir oyun olduğu için gamepad ile daha avantajlı olursunuz.
-
Performans modu series x de zaten full detay calisiyor.
Sadece Rt off bir de night shadows kapali.2080 super performansi vermis series x.
30 fps ile fark yok diyebilirim.
Biz 10 yılda çözemedik o arkadaşı sen 1 günde tanımışsın helal valla
-
Türkçe Pop remixleri dinlerken yanlamalı videoları izledikçe gaza geliyorum
-
Horizon direksiyon ile işkence, nfs heat bile oynanıyor bu oyun oynanmıyor bence, forza motorsport ve gt en güzeli.
-
Gözünüz 120 fpslere falan alışkın değilse gayet kalite modunda oynanabiliyor. Belki de tv ve monitörlerimizin farklılığından kaynaklıdır. Bir çok oyunu 60 fps oynuyorum ama bunda 30 hiç sırıtmıyor. Arkadaşın da dediği gibi oyunun motion blur kullanımı çok başarılı.
Oyun iyi güzel, çeşitlilik bol. Velhasıl hangi aracı alırsak karşımıza o ayarda araçlar geldiği için, yeni araç edinmenin ya da mevcut aracı geliştirmenin hiç bir manası yok. Keyif aldığım çok düşük güçteki bir araçla oynasam hiçbir kaybım yok. Dolayısıyla motive olmakta zorlanıyorum. Sadece yarış deneyimlemek için farklı etkinliklere giriyorum. İlerliyormuş gibi hissedemiyorum.
-
FH serisinin en büyük eksiği bu. Başarı hissi yok FH'de. Üstünüze araba yığıyorlar. Selam diyorsun ferrari atıyorlar. Yarışlarda 1. olmasan bile tamamlanmış sayıyor. Araçları upgrade etmenin tek esprisi haritadaki hız tabelalarında belirtilen hızlara ulaşabilmek. O kadar yani. Oyunun amacı sizin de, ilk zamanlarda benim de umduğum bu "emek vererek kazanmak" kısmı bu oyunun odaklandığı şey değil. Bu oyun sosyalleşmeye odaklı olmuş.
Oyunu sadece takılmak için oynayın diyor yapımcı yani. Öyle stres uğraş yok gir takıl demiş. Bu olmayınca başarı hissi de olmuyor. Ama her yarış oyunu da zor olacak diye bir şey olmasın, bir araba için saatlerce uğraşmasın insanlar demişler ve bir alternatif yapmışlar. Bizim gibi uğraşmak isteyenler bu yüzden oyundan sıkılabiliyor ama uğraşmak istemeyenler için cennet oluyor.
Biz FH5 oynarken diğer yandan GT7'yi bekleyeceğiz artık. Malum geleneksel, kafa yedirtmelik kariyer ve ehliyet sistemi geri geliyor. Zorlanmak isteyen simulasyoncuların kafasında daha çok. Bir araba almak için bir tarafımızı yırtıp onu alabildikten sonra hasar vermeyeyim parçasını bozmayayım diye gözün gibi bakma durumu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Kasım 2021; 14:0:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X