Şimdi Ara

Forza Horizon 5 (2021) [XBOX ANA KONU] (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.737
Cevap
32
Favori
86.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yağmur yağdığında yansımalar inanılmaz bir hale bürünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

Oyunun en büyük eksikliği bir hikayeye sahip olmaması. Bunda hikaye var ama çok basit. Bunun yerine oyun hikaye üzerinden ilerlese çok iyi olurdu.

• Dante kullanıcısına yanıt

Işın izleme teknolojisine gerek duyan bir yapım olduğunu düşünmüyorum zira ışın izleme teknolojinisi destekliyorum diyen oyunlara bile taş çıkartacak kalitede güzel yansımalara sahip bence gereksiz bir detay olurdu. Onun dışında söylediklerinize katılıyorum Her oyunda çıtayı biraz daha yükseltiyor olsalarda festival ortamı beni de baymaya başladı artık ve her ne kadar FH arcade bir seri olsa da dediğiniz gibi çılgınlıkta ipin ucunu kaçırmışlar biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 9 Kasım 2021; 13:24:55 >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

tamamen aynı fikirdeyim..

• b9, c9 4k 120 dv desteklemiyor. Dv acmasi icin konsol tv ayarlarindan 120 fps yi kapatip 60 fps yapin. Oyunu acip kapatin o zaman dv acar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun gerçekten çok güzel olmuş farklı renk paletlerinin olduğu büyük bir harita ile hiçbir şey yapmadan keşfetmek yani hakkını vererek gezmek bile günler sürer.

Oyunun artılarını, beğenilen noktalarını herkes yazmış hepsine katılıyorum özellikle ses bakımından muhteşem. Bende Steelseries Arctis 1 Xbox Edition var dün C63 AMG ile orkestra dinledim resmen.

Araca yaptığımız modifiyenin nasıl bir ses verdiğini o ekranda duymak da ekstra güzel olmuş. Ben eksilerinden bahsetmek istiyorum:

1) Görsel modifiyeye yalandan bile olsa keşke 1-2 şey ekleseydiniz. Şu ana kadar baktığım araçların tamamı FH4 ile aynı. NFS Underground 2 çıkalı 15 sene oldu tamam o kadar detaylı olmasın da yani 6-7 seçenek olması lazım her araç için.

2) Müzayede sistemi güzel ama FH4 gibi bunda da aşırı ağırlık var yani 3-5 araca teklif vereyim alayım demek çok uzun sürüyor. Fifa'da FUT oynayanlar bilir 1 dakikada kaç tane kart al sat yapabilirsin teklif verirsin. Bunda dönüyor dönüyor tam teklif vereceksin daha yüksek teklif var veya araç satıldı diyor. E 1 dakika vardı daha ne oldu hemen?

3) Kum fırtınasının amacını anlayamadım bence kötü bir script hiçbir etkisi yok. Ön cama kum gelmiyor, aracın gücü düşmüyor veya kontrolü zorlaşmıyor. E tamam oyunun girişinde gördük heyecanlandık da bir şeye etkisi yoksa görmek istemem.

4) Performans modunda oynuyorum neredeyse oyunda hiç trafik yok. Otobana çıkıyorum bomboş otoban bazen önümdeki araçlar kayboluyor.

5) Aynı şekilde bu bir hata mı yoksa bağlantım mı kopuyor bilmiyorum ama online oyuncular da bir anda kaybolup tekrar geliyor. Forza etkinliğinde kaç kişi var göremiyorum. O bölgede oyuncu var mı göstermiyor. Drift etkinliğine katıldım grup puanı ilerliyor ama yanımda kimse yoktu diğer oyuncuları göremiyordum.

6) Her aracın stock halinde bile backfire dediğimiz olayı gerçekleştirmesi çatara patara gidiyoruz resmen mesela stock S2000 var F1 egzoz takılmış, motorla oynanmış stage 2-3 yapılmış gibi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ileride güncellerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 9 Kasım 2021; 13:35:7 >

• merhaba

ben de bu gece başlayacağım inş.

birkaç sorum var

kayıp araba nedir

hurda toplama görevine nasıl gireriz

keşif gezisi dedikleri hikaye modu mu

• Spor araçları manuel vitesle kullanmak gibisi yokmuş gerçekten. Ben Forza Horizon 4’ü sadece otomatik vites seçeneği ile oynamıştım. 5’te manuele alışmaya çalışacağım. Zor ama keyfi başka oluyor. Aracı tamamen kontrol edebiliyoruz ve o ses değişimini duymak çok hoş.

2K monitörde kalite modunda oynuyorum, şu ana kadar FPS açısından beni rahatsız eden bir durumla karşılaşmadım. FPS konusuna takılan biri olmadığım için beni rahatsız ermemiş olabilir, sonuçta konsollara Ps3 ile giriş yapmadan önce çok zayıf PC’lerde oyun oynadım

Hikaye konusundaki olumsuz eleştirilere ise katılıyorum. Hikaye vasat bile değil. NFS Most Wanted’ın hikayesi ile şu grafikler bir araya gelse ortaya bir başyapıt çıkardı…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 9 Kasım 2021; 13:43:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dream Machine kullanıcısına yanıt

Manual kullanmak gerçekten zevkli. Daha iyi hızlanma veya kontrol için elzem bence. Ben ABS hariç her şeyi kapatıyorum bazı araçlarda 2. veya 3.viteslerde kalkış yapıyorum patinaja düşmemek için.

Bir de otomatikte mesela fren yaptın devir düşüyor ama vites düşmüyor tekrar hızlanırken yavaş kalıyor her zaman olmuyor bu. Oyunun otomatiği de baya iyi aslında manual gibi. Son olarak da böyle iyice redline a yakın vites atıyorum ekstra 2-3 km hızlanma sağlıyor otomatiğe göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 9 Kasım 2021; 13:46:25 >
  • Forza Horizon 5 (2021) [XBOX ANA KONU]

• Fabrikasyon olarak otomatik araclarin otomatik, manuel araclarin da manuel kullanilmasini saglayan bir ayar olmalı. Orijinali neyse aracin o sekilde surulse cok iyi olur. Arti manuel moda geçiş yapilabilmesi de gerekir imkan veren otomatik araçlarda surus esnasinda.

• Grafik geliştirmeleri tek başına baktığımız zaman her zaman kişiye göre değişen gereksinimlere sahip oldu zaten. Zamanında soft shadows bence gereksiz denildi, HDR ışıklandırma yerine bloom bence yeter denildi, 8x AA'ya gerek yok 4x yeter hala deniliyor. RT ye de gereksiz diyen var. Yani her grafik geliştirmelerinde gereksiz diyenleri dinleseydi yapımcılar şu an Xbox 360 zamanında devam ederdik. Yani her grafik detayını tek olarak düşünmemek gerek, hepsinin tek tek bir resmi oluşturan, o kareye baktığında immersion halini arttıran yardımcılar. Resmin bütününü oluşturuyorlar. Aradan birini çekip çıkarırsan o resim yıkılmaz, çoğu kişi farkı anlamaz bile belki. Ama immersion'da geriye gidersin. Jenga'da kuleyi yıkmak için bir sürü blok çekmek gerekmesi gibi. Tek blokta yıkılmaz. O yüzden "bence gerek yok" kısmı tabii ki kişisel fikir, bence gerek var demek gibi.

Diğer taraftan, ben ışın izleme destekliyorum diyen oyuna taş çıkartma şansı olamaz neden çünkü SSR ile RT apayrı şeyler. Siz yansımaların güzel olduğunu söylüyorsunuz evet yansımalar güzel olabilir ama RT'nin derdi yansımaları güzel yapmak değil. RT'nin derdi yansımaları gerçek zamanlı, SSR'da olduğu gibi sadece ekranda görünen şeyleri değil, görünmeyen şeyleri gerçek zamanlı yansıtmak. Yani ışın izleme destekleyen oyuna taş çıkartması için F5'in de RT desteklemesi gerekiyor. ki aynı konuda karşılaştırabilelim. Taş çıkarttığı konu SSR'da olabilir tabii ki ama konu farklı dediğim gibi RT = yansıma demek değil sadece. Kompozisyona sağlam gerçeklik katkısında bulunan bir enstrüman RT. Bunu koymadığınızda resim düşmüyor, F5'te olduğu gibi yine güzel görüntülere sahip olabiliyoruz. Ama bunu da koysalardı "başta dedikleri gibi" o resmin gerçekçiliğine büyük bir katkıda bulunacaktı.

F5'te yansımaların güzel ve doğru görünmesinin nedeni planar halde bir yansıma kullanılıyor gördüğüm kadarıyla. Yani genel manzarayı araba dokusu üzerine yapıştırarak. Güzel görünür ama işin özünde göz boyamadır. Yani kalıbı alınmış olan manzaradan bağımsız başka bir arabayı yan yana getirdiğinde birbirlerini yansıtmazlar çünkü RT yoktur. Manzaraya o araba dahil edilmediği için (hareket halinde çünkü). Yani o güzel yansımalar aslında temelde scripted. Forza 4'te de böyleydi, RT olacak denilen Forza 5'te de aynı devam ediyor.

İşin özeti olarak kişisel fikirlerden ayrı olarak gerçek olan şu ki, başta bu oyun RT destekli olacak dendi. Sonra Xbox'ta sadece Vista kısmında RT olacak dendi. Sonra baktık ki PC'de de aynı durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Kasım 2021; 14:15:3 >

• UcanHollandali kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Deneyeceğim. Orada 120 seçili olsa da oyun 60 açıldığından böyle bir ayar yapmak gereksiz olmuş. Sinyal otomatik düşmüyor demekki.

Forza Horizon 5 (2021) [XBOX ANA KONU]

RX7 tasarimi hosuma gitti biraz ozendim ama S2000 tamamen sanayi edition oldu. Neyse ki S2000 almaya imkan yok :)

Hatırlayan çıkacaktır. :)

• grafik ve performans modu arasında acayip fark var diyen arkadaşlar nasıl bakıyorlar ekrana merak ediyorum açıkçası. ben yeşillik detayının düşmesi ve bazı uzaktaki nesnelerin yakınlaşınca belirginleşmesi dışında zerre fark göremedim. mesajları okuyan ultra ile low kadar fark var arasında zanneder. zaten araçların hepsi hızlı gidiyor gözünü yoldan ayırmak zor 3-5 çimen eksik olmuş zerre umrumda değil açıkçası. performans modu ultra detaya çok yakın seviyede ve yağ gibi akıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rampage -- 9 Kasım 2021; 15:2:30 >
  • Sine-FİL kullanıcısına yanıt
    NFS

• Ardsul kullanıcısına yanıt

Bugün gamepass aldım pc için evet varmış horizon 5 kütüphanede 102gb / 85 gb ı indi oyunun.

• Merhabalar, xbox'ya yeni sayılırım ve bu oyun özelinde bir şey sormak istiyorum.
    Bu oyunda tam olarak amacımız nedir?

• gfblugano35 kullanıcısına yanıt
    FH serisi festival ortamını, bunun içindeki yarış, hikaye ve festivali bulunduğumuz harita üzerinde genişletmeyi sağlayan bir oyun aslında tam olarak bir amacımız var diyemeyiz.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.