Şimdi Ara

Forumdaki Audi saçmalığı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Audi , bmw ve merco ya rakip olamaz diyen mantık hiç bu arabalara binmişmi acaba cok merak ediyorum .. ne diyorsunuz bu konuda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: linqs

Audi , bmw ve merco ya rakip olamaz diyen mantık hiç bu arabalara binmişmi acaba cok merak ediyorum .. ne diyorsunuz bu konuda ?

2010 audi a6 3.0 tdi motor ısınana kadar massey ferguson tadında sesli ve titreşimli bir motora sahip. ısındıktan sonra bir nebze düzelse de yine de uzun yolda kulak tırmalıyor. ayrıca dişli asfaltta da parasının karşılığı olan yalıtımı sağlamıyor.

bence audi yi gözünüzde büyütüyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

quote:

Orijinalden alıntı: linqs

Audi , bmw ve merco ya rakip olamaz diyen mantık hiç bu arabalara binmişmi acaba cok merak ediyorum .. ne diyorsunuz bu konuda ?

2010 audi a6 3.0 tdi motor ısınana kadar massey ferguson tadında sesli ve titreşimli bir motora sahip. ısındıktan sonra bir nebze düzelse de yine de uzun yolda kulak tırmalıyor. ayrıca dişli asfaltta da parasının karşılığı olan yalıtımı sağlamıyor.

bence audi yi gözünüzde büyütüyorsunuz.

Serpme asfaltta binmediğim için yalıtımını bılemem ama diğer konularda hak veriyorum çok abartılıyor. Almanın başı çeken bir aracı bence yok çünkü Bmw ve Mercedes gibi iki dev firması var Almanların, kimi Bmw yi öne koyar kimi Merso yu bu yarışın sonu gelmez. İlla ayrım yapılacaksa anca C-D-E diye sınıf sınıf ayrılır. Ama bence bu ayrım genede Merso ve Bmw arasında olur

• Audi bu forumda neden böyle yada sadece bu ülkede neden böyle nedenlerine değinelim.

Bi kere Audi Volkswagen grubu markası ki bu forumu kale alıyorsak bu çok yeterli bi sebep hor görülmesi için. Audi bu foruma göre ve bazı Türk vatandaşlarına göre kimliksiz bi marka. Nasıl yani ? Bmw sürüş canavarı oluyor Mercedes konfor-kalite. Peki ya Audi ? Bazılarına göre sadece 4 halka bu 4 halka diyenleri hiç dinlemeyin ve kaçın çünkü onlar hiç binmeden yorum yapanlardır. Halbuki bence Audi baya baya kaliteli ve konforlu araçlardır yeni çıkarıcağı motorları da çıkarırsa eğer gayet performanslı araçları bulunan bi marka olucak.

Audi arkadan çekiş araçlar üretmiyor! Rakipleri hemen hemen her segment araçlarına arkadan çekiş koyuyor ve bu Türkiye'de çoğu kişinin ilgisini çekiyor yok 316i'yi aldım bi sağ koydum bi sol koydum bi yanladık bi 360 döndük yine sol yaptık sanırsın Bmw alan herkes Schumacher. Şu noktayıda es geçmeyelim artık çoğu marka üst segment modellerinde 4çeker tercih etmeye başlıyor. Araçlarda ki 4 çeker sistemleri artık eskisi kadar ağır değil ve yakıt ekonomisi öne çıkarılmak için herşey yapılıyor.

Bi diğer sebep Audi'nin motor olarak Bmw ile yarışamamasıydı. Bu sorun yeni gelen motorlarla çözüleceğini sanıyorum 2000 motora artık 190hp gibi bi motor ile gelicek güzel tüketim ve hızlanma verileri ile karşımıza çıkacak Audi yeni kasa araçları ile.

Niye sadece Türkiye için konuştum diye sorucak olursanız Audi satış rakamlarını o kadar yükseltti ki artık Mercedes bi yana satış rakamlarında Bmw'ye kafa tutar oldu. Bu demek oluyor ki yabancı ülkelerde Audi çokta güzel tercih ediliyor.

Bazıları ise hepsi birbirine benziyor diyor bilmiyorum belki ben Audi'yi seviyorum ve hemen anlıyorum,ayırt ediyorum ama bu kadar ayırt edilemez olduğuna inanmıyorum. Fakat markalar bunda artık mecburlar parça kullanımı yapıyorlar ve karlılık arttırıyorlar. Mesela Mercedes'te C ve S serisi tıpa tıp aynı nasıl ayırt edersin S çok uzun ve geniş gözüküyor.

Hocam konuyu OTO KONU DIŞINA açman daha yararlı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorko15 -- 24 Eylül 2014; 19:36:39 >

• Gir Audi bölümüne bak, ölüdür , cok ufak kıpırmanda olur A3 konularında, kısaca audi yi müthaite , filodan doktoruna, avukatına vs.. personeline verenden başka o paralara alan eden yok
  • Şu anda Mercedes sahibiyim önceden de Audi sahibiydim.

Bir çok BMW, AUDİ ve Mercedes modelleri ilede hem yolculuk yapmak, hem kullanmak hemde test etme imkanı buldum.

Kısacası şunu söyleyebilirim AUDİ bu iki firmadanda geride kalan bir firma değil. Bundan 20 sene ve öncesinde gerisinde idi ama artık kesinlikle yakalamış durumda.

Audinin sıkıntısı tüm arabalarının birbirine benzemesi ve kasa değişeceği zaman bir öncekinin aynısı piyasaya sürmeleri. Mesela bakın yeni TT, yeni A3 bir önceki kasa ile hiç değişiklik yok, biraz makyajlayıp piyasaya sürüyorlar.
  • Audi ,kalite olarak daha geride değil belki...Ama tekstil serisi gibi model gamı var. Geçen yaz trafikte, önümüzde giden A8 3.0'ın fiyatını eşime söyleyince, o kadar şaşırmasının nedeni bu işte. Aynı sınıfta, S serisi ''Ben buradayım'' diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otomatik şanzuman tamircisi dükkanlarına gidin. Alayının Audi araçlarla dolu olduğunu görürsünüz. Nedendir bilinmez Volkswagen'deki o mükemmel şanzumanların hiçbirisi Audi'lerde yok.

Bunun dışındaki bemen hemen her şeyde Audi de Mercedes'e de BMW'ye de yakındır diyebilirim. Unutmadan Audilerde ses izolasyonu cidden berbat. O paraya çok daha iyisini almak varken Audinin daha epey yol kat etmesi lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audinin BMW ve Mercedes yanında alabilirliği genelde görülmüyo çünkü bunlardan artısı yok. Ayrıca BMW ve Mercedes hep bişeyde birbirlerinden önde olmaya çalışırken audinin bir amacı yokmuş gibi geliyo.
  • Bence Audi sadece pahalı premium bir araba. Ama mercedes ve BMW nin bir ruhu var.
  • gorko15 kullanıcısına yanıt
    Hocam şu cümleyi okuyunca "Bmw sürüş canavarı oluyor Mercedes konfor-kalite. Peki ya Audi ?" direkt aklıma bu reklam geldi

• O değilde adamlar Türkiye de RS7 nin reklamını yapıyorlar.
  • Şimdi yok iyiydi yok kötüydü tartışması hiç bitmez.
    Bence Audinin BMW olan üstünlüğü parça ve montaj kalitesi. Bariz şekilde daha iyi Audi bu konuda.
    Ha mercedes ve BMW nin son kasa A6 ya kadar bariz şekilde daha etkili tasarımları vardı lakin son kasa A6 çok hoş tam bir beyfendi gibi duruyor.

Gelelim Türkiyede neden tercih edilmiyor?

Çünkü ismi yok. İnsanlar küçükken merso veya BMW der. Audiyi küçüklüğünden bilen yoktur. Yakınında ailesinde audi sahibi yoksa insan küçükken audiyi bilmez. Onu geçtim. 60 lı 70 lı yıllarda doğan nesil Henüz köydeyken ; Gurbetten gelen abiler nelerle geliyordu? Mersoyla geliyordu. BMW ile geliyordu.

Mercedesin bir çok reklamı yapılıyorken çok nadiren AUDİ reklamına rast geliriz. Bunun sebebi DOĞUŞ'tur. Çünkü esas TR halkına hitap eden firma VW'dir. İnsanlar FİAT almayacaklarsa ilk önce VW düşünürler. Audi ise yaındaki showroom da sergilenen lüks araçlardır. Bu insanların daha sonradan parası olsa bile gidip AUDİ almazlar. Çünkü onlar sınıf atlamışlardır ve o binaya tekrar gitmek istemezler. Servisi ayrı ve tek başına olan mercedesi tercih ederler.

Kısacası fiyatı performansı ve kalitesi aynı olan Audi BMW ve merso üçlüsünde : Bir BMW ile hava atabilirsiniz, Bir mercedes ile hava atabilirsiniz , ama bir Audi hava atmayı pek kaldıramaz ağır abidir o. Dolayısıyla TR de tercih edilmez.

• Audi'nin kötülenecek bir yönü yok, tek sorun TR'de o kadar para verince insanlar daha bilindik olduğundan BMW ve Mercedes alıyor. Bu sebeple de Audi hak ettiği değeri tam yakalayamamıştır.

Audi demişken, cuma gecesi yaşadığım olayı anlatayım. Bende 2011 BMW 335i coupe var (306Hp, 400Nm). Otobanda hızlı giden birini gördüğümde dayanamayıp ben de gazlıyorum genelde, ama bu defa çok farklıydı Otobana bağlanmadan önce ışıklardayım, bir baktım 3 araba önde bir Audi A6 yeni kasa ama motoru anlayamadım. Işık yeşil olunca bu gazlamaya başladı, dedim eğlence çıktı gece gece. Benim de önümde araçlar olduğundan biraz geç kaldım tabii otobana bağlanmaya. Neyse, otobana bağlandık adam bayağı bayağı uzuyor ben de baktım 180 civarındayım, biraz daha devam ettim en son 220 civarına geldim adam hala uzuyor. İşte o an helal olsun dedim sakinleştim Tabii o an çözdüm S6 olduğunu

Not: Merak etmeyin Türkiye'de yaşanmadı olay. Yine merak etmeyin otoban boş denecek bir durumdaydı. Ve son bir kez merak etmeyin arabam ve lastiklerim çok iyi durumda.

• kalite konfor motor şu bu bir yana bmw ve mercedes her yeni modelinde sadece görsellikleriyle insanlara yeni araçlarını aldırıyorlar ama audi hep aynı, ayrıca şu da bir gerçek ki hiç azımsanamayacak birşey, audi nin alt modeli kabul edilebilecek vw ve daha da alt kabul edilebilecek seat skoda markalarında bile birebir aynı motor şanzıman hatta tüm oarçalar kullanılırken hiçbir şekilde marka konumu olarak mercedes bmw nin yanına gelemez audi, ben birçok insan tanıyorum aynı arabanın logosuna ne diye tonla para verip audi alayım deyip vw alan, aynı ar-ge çalışmasıyla birçok marka geliştirmelerini sağlayıp bu şekilde de maliyeti çok alt seviyelere çektikleri yani araç başına rakiplerine göre farkla kar ettikleri düşünülürse bu algıdan yaşadıkları kayıplar da çok dokunmaz herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.