Şimdi Ara

Foruma Din Bölümü Acılsınmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Foruma Din Bölümü Acılsınmı?

(En Son Oy Tarihi: 29.5.2007)
Giriş
  • Arkadaslar Foruma Din Bölümü Acılsa Daha İyi Olmazmı İsteyenler Orda Din Konusurlar Böylece Tatsızlık Cıkmaz

• siyasi, dini fikirler burada tartışılmamalı bence.. burası bir donanım forumu..

gerçi konu dışı bölümde o kadar saçma başlık varki.. bence (takılan arkadaşlar kızmasın ama) konu dışı bölümü tamamen kapatılmalı..
  • Yanlış anlasilmasın ancak her şeye bölüm açılırsa ne olacak forumun hali o zman her tartısan bolum ıstegı yapsın akplıler akp chp lıler chp mhplıler mhp bolumlerı gıbı mesela
  • cıvıı çıkıyo, bence eklenmesin. Laik arkadaşlar protesto edebilir. Dh ve din işleri birbirinden ayrılmalı
  • gerek yok bence, sonuçta tartışıcak birşey değil din azmanla birlikte değişmez

öğrenmek isteyen açar kitabını bakar
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DePReSiF

gerek yok bence, sonuçta tartışıcak birşey değil din azmanla birlikte değişmez

öğrenmek isteyen açar kitabını bakar

• Bence foruma garı gız bölümü açılsın.
    Ya da abaza bölümü...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DHde açılan ilk konu?
    9 yıl önce açıldı
    DH SİYASET BÖLÜMÜ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • niye açılmasını istemiyosunuzki size ne zararı olur hem din konuşmak isteyen gider o topikte konuşur böylece her konuda gereksiz fetfa verenlere (gösteri yapan bazı kişilerden bahsediyorum ) git orda konuş denir ya da hakikaten dinle ilgili bilgi almak isteyen insanlar veya bilgili kişiler bu topikte soruları cevaplıyabilir ve yardımlaşma olabilir bence açılmasında bi sakınca yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nightmare_2

Yanlış anlasilmasın ancak her şeye bölüm açılırsa ne olacak forumun hali o zman her tartısan bolum ıstegı yapsın akplıler akp chp lıler chp mhplıler mhp bolumlerı gıbı mesela

zaten bir sürü bölüm var bir tek din bölümüylemi bozulacak forumun hali.........
  • Din bölümü yokken bile yeterince kavga çıkıyor, bir de olsa yat kalk kavgadan başka birşey göremeyiz bence.
    Adamlar laftan, nasihatten, akıldan, mantıktan anlamıyor çünki.
  • Bir tartışma ortamı kişilerin kendi bildiğini söyleme ve bilmediğini öğrenme, fikirleri değerlendirme, konu hakkındaki düşünceni rahatça söyleyebilme imkanı verdiği sürece çok faydalı oluyor.

Ancak, özellikle din ve siyasete gelince bu olmuyor çünkü,

herkes kendi bildiğini kabullendirme, kendisi gibi düşünmeye zorlama, kendi bildiğini dünyanın doğruları olduğuna inanma, haksız olduğunu farketmeye başladığında bunu kabul emek yerine konuyu kıvırmaya başka yönlere çekip nerden düze çıkarım planlarıyla hareket ettiği için kısa sürede seviyesizleşip kısır döngüye ve kavgaya dönüşüyor.

Farklı bölüm açılsada bişey değişeceğini sanmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_şahin

quote:

Yanlış anlasilmasın ancak her şeye bölüm açılırsa ne olacak forumun hali o zman her tartısan bolum ıstegı yapsın akplıler akp chp lıler chp mhplıler mhp bolumlerı gıbı mesela

zaten bir sürü bölüm var bir tek din bölümüylemi bozulacak forumun hali.........

Evet öyle olacak. Kaç senedir buradayım hiçbir dini konunun güzel dille bittiğini görmedim .İnsanlarımıza böyle ortamlarda " din " kelimesini göstermeyeceksin. Bu forumda Din ve Siyaset konularını konuşmamak en güzeli. Bu konuda yönetimin yanındayım. Din i konuşmayı bilemeyen insan çok buralarda o yüzden bu tarz bir bölümü geçtim konu bile açılmasın

• quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orjinalden alıntı: kara_şahin

quote:

Evet öyle olacak. Kaç senedir buradayım hiçbir dini konunun güzel dille bittiğini görmedim .İnsanlarımıza böyle ortamlarda " din " kelimesini göstermeyeceksin. Bu forumda Din ve Siyaset konularını konuşmamak en güzeli. Bu konuda yönetimin yanındayım. Din i konuşmayı bilemeyen insan çok buralarda o yüzden bu tarz bir bölümü geçtim konu bile açılmasın

Haklısın,adam kitapsızın önden gideni, geliyor burda islam düşmanlığı yapıyor,kinini kusuyor,
    arada hoş görü gösterilmesi,saygıda kusur edilmemesi gerektiginden de dem vuruyor ama
    ne anlatacaksın o adama? Allah diyince rahatsız olan, peygamber diyince kuduran birine ne anlatacaksın?
    hiç bir şey..
    Onun için açılmamalı,forum bombalanmamalıdır.

• Sadece bayram namazlarında o da belki camiye gitmiş insanlar benim başıma sanki müftüden daha bilgiliymiş gibi atıp tutuyor. O yüzden açılmamalıdır.
  • Tabi ki açılmalıdır.huzuru bozacak birileri olursa zaten şikayet edilir sorun ortadan kalkar bu hiçde zor değil.neden bu kadar abartılıyor anlamıs değilim her konuda oldugu gibi hepimizin dini konularda eksikliği var bunları öğrenmenin neresi yanlış ha herkes kitabı alır okur diyorsunuz ama iyi ozaman diğer konulara bakılırsa da aynı mantık cıkıyor.topic acmasın gitsin kitap okusun bulsun cevabını.forumların maksadı o değilmidir zaten.daha hızlı bir bilgiye ulaşmak ve fikir alışverişi yapabilmek.herkes kendi dünyasına çekilsin o zaman.illa dini konularda yorum yapabilmek için hacı hoca olmaya gerek yok yaşar nuri ve beyaz hoca şekil 1a.. ayetler var hadisler var adam cok okumustur bazı şeyleri yasıyordur belki de eğitimini bile almıştır gelip birşeyler yazmaya çalışınca sadece cuma namazlarına giden insanlar gelip ahkam kesiyor oluyor adı.ona bakılırsa buda bir önyargıdır.
    konu dışı gereksizler gibi bir platform varken dini konuların paylaşılabilecegi hayli hayli bir platform olmalı.

• orası kesin çizikler bölümü olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 29 Mayıs 2007; 16:18:31 >
  • bırakın din konusunu açmayı açmayı düşünmek bile tartışma çıkaracağa benziyor..ben açılması taraftarıyım tabi açılan topiğe öğrenme veya öğretme amacındaki insanların katılacağını ve diğer konularda gereksiz tartışmaların sonlanacağı ümidi ile..

ayrıca bence burada boşuna tartışılyor açmak isteyene kim dur diyoki..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kemall

Sadece bayram namazlarında o da belki camiye gitmiş insanlar benim başıma sanki müftüden daha bilgiliymiş gibi atıp tutuyor. O yüzden açılmamalıdır.

çok doğru bir söz...

bunu genellemek lazım... burası sadece din konusunda değil her konuda bilgi sahibi olmadan fiklir sahibi olan artislerle dolu...

ayrıca ankete hayır dedim...

dinle ilgili mesele savunalar da savunmayanlar da yeterince bilgi sahibi olmadıkları için hem günaha giriyorlar hem huzuru bozuyorlar...

ben de dahil... bazen saldırı durumu hissederek düşüncelerimi yazıyorum...

açılmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birce

Tabi ki açılmalıdır.huzuru bozacak birileri olursa zaten şikayet edilir sorun ortadan kalkar bu hiçde zor değil.neden bu kadar abartılıyor anlamıs değilim her konuda oldugu gibi hepimizin dini konularda eksikliği var bunları öğrenmenin neresi yanlış ha herkes kitabı alır okur diyorsunuz ama iyi ozaman diğer konulara bakılırsa da aynı mantık cıkıyor.topic acmasın gitsin kitap okusun bulsun cevabını.forumların maksadı o değilmidir zaten.daha hızlı bir bilgiye ulaşmak ve fikir alışverişi yapabilmek.herkes kendi dünyasına çekilsin o zaman.illa dini konularda yorum yapabilmek için hacı hoca olmaya gerek yok yaşar nuri ve beyaz hoca şekil 1a.. ayetler var hadisler var adam cok okumustur bazı şeyleri yasıyordur belki de eğitimini bile almıştır gelip birşeyler yazmaya çalışınca sadece cuma namazlarına giden insanlar gelip ahkam kesiyor oluyor adı.ona bakılırsa buda bir önyargıdır.
    konu dışı gereksizler gibi bir platform varken dini konuların paylaşılabilecegi hayli hayli bir platform olmalı.

Malesef durum bu kadar masumane değil. Belki bilgiye ulaşmak gibi bir çaba var ama herkesin bildiği şeylerle kendini hoca ilan etmesi ve forumda adeta vaaz vermesi kabul edilemez.
    Biz bu forumun; birinin, yüzünü bile görmediği başka birine "kafir", "dinsiz", "yobaz", şeriatçi" dediği bir yer olmasını kesinlikle istemiyoruz.
    Eski arkadaşlar da bilir eskiden açılan bu tip konularda biraz daha esnek davranılırdı ancak durum o kadar vahimleşti ki bundan 2 sene önce üyenin biri (fake değil) çıkıp dininimi savunuyorum/öğretiyorum ayağıyla ayetlerden örnekler verip Çanakkale Şehitlerimize Mustafa Kemal'in leşleri deme cesaretini bile buldu.
    Şimdi ne gerek var insanların dini duygularını sömürmeye? Bu tip konular yasak olduğu halde bile yönetimimize karşı onlarca kişi tarafından çeşitli ithamlar yapılıyor; bunların konuşulacağı bölüm açılsa halimiz ne olur siz düşünün. Yukarıda verdiğim örneklerin benzerleri bu forumda defalarca yaşanmıştır ve malesef sadece bunları uzaklaştırarak çözüm elde edilemiyor.

Biz, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına saygılı bir platform olarak, sadece İslam'ın değil hiçbir dini ya da mezhep unsuru ideolojinin propaganda kürsüsü olmak istemiyoruz. Bu tip içerikler forum sözleşmesinde de belirtildiği üzere yıllar süren deneyimin ardından bir yere varılamadığı görüldüğü ve gerginlik yarattığı için yasaklanmıştır.

Diyeceksiniz ki futbol bölümünde de takım çatışması yüzünden gerginlik bitmiyor. Ancak futbol çatışması yine bir yerde noktalanıyor. Din ve siyaset öyle değil malesef; tarihte binlerce kişinin katledildiği ve hala milyonlarca insanın tarihini ve geleceğini ilgilendiren dinler arası çatışmanın yaşandığı dünyamızda futbol vb. hiçbir atışmayı dinle ya da siyasetle bir tutmamız mümkün değil.

Dini konuşmak isteyenler bu tema üstüne kurulmuş ve sadece bu alanda konuşmak üzere üye alımı yapan sitelerde istediği tartışmayı yapabilir ama emin olun ki Donanım Haber Forumu hiçbir zaman dini tartışmanın yapıldığı bir bölüm açmayacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.