Şimdi Ara

Formattan sonra aygıt yöneticisinde ekran kartım yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bundan 3 sene önce aldığım Asus x550cc bilgisayarıma 3 gün önce format attım orjinalinde w8 ile gelen pc yi w7 home premium a geçirdim normalde bilgisayarın nvidia geforce 720m ekran kartı vardı fakat formattan sonra aygıt yöneticisinde ekran bağdaştırıcılarında ekran kartım gözükmüyor on board olan intel hd 4000 gözüküyor bilgisayarıma sağ tıklayıp yönete basıp aygıt yöneticisinden gizli öğeleri göster yaptım yine çıkmadı slimdrivers kurdum yine bulmadı ekran kartımı kurmama yardımcı olurmusunuz biosta bunun bi ayarı varmı ? teşekkürler

• nvdia driver sitesinden otomatık bulmaya calıs bakayım bulucakmı
  • encuni kullanıcısına yanıt
    Dostum hızlı ilgin için teşekkürler fakat o özelliği kullanamadım java istiyor kuruyorum yeniden baslatıyorum yine java istiyor anlamadım yaklasık 5 tane driver denedim hiçbiride kabul etmiyor
  • ibozzy İ kullanıcısına yanıt
    sende olan java sürümlerini kaldırmayı denedinmi bıde aygıt yöneticisine gir görünümden gizli aygıtları göster desene

sendeki entegre grafik kartının yeni sürümünü güncelle böyle halledenlerde olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 2 Ekim 2016; 16:36:00 >
  • encuni kullanıcısına yanıt
    Düzelmesi umuduyla tekrardan w8.1 e format attım hersey aynı duzelen bisey yok gizlileri gösterde dedim aynı şey nvidia çıkmadı yine entegre grafik kartını güncelledim intel hd graphics 4000 e dönüştü tamam güzel fakat benim bilgisayarımda zaten onboard olarak vardı intel 4000 ayrı olarak nvidia geforce 720m olması lazım bilgisayarda yok resmen çıldırıcam yeni driverler deniyorum
  • GÜNCELLLLLL
    bunu yazmış biri

Eğer aygıt yöneticisinde ekran kartınızı bulamıyorsanız, aygıt yönetcisini açın görüntü bağdaştırıcılarında hem intel hem de nvidia(veya amd) ekran kartını tamamen kaldırın.
    Daha sonra display driver uninstaller programını indirin sırasıyla intel ve nvidia(veya amd) ekran kartına ait bütün dosyaları bu program ile kaldırabilirsiniz.İntel ekran kartına
    ait dosyaları bu programla sildikten sonra yeniden başlatın pc yi ve aynı işlemi nvidia(veya amd) ile de yapın.Daha sonra ilk inteli kurun yeniden başlatın ve en son nvidia(veya amd)i kurun olacaktır
    en azından bende işe yaradı.

yada bozulmuşta olabilir bi tamirciye götür bı sordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 2 Ekim 2016; 19:48:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır dostum gözükmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bi çözüm daha yazdım onuda dene arkadaşında laptopu böyleydi ekran kartı çip i yanmış dediler hala tamirde parca arıyorlar
  • Bu işlemide yaptım hemde kaç kere fakat yok yani sürücüyü yükleyemiyorumki nvidiada yüklenemedi diyor yandığını bozulduğunuda sanmıyorum format atmadan önce çalışıyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel sürücüsünü ilk önce notebook üretici sitesinden yükle.Intelin kendi sitesindekiler bazen sorun çıakrabiliyor.Bazende tam tersi yeni sürücüler daha verimli oluyor.Bu geçişli sistemin anahtar noktası doğru intel sürücüsünü bulmaktır.
    Nvidia mobil sürücüleri yüklemeyi deniyorsun değil mi?Desktop sürücüleri yüklnmez.
  • Driverler hakkında bukadar bilgim yok kardeşim fakat bilgisayarımın modeli asus x550cc ama windows+r komutuna dxdiag yazdıgımda asus x550ca oalrak gözüküyor entegre grafik yazıyordu aygıt yöneticisinde sürücüyü güncelle dedim intelin o 4000 li modeline dönüştü o ama 720m gözükmüyor yani hiçbiyerde yok anlatabiliyomuyum :D bildiğin yok olmuş :D
  • Kardeşim şimdi yeni bişey keşfettim benim bilgisayarımın modeli dediğim gibi asus x550cc-xo105h dxdiagda yine dediğim gibi X550CA yazıyor x550ca nın sistem özelliklerine baktım Intel HD Graphics 4000
    yani şuan bende olan sürücü acaba sistemimi farklı mı tanıyor bilgisayar çözemedim konu güncel arkadaşlar
  • Model etiketinde ne yazıyorsa sistem o'dur.Donanım(lar) aynı şase/kasayı kullanan birkaç modelde değişiklik gösterir ama çoğunlukla ankart aynı tutulur.DXDIAG yazılımsal olduğu için anakarttaki sabit yazılmış bilgiyi okur.
    https://www.asus.com/tr/Notebooks/X550CC/HelpDesk_Download/
    Üreticiler gelende seriye ait tek bir websayfası hazırlar, kullanıcı hangi donanıma ait sürücüyü isterse seriye ait sayfadan download yapabilir.
  • tamam kardeşim bu attığın yerden halletmeyi denedim zaten ama bidaha deniycem butun ekran kartı sürücülerimi silebileceğim bi program varmı komple kaldırıp tekrardan bu siteden kuruyum normalde dediğim gibi normalde surucuyu guncelleştir diyip de Intel HD Graphics 4000 ü yükledim fakat şimdi hepsini silip tekrar kurucam silme programı varmı acaba ekran driverlerini?
    Windows update'den ekran kartı sürücünü güncellemesine izin ver, önce oradan yükle sonra Nvidia sitesinden sürücüyü kur. Bu şekilde normale dönecektir.
    Program ekle/kaldlrdan normal şekilde sil,sonra GÜVENLİ modda windowsu başlat.DDU ile sistemde kalan dosyaları silersin.
    DDU:
    http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
    edit:
    Unutmadan, chipset ve usb sürücülerini kurmayı unutma.Windows 7 donanımların tamamını algılayamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 3 Ekim 2016; 0:48:28 >
  • alito kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nerden izin vereceğimi açabilirmisin
    Başlattan aramaya gir windows update yaz, enter yap. Orada güncellemeleri denetle. Ekran kartın için sürücü bulması gerekir onu yükle.
    İntel hd sürücünü kurduğunuzu varsayıyorum.İntel hd sürücüsünü kurduktan sonra masaüstüne sağ tıklayınca hd graphic ayarları olacak.Oraya girin.Yüksek performanslı ekran kartını aktif et seçeneğini bulun ve aktif edin.Donanımsal bir arıza yoksa sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 3 Ekim 2016; 1:02:50 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.