Şimdi Ara

Format atmadan Windows Xp silme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2. hdd'me Windows Xp kurmak zorunda kaldım yedekleme olayları yüzünden. Fakat o sürücüde bir sürü dosyam var ve Windowsu format atmadan silmem gerekiyor o hdd'den. Ne yapmam lazım?

• 1. diskte başka bir işletim sistemi varmı ?
    eğer varsa o işletim sisteminden bilgisayarı açarak 2. diskteki windowsu silebilirsiniz. tabi bu işlemden sonra boot.ini dosyasındanda sildiğiniz işletim sisteminin adını silmeniz lazım
  • Aynı sürücüye tekrar windows kurmayacaksanız aslında işlem kolay. bir kaç yöntem var benim aklıma şöyle birşey geliyor,
    Windows vista kurun. Daha sonra o xp'yi normal windowsta klasör silermiş gibi silebilirsiniz. Hem böylece yeni bir os'a geçmiş olursunuz

Aynı işi windows xp veya linux kurarak veya cd-usb bellekten çalıştırılabilen Os yardımıyla da yapabilirsiniz ama daha sonrasında bootmgr ile sorun yaşamanız olası. O yüzden en temizi vista..
  • hangi partsa biçimlendir olmazmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: -megaton

hangi partsa biçimlendir olmazmı

o partta dosyalar var diye belirtmiş zaten arkadaş
  • hıımm ozaman Araçlar\Klasör Seçenekleri\ Görünüm\ Gİzli dosya ve klasörleri göster ve imleci aşağıya indir korunan işletim sitemi dosyaları gizle(önerilen ) pasif yap evet de. sonra şu klasörleri ve dosyaları sil

Format atmadan Windows Xp silme?

sonra tekrar işletim sistemi dosyalarını gizle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -megaton -- 11 Nisan 2009; 18:13:50 >
  • basit bir cosumu var c: tedeki sistemini ac ve d: deki tüm dosyaları sil veya onu formatla daha sonra bilgisayarıma sağ tıkla ve öz. de gelişmiş de baslangıc ve kurtarmadan ayarlara bas ilk 2 tik işaretini oradan kaldır bu kadar basıt aynı islemi istersen d: tedeki xpdende yapabilirsin kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerekli olan dosyaları yedekleyip format atmak daha kolay değil mi?
  • ben formatı hiçbir zaman çözüm olarak görmem . yapacak başka bişeyin yoksa format atarsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MissedCall

Gerekli olan dosyaları yedekleyip format atmak daha kolay değil mi?

mantıklı bir soru
  • yedeklemenin nereye yapılacağına bağlı. dvd' ye mi yoksa cd' ye mi, memory' e mi ya da. çünkü backup'ı alıp da okumuyor, bozuk kopyalanmış demek de var.

birkaç mbyte' lık bootable bir usb memory ile de C' ye düşüp ya da diski görüp silme işlemi yapılabilir. lakin benim bildiğim işletim sisteminde kullanıcıya ait şifre var ise o kullanıcının dosyaları da şifrelemey sahip olur ya da maruz kalabilir. yani dosyalarımı açamıyorum deme ihtimali de var.

kanaatimce o sürücüde bir sürü dosya var ise durum da bu noktaya gelmiş ise demek ki o dosyaların hiçbiri fayda etmez. farzedelim ki yanlışlıkla format attın, bu dosyaların da silindi gitti.. bas formatı, ne var o dosyaların içinde..

format gereklidir. temiz iştir. bazen durup dururken format atmak da fayda vardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.