Şimdi Ara

Windows Lisansını Kaybetmeden Format Atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllar önce aldığım hp marka notebook'umu mevcut windows lisansımı kaybetmden sıfırlamak/format atmak istiyorum. Bu bağlamda ilk olarak windows'un sunduğu windowsu sıfıla seçeneğini denedim ancak kurulum başlamadan hata veriyor ve değişiklik yapamıyorum. İnternette bulduğum tüm çözüm yollarını denememe rağmen başarılı olamadım. Bunun üzerine cmdden windows ürün anahtarımı buldum ve usb'ye yazdırdığım iso dosyası üzerinden kurulum yaparak etkinleştirmeye çalıştım. Ancak girdiğim lisans anahtarını kabul etmedi. (Mevcut işletim sisteminin aynısını indirmiştim- Win10 Home SingleLanguage) Ayrıca bilgisayarımı ilk aldığımda Win8 ya da 8.1 di ancak hangisi olduğunu ya da diğer sürüm detaylarını hatırlamıyorum. Daha sonradan update ile Win10'a yükseltmiştin.

Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı_Murat -- 3 Şubat 2021; 22:17:15 >

• Çevrimiçi etkinleştir dediğinizde de olmuyor mu?

Bilgisayarı ilk aldığınızda muhtemelen win8 home single language vardır üzerinde.

Eğer lisanslı windows bulunduran bir pc almışsanız. Microsoft telefon ahttından etkinleştirme için izmet alabilirsiniz. Zamanında ben ingilizce xp olan bilgisayara türkçe xp kurmuştum, lisans anahtarını kabul etmemişti. Telefon edip durumu anlattım telefonla etkinleştirme seçeneğinden verdikleri kodları girerek halletmiştim. Yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

• Sorunu çözdüm. ShowKey Plus yazılımıyla mevcut windows sürümünü ve lisans anahatarını öğrendim. Aynı wimdows sürümünü kurarak mevcut key ile etkinleştirdim.

Profilimdeki diğer başlığa göz atar mısınız?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.