Şimdi Ara

Format atma yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım bilgisayara işletim sistemi kurmak istiyorum usbden win7 kuracaktım kurulum sırasında bir sorunla karşılaştım yardımcı olurmusunuz?

Biosu güncelledim ve biostan usbyi öncelikli hale getirdim usbden kuracağım.Kurulum yeri geliyor türkçe dili seçiyorum ileriye basıyorum şimdi yükle tuşuna tıklıyorum ondan sonra Sürücü Yükle hatası ile karşılaşıyorum.
    Tamama basıp gözata tıklayınca görünmüyor ssd ve hdd sürücülerim sadece x adında boot olan görünüyor sorunu nasıl düzeltebilirim? Hepsi sorunsuz ve takılı hdd ve ssd nin sıkıntı yok onlarda.

Kısacası format atarken bilgisayarım hdd ve ssdyi algılamıyor

Bunlar da hatanın resimleri
    Format atma yardımFormat atma yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarinhesap -- 21 Mart 2017; 10:27:15 >

• BIOS ayarları menüsünden AHCI ayarını IDE'ye getirin ve kurulum yapın. AHCI modu üzerinde kurulum yapmak isterseniz üreticinizin dağıttığı AHCI driverlerini herhangi bir diske atıp hata aldığınız ekranda bu driverleri gösterin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IDE ayarını bulamadım nasıl yapabilirim AHCI ayarından RAID/Optane Mode a getirdim başka da seçenek yok 2 tane vardı başka bir yerden olabilir mi ya da neyi yanlış yapıyorum? resimde gösterdiğim 2 seçenek vardı başka bulamadım

Format atma yardım

Format atma yardım

• Makineniz yeni olduğu için HDD driver gormemis. Anakart in sitesinden raid ve sata driver indirip kurulum sırasında göstermen lazım.

• AHCI modu üzerinde kurulum yapmak isterseniz üreticinizin dağıttığı AHCI driverlerini herhangi bir diske atıp hata aldığınız ekranda bu driverleri gösterin.

• O driverleri indirdim ama kurulum sırasında nasıl göstercem usbye direk mi atmam lazım kurulum sırasında nasıl olcak o açıklarmısınız?

AHCI kurulumu için cd yok bende ekipmanların kutusundan cd çıkmadı bir tek ekran kartının cdsi mevcut hem de ben cd dvd rom almadım o yüzden usbden kurulum yapıyorum yani usbden kurmam şart :(

Edit
    Driverları win7 kurulum cdsine atınca driver da görünmüyor gene kurulmuyor nasıl yapacağımı anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarinhesap -- 21 Mart 2017; 23:40:47 >
  • Ayrıca AHCI moddan RAID e alınca yeni bir seçenek çıktı Intel Rapid Storage Technology diye biosta oraya girdim fotoğrafı burada burdan halledebilceğim bir şey varmı belki bununla ilgilidir

Format atma yardım

Ve RAID moduna getirince bilgisayar açılırken otomatik giriyor biosa girmeden devam etmiyor yani windows kurulum noktasına gitmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Usb içine atın. Driver istediği yerde INF dosyasını gösterin.

• usb içine attığımda driver dosyaları görünmüyor gene sadece boot görünüyor yapamadım
    Format atma yardım

veya harddiskleri mi sıfırlamam lazım biosda bulamadım nereden sıfırlayacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarinhesap -- 22 Mart 2017; 8:59:44 >
  • USB3.0'ı disable edin BIOS menüsünden. İndirdiğiniz driverler klasör içinde dosyalar şeklinde olmalı. INF dosyası da bulunmalı.

• USB 3.0 disabled zaten ve açıkken de denedim kurulmuyor donuyor ozaman
    Driverleri hiçbir şekilde görmüyor usbnin içine attım format dosyalarının bootun içine attım klasörden çıkarttım faydası yok :/ ve INF dosyası da yok indirdiğim driverda bir tane setup iki tanede klasör var x64 ve x86 olarak
  • İndirdiğiniz driver dosyası kesinlikle içinde inf sys dll ile biten sistem dosyaları olmalı exe zip rar gibi sıkıştırılmış veya exe gibi çalıştırılabilir olMamalı?

Bilgisayarınız çok yeni neden Windows 10 kurmuyorsunuz bence hiç problem yaşamazsınız.

Raid kısmı tamamen farklı birbirinin tamamen aynı diskleri kullanarak sanal diskler oluşturulur, hız yedeklilik gibi avantajları vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naberyaaa -- 22 Mart 2017; 10:21:1 >
  • Öyle bir driver bulamadım indirdiğim bütün driverlarda exe li setuplar var ve iosunu da güncelledim m flash özelliğiyle ama bir türlü windows kuramıyorum

Win 10 da kurabilirdim ama yok bende win7 dvdsi vardı o yüzden win7 kuruyorum işletim sistemine para vermek istemedim win 10 olsa onu kuracaktım olmadığı için 7 kuruyorum

Bulamıyorum kendi sitesinden de baktım anakartımın modeli MSI Z270 Tomahawk ve Sandisk 240 gb ultra II Sata 3.0 ssd var bir de WD 3.5"1TB Caviar Blue SATA 3.0 var bilgisayarımda ne yapmam lazım siz bakarmısınız mümkünse
  • Merhaba,

İndirdigin dosyaları zipten çıkarıp USB ye atmayı denedin mı?

Bence aradığın dosya aşağıdaki.

http://download.msi.com/dvr_exe/intel_rst_kbl.zip

• Evet ben de bunları atmıştım format usbsinin içine atıyorum ve görmüyor sadece X://Boot görünüyor üstte attığım resimdeki gibi ve içinde de bulamıyorum nasıl kuracağım konusunda hiçbir fikrim yok
  • Sıkıntın su senin kurulum sırasında USB leri Windows göremiyor, yapabilecegin bu durumda elindeki Windows 7 nin imajını alıp nlite gibi bir programla doğrudan içine driver eklemen lazım.

Google ye ' windows 7 sata driver ekleme ' yazıp nlite veya alternatiflerini bulup kendine driver sahibi Windows yapacaksın.

• anakartın usb 3.0 portundan kurmaya calısıyorsun muhtemelen, 2.0 olan porta takarsan problemsız kuracaksın
  • Yok usb farketmedi hepsiyle denedim.

İlk aldığım için hdd ve ssd nin içi boş ama gene de görünmesi için onları da formatlamam gerekir mi ve nasıl yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format atma kısmında başlangıç onarma kısmından komut istemcisinden DISKPART ile ssd ve hdd formatladım şimdi görünüyor onlar ama gene kurulumda aynı yerde kalıyor ama görünüyor busefer.Nasıl geçebilirim şimdi bu kısımı driver sorunu yokmuş görüyor şuan hepsini. Bu hatayı geçip windowsu kurabilmek için ne yapmam lazım?Format atma yardımFormat atma yardımFormat atma yardım

• Driver dosyalarını (zipten çıkarılmış halini) hdd ye kopyala buradan browse yapıp driver göster.

resimde ilk ekranda görmeli borwse yapınca görmesi birşey değiştirmez driver kuracaksın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.