Şimdi Ara

format yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, yaa bilgisayara format tamaya karar verdim. Şu an xp var onu silip win98se yüklemek istiyorum. Bana bu format olayının nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak biri anlatırsa çok makbule geçer...

• selam. vallahi ben şöyle yapıyorum. tabi hiç bir önemli datan olmadığını var sayıyorum. önce 98cdsinden boot ederim.( eger boot hakkında da bişeyler sormak istiyorsan sorabilirsin şu an onları da bilgiğini var sayıyorum ) cd den ya dabaşlangıç disketi varsa ondan boot ederim(cd tercih et daha hızlı tabi ki ) sonra pc yi cd ile başlat seçeneğini seçerim. sonra dos satırına düşüp format c: yaparım. sonra beklerim :) . bi yeniden başlatırım. sonra yine cd den açarım. yine cd ile başlatırım. fdisk ten bi kontrol ederim ne var ne yok. sonra yine dosta önce smartdrv yazarım ve sonra cd romdan 98cdsi içinden kur u çalıştırırım. sonra beklerim :)yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by nemesis</i>
    <br />selamlar, yaa bilgisayara format tamaya karar verdim. Şu an xp var onu silip win98se yüklemek istiyorum. Bana bu format olayının nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak biri anlatırsa çok makbule geçer...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    PC ni sistem disketi yada win98 cd si ile boot et.
    disketten açtıysan eğer:
    1) "format c: /q"
    2)sonra win 98 in setup dosyasını çalıştır.

yok eğer cd den boot ettiysen:
    1)"d:" de (CD sürücünün d olduğunu varsayıyorum. başka ise onu seçersin)
    2)"cd win98" enter
    3) "format c: /q"
    4)sonra win 98 in setup dosyasını çalıştır.
    sonra kurulumu gerçekleştir. kolay gelsin

• önceki işletim sistemin xp değil mi? peki dosya sistemi ntfs mi, fat32 mi?
  • ** 98 boot disketi veya cdsi bul,yap.. (bunları hazırlamadan sakın format atma)
    ** disketle bilg aç (cdrom desteği ile başlatı seç)
    ** format c: /s yaz
    ** cd yi tak
    ** cd e: yaz (sanal cdrom un içine girmek için)
    ** kur /is yaz

eğer cdden boot edersen (cdrom desteği ile başlatı seç)
    ** cd ile bilg açtığında format c: /s yaz
    ** bittiğinde kur /is yaz
    (CD İLE BOOT ETMENİ TAVSİYE EDERİM)
  • +1 gurdalok
  • artsa arkadaşım disketten boot edip win 98 başlangıç disketinden format komutunu çağırırsan bozuk veya yanlış komut diye bi yazıyla karşılaşırsın.Buda bilgisayarda ms dos komut sistemi bulunmayışından kaynaklanır.Arkadaşımızın yapacağı
    1_cd veya başlangıç disketiyle boot etmek
    2_cd:windows/tools/oldmsdos
    komutunu yazdıktan sonra
    3_format c:
    yazmak olmalıdır.
    Daha sonra kurmak kolay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erman o şekilde uğraşmana gerek yok o zaman şöyle yaz
    d: yani cdrom da isen
    d:\ a:\format /parametre
    a: yani diskette isen ve diskette format.com dosyası var ise
    a:\ format /parametre
    format komutunun bulunduğu yeri belirtmen lazım
  • dosya sistemin ntfs ise 98 disketiyle format atamazsdın.ben linux cd siyle hdd i uçurup ondan sonra 98 kuruyordum. şimdi yeni bi yöntem varsa bilemem
  • bir fikirde benden ( eğer dosya sistemin ntfs ise )
    ben ntfs sistemini win2000 cd si fat e çeviriyorum (linux kullanamadığım için böylesi daha pratik geliyor )
  • ntfs ise , fat32 ise, disk 80gb ise , 98 1.sürüm cd'si ise 2. sürümse, disk ikiye yada üçe bölünmüşse , şuysa buysa milyon tane olasılık ve hepsine göre ayrı formatlama şekli var , neyin var neyin yok iyice bir yaz hele bakalım
  • fotmar at ama cd keyin varsa yoksa sürünürsün benim gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.