Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.975
Cevap
108
Favori
703.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2018 model 1.5 ecoboost aracımı bugün itibariyle satmış bulunuyorum. herkese iyi forumlar dilerim.
  • haacar kullanıcısına yanıt
    selam, kaça sattın ?
  • Axl17 A kullanıcısına yanıt
    175 bin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haacar

    2018 model 1.5 ecoboost aracımı bugün itibariyle satmış bulunuyorum. herkese iyi forumlar dilerim.
    Selam

    Neden sattınız, ve yerine hangi markayı düşünüyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loadingmaster

    Selam

    Neden sattınız, ve yerine hangi markayı düşünüyorsunuz.

    Alıntıları Göster
    Biraz zorunluluktan dolayı sattım hocam. İki aracımız vardı. S60 ve kugadan birini satmam gerekti. Yerine sıfır km 2008, c3 aircross ya da crossland x den biri alınacak büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haacar kullanıcısına yanıt
    2008 epey güzel olmuş ama bayilerde bulmak imkansız. İlk lansman kapış kapış gitti zaten. Allure dizel otomatik modelini 193 bin civarına bırakıyorlar.
    Ayrıca FORD PUMA yı da düşünebilirsiniz o sınıfta çok şık bir araba olmuş.
  • loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Benzinli otomatik bakıyorum hocam.
    Öyle kapış kapış gitti gibi bir algı yarattılar ancak işin aslı öyle değil. Ankara göral bize 18 araç gelecek hepsi satıldı buraya koyacak araç yok ancak test aracına bakıp inceleyebilirsiniz dedi. Ancak lansman günü showroomda iki tane araç vardı. Fiyat beklentilerden daha yüksek olduğu için ve bayilerin çoğu lansman fiyatlarından daha fazlaya satmaya çalıştığı için insanlar verdikleri kaporaları geri aldılar.
    Puma güzel ancak çıkış tarihi olarak haziran görünüyor. O zaman kadar beklemeyi düşünmüyorum. Zaten o araçta olacak muhtemel motor 1.0 ecoboost neredeyse sattığım araç kadar benzin tüketiyor. Psa grubu araçlardaki 1.2 motorun yakıt tüketimi daha düşük. Kuga için 10-11 litreleri kabul ederim. Sonuçta 182 hp 4 çeker bir araç ancak 1.0 fındık motorlu aracın bu kadar benzin tüketmesini kabul edemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 3 Şubat 2020; 10:58:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaptım ne ettim sonunda aldım bu arabayı. 2015-Manuel Trend x 22.000 Kmde 1.5 şimdi size bir sorum olacak beyler, bu arabaya ekran taktıran arkadaşlar memnun mu acaba? Malum aux bile yok arabada, o sebeple telefon bağlamak için dandik ustaların elinde elektrik tesisatına müdahale ettirip aux bağlamaktansa servis aracılığıyla ekran taktırayım diyorum, görüş ve önerilerinizi bekliyorum açıkçası...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turgut89 kullanıcısına yanıt
    Tesla sistem 12 inch . android multimedya. Arka kamera dahil 2200 TL ye taktırdım. Araç resmen model atladı.aracım 2013 trend-x.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surveyor72 -- 27 Şubat 2020; 15:35:41 >
  • Selamlar 2015 model için kauçuk paspas bakıyorum ama tavsiyesi olan var mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 235.50.18 yaz lastigi ne kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ymetu kullanıcısına yanıt
    ölçü nedeniyle bizim lastikler pahalı. benim araç 17 inch. Pirelli Scorpion Verde All Season kullanıyorum. Önerebilirim. düzgün aşınan, orta sert, yol tutuşu iyi bir lastik. üst segment suv araçlar tarafından kullanılıyor.
  • surveyor72 S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Ben de bu şekilde bir sistem arayışındayım, nerede yaptırdığı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allforone kullanıcısına yanıt
    Benim araç 80K yı geçti km de yırtamam artık. Ne kadar bir fiyat çıkardı servis?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batak12 kullanıcısına yanıt
    Ford kuga tesla sistem diye aratınca çıkıyor. İnternet üzerinden aldım. Bildiğim bir elektrikçide takdırdım. Taktırmaya 200TL ödedim.
  • Herkese iyi forumlar. Bende 2018 18000 de hatasız 1.5 4*4 var. Tavan rayı metalik boya ve 18 jant var. Fiyat belirleyemiyorum. Size ne kadar eder?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nitro kullanıcısına yanıt
    Bir ay önce forumdan biri 175 e satmıştı. 185 yazın gerisi pazarlık payı olsun.
  • Merhaba sevgili Kuga kullanıcıları. Bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum. Evlendikten sonra 2014 model 1.6 136 bg dizel manuel Astra J Hb aracımızı ikinci el olarak kasım ayında satın aldık. Daha evvelinde bekarken yine babamın 1.4 140 bg turbo benzinli manuel Astra J sini kullanıyordum. İstanbul'da yaşıyorum ve aşırı derecede yol yapmıyorum, yılda 2 ya da 3 defa şehir dışına çıkarım, şuanki aracımı dizel olarak seçmiş olmam tamamen Astrayı J'yi sevdiğim, ona alıştığım ve bu motorunun ivmelenmesini ve gücünü merak edişimden dolayıdır. Otomatik vites araç hiç kullanmadım. Bir sonraki aracım, eşim yüksek araç sevdiği için bir suv/crossover olacak. Size danışacak olduğum Kuga kombinasyonu 2015 model 1.5 150 bg benzinli manuel Kuga'dır. Malum sitede bu özelliklerde 33.000 km'de 143.000 liraya bir ilan söz konusu, bu fiyat normal midir?Gerçi sonraki süreçte de az da olsa buna benzer ilanlar düşecektir. Sizce Astra J sonrası bu özelliklerdeki bir Kuga, beni tatmin eder mi? Manuel olmasının sağladığı 9.7 sn lik 0-100 verisi hoşuma gitti. Bahsettiğim manuel 1.5 150 ps lik versiyon, otomatik olan 1.5 182 (4×4) lerin yakıt tüketiminden çok daha az tüketir mi? Bilhassa 1.5 150 ps manuel benzinli Kuga kullananların ve diğer tecrübeli kullanıcıların yorumları beni mutlu edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birsonrakidurak B kullanıcısına yanıt
    Daha önce yine sizin gibi manuel kuga bakan bir arkadaş vardı. Aşağıdaki cevabı ona yazmıştım. Muhtemelen sizin kafanızdaki soru işaretlerine de karşılık gelecektir. Merak ettiğiniz farklı bir konu varsa ona da cevap vermeye çalışırım.
    2014 model 1.5 ecoboost (benzinli) manuel kuga sahibiyim. Almadan önce suv araçları epey araştırdım. Beklentileriniz benimkilerle çok benzer. Ben memnun kaldım. Araçtan biraz bahsedeyim. Yine merak ettiginiz bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    Dizel motorun gürültüsü ve nazlı yapısı bana hitap etmiyor. Ben benzinli tercih ettim. Çokta pişman olmadım. Yakıt olarak şehiriçi 8 şehirlerarası 6 litre civarı yakıyor. Bunda manuel olmasının etkisi büyük. Otomatik vites olanlar tork konvertörlü tam otomatik şanzıman olduğundan hem yakıtı 2 litre kadar artırıyor hem de performansı biraz törpülüyor. (Ama sorunsuz bir şanzıman.) Mühendislerde tahminimce bu yüzden manuel vitesi 150 beygir , otomatik vitesi 182 beygir yapmışlar. Motor aynı motor. İstenirse yazılımla 150 beygirlik manueller de 180 beygire çıkartılabiliyor. Hatta güçle birlikte yakıtın da 1 litre düşeceğini vaadediyorlar. Bu aralar bende bu işi düşünüyorum. LPG nin muhtemel arızaları ve açılacak deliklerden dolayı LPG taktırmadım. Ama araştırdım. En ucuzu 5 bin liraya karma sistem, en pahalısı 14 bin liraya sıvı sistem. Bu fiyat aralığında her markanın farklı kitleri var. Karma sistem yüzde 30 , sıvı sistem yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Açıkçası ben benzinle binmekten de şikayetçi değilim. Ağırlık (1600 kg) ve boyutlarına göre benzinli bir araba için aşırı bir tüketimi yok.
    Performans olarak 150 beygir ziyadesiyle yetiyor. 2 bin devir civarında bir güç patlaması oluyor ve çok keyif veriyor. Turbodan dolayı dizele yakın torku var (240nm). Dolayısıyla yokuş çıkmama vs gibi bir durum söz konusu değil.
    Manuel vites olanlarda tek donanım paketi var o da trendx. Ancak tatmin edici derecede dolu bir araba. Hız sabitleyici, hız limitleyici, çift taraflı dijital klima, anahtarsız çalıştırma, start stop, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, 4 cam tam otomatik, anahtardan cam açıp kapama, lastik basınç sensörü, çelik jant, abs, fren destek sistemi, çekiş kontrol sistemi, yokuş kalkış desteği, 10 hava yastığı aklıma gelen özellikler. Bende ekstra olarak geri görüş kameralı multimedya ekran ve mesafe ölçerli park sensörü de var. Torpidoda Aux ve USB girişleri var ancak multimedya olduğu için mi var yoksa standartmı bilmiyorum. Far ve yağmur sensörü yok ancak sileceklerin 6 hız kademesi var. Sensörlüye yakın bir performans sergiliyor. Ben eksikliğini hissetmiyorum. Otomatik viteslilerde trendx harici 2 paket daha vardı yanlış hatırlamıyorsam ama içeriklerini hiç hatırlamıyorum.
    Otomatik olanlarda akıllı 4 çeker sistem var. İhtiyaca göre gücü dağıtıyor. Manuel olanlar bildiğimiz 4x2. İkisininde avantaj ve dezavantajları var. Bana ekonomik olması ve sürüş keyfinden dolayı manuel daha cazip geldi. Ama otomatiğin konforu da yadsınamaz.
    Genişlik ve ferahlık olarak muhteşem. 1.97 lik arkadaş arka koltuğa oturduğunda gülmekten kendini alamadı. Ne kafası ne bacakları hiçbir yere değmiyordu. Ortada şaft tüneli olmaması da benim için çok önemli bir husus. Arka koltuklarda da sırt bölgesini yatırma özelliği var. Öne katlayıp bagajı büyütmekten bahsetmiyorum. O zaten var da benim bahsettiğim ön koltuğun arkaya yatması gibi arka koltuklar da kısmen yatıyor. Bagaj nispeten küçük. Yanlış hatırlamıyorsam 460 litre idi. Yani c sınıfı bir araç kadar. Ama bagajın tam açılmasından dolayı yüklemede herhangi bir sıkıntı olmuyor. 3 yetişkin 3 çocukla 1 haftalık tatil bagajı rahatlıkla sığıyor.
    Sürüş keyfi , güvenlik hissiyatı, yol tutuşu, yüksekliği ideal seviyede. Farklı bir SUV kullanmadığım için karşılaştıramam. Belki en iyisi değildir ama kesinlikle kötü de değil. Yüksek hızlarda rüzgar sesi olmasa hızlı gittiğini anlamak mümkün değil. Araba oturaklı ve yere sağlam bastığını hissettiriyor. Önceki aracım elantrada bu hissiyat yoktu. Bahsettiğim rüzgar sesi cam kenarlarından sızan rüzgar sesi değil. Fitil aralarından ses gelmiyor. Kalıplı bir araba olduğu için önündeki havayı yarıp geçme sesi geliyor. Ses yalıtımı gayet iyi. Şehir içinde her şeyden izole sessiz bir sürüşü var. Süspansiyonlar orta sertlikte. Çok yumuşak olması konforu artırıp yol tutuşunu zayıflatırdı. Sert olursa da tersi durum ortaya çıkacaktı. Orta sertlikte olması bence iyi bir tercih. Koltukların sertliği ve yanal destekleri güzel, yormuyor. Baldır desteği de olsaydı uzun bacaklılar için daha da iyi olurdu. Kapılar ve konsolda yumuşak plastik kullanılmış, kaliteli hissettiriyor.
    Unutmadan motor konusunda şunu belirteyim. 1.6 ecoboost motorlarda soğutma suyu kabının zamanla çatlayarak sızdırması sonucu motorun susuz kalması ve hararet yapması gibi bir kronik sorun vardı. Bu yüzden geri çağırmalar oldu. 1.5 motorlarda herhangi bir kronik soruna rastlamadım. Ayrıca 1.5 motorlarda aktif ön ızgara diye bir sistem var. İlk çalıştırmada motorun daha çabuk ısınmasını sağlıyor. Yani alabilirseniz 1.5 motorlu alın.
    Bende alacağım zaman diğer SUV'ları da araştırdım. Neden kugayı seçtim derseniz tasarım, donanım , kalite , yakıt ve performans olarak optimum nokta Kuga gibi geldi.
    Tiguan 125 beygir ama tüketimi kuga ile aynı. Bir de Volkswagen'e karşı bir antipatim var.
    Sportage ve ix35 tipi hariç aynı araba zaten. Atmosferik motordan dolayı gitmiyor ama çok yakıyor diyen çok kişi var. Ayrıca direk enjeksiyonlu olduğu için LPG fiyatları da Kuga ile aynı. Donanım olarak güzel ancak bana göre mühendislikte de Ford'un gerisindeler.
    Kadjar ve Qashqai yanılmıyorsam aynı 1.2 cc motoru kullanıyor. Bu motorun da ciddi bir yağ eksiltme sorunu var.
    Biraz uzun oldu ama karar vermenizde yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
  • Tüm ford grubu araçlarınızın gizli özellikleri aktif edilmektedir. Detaylı bilgi ve iletişim için Dm'den mesaj atabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.