Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (539. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.000
Cevap
103
Favori
761.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Giriş
    Ben biraz ortalamanın üstünde verdim araca sağ arka kapı lokal boyalı 14,300 km de 2014 sonu çıkışlı 2015 1,5 motorlu araç. 117 bin TL ye aldım 1 aydır 2014 Tiguan veya 2015 sunroof lu titanyum donanımı olan Kuga bakıyordum Kuga denk geldi. Piyasası km sine ve donanımına göre 105-120 arası benim gördüğüm ama bir ay önceden bu yana listelenen fiyatlarda artış gözlemledim. Ford un kendi ekspertiz hizmetinden memnun kaldım alırsanız ona başvurun derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. youtubeda gezerken şöyle bir video gördüm. Fiyatına 3800 TL diyorlar. Biraz pahalı gibi ancak büyük kolaylık sağlayacağı kesin. Daha önce duyan gören ya da yaptıran var mı ? İnternette araştırdım ama herhangi bir şikayet veya olumsuz duruma rastlamadım.

Softclose Garageyoutube
    Ford Kuga Aracına Autotrunk Otomatik Bagaj Ve Ayak sensor Uygulaması
    https://www.youtube.com/watch?v=Cz1HTmoAO6k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 22 Ekim 2019; 14:18:9 >

• alikkkk A kullanıcısına yanıt
    2014 1.5 selective 40 binler 124 falan istedi benden. Hasar boya yok ama yakıt olayı biraz düşündürüyor beni. Ford un ekspertiz yaptığını bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim. Ekspertiz ücreti nedir peki

Paketleri var gümüş,altin,platin diye. Platin en üst ama Türkiye'de yapan 2 tane sanırım altın yapan da yeterli detayları paketlerde yazıyor 360 TL altın olanı. Selective için hatasız ise 120 nin etrafında bugünler için verilebilir. Çok bakmadım yakıt olayına uzun yolda 8,5 litre yaktı ortalama benim eski aracım 2.0 dizel Sportage idi kafa kafaya olunca alışığım diye devam ettim bu araçla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

tam bilmemekle beraber lastikler 18 inc e çıkıyor, ön arka kamera olabilir titanyumların hepsinde cam tavan yok yine tavan fark sayılabilir, sony müzik sistemi akıllı bagaj kapağı anahtarsız giriş sistemi falan olmalı, otomatik park sistemi var mı ilan sahiplerine sormak gerek

Orijinalden alıntı: haacar

Herkese merhaba. youtubeda gezerken şöyle bir video gördüm. Fiyatına 3800 TL diyorlar. Biraz pahalı gibi ancak büyük kolaylık sağlayacağı kesin. Daha önce duyan gören ya da yaptıran var mı ? İnternette araştırdım ama herhangi bir şikayet veya olumsuz duruma rastlamadım.

https://www.youtube.com/watch?v=Cz1HTmoAO6k
    Merhaba,

Otomatik bagaj kapağı benim araçta var bazen çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Özellikle AVM girişlerinde ve şirket güvenlik kontrollerinde sıkıntı oluyor, güvenlikçi siz daha bagajı açma düğmesine basamadan yada dur açma ben açacam diyemeden kapağa asılıyor ve motorları zorluyor. Bu kapak vitesi P moduna almadan açılmaz o yüzden güvenliğe yaklaşırken açma şansınız da yok. Bazen insan bagaj kontrol esnasında P moduna almayı unutuyor ve arkada bagaj kapağı ile cebelleşirken güvenlikçiyi görüyorsunuz ardından tak tak cama vuruyorlar abey açılmıyor diyor. Ayrıca kapak açılma hızı orjinalde çok yavaş bazen arkada bekleyen araç sabırsızlanıyor korna falan çalıyor. Ama videodaki kapak orjinalden daha hızlı açılıyor onu farkettim. Bazen de şu oluyor bu en komiği.....bagajı açtıktan sonra kontrol bitince içeriden kapama düğmesine basıyorsunuz ve aynı anda dışarıdaki güvenlik görevlisi de kapamak için kapaktaki düğmeye basıyor. İşte o anda ilk önce ben bastığım için tam kapanmaya başlayan kapak duruyor ve geri açılmaya başlıyor. Ben içeriden tekrar kapamaya basıyorum tam kapanırken dışarıdaki işgüzar güvenlikçi de nooluyor buna yav diye tekrar düğmeye basıyor ve böyle bir süre kapak yukarı aşağı kalkıp iniyor :))) Bazende güvenlikçi düğmeyi bulamıyor eliyle harrrsss diye kapağı bastırıyor motor biraz direnç gösteriyor fakat güvenlikçi dayı kazanıyor. Motorlar yanarsa zaten amortisörlü sisteme döndürürüm.

İyi tarafı elleriniz doluyken bagajı ayakla açabiliyorsunuz. Asıl amacı bu zaten, reklamı bile doğada kırsalda çekilmiş. Şehir insanına yaramayan bir özellik.

• quote:

Orijinalden alıntı: rec25

Merhabalar. 1.5 benzin lpg kuga almayı düşünüyorum. Acaba Yak it tüketimi 40 kurusu geçer mi??
    Kuruş olarak söylemek çok doğru değil çünkü büyük şehirlerde LPG daha ucuz oluyor. Litre de 70 kuruşa varan farklar var. En doğrusu yaktığın litreyi söylemek vatandaş ta ona göre yaşadığı yerdeki fiyatla çarpsın.
    Ben 50,000 km dir prins sıvı sistem kullanıyorum. Uzun yolda 110-120 km hızlarda 10 ila 11 litre LPG harcıyor.
    Şu anda LPG yi 3.30 dan alıyorum.
    Yani 33 ila 36 kuruşa denk geliyor.
    Şehir içinde (istanbul) 13 ila 14 litre arası LPG harcıyor.
    Yani 42 ila 45 kuruş arasına denk geliyor.

Bu ölçülerde bu ağırlıkta sürekli 4 çeker kalkış yapan ve tam otomatik şanzımanı olan dizel bir arcı bu kadar ekonomik kullanamazsınız. Ayrıca ecoboost un performansının yakalamak için 2.0 dizel kullanmak gerekir onu da malum sebeplerden kimse almak istemediği için benim düşüncem şimdilik daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu. Hem ekonomik, hem güçlü ve seri, hem havayı daha az kirletiyor, hem 4 çeker patinaj yok, hem tam otomatik, hem vergisi düşük.

• loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Orijinalden alıntı: cagri20

Prins de 10 bin tl olmuş ama piyasada lpg araçta çok az.
    En son sorduğumda bana 2000 euro dediler. 13bine yakın bir rakam. Muhtemelen kimse almıyordur. Ben 5800 e taktırmıştım o zaman bile çok yüksek gelmişti bana. Şimdi nasıl alınır kredi falan mı çekilir :) bilmem. Ford mondeolarda küçük hacimli motorlarda dizel seçeneğini kaldırmış yakında yeni kasa gelince kuga dan da kalkar bence. 1.5 dizel yalan olabilir. LPG YE DEVAM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loadingmaster -- 25 Ekim 2019; 17:44:35 >
    Rampalı yollarda kullanacaksanız daha düşük yaktırmak pek mümkün olmayacaktır. Güncel tüketim örneği olarak uzun hafta sonunu bahane edip Eskişehir-Kaş- Eskişehir uzun yol yaptım 1191 km. Tüketim 8,6lt/100km (depo dolum ölçümü).

Orijinalden alıntı: batak12

Araç geçen Cuma günü gene çalışmadı. Yol yardım geldi ve problemi kendi gözleri ile gördüler (önceki seferde araç yol yardım ile servise çekildikten sonra serviste çalıştığı için problemi görememişlerdi), fren şişmesi vb durum olmadığı belirlendi. Cumartesi günü telefon geldi, sorunun marş motorundan kaynaklandığı ve değişmesi gerektiği söylendi. Kısacası 3480TL sıkışmış aracın motoruna (lifecard indirimlerinden sonra). Umarım sorun çözülür bu masraftan sonra.
    Aracın çalışmamasını geçtikten sonra 15 gün önce aracın durmaması problemini yaşadım. Motor durmadı. Start stop çalıştığı halde motoeu butonu kullanarak stop edemedim. Gece gittiğim mekandan geri döndüm, yol yardım gelene kadar araç çalışırhalde evin önünde bekledim. Servis akü ucunu söktü yine durmadı. En son sigorta kutusunu açarak modüllerden birini sökerek stop edebildi (sanırım PCI modülü ama yanlış hatırlıyor olabilirim). Bu problemleri yaşayan sanırım sadece benim forumda

• LPG taktırmak isteyenler izlesin, sıvı sistem garantiyi bozmuyormuş.
    Benzin TVyoutube
    Sıfır km LPG'li Ford Kuga | Sıvı LPG sistemi nedir?
    https://www.youtube.com/watch?v=77nwhtWQ74A&t=12s

• batak12 kullanıcısına yanıt
    Ben vazgeçtim ya uzun yolda nerdeyse 9 it :) lpg li sportage bakıyorum ama ondanda vazgeçecem sanırım

malum bizim araçların iç yüzü bayağı bir demode kaldı. Aracı değiştirmek ne ekonomik ne de alternatif açısından mantıklı gelmiyor. Kore araçlarını sevmiyorum/güvenemiyorum (tamamen ön yargı), aklımdaki alternatif olan XV 100K kilometre civarlarında porya/bilya değişimi istemeye başlamış vs. Bu durumda tek seçeneğim aracın içini güncelleme. Bu kapsamda neler yapabiliriz. Sonradan 8"-10" multimedya taktıran arkadaşlar son durumdan memnun ise marka/model önerisinde bulunabilirler mi?
    Şimdiden teşekkürler,

www.navitech.com.tr
    Navitech - Navigasyon, Tablet, Ses ve G�r�nt� Sistemleri | Navitech AX-1024K Ford Kuga Navigasyon ve Multimedya Ara� Bilgisayar�
    https://www.navitech.com.tr/products.asp?id=54&pid=818

• Cevap için çok teşekkürler. Ancak cihaz satılmıyor artık sanırım. geçmiş sayfalara hızlıca bir göz gezdirince @xwing'in de bu tarz bir cihaz arayışı içinde olduğunu gördüm. Sayın Xwing dilediğiniz gibi bir cihaz bulabildiniz mi acaba?
    gerçi sizin araç selective donanımdaydı sanırım beni aracım ise titanium.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.