Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (537. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.980
Cevap
105
Favori
718.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sensörlerin birinin ya da birkaçının pilleri bitmiş olabilir. ya da yakın zamanda lastik değişimi yaptıysanız lastikçi sensörlerden birine veya birkaçına zarar vermiş olabilir.
  • Herkese merhaba.
    Dün başıma ilginç bir olay geldi. Klimayı kullanırken göğüs ve ayak kısmına havayı yönlendirdiğimde klima fan hızı kendi kendine azalıp artıyor. Ekrandaki fan hız çubukları kendi kendine yanıp sönüyor. Ancak camlara yönlendirdiğimde herhangi bir sorun olmuyor. Böyle bir olay yaşayan veya duyan var mı??

Salıdan önce servise gidemeyeceğim için buradan sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2014 model 150 ps kugayı tavsiye eder misiniz. Fiyat olarak uygun ama yakıt ve lpg takılamama konusu canımı sıkıyor?

• Merhabalar

2015 1.5 Kuga aracım son günlerde sıkıntı yaşatır oldu. ÇALIŞMIYOR. 12 gün önce ilk çalışmamasını yaptı, 10dk bekledikten sonra çalıştı ancak start stop off konuma geldi kendiliğinden. Aküden kaynaklı olabileceğini düşünerek tüm diğer fonsiyonları kapadım. 2 gün sonra yine çalışmadı. Çalıştırmayı başardıktan sonra yaklaşık 250km yol yaptım akü iyice dolsun diye. Ancak geçen Cuma yine çalışmadı ve çalıştıramadık. Aracı ve eşimi yazlıkta bıraktım. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de araç çalışmamış. Yol yardım aradık aracı servise çektiler. Ancak araç serviste çalışmış ve sistemde arıza kaydı görememişler. Akününde sağlam olduğunu belirtiyorlar. Aracı teslim aldık 2 gün çalıştı ve şu anda yine çalışmıyor.

Bu olay ile daha önce karşılaşan oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: batak12

Merhabalar

2015 1.5 Kuga aracım son günlerde sıkıntı yaşatır oldu. ÇALIŞMIYOR. 12 gün önce ilk çalışmamasını yaptı, 10dk bekledikten sonra çalıştı ancak start stop off konuma geldi kendiliğinden. Aküden kaynaklı olabileceğini düşünerek tüm diğer fonsiyonları kapadım. 2 gün sonra yine çalışmadı. Çalıştırmayı başardıktan sonra yaklaşık 250km yol yaptım akü iyice dolsun diye. Ancak geçen Cuma yine çalışmadı ve çalıştıramadık. Aracı ve eşimi yazlıkta bıraktım. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de araç çalışmamış. Yol yardım aradık aracı servise çektiler. Ancak araç serviste çalışmış ve sistemde arıza kaydı görememişler. Akününde sağlam olduğunu belirtiyorlar. Aracı teslim aldık 2 gün çalıştı ve şu anda yine çalışmıyor.

Bu olay ile daha önce karşılaşan oldu mu?
    Merhaba,

Aracınız marş basıyor da mı çalışmıyor yoksa hiç tık sesi mi gelmiyor. Benim akü 3,5 yılda falan bitmişti marş basmıyordu hiç. Camları kapatırken çok baygın ve yavaş kapatmasından belli oluyor akünün zayıflığı.

• loadingmaster kullanıcısına yanıt
    Keşke akü olsa. Gelen yol yardım da, çekilen servis de aküden kaynaklanmadığını, akünün iyi durumda olduğunu belirtti. Fren şişmesi gibi bir duruma bağlıyorlar.
    Araç çalıştırmaya çalışıp çalışmadığında fren basılamayacak kadar sertleşiyor. Vites değişmez hale geliyor. Bazen arabayı kapatıp kapıları kumanda ile kitleyip tekrar açtıktan sonra normale dönüyor ve çalışabiliyor.
    Her defasında dua ile gidiyoruz aracın başına. Yazlıktan döndükten sonra Eskişehir'deki servise göstereceğim. Umarım kolay çözümlü bir durumdur, araçtan resmen soğumaya başladık
  • Eskişehir Otokoç 3. Yıl bakımı
    - yıllık bakım
    - buji değişimi
    - fren balata değişimi %15 indirimi ile 1.949,58TL tuttu. Valla geçen sene 1000 TL civarı tutmuştu çok diyordum. Bu sene ikiye katlamış.

Ayrıntılı olarak;
    - FREN SIVISI - YENİLEME TÜMÜ 108,00TL
    - SIVI KATI ATIK BERTARAF BEDELI 10,00TL
    - 3. YIL/45.000 KM PERİYODİK BAKIMI 1,5L GTDI (SIGMA), 6F35 4X4 ILE 234,00TL
    - KLIMA BAKTERI TEMIZLIGI 100,00TL
    - SARF MALZEME (BINEK) 30,00TL
    - 1L GTIP NO: 2710.19.81.00.00 -FMY FORMULA FE ULTRA 5W-20 (PLS, 1L) 5 690,00TL
    - ATESLEME BUJIS 364,52TL
    - FREN BALATA TEMIZLEYICI(500ML) 25,87TL
    - TAPA:KARTER YAGI BOSALTMA 12,68TL
    - FILTRE- POLEN KOKU 169,56TL
    - ELEMAN KOMPLE - HAVA FILTRESI 135,32TL
    - FILTRE KOMPLE - YAG 63,80TL

Toplam 1.993,75TL
    Toplam İndirim 341,56TL
    Net Tutar 1.652,19TL
    KDV Matrahı 1.652,19TL
    KDV (%18) 297,39TL
    KDV Dahil Toplam 1.949,58TL
    Genel Toplam 1.949,58TL

Yalnız, bin dokuzyüzkırkdokuz TL ellisekiz Krş dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 17 Temmuz 2019; 19:32:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: haacar

Sensörlerin birinin ya da birkaçının pilleri bitmiş olabilir. ya da yakın zamanda lastik değişimi yaptıysanız lastikçi sensörlerden birine veya birkaçına zarar vermiş olabilir.
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ben benim araçta fm transmitter kullanıyorum. Bu tarz aletler bu hataların vermesine sebep olabiliyormuş. Normalde pil bitse ya da lastik değişimi yapılırken hasar verilse bu hata ekrandan gitmez dedi ilgilenen arkadaş.

• Benim araç 2013 model 20.000km de orjinal balatalar bitmişti.Servis çok istediği için dışarda bosh taktırdım.Serviste orjinal motokraft kullanıyorlar.Motorkraft çok yumuşak bosh biraz daha sert.
    Şimdi araç 60.000 e geldi ve 2.balata değişimini yaptırdım geçen hafta.Sadece balata ve işçiclik 700tl oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal73

Benim araç 2013 model 20.000km de orjinal balatalar bitmişti.Servis çok istediği için dışarda bosh taktırdım.Serviste orjinal motokraft kullanıyorlar.Motorkraft çok yumuşak bosh biraz daha sert.
    Şimdi araç 60.000 e geldi ve 2.balata değişimini yaptırdım geçen hafta.Sadece balata ve işçiclik 700tl oldu.
    Hocam haklısınız. Servise değil sanayiye gitseydim kesinlikle yarısı ancak tutardı. Fakat 3. Yılında diye gittim. Seneye sanayi bekler.

Tavsiyenize uydum ve A129 Duo aldım. İnşallah uzun yıllar sıkıntısız kullanırım.

Sahibinden.com'dan park kiti+sigorta bağlantıları ile birlikte paket olarak geldi.

Vatanbilgisayarda kampanyadan Sandisk Class 10 128gb Micro Sd kartı 98 TL'ye bulmam ayrıca beni mutlu etti.

Henüz taktırmadım ancak Kugaların camı ikiye bölen orta sensörlerin montajı zorlaştıracağını farkettim. Yukarıda güneşten korunaklı bölgeye takmaya çalıştığımda orta siyah bölgenin blokladığını gördüm. Sizin aracınız Kuga ise nereye monte ettirdiniz?

Hatta Navimex sisteme de Viofo Android App.nunu da yükledim. Ayarları yapabiliyor, kayıtlara ulaşabiliyorum.

Ancak, beklentim olmadı, Viofo App üzerinden live video çok küçük (Wi-Fi bağlantısı ile). Bakalım yanda AV çıkışı var, onu AUX'a bağlatmayı planlıyorum.

Öte yandan araç kamerası alacaklara Viofo ürünlerine bakmalarını tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xwing

Tavsiyenize uydum ve A129 Duo aldım. İnşallah uzun yıllar sıkıntısız kullanırım.

Sahibinden.com'dan park kiti+sigorta bağlantıları ile birlikte paket olarak geldi.

Vatanbilgisayarda kampanyadan Sandisk Class 10 128gb Micro Sd kartı 98 TL'ye bulmam ayrıca beni mutlu etti.

Henüz taktırmadım ancak Kugaların camı ikiye bölen orta sensörlerin montajı zorlaştıracağını farkettim. Yukarıda güneşten korunaklı bölgeye takmaya çalıştığımda orta siyah bölgenin blokladığını gördüm. Sizin aracınız Kuga ise nereye monte ettirdiniz?

Hatta Navimex sisteme de Viofo Android App.nunu da yükledim. Ayarları yapabiliyor, kayıtlara ulaşabiliyorum.

Ancak, beklentim olmadı, Viofo App üzerinden live video çok küçük (Wi-Fi bağlantısı ile). Bakalım yanda AV çıkışı var, onu AUX'a bağlatmayı planlıyorum.

Öte yandan araç kamerası alacaklara Viofo ürünlerine bakmalarını tavsiye ederim.
    Merhaba, ben camın ortasındaki şerit takip kameraları ve yağmur sensörü grubunun alt kısmına taktım. Kabloları da o grubun kapağı olan plastiğin altına gizledim. O bahsettiğiniz siyah yere takmayın çünkü kameranın olduğu yerden cam sileceği geçmeli. Aksi taktirde cam çamur olur ve görüntü alamazsınız.
    Ayrıca sağdan ve soldan eşit bir görüntü almak istiyorsanız camı ortalamanız gerekiyor. Benim kameranın şarj noktası yandan olduğu için orada bir kablo çirkinliği oldu eğer arkasında olsaydı kablo yukarıdan inecek ve görünmeden kameraya bağlanacaktı tek kusur bu oldu. Müsait olduğum bir ara resim atarım.
    Bu arada benim aracın ön camına taş geldi ve çatladı. Kaskoya başvurdum bakalım cevap bekliyorum. Sanırım bizim araçlarda ön cam sensörler ile birlikte değişiyormuş. İnşallah kasko arıza çıkarmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuk_Ekmek

Eskişehir Otokoç 3. Yıl bakımı
    - yıllık bakım
    - buji değişimi
    - fren balata değişimi %15 indirimi ile 1.949,58TL tuttu. Valla geçen sene 1000 TL civarı tutmuştu çok diyordum. Bu sene ikiye katlamış.

Ayrıntılı olarak;
    - FREN SIVISI - YENİLEME TÜMÜ 108,00TL
    - SIVI KATI ATIK BERTARAF BEDELI 10,00TL
    - 3. YIL/45.000 KM PERİYODİK BAKIMI 1,5L GTDI (SIGMA), 6F35 4X4 ILE 234,00TL
    - KLIMA BAKTERI TEMIZLIGI 100,00TL
    - SARF MALZEME (BINEK) 30,00TL
    - 1L GTIP NO: 2710.19.81.00.00 -FMY FORMULA FE ULTRA 5W-20 (PLS, 1L) 5 690,00TL
    - ATESLEME BUJIS 364,52TL
    - FREN BALATA TEMIZLEYICI(500ML) 25,87TL
    - TAPA:KARTER YAGI BOSALTMA 12,68TL
    - FILTRE- POLEN KOKU 169,56TL
    - ELEMAN KOMPLE - HAVA FILTRESI 135,32TL
    - FILTRE KOMPLE - YAG 63,80TL

Toplam 1.993,75TL
    Toplam İndirim 341,56TL
    Net Tutar 1.652,19TL
    KDV Matrahı 1.652,19TL
    KDV (%18) 297,39TL
    KDV Dahil Toplam 1.949,58TL
    Genel Toplam 1.949,58TL

Yalnız, bin dokuzyüzkırkdokuz TL ellisekiz Krş dir.
    Hocam fiyatları inanılmaz şişirmişler yani insanı delirtir bunlar. Garanti bittikten sonra özel servise devam ettim arada bir yetkili servise de gideyim diyordum bu faturayı görünce yine vazgeçtim.

1- En kral fren hidrolik yağı piyasada 25 lira
    2- Sıvı katı atık bertaraf ne yahu senden aldığı eski yağı sonra gidiyor atık yağ toplayıcılarına satıyor tekrar para kazanıyor.
    3- Klima bakteri temizliği neden yapıyor siz mi istediniz
    4- sarf malzeme parası almış sonra aşağıda tekrar fren balatası temizleyici ve tapa parası almış.Zaten bunlardan başka sarf yok ki
    5- Motor yağı ultra kazık 690 lira nedir. 300 lira piyasada.
    6- Son üç filtre piyasda orjinal 183 lira

Orjinal Ford Parça - Ford Yedek Parça
    Kuga 1.5-1.6 Ecoboost Benzinli Bakım Seti 2013-2017 V2
    https://orjinalfordparca.com/kuga-15-16-ecoboost-benzinli-bakim-seti-2013-2017-v2

Bu yetkili servislerin ayarı kaçmış artık. Hocam fren balatalarının değiştiğine emin misiniz çünkü bu listede yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loadingmaster -- 20 Temmuz 2019; 23:52:37 >

• batak12 kullanıcısına yanıt
    Araç geçen Cuma günü gene çalışmadı. Yol yardım geldi ve problemi kendi gözleri ile gördüler (önceki seferde araç yol yardım ile servise çekildikten sonra serviste çalıştığı için problemi görememişlerdi), fren şişmesi vb durum olmadığı belirlendi. Cumartesi günü telefon geldi, sorunun marş motorundan kaynaklandığı ve değişmesi gerektiği söylendi. Kısacası 3480TL sıkışmış aracın motoruna (lifecard indirimlerinden sonra). Umarım sorun çözülür bu masraftan sonra.
  • 2018 model benzinli aracımın ilk bakımını 675 liraya ankara tan otoda yaptırdım. diğer servisler %10 indirim yaparken, tan oto %35 indirim yaptı. bakım zamanı gelenler bu fırsatı kaçırmasın derim.
  • Hocam merhaba.

Ben de aracımın bakımını yeni yaptırdım. sizin faturanızda ki parça fiyatları ile benim faturamda ki fiyatlar hep aynı ancak bir tek yağ tutarı farklı. sizde 690 tl çıkmış bende 431 lira. sizin aracınız 1.5 mi 1.6 mı ? bundan dolayı fark olabilir mi ?
  • quote:

Hocam merhaba.

Ben de aracımın bakımını yeni yaptırdım. sizin faturanızda ki parça fiyatları ile benim faturamda ki fiyatlar hep aynı ancak bir tek yağ tutarı farklı. sizde 690 tl çıkmış bende 431 lira. sizin aracınız 1.5 mi 1.6 mı ? bundan dolayı fark olabilir mi ?
    Hocam 1.5 EcoBoost Otomatik 182 hp olan model.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loadingmaster

Hocam fiyatları inanılmaz şişirmişler yani insanı delirtir bunlar. Garanti bittikten sonra özel servise devam ettim arada bir yetkili servise de gideyim diyordum bu faturayı görünce yine vazgeçtim.

1- En kral fren hidrolik yağı piyasada 25 lira
    2- Sıvı katı atık bertaraf ne yahu senden aldığı eski yağı sonra gidiyor atık yağ toplayıcılarına satıyor tekrar para kazanıyor.
    3- Klima bakteri temizliği neden yapıyor siz mi istediniz
    4- sarf malzeme parası almış sonra aşağıda tekrar fren balatası temizleyici ve tapa parası almış.Zaten bunlardan başka sarf yok ki
    5- Motor yağı ultra kazık 690 lira nedir. 300 lira piyasada.
    6- Son üç filtre piyasda orjinal 183 lira

https://orjinalfordparca.com/Fmy-Formula-Fe-Ultra-5w-20-Motor-Yagi?gclid=CjwKCAjw98rpBRAuEiwALmo-ynWA4QVGJoncHDB09mjRk3WcrAsJBVmrz8mYw3uK0RRymRZ2P9Qe3RoCXWsQAvD_BwE

https://orjinalfordparca.com/kuga-15-16-ecoboost-benzinli-bakim-seti-2013-2017-v2

Bu yetkili servislerin ayarı kaçmış artık. Hocam fren balatalarının değiştiğine emin misiniz çünkü bu listede yok.

Alıntıları Göster
    Hocam akşam servis faturasına bakayım. Olmadı servisle görüşeyim. Fren balataları da değişti demişlerdi ancak iş çıkışı yanlış anlamış olabilirim.

• quote:

Hocam merhaba.

1.5 yada 1.6 fark etmiyor motor yağları aynı. Fakat sizde kullanılan 5w 30 olabilir mi? Normalde olması gereken 5w 20 . Kitapçıkta öncelikli yağ 5w 20 eğer yoksa 5 w 30 konulabilir yazıyor. Eğer sizinkine konan yağ 5 w 30 ise 431 lira da oldukça abartılı bir fiyat diyebilirim.
    5w 20 kullanmışlar hocam.

• 
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.