Şimdi Ara

Ford Focus Mu Chevrolet Cruze Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikiside 2010 model hangisi daha iyidir ?

• Focus genel olarak cok saglam , yol tutus sınıfın en iyisi , iç mekan sade ve kaliteli , dıs gorunum zaten zevk işi AMA Ford Focus un acilen içeri aldıgı yol sesini azaltması lagzım. Bu sınıfta , bu paraya satılan bir araca yakısmıyor. 9 yıldır 7-8 tane sıfır km focus kullandım. Bir cok ozelligi geliştirilirken bu yol sesi hep kotuye gitti. Bana su an alırmısın diye sorarsan yol sesi için bir cozum üretmedikce düsünmem derim. Cunku ozellikle sehirler arası asfalt ta cok rahatsızlık veriyor. Cruzeda ise duydugum en onemli sorun yakıt tuketimi.

Focus la ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.
  • peki hocam iç dış tasarım olarak en iyisi ?
  • Cruze iç dış tasarım olarak katlar keser biçer o derece iddialı ama biraz fazla yakıt tüketiyor.Bi akrabamda var gerçekten sürüş mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ETY -- 19 Eylül 2010; 11:39:02 >
  • focus
  • ford da şu an "ford options" ödeme kolaylığı var galiba...aracın %30 unu peşin, %35 ini 3 yıl sonra kalanını 36 aya bölüyorlar....bendeki palioyu verip öyle bi şey yapmayı düşünüyorum ama şimdilik düşünüyorum...ocatan sonra belki daha cazip bir kampanya olabilir.....acaba her modeli için geçerlimi....öyleyse 3000 tl ye bakmadan dizel almalı...zaten 1500 e tüp takılacak alınırsa....ama yol sesi sorunu nu bilmiyordum...peki rüzgar sesi sorunu varmı ön camda 100-120 km hızlarda.....
  • Focus un içi sade ve ergonomık. Fazla elektronik ıvır zıvır yok. bunun ne getirisi var dersen , sorun cıkmıyor. iç mekanda lastik gürültüsü haric gelen tıkır tıkır ses yok denebilir. gecen yıl 146 bin km de verdigim Focus da periodik bakımlar harıc nerdeyse servise ugramadım hiç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    VW POLO mu? Ford Fiesta mı?
    8 yıl önce açıldı
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizim gibi yolları olan bir ülkede yol sesi alsa ne olur almasa ne olur yolda zor gidiyoruz:))
  • Yol sesi sorunu malesef var. ve ford a hic yakısmıyor. bir onceki focus da Parrot cep telefon kiti vardı. Yeni gelene taktırmadım. Cunku uzun yolda , yol gurultusunden bagırarak konusmak zorunda kalıyorsun. Bir sure sonra bogazların acıyor.

Bir de şirkette kullananların ve benim ortak sikayeti klima. Sanki sogutmuyor.Servisde gazına baktılar tam dediler. Ben dahil bir kac arkadas aynı sikayette bulundu.2010 ocak ta yeni focus aldım. 2 periodik bakım harıcınde bir tek klima gazı kontrolu için servise gittim. Su anda 36 bin km de sorun yok :)
  • Yol sesi gercekten rahatsız edici. Lastikler Michelin bu arada . 205/55/R16 sanırım.

Bu ses sorunun piyada gideren firmalar varmıs. Bende sirket aracı oldugundan hic arastırmadım. Bir bakmakta fayda var..
  • benim genel görüşüm tabiki focus dan yana olur kalite servis ve 2.el değeri/primi karşılaştıracak olursak açık ara önde ...arkadaşlar genel olarak içeri ses almasından bahsetmişler...onunda çözümünü arabanın altına kaplama yaptırmakta bulabilirsiniz ziebart sonax tarzı yerler yapıo dye biliyorum(eskilerin değimi ile filinkot attırma işlemi)
  • Yav nekadar abartmışlar yok Telefonla konuşurken bağırıyorum,Boğazlarım acıyo vb.

Tamam focus yol sesi alıyor ancak abarttığınız kadar fazla değil,Corollanın Focusdan daha çok yol sesi aldığını çok iyi bildiğim halde Corollaya sessiz araba derler.

Konuya dönersek Cruze-Focus karşılaştırmasında tabikide Focus alınmalı,Jetta-focus veya civic-focus gibi bir karşılaştırma değil bu,Cruzeye haksızlık yapılıyor
  • chevrolet cruze .Yakıt biraz fazla tüketiyormuş ama 10 numara araba iç tasarımıda çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Yav nekadar abartmışlar yok Telefonla konuşurken bağırıyorum,Boğazlarım acıyo vb.

Tamam focus yol sesi alıyor ancak abarttığınız kadar fazla değil,Corollanın Focusdan daha çok yol sesi aldığını çok iyi bildiğim halde Corollaya sessiz araba derler.

Konuya dönersek Cruze-Focus karşılaştırmasında tabikide Focus alınmalı,Jetta-focus veya civic-focus gibi bir karşılaştırma değil bu,Cruzeye haksızlık yapılıyor

KAtılıyorum.Acaba nick seçiminde Duratorq'a rakib olmak için mi Duratec seçtiniz?

• Duratec arkadasa sesleniyorum ,

2002 yılından beri 8 tane 0 km focusa bindim. (Otomatik benzinli ,dizel benzinli , dizel manuel ) 2 tane buyuk kazam oldu. Yılda yaklasık 60-70 bin km yol yapıyorum. Focus ile defansif ve ofansif surucu kurslarına katıldim. Genelde serviste beni pek sevmezler cunku yalanlarına inanmam , neyin nerden oldugunu bilmesem bile arastırıp giderim . Hicbirseyi abartıgım yok. Yol sesi cok fazla alıyor. Su an kullandıgım 2010 model dahil ..
    40 bin TL verip bu sese razi olmamak gerek diye düşünüyorum..

Cruze konusunda fazla yakması harıcınde bir bilgim yok. Birde 2.ci elde Focus dan fazla deger kaybettigi kesin..
    slm
  • Bu arada 1 yıl kullanılımıs Parrot arc kiti bagajda duruyor. İsteyene 150 tl ye vereyim. Parrot ck 3100. Şehirici için ideal..
  • quote:

Orijinalden alıntı: luckystar

Duratec arkadasa sesleniyorum ,

2002 yılından beri 8 tane 0 km focusa bindim. (Otomatik benzinli ,dizel benzinli , dizel manuel ) 2 tane buyuk kazam oldu. Yılda yaklasık 60-70 bin km yol yapıyorum. Focus ile defansif ve ofansif surucu kurslarına katıldim. Genelde serviste beni pek sevmezler cunku yalanlarına inanmam , neyin nerden oldugunu bilmesem bile arastırıp giderim . Hicbirseyi abartıgım yok. Yol sesi cok fazla alıyor. Su an kullandıgım 2010 model dahil ..

Cruze konusunda fazla yakması harıcınde bir bilgim yok. Birde 2.ci elde Focus dan fazla deger kaybettigi kesin..
    slm

1-2 defa arkadaşın Focus'una bindim, rahatsız edici bir yol sesi yoktu, diğer C-segmenti araçlarla aynı gibiydi. Acaba lastikten kaynaklanan bir fark mı var? yoksa Ghia ile Trend arasında yalıtım farkı mı var? Çünkü şirket arabaları genelde Trend olur, sizin bindikleriniz Trend miydi acaba ?

• bendeki trend sanırım. Lastikler Michelin . Ancak aynı sikayet ghia kullananlarda da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Yav nekadar abartmışlar yok Telefonla konuşurken bağırıyorum,Boğazlarım acıyo vb.

KAtılıyorum.Acaba nick seçiminde Duratorq'a rakib olmak için mi Duratec seçtiniz?

O Duratorq sa bizde Duratec is nolcek yani Dizel Vs Benzinli

quote:

Orijinalden alıntı: luckystar

Duratec arkadasa sesleniyorum ,

slm

Yanlış anlamayın Yalan söylediğinizi falan söylemiyorum mutlaka doğrudur ancak bahsettiğiniz kadar yüksek seviyede bir ses yok,C sınıfında birçok araca bindim hemen hemen hepsi Focusa yakın yol sesine sahipti.. Ya sizin kulaklarınız çok hassas yada Üyesi olduğum focus forumu dahil tüm focuscular yanlış düşünüyor .. Trend ve Titanium (Ghiada olur) araçların amortisor başlarında konfor odaklı farklılıklar var ancak çok etkili veya farklı olduğu söylenmiyor,Birde lastiklerinizin durumu önemli.. Benim şuanki lastiklerim gayet yumuşak belkide ondan sizin bahsettiğiniz derecede sesler duymuyorum.

• Sadece yol tutuşu için bile Focus derim. Renault Clio Symbol sonrası Focus kullandım ve yol tutuş olarak sanki ayrı bir dünyadan geliyor bu araç, onun dışında Cruze maalesef marka imajının da etkisiyle asla alıp kullanmayı düşünmeyeceğim bir araç...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.