Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (400. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
863.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önce yazdım..sonra adam şimdi küfür falan edecek kadar sevyesizdir diye düşündüm ve sildim..ama sen yakalamışsın
  • takım kimdi çok merak ettim, bak ben cimbomluyum haaaa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.m.y.

takım kimdi çok merak ettim, bak ben cimbomluyum haaaa.

Abi buldum...

GS teknik direktörü M.Lucescu Gs-fb derbisi öncesinde fb için demiş

Ama aslı da şuymuş

''Köpekler havladı diye atlar ölmez''
  • Lucescu fenere ayıp etmiş yaw.
  • dun aracımla catalca tuv ıstasyonuna gıttım ve ılk gırısımde tuvumu aldım . ancak tuve gıtmeden once aracımı kontrol ederken sol arka lastıgıne cıvı gırdıgını gordum lastıkcıye gıttım lastıgı sokerken sıfrelı bıjonu takıp cevırdıgı anda sıfrelı bıjon kırıldı hıc sınırlenmedım :) dıstan tamır ettırdım sonra ısıme baktım . sımdı sıfrelı bıjon kırık dort lastıktekı sıfrelı olan bıjonları sokup yerıne sıfresız normal bıjon takacagım . aracımı cok sevıyorum dun ıkıncı vıteste gıderken gaza bı dokunayım dedım asfaltı aglattın

NE DEMISLER ALIRSIN FORD OLURSUN LORD. GERISI SINEK VIZILTISI

• Merhabalar,
    Bagaj açılma sorunum var? Yardımcı olacak varmı?
    Anahtardan kapıları açınca bagaj açılmıyor.Bagaj açma ya basınca açılıyor nasıl düzeltebilirim..
    Tesekkürler
  • @jerichoo: daha önce bir iki kere yazmış olmalıyım...

bizim eski 2004-2005lerin klasik sorunudur bagaj kapağı kilidi..Değişmesi lazım. Normalde tek sürücü kapısını veya global olarak tüm kapıları da açsanız bagaj açılmalı.Bagaj açılmıyorsa ve siz kumandadaki bagaj açma butonuna basmak zorunda kalıyorsanız o kilit değişmeli. Yedek anahtara kaldınız mı yandınız onda bagaj açma düğmesi de yok. Başıma geldi biliyorum......Benimkinde garantiden değişmişti..

scropion2000: Yazılanları takip ediyorum.Cmaxlerde esp olmaması fordun değil otosanın ayıbı. Avruba birliği ülkelerinde hemen hemen 2 yıldır espsiz cmax satılmıyor. Cmax sınıfı için en iyi yol tutuşa sahiptir. Ben picasso ile test sürüşü yaptım. Otoyolda cmaxle sık yaptığım ani şerit değiştirme hareketlerinden birini yaptım ve picasonun önü başı dağıldı araba başka yere gidiyordu ben direksiyonu başka yere çeviriyordum. Anahtarı teslim edip uzaklaştım oradan (fakat geniş iç hacime ihtiyacım olursa gider picasso alırım ama uslu kullanırım)...Yeni nesil cmaxtede ESP standart olacak, otosan espsiz getiremeyecek...
    Fara su girmesi olayını ne burada ne yurtdışı forumlarda hiç duymadım. Demek ki sporadik bir hata. O aslında focus MkIin klasik sorunudur. Avrupa arabalar genelde sıfır sorunsuz olmuyor böyle basit sorunları olabiliyor. Geçen VW forumunda biri 0 km scirocco almış 55-60 bin vermiş onun farları da su alıyordu...
    Ben de sizin gibi hekimim , benim servisle aram iyi.Beni de bazen çok sinirlendirdikleri oluyor ama genel olarak memnunum. Benim mesela garanti süresi içinde ufak bir cıyk cıyk ses oluyordu, bir şey yok dediler. garanti bittikten sonra da bu ses arka teker bilyesinden geliyor değişecek deyip 300 kaat charge ettiler. Ulan üçkaatçılar garanti içinde niye değiştirmediniz dedim. Kem küm....Hamam parası olsun deyip verdim..
    Servis ve ufak tefek şeyleri sıkıntı edecekseniz hiç ford almayın..FORD servisleri genel olarak çok yoğun...

FORD kullanıcısı genelde sürüş dinamiklerine , şasiye , direksiyona vurulur.
    Bunlar sizin için önemli değilse zaten FORD almayın. Bunlar sizin için önemli ise zaten farın su alması, servisin üçkaatçılığı falan pek etkilemez..

• quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

@jerichoo: daha önce bir iki kere yazmış olmalıyım...

bizim eski 2004-2005lerin klasik sorunudur bagaj kapağı kilidi..Değişmesi lazım. Normalde tek sürücü kapısını veya global olarak tüm kapıları da açsanız bagaj açılmalı.Bagaj açılmıyorsa ve siz kumandadaki bagaj açma butonuna basmak zorunda kalıyorsanız o kilit değişmeli. Yedek anahtara kaldınız mı yandınız onda bagaj açma düğmesi de yok. Başıma geldi biliyorum......Benimkinde garantiden değişmişti..

scropion2000: Yazılanları takip ediyorum.Cmaxlerde esp olmaması fordun değil otosanın ayıbı. Avruba birliği ülkelerinde hemen hemen 2 yıldır espsiz cmax satılmıyor. Cmax sınıfı için en iyi yol tutuşa sahiptir. Ben picasso ile test sürüşü yaptım. Otoyolda cmaxle sık yaptığım ani şerit değiştirme hareketlerinden birini yaptım ve picasonun önü başı dağıldı araba başka yere gidiyordu ben direksiyonu başka yere çeviriyordum. Anahtarı teslim edip uzaklaştım oradan (fakat geniş iç hacime ihtiyacım olursa gider picasso alırım ama uslu kullanırım)...Yeni nesil cmaxtede ESP standart olacak, otosan espsiz getiremeyecek...
    Fara su girmesi olayını ne burada ne yurtdışı forumlarda hiç duymadım. Demek ki sporadik bir hata. O aslında focus MkIin klasik sorunudur. Avrupa arabalar genelde sıfır sorunsuz olmuyor böyle basit sorunları olabiliyor. Geçen VW forumunda biri 0 km scirocco almış 55-60 bin vermiş onun farları da su alıyordu...
    Ben de sizin gibi hekimim , benim servisle aram iyi.Beni de bazen çok sinirlendirdikleri oluyor ama genel olarak memnunum. Benim mesela garanti süresi içinde ufak bir cıyk cıyk ses oluyordu, bir şey yok dediler. garanti bittikten sonra da bu ses arka teker bilyesinden geliyor değişecek deyip 300 kaat charge ettiler. Ulan üçkaatçılar garanti içinde niye değiştirmediniz dedim. Kem küm....Hamam parası olsun deyip verdim..
    Servis ve ufak tefek şeyleri sıkıntı edecekseniz hiç ford almayın..FORD servisleri genel olarak çok yoğun...

Bunlar sizin için önemli değilse zaten FORD almayın. Bunlar sizin için önemli ise zaten farın su alması, servisin üçkaatçılığı falan pek etkilemez..

Aracın kullnımından ve araçtan şikayetim yok .Citroen picasso'nun içine bindip fakat deneme sürüşü yoktu kullanamadım .Ama Fordun esp'siz böyle bir aracı satması aklım almıyor sadece ve yurtdışında sizinde yazdığınız gibi standart .
    Benim istediğim araça hep cmax 'ti scenicte sadece aklımı çeliyordu fakat citroeninde donanım olarak bayağı artıları var .Ama 2. elde citroen en çok kaybettireceği için ve de cmax düşündüğüm için çok fazla diğerlerinin üzerine düşmedim.Ve cmax'i alırken deneme sürüşü bile yapmadım , o derecede aklımdaydı araç . Edirne Ford servisi ve satış elemanlarına kızgınım sadece . Arka stop lambası gelmiş, yarın değiştirecekler ve Ford otosana fax yolladım .Başıma gelenlerle ilgili Çorlu servisine gitmemi önerdiler .Fakat aracın stop lambası geldiği için yarın son kez bu servise gideceğim.Ford otosan bu bayiye ceza keseceğini söyledi ne kadar doğru bilmiyorum.

• x-rayted Tesekkür
    :((
    ne kadar tutar acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

@jerichoo: daha önce bir iki kere yazmış olmalıyım...

• c-maxına calik jant uygulaması yapan arkadaşlardan resim rica ediyorum.
  • quote:

Volvo S60 neden stop ediyor?
    Onno Usta

17.03.2009, Salı

2002 model Volvo S60 2.4i araç sahibiyim. Aracımla seyir halinde iken, hiçbir şey yokken direksiyonu ağırlaşıyor ve motor stop ediyor. Tekrar çalışması için 10 dakika kadar beklemek gerekiyor. Bu önceleri seyrek olurken şimdi hemen hemen her gün defalarca tekrarlamaya başladı. Aracı Volvo servisine götürdüm fakat bir arıza bulanamadı. Sizce sorun ne olabilir?

Volvo S 60 aracınızın stop etme sorunu oldukça zor bir konu. Öncelikle Aracınız otomatik vitesli mi? Genellikle hangi süratlerde olay oluşuyor? Hava şartları ile ilgisi var mı? Çekiş düşmeden direksiyon sertleşmeye mi başlıyor yoksa çekiş düşerken direksiyon da beraberinde mi sertleşiyor? Stop ettikten sonra 10 dakika boyunca motor çalışıncaya kadar marş basıyor ve motor dönüyor mu? Bu bilgilerin bana ulaşması sonucunda bir yorum yapma imkanım olacaktır.

Demekki arzalar sadece Ford'da olmuyormuş,her türlü markada arzalar olabilirmiş,
    şeytan kulağına kurşun benim c max'imde 4.5yıldır aldım alalı hiç bir şey olmadı ,allahıma şükürler olsun. Ama bende max'ime iyi davranıyorum.

• quote:

Aracımdaki sorunların sebebi chiptuning mi?
    Onno Usta

04.03.2009, Çarşamba

2000 model Volvo S40 1.9 T4 araç sahibiyim. Ben biraz agresif sürüş stiline sahip olduğum için aracın gücü bana yetersiz geliyordu. Bu nedenle aracın gücünü, gördüğüm bir ilan neticesinde beyin yazılımının değiştirilmesiyle yükselttim. Maslak'ta yaptırdığım bu işlem sonrasında aracım gaz yememeye başladı. Bunun üzerine işlemin yapıldığı yere geri gittiğimde dükkanın kapanmış olduğunu gördüm. Bu nedenle aracı böyle kullanmaya devam ettim. Ancak 5 ay kadar sonra yolda aracımın motoru bozuldu. Bu nedenle aracın motorunu tamamen yenilemek zorunda kaldım. Daha sonrasında aracımla yolda ilerlerken önce göstergeler çalışmamaya başladı. Bu durumu fark edince ani fren yaptım ve ABS'nin de çalışmadığı fark ettim. Daha sonra gittiğim Volvo servisinde aracı bilgisayara bağladılar ancak herhangi bir arıza kodu alınamadı. Gittiğim başka servisler de soruna çare bulamadı. Acaba tüm bu olumsuzluklar aracın beynine yapılan müdahale ile ilgili olabilir mi? Bazen sabahları aracı çalıştırdığımda herhangi bir sorun yokken 1 -2 km ilerleyince arıza lambaları yanmaya başlıyor. Acaba aracımla yaşadığım tüm bu olumsuzlukların nedeni ve çözümü nedir?

Aracınızın chip tuning sonrası oluşan sorunları ne yazık ki son yıllarda chip tuning konusunda veya motor fiziği konusunda hiç bir bilgisi olmayıp, yurt dışındaki bir tuning firması ile anlaşıp işi kendi becerisiymiş gibi gösteren, yeni türeyen birçok firmanın meslek dalımıza ve piyasaya verdiği zararların bir örneği.
    Hem ucuz ve kalitesiz çalışıp müşteri güvenini baltalayan bu kontrolsüz kişiler, ne yazık ki bertaraf da edilemiyor.
    Sonuç olarak aracınızın yazılımında sorunlar var ve öncelikle de orijinal programın yüklenip sorunların giderilmesi ve sonrasında da tekrar arzu ediyorsanız doğru bir tuning programı yüklenmesi gereklidir. Sorunlarınızı bana,www.remservis.com adresinden ulaşarak da giderebilirsiniz..

Bu yazıyı ukuduktan sonra seri üretim box'lardan kullanmak daha doğru bir karar olduğunu düşünüyorum .

• aracımın aku kutup basını soktum dun. otomatık cam acma ayarı sıfırlandı tek tusla asagı ınıyor fakat tek tusla yukarı kalkmıyor ne yapıyorduk acaba hatırlayan varmı ?
  • Cmax'ine serviste xenon taktıran arkadaş var mı varsa balastları nereye koymuşlar acaba ben göremedim .Takan Ford servisine güvenmediğim için ( kendileri ne taktıklarını bilmiyor yada bilmek istemiyorlar ) markası cenmax 'mı diye bakmak istiyorum.
    Bence farların altında sanki boşluk var gibi oraya koymuş olabilirler ama bir şey göremedim orada olabilir .Tüm farı beraber söken arkadaşlar var mı acaba altında balastın gireceği kadar boşluk var mı ?
    Yarın ön farın birini sökeceğim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_X -- 18 Nisan 2009; 20:20:19 >
  • MErhaba Arkadaşlar

Başıma gelen ilginç bir olayı sizinle paylaşmak istedim.
    Bende 2006 Cmax CVT ghia var, yaklaşık 7-8 aydır, depo 42 litre mazot alıyordu, bende çok fazla önemsemiyordum. Depoyu ne kadar doldurursam doldurayım, 3/4 depoyu geçmiyordu. Neyse bugün bakım için servise gittim, bu durumu anlattım. Önce depo şamandrasının bozuk olabileceğini söylediler, öğleden sonra arabayı almaya gittiğimde, deponun büzüştüğünü, o yüzden az mazot aldığını söylediler. Bunun sebebininde depo kapağından kaynaklandığını belirttiler. Depo kapağı hiç hava geçirmiyormuş, normalde kapağın azda olsa hava almasına müsade etmesi gerekirmiş. Deponun değişmesi gerektiğini belirttiler, bunun garanti den olup olmayacağına pazartesi günü ford-otosan'a soracaklar, inşaallah değiştirirler.

Bu arada hafta içi randevu alırken, depoyla ilgili sorunum olduğunu söyleyince, servis elemanlerı deponun boş olarak servise gelmesinin daha iyi olacağını söylemişlerdi. Bende mazotu epey tüketip servise öyle gideyim dedim. Fakat servise tam 300 metre kala mazot bitti. Araba durdu, gittim mazot aldım. Ama arabayı bir türlü çalıştıramadım,gidip servise söyledim, yanıma bir usta verdiler, arabanın yanına gittik. mazot pompası hava yapmış, uste epeybir uğraştı. Bunun için özel bir aparat yapmışlar. Allahtan servise yakın bir yerde oldu, böyle bir durumda mutlaka yol yardım veya bir usta çağırmak gerekiyor. Araç sürücülerinin tek başına yapabileceği bir olay değil.Siz siz olun sakın mazotu bitirmeyin.

Hepinize saygılar

• SLM jasberny....

camı aşağı indir..parmağını hiç çekmeden cam açma düğmesine (CAD) basılı tutarak camı tamamen kapat.
    ,elini CAD'dan çek.. ve parmağını tekrar CAD 'In üstüne getir ve yaklaşık 5 sn süre ile basılı tut.
  • BUGÜN KIŞ LASTİKLERİNİ DEĞİŞTİRİP 4 MEVSİM LASTİKLERİ TAKMAYA GİTTİM.FAKAT LASTİĞİN BİRİSİNİN İÇ TARAFINDA BÜTÜK BİR YIRTIK OLDUĞUNU GÖRDÜM.DOLAYISIYLA LASTİKLERİ DEĞİŞTİREMEDİM.BİZİM C-MAX'İN STEPNE LASTİĞİ İNCE OLDUĞU İÇİN ONUDA KULLANAMIYORUZ. 4 YENİ LASTİK ALMAYADA ŞİMDİLİK DURUMUM MÜSAİT DEĞİL. ZATEN DİĞER 3 LASTİK HENÜZ 2 YILLIK. ACABA ÇIKMA CONTİNENTAL SPORTCONTACT 2 (205-55-16) BİR LASTİK BULABİLİR MİYİM?
  • quote:

Orjinalden alıntı: myst

MErhaba Arkadaşlar

Başıma gelen ilginç bir olayı sizinle paylaşmak istedim.
    Bende 2006 Cmax CVT ghia var, yaklaşık 7-8 aydır, depo 42 litre mazot alıyordu, bende çok fazla önemsemiyordum. Depoyu ne kadar doldurursam doldurayım, 3/4 depoyu geçmiyordu. Neyse bugün bakım için servise gittim, bu durumu anlattım. Önce depo şamandrasının bozuk olabileceğini söylediler, öğleden sonra arabayı almaya gittiğimde, deponun büzüştüğünü, o yüzden az mazot aldığını söylediler. Bunun sebebininde depo kapağından kaynaklandığını belirttiler. Depo kapağı hiç hava geçirmiyormuş, normalde kapağın azda olsa hava almasına müsade etmesi gerekirmiş. Deponun değişmesi gerektiğini belirttiler, bunun garanti den olup olmayacağına pazartesi günü ford-otosan'a soracaklar, inşaallah değiştirirler.

Bu arada hafta içi randevu alırken, depoyla ilgili sorunum olduğunu söyleyince, servis elemanlerı deponun boş olarak servise gelmesinin daha iyi olacağını söylemişlerdi. Bende mazotu epey tüketip servise öyle gideyim dedim. Fakat servise tam 300 metre kala mazot bitti. Araba durdu, gittim mazot aldım. Ama arabayı bir türlü çalıştıramadım,gidip servise söyledim, yanıma bir usta verdiler, arabanın yanına gittik. mazot pompası hava yapmış, uste epeybir uğraştı. Bunun için özel bir aparat yapmışlar. Allahtan servise yakın bir yerde oldu, böyle bir durumda mutlaka yol yardım veya bir usta çağırmak gerekiyor. Araç sürücülerinin tek başına yapabileceği bir olay değil.Siz siz olun sakın mazotu bitirmeyin.

Hepinize saygılar

Geçmiş olsun @myst,Bir depoyla illaki de 1000 km üzerine çıkmak isteyenlere duyurulur.
    Yani servisin yaptıklarından memnunsunuz?
    Baya ilgilenmişler hatayı bulmuşlar ve garanti olması içinde gayret gösteriyorlar.
    Eğer garntiye sokmazlarsa servisinize kızmayın, sevisin suçu yok,daha yukarı yerlerde hakkınızı arayın derim.

Benim aklıma takılan bişey var,ejektörlerden yakıt deposuna fazla mazot geri dönüş hortumları yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 19 Nisan 2009; 7:12:42 >

• C max tdci mazotu bitince yolda kalır servis olmadan da yürümez
    Bilginize.
    Mazot filtremi 105.000 de değiştim. YANİ 15.000 KM DE değiştirdim.
    Ama yeni öğrendim artık c max ve fiesta tdci mazot filtreleri 30.000 de değişiyormuş.
    Masreftan yırttık ya
  • gecenin
    muhabbet kuşları ;

ozzy............tissot.......cmax1973
  • 
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.