Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
863.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2008 titanıum-x paket aracımın sol arka stobu su alıyor.iç kısımdan buharlanma yapıyor.
    maalesef 15-30.000 km için servise 2 kez girdim.
    ARACIMDAN MEMNUNUM AMA ASLA BİR DAHA FORD ALMAYACAĞIM.

Türkiyenin en kötü servisleri FORD tur.
    ticari kısmını bilemem ama binek servise gideceğinize topkapıya gidin daha iyi.
    üzerine ford önlüğü giymekle bu iş olmuyor.

servisler bakımsız,pis,karanlık
    Otokoç merkezs servisleri oraya yolunuz düşerse içeri bir göz atın.
    Oradan çıkın herhangibir japon honda,toyota servise girin ne dediğimi anlayacaksınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayden

.
    2008 titanıum-x paket aracımın sol arka stobu su alıyor.iç kısımdan buharlanma yapıyor.
    maalesef 15-30.000 km için servise 2 kez girdim.
    ARACIMDAN MEMNUNUM AMA ASLA BİR DAHA FORD ALMAYACAĞIM.

Türkiyenin en kötü servisleri FORD tur.
    ticari kısmını bilemem ama binek servise gideceğinize topkapıya gidin daha iyi.
    üzerine ford önlüğü giymekle bu iş olmuyor.

servisler bakımsız,pis,karanlık
    Otokoç merkezs servisleri oraya yolunuz düşerse içeri bir göz atın.
    Oradan çıkın herhangibir japon honda,toyota servise girin ne dediğimi anlayacaksınız.

% 100 haklısınız .Arkadaşım toyota aldı servis olsun ,işcilik , müşteri memnuniyeti olsun 1 numara .Ben forda her gittiğimde sinir olup dönüyorum.Arka stoplara ikisinede su giriyor .Yeni araba al onca para ver ,FORD'a lanet olsun diyorum başka bir şey demiyorum .Satış ,servis hepsi rezalet ve üçlağıtçılar gittğim Ford servisi için söylüyorum ama anladığım kadar diğerleride farklı değilmiş.Citroen C 4 picasso alsaydım keşke onlar bile daha özenliler ..+ araçta esp v.b bir sürü güvenlik önlemi var.Aldığım araçta esp bile yok .Alırsın FORD , olursun ZORT olduk kısaca ....

• Aynı fikirdeyim C-Max MÜKEMMEL
    Ben de 2005 Ghia var değiştirmeye kıyamıyorum,

quote:

Orjinalden alıntı: cmax1973

Ben 2009 c-max kullanıcısı olarak arka fren balatalarına rağmen elektronik park freni olmasını tercih ederdim..gerçekten de çok pratik zekice tasarlanmış havası olan bir kullanıma sahip...
    C-max ;sınıfında tek olarak geçilebilecek kadar hem günlük kullanıma hem sportif kullanıma uygun bir aile otomobili..
    İlk olarak 2004 yılında C-Max TDCİ ghia (konfor paketli) aldım..2008 ağustosta aynı fiyata mondeo titanium alabildiğim halde sırf mükemmel motoru ve geniş görüş açısı itibariyle vazgeçemedim..ve 2009 C-Max titanium TX paket aldım..
    Kesinlikle tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: scorpion2000

% 100 haklısınız .Arkadaşım toyota aldı servis olsun ,işcilik , müşteri memnuniyeti olsun 1 numara .Ben forda her gittiğimde sinir olup dönüyorum.Arka stoplara ikisinede su giriyor .Yeni araba al onca para ver ,FORD'a lanet olsun diyorum başka bir şey demiyorum .Satış ,servis hepsi rezalet ve üçlağıtçılar gittğim Ford servisi için söylüyorum ama anladığım kadar diğerleride farklı değilmiş.Citroen C 4 picasso alsaydım keşke onlar bile daha özenliler ..+ araçta esp v.b bir sürü güvenlik önlemi var.Aldığım araçta esp bile yok .Alırsın FORD , olursun ZORT olduk kısaca ....

alırken donanımına bakmadın mı?....çok komik yorumlar ya... yalan kullanıcı galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

quote:

Orjinalden alıntı: scorpion2000

alırken donanımına bakmadın mı?....çok komik yorumlar ya... yalan kullanıcı galiba.

Yalancı kullanıcıya takmışınız çok kullanıyorsunuz galiba .Edirneye gelin aracın stopların içindeki suyuda göstereyim ben size.
    Yalancıyım hiç işim yok ,1 sayfa şikayeti detayı ile kafamda tasarladım ,yazdım heralde .

Bir de ESP 'li getirdilerde biz mi almadık 3 ay sonra ancak gelir dediler hiç satmamışlar.Diğer markaların bu tarz araçlarında bu donanım ,donanım değil bulunması gerekli bir güvenlik ekipmanı hepsinde var.Bir hata yaptık FORD almakla sanırım ,sizin gibi körü körüne bağlanmam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_X -- 13 Nisan 2009; 22:15:20 >

• Arkadaşım..Ford stokda esp li bulundurmamış ..olabilr...Çünki OPSİYONEL.
    dİĞER FİRMA donanımla birlikte satıyorsa...
    MECBUR bulundurmaya gibi birşey. anladın mı?
    Eğer siz Gerçek bir Alıcı ve istekli Kullanıcı olsaydınız beklerdiniz
    Avrupalı Özel Ürettirip bekliyor..Bİze uzaaktan ihraç ediliyor okdar olsun.
    Siz nekdar ister ve beklerseniz bunlar düzelir...istemezsen olmaz.

bu arada su almaz demiyorumki..alabilir..ki normaldir..İnsan ürettiyor bunları..
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

Arkadaşım..Ford stokda esp li bulundurmamış ..olabilr...Çünki OPSİYONEL.
    dİĞER FİRMA donanımla birlikte satıyorsa...
    MECBUR bulundurmaya gibi birşey. anladın mı?
    Eğer siz Gerçek bir Alıcı ve istekli Kullanıcı olsaydınız beklerdiniz
    Avrupalı Özel Ürettirip bekliyor..Bİze uzaaktan ihraç ediliyor okdar olsun.
    Siz nekdar ister ve beklerseniz bunlar düzelir...istemezsen olmaz.

bu arada su almaz demiyorumki..alabilir..ki normaldir..İnsan ürettiyor bunları..

• tüm arkadaşlara merhaba..

BİZİM FORUMUMUZ (C-MAX FORUM) servislerin ,c-maxlerin ,kullanıcıların tartışıldığı bir ortamdır.buradaki tek ortak nokta ise değişken kullanıcı ve servislere rağmen C-MAXLERİN gerçekten fiyat kalite anlamında çok değerli otomobiller olduğudur.servisteki bazı başteknisyenlerin dahi takip ettiğini bildiğim bir forum burası..bu da bu forumdaki teknik bilginin,profosyonel anlamdaki kullanım tarzının ne derece doğru ve sürekli olduğunun bir göstergesidir.

Bahsettiğiniz sorunlar olabilir.satıcıların karakterleriyle alakalı sorunlar yaşamış olabilirsiniz.yetkili servislerle ilgili sıkıntılarınız olabilir.bu forumdaki çoğu arkadaş ortalama bir yaşın ve sosyo.kültürel sevyenin üzerinde ve bu otomobillerle 100.000 km yapmış insanlar..ve gene emin olun bu otomobil onların kullandığı tek otomobil de değildi.
    Zaman geçtikçe bu otomobilin ne kadar değerli ve vazgeçilmez bir otomobil olduğunu anlayacaksınız..size buradan birşeyler yazmak çok saçma ..zaman size herşeyi gösterecektir.
    ((bu otomobile tutkuyla bağlandığım en yakın zamandan bir örnek size:160 km/h hızda giderken önüme aniden bir pick.up çıktı..ve direksiyonu aniden kırdım..160 km/h hızda giderken arabanın arkası kopunca yan ivmelenmeye karşı duyduğum lastik sesleri müzik sesini bile bastırıyordu..ama bu süratte arabam ne devrildi ne de bariz bir spin attı..böylesine yüksek başka arabada bu kadar yüksek bir yol tutuş ,direksiyon hassasiyeti bulabiliyorsanız lütfen buraya yazınız.

• c-max 1973 yazını cok begendım muhtesem cok dogru seylere degınmıssın.

en son verdıgın ornek benım bır oncekı aracım olan c-max en yakın rakıp scenıc affetmezdı benım bu sınıftakı ıkıncı aracım olan c-max hıc renoyu aratmıyor ve scenıcle fren ve gaz keserek gırdıgım vırajlara c-maxla hıc dusunmeden rahatca gırıyor gaza basarak hatta

scenıc ın tek artısı cıft sonrufuydu baska hoıc bır artısı yok bende bu ozellıgı aramıyorum zaten . aracımtakı tek sunrof yetıyor.

SONUC OLARAK C-MAX MUKEMMEL BIR ARAC . TESEKKURLER FORD .

• Bu forum; kullanıcıların yaşayıp paylaştıkları sorunlar ve çözümleri üzerine süper bir paylaşım ortamı. Tecrübeli kullanıcıların paylaşımlarından çok şey öğrendim, hepsine teşekkür ediyorum. Forum üyelerinin sorunu paylaşma ve cevabi bilgisi olanında cevaplama şekli önceki sayfalardan incelenerek görülebilir. Ayrıca bu forumdakiler; c-max'larını çok seviyorlar. Bende öyle. Eksiklikleriyle-fazlalıklarıyla, arabamı seviyorum.
    Saygılarımla.
  • quote:

tüm arkadaşlara merhaba..

BİZİM FORUMUMUZ (C-MAX FORUM) servislerin ,c-maxlerin ,kullanıcıların tartışıldığı bir ortamdır.buradaki tek ortak nokta ise değişken kullanıcı ve servislere rağmen C-MAXLERİN gerçekten fiyat kalite anlamında çok değerli otomobiller olduğudur.servisteki bazı başteknisyenlerin dahi takip ettiğini bildiğim bir forum burası..bu da bu forumdaki teknik bilginin,profosyonel anlamdaki kullanım tarzının ne derece doğru ve sürekli olduğunun bir göstergesidir.

Bahsettiğiniz sorunlar olabilir.satıcıların karakterleriyle alakalı sorunlar yaşamış olabilirsiniz.yetkili servislerle ilgili sıkıntılarınız olabilir.bu forumdaki çoğu arkadaş ortalama bir yaşın ve sosyo.kültürel sevyenin üzerinde ve bu otomobillerle 100.000 km yapmış insanlar..ve gene emin olun bu otomobil onların kullandığı tek otomobil de değildi.
    Zaman geçtikçe bu otomobilin ne kadar değerli ve vazgeçilmez bir otomobil olduğunu anlayacaksınız..size buradan birşeyler yazmak çok saçma ..zaman size herşeyi gösterecektir.
    ((bu otomobile tutkuyla bağlandığım en yakın zamandan bir örnek size:160 km/h hızda giderken önüme aniden bir pick.up çıktı..ve direksiyonu aniden kırdım..160 km/h hızda giderken arabanın arkası kopunca yan ivmelenmeye karşı duyduğum lastik sesleri müzik sesini bile bastırıyordu..ama bu süratte arabam ne devrildi ne de bariz bir spin attı..böylesine yüksek başka arabada bu kadar yüksek bir yol tutuş ,direksiyon hassasiyeti bulabiliyorsanız lütfen buraya yazınız.

160 km ile o şekilde araba yoldan çıkmadı ise büyük şans araç yüksek çünkü esp 'de olmadığı farzedersek sizinkinde gerçekten iyi.Ben araca bir şey demiyorum fakat citroen gibi bir marka aracına koyuyorsa esp'yi ve birçok markada artık stardart olan bir güvenlik ekipmanı bunun koyulması gerekli bu araca .
    Ve Cmax sevmesem Edirnedeki showroomun bu tavırlarına rağmen aracı almazdım.
    Servis olarak trakyadaki gördüğüm servisleri söyleyerek iyi olmadığını belirttim.Bunun aksini savunan varsa yazsın .Takılan xenon'un markasını 10 kişiye sorarak öğrenebildim bu serviste ve 2-3 kez ayrı şeyler dediler hala ne taktıklarını kendileri bile bilmiyor.Ben doktor olduğum halde araç ve elektronik bilgim onlardan fazladır her türlüde kanıtlarım (elektrik -elektronik konusunda ) güvenmedim balastlarına baktım cenmax falanda yazmıyor başka yere gidip gösterip cenmax olup olmadığını onaylatacağım. İlk çıktığından beri cmax almayı düşündüğüm için scenic conquesti (esp'li)uygun bir fiyata alabilecek durumda iken bu aracı aldım .Esp konusunda takıntılıyım çünkü başına gelen ne işe yaradığını anlar.
    Ve benim durumumu anlamak isteyen varsa öceki yazdıklarımı okusun neden bu kadar ford'a karşı öfkeli olduğumu anlar.Siz onca para verin aldığınız yerde sizi adam yerine koymasınlar her gittğinizde yalan atsınlar sizi kazıklamaya çalışsınlar ve yıllarca çalışıp kazandığınız para ile aldığınız sıfır aracın arka stopların ikisde içerisine su alsın.Nerde FORD'un fabrika çıkış öncesi kontrolü ya da nasıl bir kontrol bu anladığım kadarı ile sadece bende olan bir sorun değil bu .Bu hatatı düzeltmeleri gerekiyor kaliteli diye aldığınız bir araçta böyle şeylerin olmaması gerekiyor.
    Zaten showroomda ve serviste yanımda olsaydınız içinizden o adamları dövmeyecek sakin insan zor çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_X -- 14 Nisan 2009; 18:22:44 >

• quote:

FSI ise benzinli atmosferik direkt püskürtmeli motorların kodudur. Bu seride de 1.6 ve 2.0 litre gibi seçenekler vardır. TFSI ise FSI motorların turbo beslemeli versiyonlarının adıdır. Bu motorlarla ilgili piyasadaki genel kanı, uzun süreli kullanımda dayanım sorunu olacağı yönünde olsa da henüz bir şikayetle karşılaşmadık. Eğer yakıt gerekli kalitede olursa ve aracı stop etmeden önce turbonun ihtiyaç duyduğu rölantide çalışma gibi basit birkaç ayrıntı yerine getirilirse, bu motorların sorun çıkartmayacağını düşünüyorum.

Bu yazıyı Onno ustanın yazılarının birinden alıntı yaptım .
    Sebeb, bizde burdan kendimize bir pay çıkarmamız lazım diye düşündüm,
    özellikle motoru stop etmeden önce turbonun selameti açısından dikkat edilecekler konusunda.

• Ford servislerinin rezaleti ile başlattığım konu onno ustaya kadar geldi ya.
    süpersiniz valla.

Tekrar ediyorum.

FORD almayı düşünen arkadaşlara sesleniyorum.
    Bulunduğunuz ilde herhangibir FORD yetkili servisine gidin.
    Sahip olmayı düşündüğünüz yeni aracınızı gönül rahatlığı ile bu servise
    teslim edebilirmisiniz kendinize sorun.

Araç ile hiçbir sorunum yok bununda altını çiziyorum.

scorpion arkadaşımızın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
    daha dandik bir markada standart olan ESP nin tam donanımlı kendi c-maxında
    neden olmadığı hakkında serzenişte bulunuyor.
    Serzenişi tamamen haklıdır.

burada 160 la giderken devrilmedim,sipariş etsen gelirdi gibi cevapların
    arkadaşı tam olarak anlamadan verildiğini düşünüyorum.
  • anladım ben onu ........seni de......
  • quote:

Ford servislerinin rezaleti ile başlattığım konu onno ustaya kadar geldi ya.
    süpersiniz valla.

Bu forumun 100 sayfasında,servislerin ne kadar kötü olduğu ve 100 sayfasındada sarfiyatın ne kadar yüksek olduğunu yazar .
    Bilmeyenler okusun.
    Hattâ yeni aracı almadan önce okunursa yanlış araç almak gibi bir duruma düşülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 15 Nisan 2009; 23:18:55 >
  • quote:

Ford Focus TDG'ı nasıl güçlendirebilirim?
    Onno Usta

24.10.2008, Cuma

Ford Focus HB1.6 TDCI (109 HP) araç sahibiyim. Otomobil sporlarıyla ilgilenen dayım (Yağmur Bostancı) vasıtası ile dükkanınızda bulunmuştum ve danışabileceğim en ciddi insanın siz olduğunu biliyorum. Otomobilimin yol tutuşu her ne kadar stnıfındakilere oranla daha iyi olsa da gücü ve sportif kullanımı istediğim düzeyde değil Performansını artırmak için çeşitli uygulamalarda bahsettiler (box, chip vs..). Otomobilim turbo olduğu için turbo vasıtası ile güç artırma yoluna gidemiyorum. Kısacası, bana otomobilimi güçlendirme konusunda neler önerirsiniz? Nereden ve ne yolla aracımın performansın artırabilirim?

Aracınzın motor gücünü yükseltip daha sportif bir kullanım elde etmek için öncelikle intercooler'ın daha etkili olanı ile değiştirilmesi gereklidir. Bu işlemden sonra da özel bir çalışmayla işletim sistem programı yeniden düzenlenip motor gücünü 150 HP'ye doğru taşıyıp maksimum torku da aynı grafik yapısında turbo basıncının ilk oluştuğu 1800 devileri geçmeden 300 Nm'nin üstüne çıkarmaktır.
    Bu değerler mevcut 1.6 litre motorun var olan fiziki yapısından alınabilecek en yüksek değerlerdir ve çok kaliteli mazot kullanılma zorunluluğu olduğu kadar turbonun ve motorun ömrünü de minimuma indirecektir.
    Uzun ömürlü bir işlem için ise bu maksimum değerlerden ödün vererek 130 HP gibi bir motor gücü çalışması yeterli olacaktır.

Bu yazıda, Onno ustanın.Sürekli servis , bayiiler ve sarfiyat diye yazmaktansa .
    Ustanın bahsettiği son cümle 130HP tuningbox olmamalı, genel olarak tuningbox'lar hep 129 veya 130 HP oluyor.
    Tüm incelediğim Alman sitelerinde ,fren mekanizmalarının ve aktarma organlarının daha fazla BG gücünde sağlıklı olmayacağı yönünde.

• SÜREKLİ SERVİS VE BAYİ YAZACAĞIM.

Mesela bakım işçilikleri paket olarak değil,tek tek fatura edilmektedir.
    Diyelimki 30000 km bakıma gittiniz.390-400 tl ye mal olmaktadır.
    Faturayı incelediğinizde 30000 km bakım işçiliği olarak geçmez.
    Motor yağı ve değişim işçiliği,hava filitresi ve değişim işçiliği gibi.
    Bu durum ford bakım standartı olmadığının en temel ispatıdır.

Bu arada Onno Ustanızın performans artırma abuklukları beni ilgilendirmiyor.
    Araç performans değil çok amaçlı tasarımdır.
    Ağır olmakla beraber rüzgar direnci performansa aykırıdır.
    Bu yüzden onnonun performansı ilgi alanıma girmez.
  • kolay gelsin.
  • quote:

anladım ben onu ........seni de......

Mesajı görmüştüm,

Bu lafı ben yeni duyuyorum,dur bakıyim,tercümesini deniyeyim ama almancasında pek uyum yok,"Wenn die Hunde bellen,sterben die Pferde nicht"

Söz şöyle olsaydı keşke," Wenn die Hunde bellen , leben die Pferde weiter" ,yani "köpekler havlasada atlar yaşamaya devam eder" ..

Takımın kim olduğunu çözemedim ama atla ,köpekleri çözdüm.

Onun türkçesi kervan yürür gibi değilmiydi.
  • ABİ ne zaman yakaladın ya:)))))))))))))
    quote:

Orjinalden alıntı: g.m.y.

quote:

anladım ben onu ........seni de......

Mesajı görmüştüm,

Bu lafı ben yeni duyuyorum,dur bakıyim,tercümesini deniyeyim ama almancasında pek uyum yok,"Wenn die Hunde bellen,sterben die Pferde nicht"

Söz şöyle olsaydı keşke," Wenn die Hunde bellen , leben die Pferde weiter" ,yani "köpekler havlasada atlar yaşamaya devam eder" ..

Takımın kim olduğunu çözemedim ama atla ,köpekleri çözdüm.

Onun türkçesi kervan yürür gibi değilmiydi.

• 
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.