Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
27
Favori
863.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cmax1973

scorpion

orada kaçırdığın ufak bir ayrıntı var:)

Ufak bir ayrıntı olarak klimanın açık olmasını mı kastediyorsunuz. Dizel bir cmax için 7.2 litre/100 Km ortalama yakıt hemde 107 Km/h ortalama hızda bana da fazla geldi. Sizce normal mi..
  • yakıt fazla bence de
  • Geçen aracımın direksiyon da yağ kaçağı oldugunu görerek servis e gittim araca yeni parça almak için parça bolumune geçtik

Burdan sonra şahıs aracın şasi nosunun son 5 hanesini yazdı ve ekranda benim araç ile ilgili butun parçalar ve seri noları vardı ancakkk.

Direksiyon da (REKTEFİYELİ) diye yazı vardı

Servis sorumlusuna sorduğumda Bu fordun yaptığı uygulama bizim gercekten haberimiz yok dedi.
    Bunun uzerine 2 arkadasım ile de konustum ve dediler ki arac almadan once servis e in ve 50 tl ye arac ozelliklerine baktır bazen eksik donanım yada tamirli parça çıkabiliyo bende baktırıp aldım dedi...

Benim derdim neydide 947 tl çıktı cebimden hatalı arac aldığımı da saymıyorum...
  • C MAX SELAM.Neymiş o ayrıntı merak ettim. 107 deme sakın. gayet masum değer o.
    ben ankara ist ankara etabında ort hızı 140 tutturarak 8 lt /100 km değerini tutturdum.
    Bana da fazla geldi
  • ARKADAŞLAR MERHABA....

tüketim 107 Km/h lik bir hız için gerçekten çok fazla bir değer...ama rota ;İzmir___manisa___balıkesir__bursa__bilecik ise bence çok iyi bir değer..

Bu rota tamamen düz 3 gidiş 3 gelişi ya da 2 gidiş 2 gelişi olan bir yol değil..3 büyük şehre giriyorsunuz..ışıklarda bekliyorsunuz..kamyonların arkasında 30 Km /h hıza düşüyorsunuz..zaman zaman hatalı sollama yapmamak için konvoya takılıyorsunuz....bir de bursa___bilecik arası çoğu yeri 3.viteste alabileceğiniz virajlar var...

ortalama sürat hesaplandığında sizi bazen anlık olarak 0 km/h e düşüren bir seyahatte 107 Km/h lik bir değer yakalamanız demek yolu boş bulduğunuzda extrem rakamlara çıkmak demektir..nitekim yolun elverdiği noktalarda 200 Km/h e dek çıktım..dolayısı ile tüketim de arttı..

Arkadaşlara tavsiyem otoban harici seyahatlerinde tüm değerleri resetleyip yola çıksınlar ve cdeğerleri tekrar tartışalım..

Bu ort.hız ve ort.tüketime ulaşmanın ne kadar güç olduğunu o zaman anlayacaklardır..

((DİPO NOT))

Lise fiziğinde gördüğümüz ortalama hız formüllerini hatırlayınız

• yol bilgisayarynda lpg de kullandy?ym için 0 litre yazyyor komik bir durum
  • Arkadaslar merhaba...
    2 senedır peugeot 207 hdı kullanıyorum...fakat birgun C max TDCI ghia kullanma sansina eristim ve araca resmen asik oldum...kendi aracimi da seviyorum fakat bana ve esime planlarimiz dogurultusunda daha buyuk bir arac gerekecegine karar verdik.bu sansimizi C max yanindan kullanmak taraftariyim... bu forumu uzun zamandir takip ediyorum...sayfalar cok oldugu icin dogal olark herseyi okuyamiyorum...sizlere ..daha uzun kullanicilar olarak bir kac sorum olacak.. oncelikle C max TDCI tavsiye edermisiniz...arac bir butun olarak almaya degermi..kullanisi ve gidisini biliyorum..ona lafim yok..fakat cok sorun yaratan bir aracmi..yani ona guvenebilirmiyim...ilk baslarda palio kullaniyordum..inanin bu arac bana aku disinda hicbir sorun cikarmadi.yolda kaldigimi da bilmem..servsi yuzu nerdeyse gormedim..fakat 207 yi aldigimdan beri elektronik sorun cok cikardigini farkettim zirt pirt servise gitmek zorunda kaliyordum...oyle ciddi sorunlar degil ufak defek ama can sikici..nebiliim hani servsin yuzunu gormek istemiyorum artik..birde sunu farkettim..teknoloji nekadar cok geliyor ise okadar cok sorunlu oluyor..bir aracin cok elektronik aksami olmasi bunlari tetikliyor...fakat ford bu konuda nasil..sagilammi..nelerle hazirlikli olmaliyim...mesela ghianin elektronik el freni sorun cikarttigini duydum...arka balatalarin yapisik olmasi cabuk bitmeleri...yurtdisindan kullananlarin forumlarini okudum adamlar aracin birzaman sonra guc kaybettigini ve yolda kaldigini bircok kez duydum...EGR valfi dedikleri sey cok sorunlu imis...sizler nedersiniz... birde 2 el almayi dusunuyorum...nelere dikkat etmem gerekir...bir kac temiz arac buldum..kismetse ilerleyen zamanlarda araclari gorucem....simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Akro

Arkadaslar merhaba...
    2 senedır peugeot 207 hdı kullanıyorum...fakat birgun C max TDCI ghia kullanma sansina eristim ve araca resmen asik oldum...kendi aracimi da seviyorum fakat bana ve esime planlarimiz dogurultusunda daha buyuk bir arac gerekecegine karar verdik.bu sansimizi C max yanindan kullanmak taraftariyim... bu forumu uzun zamandir takip ediyorum...sayfalar cok oldugu icin dogal olark herseyi okuyamiyorum...sizlere ..daha uzun kullanicilar olarak bir kac sorum olacak.. oncelikle C max TDCI tavsiye edermisiniz...arac bir butun olarak almaya degermi..kullanisi ve gidisini biliyorum..ona lafim yok..fakat cok sorun yaratan bir aracmi..yani ona guvenebilirmiyim...ilk baslarda palio kullaniyordum..inanin bu arac bana aku disinda hicbir sorun cikarmadi.yolda kaldigimi da bilmem..servsi yuzu nerdeyse gormedim..fakat 207 yi aldigimdan beri elektronik sorun cok cikardigini farkettim zirt pirt servise gitmek zorunda kaliyordum...oyle ciddi sorunlar degil ufak defek ama can sikici..nebiliim hani servsin yuzunu gormek istemiyorum artik..birde sunu farkettim..teknoloji nekadar cok geliyor ise okadar cok sorunlu oluyor..bir aracin cok elektronik aksami olmasi bunlari tetikliyor...fakat ford bu konuda nasil..sagilammi..nelerle hazirlikli olmaliyim...mesela ghianin elektronik el freni sorun cikarttigini duydum...arka balatalarin yapisik olmasi cabuk bitmeleri...yurtdisindan kullananlarin forumlarini okudum adamlar aracin birzaman sonra guc kaybettigini ve yolda kaldigini bircok kez duydum...EGR valfi dedikleri sey cok sorunlu imis...sizler nedersiniz... birde 2 el almayi dusunuyorum...nelere dikkat etmem gerekir...bir kac temiz arac buldum..kismetse ilerleyen zamanlarda araclari gorucem....simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim...

Motorlu el freni yeni makyajlı c max lerde klasik el frenine dönüştü.

4.5 yıldır 2005 model ghia 1.6 tdci c max kullanıyorum,sıfır almıştım, %90 uzun yol yaptım, km az yaptım sayılır 38000km deyim, hiç sorun yaşamadım desem yeridir.

Geçen serviste ön balatalar yeni gibi dediler ama arka balatalar en fazla 10000 km gider diye servisten uyarıda bulundular.

Ama %90 şehiriçi trafik kullansaydım demekki ön ve arka balatalar aynı anda gidecekmiş.

Evet doğru motorlu el freni yüzünden arkalar 50.000 anca gidiyor ,buda benim sürekli uzun yol kullandığımdan, eğer sürekli şehir içi olsa anca 40.000 km gider diye düşünüyorum.

Ama motorlu el frenininde başka bir havası var,hem anahtarı çıkarınca el frenini unutma derdi yok, unutkanlar için birebir.

Elektronik bende kesinlikle hiç arza yapmadı.

C max herşeyi ile süper bir araba bir üst sınıflara kafa tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 5 Nisan 2009; 13:22:53 >

• Ben 2009 c-max kullanıcısı olarak arka fren balatalarına rağmen elektronik park freni olmasını tercih ederdim..gerçekten de çok pratik zekice tasarlanmış havası olan bir kullanıma sahip...
    C-max ;sınıfında tek olarak geçilebilecek kadar hem günlük kullanıma hem sportif kullanıma uygun bir aile otomobili..
    İlk olarak 2004 yılında C-Max TDCİ ghia (konfor paketli) aldım..2008 ağustosta aynı fiyata mondeo titanium alabildiğim halde sırf mükemmel motoru ve geniş görüş açısı itibariyle vazgeçemedim..ve 2009 C-Max titanium TX paket aldım..
    Kesinlikle tavsiye ederim
  • Arkadaslar cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım...eger temız km fazla olmayan bırtane bulursam alıcam tabı ılk once 207 mı satmam gerek... yalnız almadan once bır defa daha denesem ıyı olur..en son kullandıgım gunu hala unutamam o zevke doyamadım... TDCI ghıa ıyı bır secım olur...aslında elektronık el frenı guzel bısey daha estetık ..fakat bılıyorsunuz ıstanbulda ozellıkle yokuslar cok fazla sureklı dur kalk halıyle ayaga yoruyor ve elfrenını cok sık olmasada yıne kullanmak zorunda kalıyoruz..ama onemlı degıl..sorun cıkarmıyorsa problem yok...balatalarında 40-50000 de bıtmesı fen sayılmaz...pejonun 15000 bakımda on fren balatalarını degıstırmek ıstemıslerdı servıstekı arkadaslar da son anda ıtıraz etmıstım...nasıl kullandıgımı bılırım daha cok motor frenı kullanmaya gayret ederım..15000 de bıtmez balata...30000 de degıstrdım bende..tekar cok tesekkur ederım
  • quote:

o zevke doyamadım...

Bu yazının sebebleri:

1.) Çok başarılı süspansiyon/amatisör sistemi , sert olmasına rağmen yinede inanılmaz yumuşak bir yaylanma,YÜKSEK YOL TUTUŞ,
    2.) Yüksek oturma konumu,iç genişlik, ferah iç ortam,
    3.) 1.6 dizel olmasına rağmen Kuvvetli motor / yüksek tork, chiptuning ile 140 beygire kadar yükseltme imkanı.
    4.) Devire duyarlı hidrolik direksiyon,
    5.) Cruis control,
    6.) Sunroof,
    7.) Sony müzik sisteminin ses kalitesi,ilave müzik sistemlerine gerek duyulmaz,
    8.) Büyük bagaj bölümü,koltuklarının çok fonksiyonel olması,
    9.) Mıcırlı olmayan yollarda oldukça sesisdir,

daha aklıma gelmeyen birsürü +++ lar.

eksilerini soranlara,

Kapı fitil gıcırdaması ,
    motorlu el freni yüzünden arka fren balataları normalden daha az dayanıyor ,
    Motorda atıl ısı az olduğu için iç mekan kış aylarında biraz geç ısınır,

• quote:

Orjinalden alıntı: Akro

Arkadaslar merhaba...

Araba hakikaten çok rahat ve kullanışlı. Bunu sende görmüşsün zaten. G.M.Y. detaylı olarak yazmış artılarını eksilerini, koltukları hakikaten çok fonksiyonel ve kullanışlı, buna özellikle katılıyorum. Servis olayına gelince, tamamen alacağın araçla ilgili olacağını düşünüyorum. 2.el alacaksan titiz bir kontrolden geçirtmelisin ve bu kontrolü yapan yerinde ehil bir yer olmasına dikkat et(Tecrübe :( ). Elektronik aksamda zaman zaman sorun olacaktır tıpkı mekanik aksamlarda olabileceği gibi. Bu aracı kullananlarla konuştuğumda, hiçbiri kesinlikle yolda bırakmadğını söyledi. Clio ile motordaki 2 kablonun kısa devre yapması sebebiyle 4 saat karanlıkta yolda kaldığımıda hatırlıyorum ve kesinlikle yolda bırakmaz cümlesi iddialı bir cümle gibi geliyor. Elektronik sistemin ağırlık olması şunuda kolaylaştırıyor; bilgisayar bağlayıp sorunun nereden kaynaklandığını doğrudan bulup, gereksiz işlemlerle çeşit çeşit yerleri söküp takmak zorunda kalmıyorlar. Hatta aracımda denedim, bazı testleri kendin bile yapabiliyorsun, kumanda panelinin çalışırlığı, ışıkları ve daha çözemediğim-anlayamadığım pek çok bilgi (Motor stop halinde ve kontak kapalı iken SET/RESET düğmesine basılı tutarak kontağı II pozisyonuna getirip bekleyin, TEST menüsü gelecek, seçiminizi yaparak içeriklerine bakabilirsiniz). 2004 modellerde turbo boruları (genellikle garantiden) değiştirilmiş. 2004 düşünüyorsan özellikle buna dikkat et bence. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.

• 207 HDI'dan sonra yakıt tüketimi fazla gelecektir eğer önemsiyorsan tabii, ancak artıları bunu unutturacaktır diye düşünüyorum.
  • ben 120 civarı gidince 88 km ortalama çıktı 107 ortalama epey sağlam sanırım
  • Yorumlarin icin tesekkur ederim Mtnn2055 ... test ettim araci begendim...arci nasil kullanirsan o da sana oyle cevap verir...mekanik yada elektronik ariza herzaman nuksedebilir...yolda kalma da buna dahil...bir kere kalmistim zaten ama bu cok eskidendi ve audi 80 di..arac 1 yil garajda yatip uzun yol yaparsan olacai oydu zaten..neyseki sansimiz yaver gitmisti de kendimiz tamir edebildik..yakit tuketimine gelince biraz fazla olacagini zaten biliyorum..aracin motoru ve cussesi daha agir basiyor...ama sonucta sakin bir kullanimda 130 u gecmezisen pek fazla tuketecegini dusunmuyorum..benim su anki 207im chipli.arac 1.4 70 ps den 90 ps ye cikardik yazilimla...gidisinden ve tuketiminden rahatsiz degilim..ama bana c max tarzi arac liazim...dusundugum 2005 model ve km olarak ta 70000 den fazla olmamasi daha iyi...arastirdigim birkac yer ver guzel bir fiyat alabilirsem ciddi dusunuyorum...tabi almadan once de kontroll ettirecegim muhakkak..ben durust bir aliciyim nevarki saticilar o kadar durust olmadigi icin dikkatli olmak gerek... yine cok tesekkur ederim paylasimlariniz icin...formu surekli takip edicem...

• Cmax selam.
    evet sana hak verdim.
    Ama seninki resmen karma tüketim olmuş.
    Kazasız güvenli sürüşler.

2. el c max alacaklar servis ziyareti ve detaylı kontroller yaptirip öyle alsınlar. Bu söylediğim tüm 2 . el markalar için geçerli.
    Ben 106.000 km deyim . Maşallah DURMAK YOK YOLA DEVAM modundayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: g.m.y.

quote:

o zevke doyamadım...

Bu yazının sebebleri:

1.) Çok başarılı süspansiyon/amatisör sistemi , sert olmasına rağmen yinede inanılmaz yumuşak bir yaylanma,YÜKSEK YOL TUTUŞ,
    2.) Yüksek oturma konumu,iç genişlik, ferah iç ortam,
    3.) 1.6 dizel olmasına rağmen Kuvvetli motor / yüksek tork, chiptuning ile 140 beygire kadar yükseltme imkanı.
    4.) Devire duyarlı hidrolik direksiyon,
    5.) Cruis control,
    6.) Sunroof,
    7.) Sony müzik sisteminin ses kalitesi,ilave müzik sistemlerine gerek duyulmaz,
    8.) Büyük bagaj bölümü,koltuklarının çok fonksiyonel olması,
    9.) Mıcırlı olmayan yollarda oldukça sesisdir,

daha aklıma gelmeyen birsürü +++ lar.

eksilerini soranlara,

Kapı fitil gıcırdaması ,
    motorlu el freni yüzünden arka fren balataları normalden daha az dayanıyor ,
    Motorda atıl ısı az olduğu için iç mekan kış aylarında biraz geç ısınır,

soylediklerinin hepsine katılmakla beraber buradan kapı fitil gıcırdaması yaşayan arkadaşlara bir tavsiyem olacak. ben würth marka bir sprey aldım ve butun fitillere uyguldım. yaklaşık 8-9 ay oldu en ufak bir gıcırtı duymuyorum. şiddetle tavsiye ederim.

• spreyın adı nedır nereden temın ettın ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jasberny

spreyın adı nedır nereden temın ettın ?

würth silikon sprey. kendi internet sitesinden satış yapıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KARUBYUR
    würth silikon sprey. kendi internet sitesinden satış yapıyorlar.

Bahsettiğiniz aşağıdaki spreymidir..

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 6 Nisan 2009; 19:18:39 >
  • 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.