Şimdi Ara

Ford Focus C-Max (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.709
Cevap
28
Favori
855.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tissot1853 süper bilgiler verdin,teşekkür ederim.

    Mesela zincir'in C-max'e zarar verebileceğini hiç düşünmemiştim.Bunu da gözardı etmemek lazım.

    206 ile İstanbul'da 4 kış geçirdim.Zincir bagajdan hiç inmedi.Sadece polis çevirmesinde veya dediğim gibi bir yerden mecbur dönüşte takmak gerekebilir diye bulundu.

    Kar yağınca araba kullanmıyoruz.Taksi-toplu taşıma aracı veya işe gitmeme yöntemlerini kullanıyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    ozzye36,ravel74 ve topolojikemre teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

    Kayınpeder Fiesta'cı,Ben C-max'çi,Babam'da Focus'çu oldu Koç indirimi cazibesi ile.

    (Bu arada en zenginleri benim galiba )

    tıpa yatkın olduğuma ikna olsam istanbulda doktor olmak tek hedef
  • quote:

    Orjinalden alıntı: g.m.y.

    @grotowski

    Valla yazdıklarımdan hiç bir şey anlamamışsın veya anlamak istediğini anlamışsın. Haela daha 6 km ve 10 dk
    diye yazıyorsun. 12 kmh sürat'tan sonraki çarpışmalarda yaralanmalar söz konusudur.Senin otoyu kullandığın 6 km veya 10 dakikada hiç 12 kmh sürat üzerine çıkılmıyormu yoksa?
    Emniyet kemer konusunda hiç bir şey bilmiyorsun.Ayriyeten senin çağdışı olduğunu yazmadım.Ama sen hemen üzerine alımışsın.İstersen kemer kullanma konusunda fikirlerini gözden geçir ve haksız durumdayken başkalarına saldırma. Benim yazımda tekzip gerektirecek hiç bir kelime yoktur. Senin yazman gereken şu idi: "Haklısın dostum 6 km olsa dahide kemer kullanmamak yanlış bundan sonra kontak anahtarını takmadan kemerimi takmalıyım ".

    YİNEDE YAZIYORUM KEMER KULLANMAMAK ÇAĞDIŞI. Aksini kim savunabilir? Herkese selamlar !



    cmax ve punto sayesinde eskiden hiç takmama rağmen mareaya binincede takar oldum mutluyum




  • quote:

    tıpa yatkın olduğuma ikna olsam istanbulda doktor olmak tek hedef


    Boşver hocam sen tıbbiyeyi,güzel bir mühendislik kap ya da yönetici olmak için ilgili fakültelere yönel.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    quote:

    tıpa yatkın olduğuma ikna olsam istanbulda doktor olmak tek hedef


    Boşver hocam sen tıbbiyeyi,güzel bir mühendislik kap ya da yönetici olmak için ilgili fakültelere yönel.

    2 dayım ve hanımları doktor. 1i istanbulda ve çok iyi durumda...
    küçükkende özenirdim:D
    ama kendime en yakın olan meslek olan bilgisayar müh. istiyorum geçen sene girdim kazanamdım ama bu sene boğaziçi bilgisayara geliyorum. ardındanda işletma mastırı ve dediğin gibi yöneticilik
  • tissot dostum cem yılmazın dedigi gibi egitim şart şuda aklımdan geçen bir soru bu tip sürücüleri götürüp almanyada araç kullandırsak düzelirlermi acaba yada onlarıda kendilerinemi benzetirler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    tissot1853 süper bilgiler verdin,teşekkür ederim.

    Mesela zincir'in C-max'e zarar verebileceğini hiç düşünmemiştim.Bunu da gözardı etmemek lazım.

    206 ile İstanbul'da 4 kış geçirdim.Zincir bagajdan hiç inmedi.Sadece polis çevirmesinde veya dediğim gibi bir yerden mecbur dönüşte takmak gerekebilir diye bulundu.

    Kar yağınca araba kullanmıyoruz.Taksi-toplu taşıma aracı veya işe gitmeme yöntemlerini kullanıyoruz.

    kış lastigi konusunda bende fikrimi söyliyeyim arabanın ford yazan amlemine 160 00ytl diyorlar hal böyle olunca kış lastigi almak en mantıklısı ufak bir dokunmada panjur bile kırılır ozaman almak en mantıklısı gibi geliyor hadi aldın diyelim herkeste yokki gelip başka biri çarptı ozaman ne olacak trafige çıkmayacaksın dedigini duyar gibiyim onuda yaptım işyerinden arayıp buldular beni mah tüpcüsü gelip okadar arabanın içinde benim arabaya vurmuş buna nedersin duydum duydum eşşek şansı dedin aynen öyle




  • quote:

    Orjinalden alıntı: panikyok

    tissot dostum cem yılmazın dedigi gibi egitim şart şuda aklımdan geçen bir soru bu tip sürücüleri götürüp almanyada araç kullandırsak düzelirlermi acaba yada onlarıda kendilerinemi benzetirler


    @panikyok !

    Bahsettiğin sürücülerden orda yaklaşık 40 yıldan beri 2.500.000 zaten var ve tıpış tıpış oranın kanunlarına uyuyorlar.
    Türkiyede yaşayan o tip sürücüler neden kanunlara uymaz:çünkü denetim yok ,ceza yok,rüşvet var ,o şart olan eğitim yok vs vs bir sürü sebeb sıralanabilir.
    Bir anımı anlatayım: Almanyadım oturduğum ev bir çıkmaz sokakta, polis gelmiş park halinde olan arabamdaki lastiklerin profil derinliği az olduğu için ceza yazmış silecin altına kıstırmış gitmiş , bu olay 70 li yıllarda oldu.Böyle birşey yaşarsan tıpış tıpış kanunlara uyarsın.

    Herkese selamlar.




  • Sevgili gmy arkadaşım
    Araba konusunda veya güvenlik konusunda ders almak gibi veya ders vermek gibi bir takıntın var heralde ama bende size şunu söylemeye veya anlatmaya çalışıyorum ben burada bir bilgi isterken ki bu bilgi bu forumun bir çok yerinde tekrar ve tekrar verilmişken yada insanlara böle yaparsanız sizin emniyet kemeri uyarı sesiniz kesilir diye anonslar yapılırken kalkıp bana burada kanunları istatistikleri yada işte 12 km hızla giderken kaza anında emniyet kemeri takılmazsa yaralanmalara sebep oluru anlatmayın bu konunun iki sayfa gerisinde yada biraz yukarıda insanlar bilmem kaç km hızla araba kullanmaktan bahsederken ben sadece 6 km lik bir şehir içi yolda beni rahatsız eden bir uyarının sesini kısmak için yapılması gereken şeyi bu forumda öğrendikten sonra yine bu forumda öğrendiğim ama netleşemediğim hava yastığı konusunu sormamın benim araba konusunda sizlerden çok daha cahil olduğumu gösterdiğini hiç zannetmiyorum. Kalkıp bana "Emniyet kemer konusunda hiç bir şey bilmiyorsun.Ayriyeten senin çağdışı olduğunu yazmadım.Ama sen hemen üzerine alımışsın.İstersen kemer kullanma konusunda fikirlerini gözden geçir ve haksız durumdayken başkalarına saldırma." demişsin ama bence siz biraz saldırgan davranıyorsun yazılarını yazarken insanlara sarf ettiğin cümleler veya ima etmeye çalıştığın şeyleri isterseniz siz bir gözden geçirin derim veya kısaca şöyle diyeyim ben size acaba siz araba kullanırken o sarf ettiğin veya etmediğin ama bir çok yerde yazan kurallara kendiniz uyuyormusunuz en basidinden hız limitlerine yada gecenin 24 de yanan bir kırmızı ışıkta hiç bir tarafta araba veya yaya yokken durup yeşil yanmasını bekliyormusunuz. Ayrıca ben burada sadece bir bilgi almaya çalıştım bu tür forumlar bilgi paylaşmak içindir benim sorduğum soruya bir cevap vermeyecekseniz veya bir fikriniz yoksa bir şey yazmazsınız olur biter nasıl hız ile ilgili bir şey yazmadıysanız ve siz hala başka başlık altında "En doğru yazdığın şey "temel sorun insan" çünkü bizim insanımız kemerin uyarı sesini nasıl iptal edebilirimle meşgul ve eleştirdiğin zaman tekzip istiyor" diye yazıyorsunuz benim tekzip istememin nedeni sizin çağ dışı kavramınızdır itham kişiye özeldir. Burada sizin kavrayamadığınız nokta şu benim derdim arabamla ilgili bir şeyi öğrenmek yani ben üzüm yemek istiyorum bağcıyı dövmek değil. Bu arada anlatma ve anlama konusunda da benim anlamadığımı veya anlamak istediğim şekilde anladığımı( yani kendimi çağdışı gibi görüyormuşum imada bu var ) söylemişsiniz inanınki benim sizin kadar derin tecrübelerim olmasada ben T.C. üniversitelerinde ders veren bir öğretim üyesiyim ve şunu söyleyebilirimki anlama kabiliyetimde oldukca yüksektir. Bu konuyla ilgili arkadaşlarında bu kadar meşgul ettiğimden dolayı diğer herkezden özür diliyorum ve bundan sonra bu konu ile ilgili zorda kalmadıkça hiçbirşey yazmıyacağımı belirterek herkese iyi akşamlar diliyorum.




  • ne yazcağımı unuttum..
    neyse herkese hayırlı geceler dileyelim ıyı suruşler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: egeliefe

    Kış lastiği kesinlikle en doğru çözüm.
    Ancak benim gibi İstanbul'da kar yağdında arabayı çıkarmayanlar ne yapabilir?

    Yani bagajda bulundurmak için,çok zorda kalmadıkça(mesale misafirlik dönüşü kar yağarsa belki kullanmak gerekebilecek) kullanılmayacak lastik zinciri ne alabiliriz?
    Fikri ve bilgisi olan var mı?

    uzun bir aradan sonra "selam herkese"
    ben zincir takma özürlüyüm, sadece kanuni zorunluluk dolayısı ile bulunduruyordum,bagajda öylece duruyordu.. ve zinciri yardım alarak taktığımda bile en erken 2. gün zincir kırılıyor veya çözülüyordu.
    Bu yıl başı c-max'ı satın aldığımızda araştırdım ve kar paleti aldım. (okmeydanında hyundai elmas plaza- ithalatcısı kendileri imiş,markası:trak-.. geçmiş zaman hatırlamıyorum 250-350 ytl gibi birşey idi. İlk defa kendileri taktılar ve eğitim verdiler. yaklaşık 1-2 dakikada takılıyor)
    "inanın toplam sahiplenme maliyeti" zincirden daha ucuza gelir zaman içinde
    zincirin araca vereceği zarardan hiç bahsetmeyelim...
    yalnız kar yağınca ,çok soğuk olursa; ben bunu bile takamıyorum.. bu yıl bende kar lastiğini de düşünüyorum..
    herkes ne düşünüyor bu konuda?
    görüşmek üzere........
    Urungu OKAN




  • @ gorotowsky

    Sayın meslektaşım, g.m.y. uzun süredir bu foruma yazan güvenlik ve kullanma kılavuzunun okunması konularına özen gösteren ve yanılmıyorsam 50 yaş civarında oldukça tecrübeli bir kişi. Burada onun avukatlığı gibi bir görev üstlenmişte değilim ancak emniyet kemerinin kesinlikle sürekli takılması gerektiğine bende yürekten inanıyorum. Bazı arkadaşlar takmayabilir, hatta sırf ses gelmesin diye kemeri yerine takıp daha sonra üzerine oturanlar yada sesi kesme çabasında olanlar da olabilir, herkesin kendi tasarrufudur. Yazı üslubu hoşunuza gitmemiş olsa bile sizin konumunuzdaki bir kişinin tüm gençlere örnek teşkil etmesi gerektiği yadsınamaz.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özkoçak -- 16 Kasım 2006; 10:40:49 >
  • Garanti konusu daha önce konuşulmuştu ama mümkün olduğunca uzatılması gerekliliğine bir örneği bugün yaşadım.

    Daha önce -her ne kadar kimse yanıt yazmamış olsa da- aracımın teybi ile ilgili bir sorundan bahsetmiştim. Salı günü nihayet vakit bulup servise gittim ve teybi söktürdüm. Bu sabah telefon edip yenisi ile değiştireceklerini söyleyerek servise davet ettiler. Daha önce benzer sorunları Opel ve Peugeot markaları ile yaşamış ve kesinlikle çözememiştim. Ford servisi bu konuda gerçekten eşsiz.

    Tekrar bütün arkadaşlara garantilerini mümkün olduğunca uzatmalarını tavsiye ediyorum.

    Güvenli sürüşler.......
  • quote:

    Sayın meslektaşım, g.m.y. uzun süredir bu foruma yazan güvenlik ve kullanma kılavuzunun okunması konularına özen gösteren ve yanılmıyorsam 50 yaş civarında oldukça tecrübeli bir kişi. Burada onun avukatlığı gibi bir görev üstlenmişte değilim ancak emniyet kemerinin kesinlikle sürekli takılması gerektiğine bende yürekten inanıyorum. Bazı arkadaşlar takmayabilir, hatta sırf ses gelmesin diye kemeri yerine takıp daha sonra üzerine oturanlar yada sesi kesme çabasında olanlar da olabilir, herkesin kendi tasarrufudur. Yazı üslubu hoşunuza gitmemiş olsa bile sizin konumunuzdaki bir kişinin tüm gençlere örnek teşkil etmesi gerektiği yadsınamaz.


    özkoçak bana yazacak birşey bırakmamışsınız.
    Katılıyorum görüşlerinize...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: g.m.y.


    quote:

    Orjinalden alıntı: panikyok

    tissot dostum cem yılmazın dedigi gibi egitim şart şuda aklımdan geçen bir soru bu tip sürücüleri götürüp almanyada araç kullandırsak düzelirlermi acaba yada onlarıda kendilerinemi benzetirler


    @panikyok !

    Bahsettiğin sürücülerden orda yaklaşık 40 yıldan beri 2.500.000 zaten var ve tıpış tıpış oranın kanunlarına uyuyorlar.
    Türkiyede yaşayan o tip sürücüler neden kanunlara uymaz:çünkü denetim yok ,ceza yok,rüşvet var ,o şart olan eğitim yok vs vs bir sürü sebeb sıralanabilir.
    Bir anımı anlatayım: Almanyadım oturduğum ev bir çıkmaz sokakta, polis gelmiş park halinde olan arabamdaki lastiklerin profil derinliği az olduğu için ceza yazmış silecin altına kıstırmış gitmiş , bu olay 70 li yıllarda oldu.Böyle birşey yaşarsan tıpış tıpış kanunlara uyarsın.

    Herkese selamlar.

    lastiklerin profil derinligi için olasıdırda
    çıkmaz sokakta park halinde duran araca yazması saçma
    adam belkide bu yüzden aracını trafige çıkarmıyordur kim bilir kalkıpta ceza yazması bana çok saçma geldi
    peki şimdi bu adamlar park halinde duran içindekide sarhoş birinede ceza yazarlarmı yada bir şüpheli şahsı kovalarken adam evine saklandıgında arama izni olmadan adamın peşinden eveni zorla girerlermi. ben olayı saptırdım biraz farkındayımda hani avrupa birligine girersek avrupada yaşamış biri olarak sizden fikir almak amacım şayet bunlar oluyorsa bunlardan kastım trafikle ilgili olanlar bizim bazı alışkanlıklarımızdan acilen kurtulmamız lazım yoksa devlete çalışırız gibi geliyor bana ( hoş zaten devlete çalışıyoruz ya )




  • grotowsky ve diğer forumdaki arkadaşlar...

    bu forum bilgilerin karşılıklı alışverişinin yapıldığı bir yer... eğer emniyet kemeri uyarı isitemini icat eden bir firma var ve aynı zamanda bu firma 9 kez emniyet kemerini anahtarın 2 pozisyonunda ikenyerine takılıp çıkarılması ile iptal ediyorsa bunu başkaları çağdışı falan gibi betimlemelerle hakaret düzeyine vardıramaz...ben de bir ilçede yaşıyorum ve işyerimle evim arasında sadece 3km var..ben de sıklıyorum bu illet sesten...ve tabiki sesi kestim..ama uzun yolculuklarda arka koltuklardki insanlara dahi emniyet kemerini taktırıyorum..hatta 5 yaşındaki kızıma euro-ncap çarpışma testlerinde en yüksek puanı almış çocuk koltuğunu siofix bağlantıları ile sabitletmiş biriyim...asıl çağdaşlık budur diye dü,şünüyorum...bir öğretim üyesinin bu kadar masumane bir isteğini böyle çağdışı gibi betimlemelerle yorumlamak asıl çağdaşlığın sorgulanması gerektiği hususundaki tereddütlerimi arttıran bir konudur....


    şu güzel forumu lütfen layıkı ile kullanalım...tüm arkadaşlarıma sevgiler...




  • Öğle anlaşılıyorki forumdaki arkadaşların önemli bir bölümü kısa mesafeleri ve şehir içi yolları kemer için önemsemiyorlar.Tabiiki kaza anında zarar görecek olan kendileri.Onun içinde bu konuda bende daha fazla yazmak istemiyorum . İsteyen gönlünce kısa mesafelerde kemersiz kullanabilir. Grotowski arkadaşım sizde kusura bakmayın sizin öğretim üyesi olduğunuzu bilmiyordum. Herkese iyi geceler.
  • @egeliefe
    aklıma geldide sanada bi sormak istedim.
    dayımda 2003 corsa cdti var bide senin cmaxin aynısından.
    cmaxi aldıktan sonra izmire geldiklerinde corsa yoruyomuş dedi. malum sende 206 dan cmaxe geçtin ve hemen hemen aynı yolun yaptın. seninde fikrin bu şekildemi merak ettim.
  • şu emniyet kemeri ile ilgili bişey söylemek istiyorum bence bu olayın çağdaşlıkla gelişmişlikle vs ilgisi yok. takmayan kişide biliyo yararını ama takıp takmamak onun kişisel tercihi. bunlar sadece örnek ama olsun: belki duymuşsunuzdur refik çapanoğlu tüp bebeği türkiyeye getiren doktor. 30 yıllık volvosu var(önceki tospa da garajında duruyo ) ve emniyet kemeri uyarısını da iptal ettirmiş. bu adama çağdışı vs demek hakarettir. dayımda doktor ve emniyet kemerinin bilincinde olan biri sesi iptal etmeyi biliyo ve genelde öyle dolaşıyo

    anlatımım kötü ama umarım yanlış anlaşılmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozzye36

    şu emniyet kemeri ile ilgili bişey söylemek istiyorum bence bu olayın çağdaşlıkla gelişmişlikle vs ilgisi yok. takmayan kişide biliyo yararını ama takıp takmamak onun kişisel tercihi. bunlar sadece örnek ama olsun: belki duymuşsunuzdur refik çapanoğlu tüp bebeği türkiyeye getiren doktor. 30 yıllık volvosu var(önceki tospa da garajında duruyo ) ve emniyet kemeri uyarısını da iptal ettirmiş. bu adama çağdışı vs demek hakarettir. dayımda doktor ve emniyet kemerinin bilincinde olan biri sesi iptal etmeyi biliyo ve genelde öyle dolaşıyo

    anlatımım kötü ama umarım yanlış anlaşılmaz


    Örnekler böyle büyük adamlar olunca , kemer kullanmamak af edilebilir.Bak şimdi çağdışı filan demedim.




  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.