3 majör pazarda yani almanya, ingiltere ve fransada yeni focusun 1.6 115 lik modeli satılmıyor. Bilmiyorum emisyon sorunu mu var..Bu motor yeni bir motor ve sorunlu olduğuna dair bişey duymadık. Enteresan şekilde 4. büyük pazar italyada satılıyor. İngiltere almanya ve Fransada yeni focusu ya 1.6 100 lük benzinliyle ya da 2.0 145lik benzinliyle alabiliyorsunuz..
Bu nedenle 1.6 tdciye talep artmış durumda ve ülkemize düşen 1.6 tdci kotası azaltılmış..Ayrıca da 115lik benzinlileri bize çakıyorlarmış. Öğrenebildiğim kadarıyla otosan focus siparişlerinin sadece 5te 1ini dizel yapabiliyor kalanını benzinli almak zorunda imiş..Bu nedenle dizel isteyene mayıs sonu diyorlar fiyat kesin olmadığı için kimse yanaşmıyor onlar da 115lik benzinliye yöneltmeye çalışıyor... Merak ediyorum mondeodaki 125lik mi devreye sokulacak avrupada, yoksa şu çok merak edilen 1.6 T mu?
1.6 115hp satılıyor dostum, fakat ben fordun yeni mondeoda kullandığı 1.6 125hp motorun neden focus da kullanılmadığına hala bi anlam verebilmiş değilim bence makyajla beraber motor seçenekleride güçlenmeli ki elinde focus olanın makyajlı almak için daha büyük bir nedeni olsun..yol tutuş ve sürüş ustası focusa 1.6 125hp motor harika giderdi ben o motoru bekliyordum vede dizelde ufak bir güç artışı ama bu konuda ford beni hayal kırıklığına uğrattı..
Sanıyorum onların da donanım/pazarlama sorunu vardı..115lik benzinli almanyaya sonradan kondu...