Şimdi Ara

Ford fiesta 1.4 Tdci Ankara şehir içi yakıt tüketim fazlalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Aracım Ford fiesta 1.4 tdci ve 115.000 km de. Havalardan mıdır bilmiyorum ama aracım sanki çok yakıyor. 1 seneden beri Ankara dayım be aracı 2-3 aydır etkin bir şekilde kullanıyorum. Araç bana ilk geldiğinde depoyu fulledim ve yol bilgisayarı tahmini km olarak 680 filan göstermişti.Ben de hiç merak edip ölçmedim ne kadar gidiyor diye. Sonraları tekrar depoyu fullediğimde sırasıyla 580-540 gibi rakamlar gösterdi bilgisayar. İşin garibi buna rağmen 400 km ya gitti ya gitmedi. Aracı bugün Ankara da sanayi de bir yere götürdüm. Usta kaputu açtı baktı ve sonra elinde netbook gibi bir cihaz ile 200-250 metre gidip ölçüm yaptı ve tüm değerlerin normal olduğunu söyledi. Fakat yine de içim rahat etmedi. Aracı hep şehir içi kullanırım ve bulunduğum yer biraz tepe. Günlük toplanda 10 km ancak yaparım oda işe geliş-gidiş. Tabi dur kalk olayı her 500 metrede ışık vesaire sayesinde oluyor. Aracı genelde devirli ama 2. Vites de kullanırım ( hızlanmaya müsait yer yok güzergahta).

    Bu gün ustadan ayrılınca ekran a baktım son depoyu doldurduğum dan bu yana 125 km yol gitmişim ve ibre yarım deponun biraz üstünde idi. İndirim i fırsat bilip depoyu tekrar opetten fulledim ve sonra 18 km yol gittim. Şu an ekranda tahmini menzil 480 km filan görünüyor ve yakıt ibresi yüzde 85 de filan. Kafam iyice allak bullak oldu.

    Sizce başka bir ustaya daha götürsem mi, yoksa bu değerler bu şartlarda normal mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 20 Mart 2015; 11:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim yolum 20 kilometre Eskişehir yolu boyunca ve genelde açık oluyor. Bir depo ile 800-850 kilometre yol alıyorum. Tüketiminiz yüksek gibi görünüyor fakat sürekli ikinci viteste çok da az yakamayacağınızı düşünüyorum. Ben 5. viteste 80-100 aralığında sürüyorum
  • Geçenlerde Bursa ya gittim Ankara dan . Sizinle aynı yolu kullandım . Giderken full depo ile 400 km uzun yol ( genelde en az 110-130 arası bastım ), 150 km şehir içi olmak üzere 550-600 km filan gösteriyordu. Gitmişken orada yağ( Mobil 1 5w 40 ) , yağ filtresi, mazot filtresini filan değiştirdim. Arabanın sesi , çekişi iyice değişti. Bursa dan Ankara ya dönerken de 90-110 arası basarak geldim ve bu sefer ibre iyice değişti. Full depo ile öyle uzun yol devam etsem 750 km menzil gider gösteriyordu. Sıkıntının ana sebeleri soğuk hava, kısa mesafe çalıştır -kapat . Ayrıca filtrelerin ve yağın zamanında değişimi de çok etkili. Araba da sorun yokmuş gerçektende onu anlamış oldum. Bu arada artık yakıt alırken öyle katkılı dizel filan almıyorum. Bilindşk marka ve yerlerden normal Euro dizel alıyorum ve ne ses var ne de çekişte düşme. Sanki katkılı olsa ne olacak en fazla şehir içi işe git gel veya şehir dışı 120-130 .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.