Şimdi Ara

Ford direksiyonları genelde sert midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi aracım Fiesta direksiyonu şehir içinde biraz sert geliyor bana yüksek süratte otobanda iyi yalnız başka Ford sahiplerinden de duydum bunu mesela yakın zamanda accent blue kullanmıştım baya yumuşak ve konforluydu.
    Sorum ise bu sorun mudur yoksa Ford da normal mi? 2013 model arabam bu arada direksiyon hidroliği eksilmiş olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Direksiyon elektrilikli,

Bu olay fordun başarısı, elektrikli direksiyonunda bile hidrolik direksiyon hissiyatı var

• direksiyon tepkileri ve hissiyat dolayısıyla sert olur bizde focus 3 var hareket etmiyorken yumuşak ancak hareket etmeye başlayınca sertleşiyor hemen , hem daha güvenli hemde daha net daha tepkili bir direksiyon oluyor
  • 8 yıl focus 1 kullandık şimdi mondeo 4 var

Fordların direksiyonu (tam hidrolik veya elektrik destekli fark etmiyor) ve debriyajı diğer araçlara göre bariz sert oluyor. Ama ciddi manada güven aşılıyor, arabanın karakterini yansıtıyor. Örneğin Focus mondeoya göre daha atik bi arabaydı. Focusun direksiyonu daha sertti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 16 Haziran 2018; 5:36:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon modu koysalarmış keşke şehir içinde yumuşak uzun yolda sertte ayarlardık en azından

• Kullanıcıya "dayanıklı ve tok" imajı vermek için direksiyonları ve vites mekanizması sert ve sıkı yapılır.

Aslında, özellikle de elektronik anlamda pek de alakası yoktur dayanıklılıkla.

Vites geçişleri zaten normal koşullarda sıkı imajı verir, fakat şanzıman yağı henüz ısınmamışken sıkıdan ziyade kütük hissiyatı veriyor. Özellikle dizel motorlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 16 Haziran 2018; 14:31:26 >
  • Fordun direksiyon tepkisi ve hassasiyeti sadece bmwlerde bulabilirsiniz. Bu konuda forda laf söylemek ayıp olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyonu En Sert Araba
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende yeni mondeo var gayet guzel hissiayati

• Şahsen ben Accent Blue'nun direksiyonunu sert buluyorum. Fiesta'nin direksiyonu bayağı sert sanırım.

• Fiesta kullanmadım ama Focus 3.5un direksiyon dozajlaması sertliği harika.

• Sertlik derken bi dacia dokkerın ki gibi hissiz kütüklükten bahsetmiyorum şehir içinde manevra yaparken ağır kalıyo bence tek elle çevirmesi biraz daha iyi olabilirdi

• 2015 fiesta var direksiyon çok rahat 2015 te yeni kasa gelmişti sanırım direksiyonada bir ayar çekmişlerdir.

• siz bide dacia araca binin gayet ağırdır aynı model renoya binin yumuşacık elektriklidir ,yahut punto ya bakın çok rahat direksiyonu vardır .

fordlarda aynen sizinki gibi hissiyatı biraz ağır tiptedir bu sorun değil bana göre daha iyi kontrol sağlar sürücüye.

• 2011 Fiesta var durduğu yerde serçe parmagimla çevirebiliyorum. Elektrikli olduğu için hızlandıkça sertleşiyor direksiyon. 120 de serçe parmak ile dönmüyor ☺️

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Fordun direksiyon tepkisi ve hassasiyeti sadece bmwlerde bulabilirsiniz. Bu konuda forda laf söylemek ayıp olur.
    Yav he he biraz daha zorla

Porsche’ ye kadar yolu var.

Hey Allahım ya

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Fordun direksiyon tepkisi ve hassasiyeti sadece bmwlerde bulabilirsiniz. Bu konuda forda laf söylemek ayıp olur.

Hey Allahım ya

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Hey Allahım ya

Alıntıları Göster
    Cahille etmeyeceksin muhabbet.

Ford direksiyonları genelde sert midir?

• 2013 ile 2015 in kasaları aynı hocam o kasa 2013 de başlamıştı

• Sert direksiyonun tepkisi iyi diye bir kaide yok. Elektrikli direksiyonların hemen hepsi aynı. Direksiyonu sert olanlar genelde kendini avutuyor bence.

Şu da var: Direksiyon nasıl olsa servo motorlu. Her marka istediği kadar yumuşak yapabilir. Ama bazı marka/modeller daha yumuşak tercih ederken bazıları sert bırakıyor. Sürüş zevki kişiden kişiye değişiyor.

• Ford fiesta ve focus defalarca kullandım. Fiesta bana fazla yumuşak focus ise fazla sert gelmişti. Fiesta ş.dışında bile fazla yumuşak kalıyordu bu iyi değil. Focusta ise tam tersi. Ş.içinde bile çok sert.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.