Şimdi Ara

Ford Bronco Sport Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni araç konularını görünce ben de konu açmak istedim. Kanada'da yaşıyorum ve yaklaşık 5 ay önce 2023 Model Bronco Sport Outer Banks almıştım. Türkiye'de satılmayan bir model olduğu için belki merak eden, ilgisini çeken vardır, izlenimlerimi paylaşmak isterim.

Bu arada araç konularında çok bilgili veya yetkin değilimdir, bu sebeple normal bir kullanıcı olarak düşüncelerimi paylaşacağım. Eğer talep olursa youtube videosu çekebilirim araç incelemesi için.

Fotoğraflarla başlayayım öncelikle, tavsiye istediğim konuda paylaşmıştım buraya da atayım.

Ford Bronco Sport Aldım

Ford Bronco Sport Aldım

Ford Bronco Sport Aldım

Ford Bronco Sport Aldım

Ford Bronco Sport Aldım

Aracı 50,000Cad + 6,000Tax ile toplam 56K$ a aldım. Bununla birlikte garanti uzatma vs ekledim fakat onları buraya eklemiyorum.

Öncelikle araç Outer Banks donanım. En üstün bir altı paket olarak fakat aradaki fark motor(üst donanım 2.0 motorla birlikte satılıyor), jant/lastik ebatı(benim donanım 18", bir üst donanım 17" jant ile geliyor) ve 4x4 teknolojisinde sadece.

Benim aldığım araç 1.5 Ford Ecoboost)180 Beygir, 191 Max Tork) motorla geliyor, galiba standart 1.5 Ford motoru. Bununla birlikte 8 ileri otomotik şanzıman standart. Benim aracım standart donanımlara ek Ford Co-Pilot360 Asist, Tech Paket, Class 2 çekici paketi, Moonroof ve Tavan rayları ile geldi. Özel sipariş almadığım için lot da bulunan aracı tercih ettim, bunun en büyük sebebi bekleme süresi maalesef özel siparişlerde çok uzundu. Ama istediğim donanımların hepsi var zaten araçta, rengi de bize uyuyor bu sebeple direkt satın aldık.

Araç 4x4 geliyor. Goat mode var buradan farklı modlar arası geçiş yapabiliyorsunuz. Daha çok fazla test etme şansım olmadı, sadece geçenlerde bir yolculuğumuzda ana yol kapalıydı ve asfalt olmayan bir yoldan 1 saat kadar sürmek durumunda kaldım, fotoğraflarda aracın kirinden nasıl bir yol olduğu belli oluyordur:) Bayağı keyif aldım bu arada, aracı toprak moduna alıp 4x4 kullanmak özellik çukur, taşlı yerlerden geçerken hızlanması bayağı keyif verdi.

Ford Bronco Sport Aldım

Ford Bronco Sport Aldım

Bunun dışında Co-Pilot paketi ile yarı otonom sürüş geliyor. Şerit sensörü ve lidar sensör sayesinde adaptif hız sabitleyiciği kullanırsanız araç kendini bulunduğu şeritte tutup öndeki araç ile verdiğiniz mesafeye bağlı olarak hızını kendi ayarlıyor. Eğer akıllı hız sabitleyiciyi aktif hale getirirseniz aynı zamanda tabela okuma sistemi ile kendisi maximum hızı otomatik hız sınırına göre ayarlıyor. Sadece bu modda giderken direksiyonu belirli bir süre tamamen bırakabiliyorsunuz, 15 saniye falan galiba sonra ilk uyarı geliyor hafif sonra sert bir şekilde ötmeye başlıyor tut şu direksiyonu artık gibisinden:) ama ABD ye 2 kere yolculuk yaptık araç aldığımızdan beri, otoyollarda şeritler düzgün olduğu için yolda hiç yorulmadım, %80ini oto pilotta direksiyonu sadece tutarak gittim bu sebeple bu kadar donanım arasından en kullandığım diyebilirim.

Bunun dışında 8" ekran, carplay ve android auto ile geliyor. Maalesef Sync3 olduğu için kablosuz carplay yok fakat her inip bindiğimde telefonu takmamak için kablosuz carplay adaptörü aldım ve öyle kullanıyorum, gayet memnunum. Gecikme minimum ve hiç sorun yaşamadım. Tech paket ile birlikte de B&O 10 Hoparlör ve Subwoofer lu ses sistemi var araçta. Mükemmel diyemem ama gayet yeterli. Stereo değil de surround modunda araç içindeki ses dağılımı ve kalitesi gayet güzel.

Burada çoğu araçta koltuk ısıtma standar, buna ek direksiyon ısıtma da mevcut. Kış günlerinde iyi olacaktır, ne kadar batı yakasında olsak da, burada da kısa süreliğine havalar bayağı soğuyor.

Araçta önde park sensörü yok, sadece arkada sensör ve kamera mevcut. Aynı zamanda arkada trafik uyarı sistemi mevcut, geri viteste hareket ederken arkadan geçen araç olursa geldiği yeri ve yönünü ekranda gösterip ötmeye başlıyor, galiba otomatik fren de mevcut ama daha deneme şansım olmadı:) Dener miyim onu da bilemiyorum. Otomatik acil durum fren sistemi galiba Türkçesi, o mevcut ve istemeden bir kere araç kullandı. Hafif yan yol denebilecek bir yolda 35km hızla giderken öndeki araç otoparktan çıkan araca yol vermeyi istedi son anda ve aniden durdu, ben yavaşça duracaktım aslında ama araç mesafe yakın diye ötüp cart diye frene aslı kendisi:) Olan yan koltukta duran kruvasanımın öne fırlamasıyla sonuçlandı ama en azından çalıştığını görmüş oldum:)

Bu arada çok ufak ama en sevdiğim donanım galiba otomatik sürücü koltuğu, araç duruken geriye doğru tamamen gidip araca inerken ve binerken kolaylık sağlaması, çalıştırdığında ise son kayıtlı ve kullanılan konuma otomatik geri gelmesi.

Bunun dışında bir çok donanım günümüz araçlarında standart muhtemelen o yüzden girmiyorum. Eksik bulduğum taraflarından bahsedeyim biraz.

Öncelikle en büyük eksiklik otomatik bagaj kapağı yok, opsiyonel olarak da yok. Bazen eller doluyken ulan acaba fikir değiştirmesem Outlander mı alsaydım diyorum:) Moonroof yerine tamamen cam tavan tercih ederim ama maalesef o da yok. Wireless carplay direkt araçla gelse muhtemelen daha iyi olurdu. Bagaj raf ile gelmiyor ve siparişte bagaj raf sistemini eklemezseniz sonradan 2000$ civarı bir tutara maloluyor çünkü biraz bagajı değişik yapmışlar, raf takılsın diye yandaki plastik kısımlar değişiyor falan bu sebeple bagaj tamamen açıkta gibi bir izlenim oluyor, bazen iyi yüksek şeyler koyarken fakan bazen insan arıyor. File aldım, onunla idare ediyorum. Bir de bazen trim sesi, çok hareketli yollarda tabi rahatsız ediyor ama bundan herkes şikayetçi ve çözüm yok:) Bunun dışında aracın mevcut donanımı tammaen bizim için yeterli.

Şimdi biraz da sürüş ve izlenimlerinden bahsedeyim. Araçla yaklaşık 4200KM yaptım bu zamana kadar, %40ı uzun yoldur bunun. Öncelikle Kanada'da 1.5 motor mu alınır diyen olacaktır kesin, hız limitleri TÜrkiye'den de düşük ve Türkiye gibi hızlanayım uçayım kaçayım yok, direkt ehliyetsiz kalırsınız bir daha alamazsınız bu sebeple sakin kullanım için motor fazlasıyla yeterli. Hatta sport moda aldığınızda araç gerçekten tatmin ediyor boyutlarına göre. Süspansiyonlar klasik Ford gibi sert ama konforlu, yol tutuşu yine çok iyi bence. Fiesta sahibi olmuş ve farklı Ford araçlar önceden kullanmış olarak, ciddi anlamda konforlu diyebilirim. Bir kaç yerde deneme şansım oldu sert girdiğim virajlar vs. ve araç güven veriyor fazlasıyla. Yakıt tüketimini çok sallamıyorum ama ortalama 9 civarı oluyor, uzun yol yaparsam 7.5-8lere düşüyor. Sürüş donanımları ve destek sistemleri gayet yeterli ve iyi işler çıkarıyorlar. Şehir içinde bile bazen yola bağlı olarak sabitleyip şeritte tutmayı aktif edip gidiyorum. Araç kesinlikle yormuyor, dağ bayırlı yerden geçtiğimizde toplam yolculuğumuz 6-7 saat civarı sürdü 1 kahve molası ile ve bittiğinde hiç araç sürmüş yorgunluğum yoktu. Bir de ek olarak araç direkt 110V priz ile geliyor, çeşitli teknolojik aletleri direkt prize takığ şarj etmek çok iyi yolda giderken ve bir de araç buzdolabı aldım, bunu da bazen 12V yerine direkt prize takıyorum, uzun yolda, pikniğe vs giderken çok iş görüyor.

Şimdilik bu kadar olsun, biraz daha bir şeyler eklerim zamanla. Umarım keyif alırsınız, dediğim gibi çok araba meraklısı veya ekstaer bilgili değilim.Merak edenler olursa soru sorabilirsiniz ve isterseniz youtube videosu çekmeye çalışırım bir fırsat bulup aracı inceleyebileceğim.

• Cherry'nin diğer modellerini bilmem ama omada5 kadar ucuz kokan, işçiliği kötü bir araba görmedim. Çünkü gittim Vadiistanbul bayide aracı inceledim. Berbar bir malzeme kalitesi, berbat bir çamurluk-tampon tekerlek görünümü, artık onu nasıl ifade ederim bilmiyorum ama aracın lastikler aka çamurluk içinde bir tuhaf görünüyor... Kapı içleri komple plastik hem de en dolu pakette excellent pakette..Bu araba cherry'ye 100 basar 100..Tabii tercih meselesi.

Çok teşekkür ederim.

Ailemiz için aldım evet ama aile benimle eşimden oluşmakta:) O sebeple 2 kişi kullanıyoruz çoğunlukla, arka koltuklar da en fazla 7-8 kere arkadaşlarımız yolculuk yaptı. Ben 1.85 boyundayım, koltuk bir tık geride rahat kullanmayı seviyorum. Arkamda benim boyumda biri diz mesafesi için çok rahat oturamaz gibi geliyor ama hiç geçmediğim için arka koltuğa ve benim boylarımda oturan olmadığı için yorum yapamayacağım şu anda. Fakat 1.70 civarında oturan arkadaşım oldu, dizi rahattı. Koltuğu çekeyim mi muhabbetinden hatırlıyorum bunu sadece:) Bunu bir ara deneyip daha detaylı yazarım.

Malzeme kalitesi olarak fiyatına göre genel olarak gayet iyi. Konsolun ve kapıların sert plastik olan yerleri var fakat en çok etkileşime geçilebilecek yerler yumuşak doku/deri kaplı. Benim aldığım araçta koltukları deri kumaş karışık, %70i deridir muhtemelen, bazı bölgeler kumaş ve kumaş olan yerler vücudun daha sürttüğü yerler bu sebeple mantıklı duruyor. Kullanılan malzeme yine fiyatına göre bence gayet yeterli. Alt donanımlar tamamen kumaş koltukla geliyor, test sürüşü yaptığım araç öyleydi. Konforlu fakat çok kaliteli diyemem, sıradan kumaş koltuk gibiydi.

• Beni bir Chery kadar etkilemedi ama yine de güzele benziyor . Güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 20 Eylül 2023; 0:42:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Tabi ki araç tamamen kişisel zevk ve tercih meselesi, bu sebeple herkesin farklı araçları ilgi duyması normal.

Bu arada eklemeyi unuttum, aslında yeni Outlander alacaktık, en üst donanımı da bir tık daha dolu ve bundan uygun falan hanım Bronco isteyince cumartesi günü sadece araca bakmaya gittiğimiz bayinden aracı alıp çıktık.

• Gule gule kullanin.

redditte ecoboost mustangle baya dalga geciyorlar, biri "honda with a horse" yazmis baya guldum. Kanada da 1.5 satilmasina sasirdim bu yuzden.

edit: simdi baktim da abdde de 1.5 satiliyor, ilginc. alan var mi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 20 Eylül 2023; 1:30:9 >
  • Çok teşekkür ederim.

Şöyle ki Reddit tayfa araç alan kitlenin kaçını karşılıyor bilmiyorum ama bir çok marka da bu seviyelerde motorlar mevcut ve çok satılıyor aslında. Ve burada şöyle bir nokta var, Kuzey Amerika'da araçla bir şeyler çekme kültürü çok popüler., sadece karavan olarak düşünmeyin, aklınıza ne geliyorsa:) Bu araç seçiminde daha fazla rol oynuyor aracın uçup kaçmasından ziyade ve genelde bu ihtiyacını karşılıyorsa çok fazla motora takıldıklarını düşünmüyorum, maliyetlerden ötürü. Tabi ki çoğunluk daha güçlü motor tercih ediyordur ama ufak motorlar da çok fazlasıyla satıyor. Chevrolet in 1.2, 1.3 motorlu araçları vardı yanlış hatırlamıyorsam ve uygun fiyatından ötürü bayağı satılıyor. Mitsubishi, Hyundai, WV de 1.5 motorlu araçlar satıyordu galiba. Bakmadığım diğer markalarda vardır muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 20 Eylül 2023; 6:53:59 >

• Hocam hayırlı olsun araç çok güzel gözüküyor.

Sormak istediğim aracı aileniz için mi aldiniz iç hacim nasıl arka koltuk diz mesafesi vs.

Bir de malzeme kalitesi nasıl içeride?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jquidd J kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.

Ailemiz için aldım evet ama aile benimle eşimden oluşmakta:) O sebeple 2 kişi kullanıyoruz çoğunlukla, arka koltuklar da en fazla 7-8 kere arkadaşlarımız yolculuk yaptı. Ben 1.85 boyundayım, koltuk bir tık geride rahat kullanmayı seviyorum. Arkamda benim boyumda biri diz mesafesi için çok rahat oturamaz gibi geliyor ama hiç geçmediğim için arka koltuğa ve benim boylarımda oturan olmadığı için yorum yapamayacağım şu anda. Fakat 1.70 civarında oturan arkadaşım oldu, dizi rahattı. Koltuğu çekeyim mi muhabbetinden hatırlıyorum bunu sadece:) Bunu bir ara deneyip daha detaylı yazarım.

Malzeme kalitesi olarak fiyatına göre genel olarak gayet iyi. Konsolun ve kapıların sert plastik olan yerleri var fakat en çok etkileşime geçilebilecek yerler yumuşak doku/deri kaplı. Benim aldığım araçta koltukları deri kumaş karışık, %70i deridir muhtemelen, bazı bölgeler kumaş ve kumaş olan yerler vücudun daha sürttüğü yerler bu sebeple mantıklı duruyor. Kullanılan malzeme yine fiyatına göre bence gayet yeterli. Alt donanımlar tamamen kumaş koltukla geliyor, test sürüşü yaptığım araç öyleydi. Konforlu fakat çok kaliteli diyemem, sıradan kumaş koltuk gibiydi.

• Kruvasana üzüldüm :)
    Güle güle kullanın. Ufak tefek eksiklikikler sizin, böyle güzel bir aracı görmekten bile! mahrum kalmak da bizim derdimiz olsun :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt

Oncelikle abd ile ilgili genelleme yapmak bence yanlis, cunku cok buyuk ve cok farkli. yani yapilan bir genelleme bir yerde cok tutarli iken baska bir yerde tamamen yanlis olabiliyor. Mesela buralarda birseyler ceken neredeyse hic gormedim dersem sasirirsiniz. Benzer sekilde kucuk motorlu aracta cok cok az.

redditte neredeyse herkes 2.3e laf ediyor ancak satis rakamlarina bakilsa 2.3 en az 5.0 kadar satmistir bence. ben de 5.0 almak isterdim ancak alti ustu mustange o kadar para vermeye de gerek yok.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Cherry'nin diğer modellerini bilmem ama omada5 kadar ucuz kokan, işçiliği kötü bir araba görmedim. Çünkü gittim Vadiistanbul bayide aracı inceledim. Berbar bir malzeme kalitesi, berbat bir çamurluk-tampon tekerlek görünümü, artık onu nasıl ifade ederim bilmiyorum ama aracın lastikler aka çamurluk içinde bir tuhaf görünüyor... Kapı içleri komple plastik hem de en dolu pakette excellent pakette..Bu araba cherry'ye 100 basar 100..Tabii tercih meselesi.

• 0 km. Fiyatı yüksek geldi ,neredeyse 1.3 milyon TL ye denk geliyor sanırım? Orası için bu rakamlar yüksek değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 20 Eylül 2023; 8:23:5 >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Hocam farazi konuşuyorum etiket üstü alınmış olabilir. Amerika’da özellikle bronco ve bronco sport acayip tuttu peynir ekmek gibi satıyor. Kanada’da benzer bir durum söz konusu olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ford bile kendini bozmuş, nerde eski gemi gibi fordlar.

• ghostiki kullanıcısına yanıt

Değil gayet uygun fiyat. Yani asgari ücretlinin 2 senede alabileceği bir fiyat. Zaten asgari ücretlere çalışan olacağını da sanmıyorum...

• Herkese çok teşekkür ederim öncelikle.

@RealZodyCotton aynen kruvasanlar üzdü ama en azından sadece kruvasan zararına acil durum freninin çalıştığını teyit etmiş oldum:)

@OzzY® Evet dediğiniz gibi genelleme biraz doğru olmaz ama benim gözlemlediğim bu tarafta diyelim. Hiçbir şey taşımasa ufak bir römork koyup MTB bisiklet/motorsiklet taşıyor. Ya da bana çok denk geliyor diyelim.

@ghostiki yani bu biraz subjektif kalır açıkcası, çok fazla araç seçeneği var ucuzundan pahalısına kadar. Ama @tcadongusu arkadaşımızın dediği gibi burada Bronco biraz popüler araç, Ford da bu marka algısını kullanıyor olabilir biraz. Bir de fiyat olayı ne almak istediğinize bağlı açıkcası, 25 bine de sıfır araç var, milyona da.

Bu arada örnek olması açısından ilk plan yeni Outlander dı, 48bin + Vergi ye GT çift renk alabiliyordum, donanım olarak bir tık daha doluydu.

Bu arada benim araç Bronco nun şehir kullanımına daha uygun ve kompakt modeli. Bir tık da daha uygun aynı zamanda. Düz Bronco lar daha pahalı fakat onlar yanlış hatırlamıyorsam 2.7L motor ile geliyordu min ve daha Jeep Wrangler segmentinde araçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 20 Eylül 2023; 9:11:41 >

• motograter M kullanıcısına yanıt

Yok değil var ama düşük oranda ve genelde öğrenciler asgari ücretli çalışıyor. Bir de genelde tip kazanabileceğin işler asgari ücret veriyor. Yani belki komik gelecek ama burada da enflasyon biraz arttı ve insanlar isyana başladı hayat zorlaştı diye.

Ama kısmen dediğiniz gibi asgari ücret kazanan birine aylık 2400 dolar civarı bir para geçiyor net yanlış hatırlamıyorsam. Bu da hiç harcamasa 2 yıldan kısa sürede alıyor demek. Ama tabi gerçekte bu imkansız galiba:) Ama kredi faizleri yükselmesine rağmen hala düşük olduğu için insanlar genelde ayda 300-400 civarı ödeyerek işini fazlasıyla görebileceği 0 araç alabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 20 Eylül 2023; 9:21:34 >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt

O daha da güzelmiş maaşının çok küçük bir kısmına sıfır araç alıp taksidini ödeyeceksin. Oh ne âlâ...

Kıymetini bilin. Bu arada hayırlı olsun.

• motograter M kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

Evet haklısınız, taksitle araç almak burada cidden kolay. Yıllık bazda faiz oranları kampanya dönemine, kredibilitene vs. değişiyor kişilerin ama minimum gördüğüm yıllık 2.99. Hatta bir dönem, pandemi öncesi galiba, 3-4 yıl 0 faizli kredi kampanyaları çok varmış fakat ben görmedim geldiğimden beri.

• Hayirli olsun aracın beygir gücüne göre torku düşük görünüyor
    Elektrikli bagaj olmayışı büyük eksiklik sağlık olsun
    Ne işle meşgulsünüz ?

• ikonik Bronko ön tarafı güzel aslında. arkadaki sonradan takılıp pikaptan bozma görüntüsü veren siyah kısım olmasa çok güzel araba genel olarak da.

outlander daha kullanışlı olurdu muhtemelen. satıp onu almak için geç değildir herhalde Ford Bronco Sport Aldım 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.