Şimdi Ara

ford 1.0 ecoboost vs 1.6 Duratec

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
11.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ford’un yeni nesil benzinli EcoBoost motorları düşük hacimden yüksek performans ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Direkt enjeksiyonlu, çift kam mili zamanlamasnı ve turbo şarj sistemine sahip EcoBoost motorlar alt devirlerde yakaldıkları yüksek torku motorun tüm devir aralıklarına yayarak daha fazla çekiş gücü, performans ve sürüş keyfi sağlıyor.
    2012 Yılın En iyi motoru ödülüne sahip 1.0litre EcoBoost ise bir A4 kağıdının üzerine sığacak kadar küçük. Ford’un en küçük hacimli benzinli motoru olan 1.0lt EcoBoost sahip olduğu yüksek performans ve yüksek çekiş gücü ile daha büyük hacimli motorların sürüş keyfi, performans ve çekiş gücüne sahip. 3silindirli 1.0lt EcoBoost dizel motorun yüksek tork ve yakıt ekonomisini benzinli motorun ataklığı ve konforu ile birleştiriyor

Duratec Ti-VCT Benzinli Motor
    Yeni Ford Focus’ta Ford'un performans üstünlüğü iyi bilinen, 1.6 litre Duratec Ti-VCT benzinli motoru 125PS güç seçeneği ile sunuluyor. Son derece hassas ve ekonomik alüminyum 16 valf Ti-VCT motor daha fazla optimize edilerek, daha az yakıt tüketimi ve daha üstün performans sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

• çok merak ediyorum şu motoru...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

çok merak ediyorum şu motoru...

+1

acaba 1.0 ecoboost + powershift gelir mi, gelirse ne kadar olur bu da merak ettigim bir konu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor gelene kadar hergün paylaşılacak galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Motor gelene kadar hergün paylaşılacak galiba.

• arabanın detaylı test sürüşleri çıktı mı ki acaba
  • Üç silindirli olması biraz işi bozuyor. Hacimden dolayı motor freni yok denecek kadar az. Uzun süreli sıkıştırmalarda turbo şişmesinden dolayı performans düşer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.5 tdci Vs 1.3 multijet
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fazlasıyla ilgi çekici ve merak uyandırıcı...

Çok da anormal değil
  • Her zaman yazılan şey ama ben motorun ömründen supheciyim.

Amerikada yüksek hacim,düşük beygir gücü ile uzun ömür elde ediliyor,kağıt üstünde Ford'un motoru bu düşünceyle taban tabana zıt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Fazlasıyla ilgi çekici ve merak uyandırıcı...

Çok da anormal değil

Çekici olduğu kesin zatende aynı konuyu farklı yerlerde defalarca açmak anormal gibi sanki.

• hatırlarsanız volkswagen 1.2 TSI motoru çıkardıktan sonra atmosferik 1.6'ları kaldırmıştı. acaba ford da 1.0 ecoboost'tan sonra 1.6'yı kaldırır mı dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechaniciac

hatırlarsanız volkswagen 1.2 TSI motoru çıkardıktan sonra atmosferik 1.6'ları kaldırmıştı. acaba ford da 1.0 ecoboost'tan sonra 1.6'yı kaldırır mı dersiniz?

Kalkacak

not: nerden biliyorsun dersen kardeşim fordda arge mühendisi kendisi söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtakaN_35 -- 8 Temmuz 2012; 1:36:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtakaN_35

quote:

hatırlarsanız volkswagen 1.2 TSI motoru çıkardıktan sonra atmosferik 1.6'ları kaldırmıştı. acaba ford da 1.0 ecoboost'tan sonra 1.6'yı kaldırır mı dersiniz?

Kalkacak

bana da kalkması gerekir gibi geliyor. ama 1.0'a powershift gelirse. öbür türlü focus'ta otomatik vites seçeneği olmaz ve müşteri kaybeder. gerçi hala 1.6 tdci'a otomatik vites neden koymadıklarını merak ediyorum. (almanya'da bile sadece 2.0 tdci'da otomatik vites var)

• satışa sunulmuş bu araç 46 bin tl den test etmek lazım aslında
  • quote:

quote:

quote:

Kalkacak

bana da kalkması gerekir gibi geliyor. ama 1.0'a powershift gelirse. öbür türlü focus'ta otomatik vites seçeneği olmaz ve müşteri kaybeder. gerçi hala 1.6 tdci'a otomatik vites neden koymadıklarını merak ediyorum. (almanya'da bile sadece 2.0 tdci'da otomatik vites var)

Daha anlayan çıkmamıştır heralde neye göre yaptıklarını

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kalkacak

Daha anlayan çıkmamıştır heralde neye göre yaptıklarını

şahsen ben anlamadım. ford da güçlü bir alman markası. en basidi golf 1.6 tdi dsg varsa, focus 1.6 tdci powershift olmalıydı. olsaydı da golf'ten baya müşteri çalardı. dsg de sorun var, golf eskidi vs. ayrıca tasarım olarak yeni focus hatchback bence golf 6'dan daha güzel bir araba.

• quote:

şahsen ben anlamadım. ford da güçlü bir alman markası. en basidi golf 1.6 tdi dsg varsa, focus 1.6 tdci powershift olmalıydı. olsaydı da golf'ten baya müşteri çalardı. dsg de sorun var, golf eskidi vs. ayrıca tasarım olarak yeni focus hatchback bence golf 6'dan daha güzel bir araba.

ford alman degil amerikan ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 8 Temmuz 2012; 2:13:57 >
  • Ford bu arabanın motor ömrünü 240.000km olarak açıklamıştı. Sırf bu nedenle bu motorun çöp olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fabrika bile km olarak bu ömrü açıkladıysa ben o motoru 50.000'de pert ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Ford bu arabanın motor ömrünü 240.000km olarak açıklamıştı. Sırf bu nedenle bu motorun çöp olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fabrika bile km olarak bu ömrü açıkladıysa ben o motoru 50.000'de pert ederim.

neye dayanarak 240 bin km acaba memur stildemi 240 bin görüyor performanslı kullanımdamı
  • Araç satışa sunulmuş
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.