Şimdi Ara

ford 1.0 ecoboost vs 1.6 Duratec (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
11.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: powerauto

o zaman 1.0 180 bg beklemekte fayda var 1.0 125 lik motorun torku bana göre yetersiz. 1.6 atmosferikten sadece 10 nm fazla.

125lik düşük devir torku ve turboyla atmosferikin üstünde bir araçtır.
    180lik gelince ona göre fiyat verilecek bunu da eklemek lazım.

Litre basina 180bg cok sakat bir deger. O motoru titanyumdan yapsak da uzun omurlu olamaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Litre basina 180bg cok sakat bir deger. O motoru titanyumdan yapsak da uzun omurlu olamaz.

düşük hacimlerden yüksek güç alımı eğer kaputun altındaki silindir sübap motor bloğu gibi ana parçalar güçlü ve iyi dizayn edilirse mümkün.
    Tabi şunu da eklemek gerekir,fındık motor tabir ettiğimiz araçları kullanacak olan sürücüler bu arabaların bakımını kesinlikle aksatmamalı.
    Bir turboyu kullanmak atmosferik bir aracı kullanmaktan farklıdır,kullanıcılar otomobillerini buna göre kullanması yolunda eğitilmeli mutlaka.
    Yoksa ortaya büyük faturalar çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

satışa sunulmuş bu araç 46 bin tl den test etmek lazım aslında

Satışa sunulmuş diyince bugün gittim ama öyle bişey yok henüz ağustos ayının ortası sonu gibi gelebilir dendi. Yalnız 180lik titaniumu test ettim ve 49bine bıraktı en son bu fiyata böyle bi araç varken alınabilecek daha mantıklı araç bulamadım. (ds4-golf-megane'a da gittim test için fiyatlar 60binden aşşağı değil)
  • 125lik titaniuma da 44bin tl fiyat aldım bu motorlar vaken 1.0a falan hiç gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtakaN_35

125lik titaniuma da 44bin tl fiyat aldım bu motorlar vaken 1.0a falan hiç gerek yok

Siz fordların nasıl benzin yaktığını bilmiyorsunuz galiba.Sırf az benzin yaktığı için bile alınır o motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

125lik titaniuma da 44bin tl fiyat aldım bu motorlar vaken 1.0a falan hiç gerek yok

Siz fordların nasıl benzin yaktığını bilmiyorsunuz galiba.Sırf az benzin yaktığı için bile alınır o motor.

5 senedir ford kullanıyorum. C sınıfı araca bukadar para bağladıktan sonrada 1-2 litre fazla yakması koymaz heralde. Ayrıca bu yeni 1.0larda yağ yakıyor tsilar gibi oyüzden riske girilmez benim görüşüm tabiki
  • quote:

Nasıl?

Focus 1.6 Titanium 44.000TL mi?(Sanırım HB'dir.)

• quote:

quote:

quote:

5 senedir ford kullanıyorum. C sınıfı araca bukadar para bağladıktan sonrada 1-2 litre fazla yakması koymaz heralde. Ayrıca bu yeni 1.0larda yağ yakıyor tsilar gibi oyüzden riske girilmez benim görüşüm tabiki

Hocam bizdede focus var da 12.3 litre yakıyor melet O yüzden dedim

• quote:

quote:

Nasıl?

Araç hb ve ford çalışanı indirimi var. Ayrıca düz titanium herhangi bir paket yok
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Maşallah Ben dizel kullandığım içinde tabiki fark var motorun canını çıkarıyorum her seferinde ama 8ltden fazla yakmıyor saolsun

• Bence 1.6ya göre ciddi bir yakıt avantajı olmaz.
    Ford V6 ecoboostu ilk çıkardığında V8 gücünde ama V6 gibi yakacak diye iddia etmişti. Arabalar yollara çıkınca V8 gücünde olduğunu herkes kabul etmiş ama V6 gibi değil normal V8 gibi yaktığını söylemişti.

Ülkemiz için sadece vergi avantajı kayde değer. Bir de ileride atmosferik kaldırılacaksa (ki kaldırılacak deniyor) eski teknoloji olmamış olur o kadar.

Yalnız LPG işini ne yapacağız. atmosferik lpglenebiliyor bu ise lpglenemiyor.

Ekonomi için bu arabayı beklemek çok manasız bence . 2011 ikinci el al lpgle; hem ilk alış hem kullanış olarak çok daha avantajlı olacağı aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hector Priamson -- 9 Temmuz 2012; 17:11:32 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maşallah Ben dizel kullandığım içinde tabiki fark var motorun canını çıkarıyorum her seferinde ama 8ltden fazla yakmıyor saolsun

Biz öyle canını çıkarsak vay halimize.Benzin istasyonuna ortak oluruz

• quote:

quote:

quote:

Nasıl?

Araç hb ve ford çalışanı indirimi var. Ayrıca düz titanium herhangi bir paket yok

Çok iyiymiş. Yani sedanı da, 45.000TL'ye gelir ki, bu şartlarda bedava demek.

Titanium'a ek pakete gerek yok. ESP'si, CC'si, dijital kliması, anahtarsız çalıştırması... vs. vs. çok dolu bir araç zaten(Bi-xenonu da sonra takarız).

Bir tane alıp, LPG'ye geçiş yapmak lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl?

Çok iyiymiş. Yani sedanı da, 45.000TL'ye gelir ki, bu şartlarda bedava demek.

Titanium'a ek pakete gerek yok. ESP'si, CC'si, dijital kliması, anahtarsız çalıştırması... vs. vs. çok dolu bir araç zaten(Bi-xenonu da sonra takarız).

Bir tane alıp, LPG'ye geçiş yapmak lazım.

Ford fanatiği falan değildim bugüne kadar ama o kullandığım dizel megane'a 60bin küsür ayrıca ds4'e de 65bin tl fiyat istediler ağzım açık kaldı kesinlikle haketmiyor hiç bir araç o paraları, sizin dediğiniz gibisi en mantıklı hareket olur. Hele 180liğin motor sesine bittim hırıltılı çok hoş bir sesi var ve 170-180 banamısın demedi araç yol bozuk biraz sekiyodu oyüzden daha fazla abartmak istemedim ama hayran oldum hala aklım orda

• Turbolu arabada çekmez diyorsanız yuh yani.Yahu biz zamanında torosa doluşur dağ bayır gezerdik.Hatta o zamanlar duble yollarda yoktu sollamayada çıkardık.Nolduda şimdi 125 hp turbolu araba gitmiyor anlamış değilim.
  • uzun zaman geçmiş mesajın üstünden. herhalde burada araç çıkmadan yazanlar araç çıktıktan sonra fikirlerini değiştirmiştir.
    ben aldım, Hyundai Accent era 1 .4 benzinli aracımla (97 bg-max 4700 dd 128 tork) 7 litre yakıyordum, bu araçla 6 litre yakıyorum.(125 bg-1400-4500 dd 170 tork-overboostla anlık 200 tork)
    performansını yazmama bile gerek yok.

fiesta larla çıktı bu motor 100 bg olarak, focuslarla 125 bg devam ediyor, ingilterede focus un 100 bg de var..

hız rekoruna sahip bu motor 205 bg olarak test edildi ve almanya daki pistte bu zaman kadar elde edilmiş en iyi 11. dereceyi elde etti.

almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.. vw nin 1.2 yi herkes biliyor, reno nun 900cc ve yeni 1.2 turbo motorları çıktı. artık atmosferikler çöpe gidecek.
    şu anda adamlar eski motorlarını değerlendiriyorlar, ülkemizde o motorları tüp taktıranlar tercih ediyor.

ford 2014 de bırakıyor klasik motorları. şuanda avrupada satılan her 4 ford dan biri 1.0..

unuttum motor ömrü 240.000 diyenler, bu aracın yasal ömrü.. aldığınız aracın kılavuzuna bakın buzdolabı gibi 10 yıldır :)
    bu 10 yılda bu araç standart 1.6 lık motora göre %20 daha tasarruflu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Haziran 2013; 0:23:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

uzun zaman geçmiş mesajın üstünden. herhalde burada araç çıkmadan yazanlar araç çıktıktan sonra fikirlerini değiştirmiştir.
    ben aldım, Hyundai Accent era 1 .4 benzinli aracımla (97 bg-max 4700 dd 128 tork) 7 litre yakıyordum, bu araçla 6 litre yakıyorum.(125 bg-1400-4500 dd 170 tork-overboostla anlık 200 tork)
    performansını yazmama bile gerek yok.

fiesta larla çıktı bu motor 100 bg olarak, focuslarla 125 bg devam ediyor, ingilterede focus un 100 bg de var..

hız rekoruna sahip bu motor 205 bg olarak test edildi ve almanya daki pistte bu zaman kadar elde edilmiş en iyi 11. dereceyi elde etti.

almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.. vw nin 1.2 yi herkes biliyor, reno nun 900cc ve yeni 1.2 turbo motorları çıktı. artık atmosferikler çöpe gidecek.
    şu anda adamlar eski motorlarını değerlendiriyorlar, ülkemizde o motorları tüp taktıranlar tercih ediyor.

ford 2014 de bırakıyor klasik motorları. şuanda avrupada satılan her 4 ford dan biri 1.0..

unuttum motor ömrü 240.000 diyenler, bu aracın yasal ömrü.. aldığınız aracın kılavuzuna bakın buzdolabı gibi 10 yıldır :)
    bu 10 yılda bu araç standart 1.6 lık motora göre %20 daha tasarruflu.

Katılıyorum, kullandığım kadarıyla çok da keyifli bir makina 1.0 ve sesi bana 1.6 EB dan daha güzel geldi, güle güle kullanın.

• tşk ederim. camlar kapalı iken kesinlikle motor sesi yok. sadece gaza bastığınız anda turbo sesi var, istediğiniz devire gelip hız sabitlenince o da yok.
    duyduğunuz tek ses her araçta makul seviyede olan tekerlek sesi :)

ben 6 litre yakıyorum ama ş.içi 55 i geçmezseniz bu değer 5.5 litreye rahat düşer. 4. vites 55 le giderken 3-3.5 litre tüketiyor dur kalklarla 5.5 a çıkabilir.

birde motora hafif diyenler var, bu motor 100 kg. atmosfer,k 1.6 motorlu focus 1285 kg, 1.0 lısı 1300 kg :)
    çünkü diğer motorlar alüminyum gövde, bu motor dökme demir. 1.6 dizel bile bu motorlusunda sadece 45 kg ağır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Haziran 2013; 11:42:47 >
  • ford 1.0 ecoboost otomatik çıkmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

ford 1.0 ecoboost otomatik çıkmış

Oha powershift mi yoksa kugadakinden mi? Fiestada da sunuluyor mu sadece focusta mi?

Edit: goremedim fordun sitesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vidanj -- 11 Kasım 2013; 22:03:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.