Şimdi Ara

Focus tdci siyah duman sorunu??yardım???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Aybarsefe Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
25.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdslar 47bin km de 06 focus tdci aracım var ve son 3 gündr aşırı şekilde siyah duman atma sorunu var. aracı servise götrdüm ve turboda boşluk oldugunu ve degişmesi gerektigini soylediler ancak degiştrmedm bu şekilde binmeye devam ediyorm..tam olarak ne oldugu hakkında bilgisi olanlar yarm ederseniz sevinirm ona göre hareket edicem..

• Siyah dumanın birçok sebebi olabilir. Servis teşhisi nasıl koydu bilmiyorum ama turbo da bu sebeplerden birisidir.

Turbo manifolda yeterli miktarda havayı basamayınca yanma odasında yakıt fazla, hava az olacak ve zengin karışım oluşacaktır. Siyah duman da zaten düzgün yakılamamış mazottur.

Sorunun turbodan olduğundan eminseniz tamir veya değiştirmek durumundasınız. Bu şekilde performans da düşer yakıt tüketimi de artar...

Aracın sürüşünde ne gibi değişiklikler var? Siyah dumanın bir diğer sebebi de enjeksiyon sistemidir. Sorunun turbodan olduğundan emin değilseniz enjektörler ve pompaya da bakmakta fayda var.

Bir de son 1-2 depoda farklı bir yakıt kullandınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Siyah dumanın birçok sebebi olabilir. Servis teşhisi nasıl koydu bilmiyorum ama turbo da bu sebeplerden birisidir.

Turbo manifolda yeterli miktarda havayı basamayınca yanma odasında yakıt fazla, hava az olacak ve zengin karışım oluşacaktır. Siyah duman da zaten düzgün yakılamamış mazottur.

Sorunun turbodan olduğundan eminseniz tamir veya değiştirmek durumundasınız. Bu şekilde performans da düşer yakıt tüketimi de artar...

Aracın sürüşünde ne gibi değişiklikler var? Siyah dumanın bir diğer sebebi de enjeksiyon sistemidir. Sorunun turbodan olduğundan emin değilseniz enjektörler ve pompaya da bakmakta fayda var.

Bir de son 1-2 depoda farklı bir yakıt kullandınız mı?
    ordaki usta turbo hortumunu söktü ve turboyla birlerişm kısmında pervane vardı..tornavidayla orayı oynattı ve turboda boşluk var dedi birde hava filtresi tamamen tıkalıydı o degiştrildi ama siyah duman devam ediyor..turbo degişmi içnde yaklış 1000tl fiyat verdi o nedenle değiştiremedm...yakıtla ilgili son bikaç seferdir bp den kullnıyorm dün yarım depo almıştm ve 45 km de yarm deponun 4te 1i bitti.yani fazlasıyla yüksek tüketim..

• quote:

Orijinalden alıntı: AtakaN_35

ordaki usta turbo hortumunu söktü ve turboyla birlerişm kısmında pervane vardı..tornavidayla orayı oynattı ve turboda boşluk var dedi birde hava filtresi tamamen tıkalıydı o degiştrildi ama siyah duman devam ediyor..turbo degişmi içnde yaklış 1000tl fiyat verdi o nedenle değiştiremedm...yakıtla ilgili son bikaç seferdir bp den kullnıyorm dün yarım depo almıştm ve 45 km de yarm deponun 4te 1i bitti.yani fazlasıyla yüksek tüketim..

Alıntıları Göster
    Boşluk varsa tüm bu siyah dumanın da fazla yakıt tüketiminin de performans düşüklüğünün de sebebi turbodur. Yalnız boşluk biraz da göreceli olabiliyor. Tavsiyem turboyu bir de başka bir ustaya gösterin. Hatta kendiniz de hortumunu söküp türbinin boşluğuna bakabilirsiniz. Eğer boşluk fazla ise, yani bir-iki milimetreden fazla ise değişim gerekir.

Parçacılardan fiyat alın. Sanırım ford parçacılarında 800 tl civarı fiyatı var 1.6 tdci turbosunun.

Geçmiş olsun. Artık daha bir dikkat edersiniz turboşarjlı araç kullanımına...

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Boşluk varsa tüm bu siyah dumanın da fazla yakıt tüketiminin de performans düşüklüğünün de sebebi turbodur. Yalnız boşluk biraz da göreceli olabiliyor. Tavsiyem turboyu bir de başka bir ustaya gösterin. Hatta kendiniz de hortumunu söküp türbinin boşluğuna bakabilirsiniz. Eğer boşluk fazla ise, yani bir-iki milimetreden fazla ise değişim gerekir.

Parçacılardan fiyat alın. Sanırım ford parçacılarında 800 tl civarı fiyatı var 1.6 tdci turbosunun.

Geçmiş olsun. Artık daha bir dikkat edersiniz turboşarjlı araç kullanımına...

Alıntıları Göster
    sayın O.B.K ilginiz için teşekkür ederim sanırm başka ustalarada göstermeden yaptırmayacagm kendim bakamam çünkü pek anladığım konular degil

• quote:

sayın O.B.K ilginiz için teşekkür ederim sanırm başka ustalarada göstermeden yaptırmayacagm kendim bakamam çünkü pek anladığım konular degil

Alıntıları Göster
    neydeyse tüm dizel fordlar siyah duman atıyor özellikle transit connect'lerin arkasından giderken dikkat ediyorum yakışmıyor bence forda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

neydeyse tüm dizel fordlar siyah duman atıyor özellikle transit connect'lerin arkasından giderken dikkat ediyorum yakışmıyor bence forda

Alıntıları Göster
    bugün yeni birşey farkettim araç arkdan sadece kuru duman atmıyor.aşırı sekilde egzozdan yağ atmaya başladı araç bunun sebebi tam olarak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtakaN_35 -- 11 Temmuz 2009; 13:23:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bugün yeni birşey farkettim araç arkdan sadece kuru duman atmıyor.aşırı sekilde egzozdan yağ atmaya başladı araç bunun sebebi tam olarak nedir?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AtakaN_35

Sebebini bilemem ama siz aracı biraz daha bu şekilde kullanmaya devam ederseniz sanırım egzosundan duman ya da yağ atıcak bir motorunuz malesef olmıyacak...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Egzozdan yağ damlamaz, yağ yakıyorsa mavimsi bir duman atar.

Damlayan sıvı yakılamamış mazottur. Bu da zaten ilk sorununuza işaret ediyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

belliki durum ciddi 47 bin km de arac için hoş bişi değil ama kullanım hatası olsa gerek hava filitren bile tıkalıymış hiç mi bakmıyorsun arabaya burada cağre aramakdansa bence biran önce tamire götür pahalıya patlayacak gibi görünüyor sorun büyük ihtimalle motordan kaynaklanıyor turbo da zaten servisde değişicek demişler bunu dışarda yaptırabilirsin turbo yapan toplayan ustalar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

quote:

Egzozdan yağ damlamaz, yağ yakıyorsa mavimsi bir duman atar.

Damlayan sıvı yakılamamış mazottur. Bu da zaten ilk sorununuza işaret ediyor.

Alıntıları Göster
    aracı zaten kullnmıyorum kapının önünde yatıyor araç suan arka tampon siyah oldu zaten inip baktım ve tamamen yağ olmustu bu yüzden yag atıyor dedim tam olarak ne oldugunu bnde bilmiyorum

• quote:

aracı zaten kullnmıyorum kapının önünde yatıyor araç suan arka tampon siyah oldu zaten inip baktım ve tamamen yağ olmustu bu yüzden yag atıyor dedim tam olarak ne oldugunu bnde bilmiyorum

Alıntıları Göster
    quote:

İşte o mazottur çok çok büyük ihtimalle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue

quote:

belliki durum ciddi 47 bin km de arac için hoş bişi değil ama kullanım hatası olsa gerek hava filitren bile tıkalıymış hiç mi bakmıyorsun arabaya burada cağre aramakdansa bence biran önce tamire götür pahalıya patlayacak gibi görünüyor sorun büyük ihtimalle motordan kaynaklanıyor turbo da zaten servisde değişicek demişler bunu dışarda yaptırabilirsin turbo yapan toplayan ustalar var.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Balanced blue

quote:

tabiki en dogrusu servgise götürüp yaptrmak ancak ogrenci oldugum içn suan yapabilcegim tek sey babamı beklemek

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Balanced blue

quote:

tabiki en dogrusu servgise götürüp yaptrmak ancak ogrenci oldugum içn suan yapabilcegim tek sey babamı beklemek

Alıntıları Göster
    arkdaşlar sonunda sorun çözüldü araı citroen servisine götrdüm bi tanıdığımla beraber onun sayesinde baya ilgilendiler. araçtaki tek soun turbo hortmundaymış..büyük bi yırtık oluşmuş kaynak yaptılar başkada bi sorun kalmadı ama bundan sonra ford servisine gitmem herlde adamlar ayak üstü kazıklamaya çalıştılar

• quote:

arkdaşlar sonunda sorun çözüldü araı citroen servisine götrdüm bi tanıdığımla beraber onun sayesinde baya ilgilendiler. araçtaki tek soun turbo hortmundaymış..büyük bi yırtık oluşmuş kaynak yaptılar başkada bi sorun kalmadı ama bundan sonra ford servisine gitmem herlde adamlar ayak üstü kazıklamaya çalıştılar

Alıntıları Göster
    helal olsun o zaman citroen servise, yalnız turbonun fiyatı baya ucuzmuş 800 tl bi turbo için baya ucuz geldi bana göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: McManamann

helal olsun o zaman citroen servise, yalnız turbonun fiyatı baya ucuzmuş 800 tl bi turbo için baya ucuz geldi bana göre...

Alıntıları Göster
    turbo fiyatlarını herkes farklı soyledi başka yerlerede sordum 1300e kadar fiyat söyleyen oldu
  • quote:

turbo fiyatlarını herkes farklı soyledi başka yerlerede sordum 1300e kadar fiyat söyleyen oldu

Alıntıları Göster
    quote:

aynı turboyu bide citroen yetkili servisine sorsaydınız keşke, 3000 liralardan bahsediliyordu forumda, tam net hatırlayamadım...

• quote:

Alıntıları Göster
    Zaten her zaman söylenir birden çok kişiye gösterilmesinde yarar var.Hortumdaki yırtığı görememiş olamazlar.

quote:

Orjinalden alıntı: SeKSandDoRT

quote:

aynı turboyu bide citroen yetkili servisine sorsaydınız keşke, 3000 liralardan bahsediliyordu forumda, tam net hatırlayamadım...

Ohamotor mu sıfırlıyoruz kardeşim ne 3.000'i?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 15 Temmuz 2009; 18:08:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Zaten her zaman söylenir birden çok kişiye gösterilmesinde yarar var.Hortumdaki yırtığı görememiş olamazlar.

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    hortumdaki yırtığı kesin gördüler çünkü çıkarttırıp temizletmiştim içi yağ olmuştu ama sesini çıkaran olmamıştı

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

quote:

quote:

• quote:

hortumdaki yırtığı kesin gördüler çünkü çıkarttırıp temizletmiştim içi yağ olmuştu ama sesini çıkaran olmamıştı

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    x5 in 6 enjektoru temizlendi,+ bakım yapildi ve motorla ilgili enjektorlere bağlı bir 2 parca değismiş toplam 1500 tl masraf cikti

ki x5 gibi aracin masrafi bukadar siz düsünün artik diğerleri nekadar pahali olabilir ? eskidenmis o dizel masrafi pahali masallari....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.