Şimdi Ara

06 Mondeo 2.0 Tdci Soğuk motor duman atma normal midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.683
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar ford mondeo almayı düşünüyorum.

Üstadlar az önce keçiören'de bir araca baktım. Aracın motoru soğuktu, bizim birader gaz verdi araca ben de o sırada arkaya geçtim. Aracın egsozdan gazıp basıp çekince siyah duman geliyordu.

Daha önce dizel araca binmediğim için fikrim yok, siyah duman soğuk motorda gaza basıp çekince normal midir ?

Yoksa benzinlideki gibi araç conta felan mı yakmış, hiç ustaya göstermeden vaz mı geçeyim.

Saygılar

• Her ne kadar dizel olsa da kolay kolay siyah duman atmamasi gerekiyor. Belki konulan yakitla alakalidir. Soguk motorlar genelde gri-beyaz duman atarlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğuk havada soğuk dizel motorda normaldir. hele bahsi geçen 2.0 tdci motorun bunu yapması çok normal ilk çıktığında kullanmıştım o da atıyordu. o sesi efsanedir zaten

araç kaç binde_?
  • MaVu! kullanıcısına yanıt
    Araç 150k da şu an. Aslında mekanik anlamda sorunsuz diyor adam. Yaşlı bi amca ama şaşmaza götürmeye ikna etmeye çalışıyorum adamı.

Bakalım o zaman ustaya götüreym o karar versin, sorun var mı motorda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soguk ta olsa sıcak motorda dizel motor siyah duman atmaz rolantide. Hızlanırken gaza cok abanırsanız siyah duman atar dizeller. O da cok az.

Soguk motor soguk hava da dizel benzin farketmeksizin beyaz gri duman atar ya da atabilir. Bu da normaldir.

Sizin aracta bir sıkıntı var.

• K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Hocam rölantide duman atmıyor. Şimdi araç vites boşta bekliyor motor soğuk, bizim biradere ben gaza bas çek dedim. Yani devir yükseldi tekrar normale dondu. O arada devir yükselinpgazdan ayak çekilince dumanatıyor gibiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Hocam rölantide duman atmıyor. Şimdi araç vites boşta bekliyor motor soğuk, bizim biradere ben gaza bas çek dedim. Yani devir yükseldi tekrar normale dondu. O arada devir yükselinpgazdan ayak çekilince dumanatıyor gibiydi.

Bos viteste de atmamasi gerek. Rolantiden kasti o galiba. Viteste iken yuklenince siyah duman atmasi normaldir. Dumanin yogunlugu nasil acaba? Cok sert bir duman mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ani gaza yüklenmede anlık atıp sonra sabit devirde atmıyorsa normal. devamlı atıyorsa siyah şekilde normal değildir.

• ne saçma yorumlar geliyor ya, ne demek durduğu yerde gaza basınca atmaz, partikül filtresi olmayan her dizel gaza basınca siyah duman atar, hele bir de 9 yaşında bir dizelse atmazsa asıl bir anormallik vardır, soğuk sıcak olmasıyla bir alakası yok durumun
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

ne saçma yorumlar geliyor ya, ne demek durduğu yerde gaza basınca atmaz, partikül filtresi olmayan her dizel gaza basınca siyah duman atar, hele bir de 9 yaşında bir dizelse atmazsa asıl bir anormallik vardır, soğuk sıcak olmasıyla bir alakası yok durumun

Ben gormedim bosta siyah duman atan dizel. Ancak yazilimlilar falan atiyor. Kendim de denedim bizzat, bosta hic duman goremedim. Ama viteste iken gordum yani. Bende de partikul filtresi yok. Benim araba da 10 yasinda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

ne saçma yorumlar geliyor ya, ne demek durduğu yerde gaza basınca atmaz, partikül filtresi olmayan her dizel gaza basınca siyah duman atar, hele bir de 9 yaşında bir dizelse atmazsa asıl bir anormallik vardır, soğuk sıcak olmasıyla bir alakası yok durumun

Ben gormedim bosta siyah duman atan dizel. Ancak yazilimlilar falan atiyor. Kendim de denedim bizzat, bosta hic duman goremedim. Ama viteste iken gordum yani. Bende de partikul filtresi yok. Benim araba da 10 yasinda.

biri geçsin koltuğa bassın gaza arkaya geç görürsün siyah dumanı, km si yüksek yaşı olan her dizel siyah duman atar az ya da çok, kurum temizliğiyle bir nebze azaltılabilir o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Soguk ta olsa sıcak motorda dizel motor siyah duman atmaz rolantide. Hızlanırken gaza cok abanırsanız siyah duman atar dizeller. O da cok az.

Soguk motor soguk hava da dizel benzin farketmeksizin beyaz gri duman atar ya da atabilir. Bu da normaldir.

Sizin aracta bir sıkıntı var.

Emin olun soğuk motorda da sicak motorda sa gaza abanirsaniz ve biraz kurum biriktiyse srka tarafi simsiyah yapabiliyor tdci. Benim arac 30binde bir tik isinmis motorla 2.vites 4bin devir verdim birden arka tarafta siyah bulut bırakmış diger araclarin farlarindan cok net belli oluyordu.

• Abiler benim yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çok anormal bir durum yok, ustaya göstermeye değer.

Saygılar
  • bir kaç haftadır yatıyorsa siyah duman atması normal. bir de size tavsiye dizel motor ısınmadan rolantide gaz verip motoru zorlamayın.
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir anormallik yok hocam gidin aracı sağlam bir yerde kontrol ettirin. yaşlı amcayı da fazla yormayın :)
  • Agorian kullanıcısına yanıt
    Abi adam ben şaşmaz'a götüremem diyor. Çok uzak, iskitlere felan gösterelim diyor. Benimde İskitler oto sanayi de hiç bildiğim usta yok. Amca diyorum 150 lira kapora vereyim gel götürelim araçta sorun çıkarsa ben kaporamı helal ettim sana diyorum, onu da kabul etmiyor.

Abinin şu an validesi kayseride ölüm döşeğinde hasta zorlamak istemiyorum. Abinin oğlu da kayseride, yoksa oğlum sizinle gelirdi diyor.

Ağlayacam ya nerdeyse içime sinen tek mondeo idi şu ana kadar baktıklarım arasında.

Hayırlısı olsun bakalım.
  • Bazı çılgın dizelciler kara duman atınca daha iyi performans olur diyorlardı.
  • rolantide gaza kökleyince çıkan siyah duman normal. 150k orjinal ise 2.0 tdci için hiçbir şey değil. bende de aynı araçtan var;
    - rolantide klimayı en sıcak ayarında çalıştır, farları aç, ön arka cam resistansını çalıştır ve bir süre bekle. 1 dk geçmeden akü ışığı yanarsa %90 şarj dinamosu bitmeye başlamış.
    - kaput açıkken 2000 d/d civarlarında kulağını turboya yaklaştır. ıslık sesi, şıngırtı vb bir ses var mı diye. turbo hava emiş sesi dışında ses gelmemeli.
    - bagajda yağ kutusu vb var mı bak. Varsa motor yağ yakıyor olabilir miktarını sorgula. 15000 km'de 1 lt ye kadar normal sayılabilir.
    - rolantide dalgalanma var mı? özellikle soğuk çalıştırınca olabilir. enjektörlerde sorunun başlangıcı olabilir.
    - ghia donanımsa far yıkamanın olup olmadığına bak. xenon farda olmayınca muayeneden geçemeyebilirsin.
    - en önemlisi amca 1 hafta çalışmamış aracı soğuk halde önünde çalıştırarak araçta birşey olmadığını göstermiş :)

Normalde olsa "bu işte bir bit yeniği var" derdim ama hastalık durumu farklı bir durum. benimde annem o durumda olsa araba satışıyla vs uğraşmak istemezdim. Ama gözü kapaladı araç alınmaz. Amcanın dediği yerde bir keşif yapın gözünüze sisen bir usta yada servisle önceden konuşup anlaşın. Yada diğer sanayide tanıdığınız ustaya danışın mutlaka diğer sanayide eşi dostu olmadı komşusu esnaf arkadaşların ahbapları vardır
    Yengeye Allah acil şifalar versin öncelikle. Sizin vereceğiniz para da kolay kazanılmıyor insanlar yıllarını veriyor o paralara ve çar çur etmeyi kimse istemez, baktırmadan almayın derim ayrıca bende Ankarada yaşıyorum İskitler de dahil her yerin ustası adinin önde gidenidir. Hiçbirinin bir işten anladığı yok. Oraları araştırın Ford yetkili servisi varsa oraya götürüp öyle alın. Ankaradaki ustalara güvenilmez hepsi yalancı dolandırıcıdır burdan ilan ediyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.